Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   199 / 199
(#) hayabusageri hozzászólása Máj 2, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!
Az előző hozzászóláshoz/segítségkéréshez:
Kiszereltem a fűtőbetétet, szakadás nincs a két pólus között. Ha jól tudom ez termosztátos. Lehet hogy az hibásodott meg? Ki lehet azt esetleg mérni?
Üdv,
Gergely
(#) péter71 hozzászólása Máj 5, 2018 /
 
Sziasztok. van egy AEG 45 2 DBG 04-es mosogatógép, ami beszívja a vizet, de utána nem forgatja. Az oldalát levettem, és a csőbe ami megy a forgókarokhoz, csak ringatózik a víz. A forgató szivattyú motorja elég lassan forog, hallani is alig lehet. Cseréltem 3 mikrós kondit, a helyzet nem változott. Mi lehet a probléma? Elektronikánál keressem, vagy a motor halt meg? Köszönöm a segítséget előre is, Péter.
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 6, 2018 / 1
 
Vagy csapágyas szorul, vagy eltömődött a ker. szivattyú járókereke, vagy szétesett.....stb ki kell szedni és átvizsgálni
(#) péter71 válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 8, 2018 /
 
Köszönöm szépen. Jövő héten ránézek.
(#) botesz válasza péter71 hozzászólására (») Máj 8, 2018 /
 
Az AEG nek elég halk a motorja és nem is teljes sebességen járatja ha nem egy triac al szabályozza hogy pulzálva tudja nyomni a vizet.Ez a funkció kikapcsolható.
(#) péter71 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
Meglett a hiba. A keringtető szivattyú turbina kerék, beleér a turbina házba, és ezért szorul. Ez mitől érhet bele? Hogy tud a lapát lejjebb csúszni? A lapát alatt van egy kis fém henger, abban látok egy rugót, és mintha ez a / tömszelence?/ szétment volna, és a rugó feljebb nyomta a lapátot. Ez lehetséges?
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
Ez úgy lehet , hogy egy r...kás... fogyasztó társadalom. Esetleg 1-2 fotó segítene a megoldásban.
(#) botesz válasza péter71 hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
A lapát eleve közel van a házhoz.Az a rugós valami az a kerámia szimering része.
(#) péter71 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
Itt van pár kép. A lapátot nem szedtem le, mert nem tudom megfogni a forgórész, és így megforog.
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
Pedig muszáj lesz megfogni azt a forgórészt. Lehet letekeredett a járókerék. próbáld meg jobban rá tekerni. Az is lehet hogy megszaladt a hőmérséklet és deformálódott a műanyag, vagy megszakadt a menet a járókerékben. Ha más megoldás nincs én visszaesztergálnék a forgórészen lévő menetből, hogy közelebb kerüljön a járókerék a tömszelencéhez. Ehhez látni kéne a tengely végét és a járókerék menetes részét. Az is lehet hogy a csapágy nagyon kopott és tud mozogni már tengely irányba.......
(#) péter71 válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
Szia. Köszi, holnap megpróbálom szétszedni, és lefényképezem.
(#) damatic hozzászólása Máj 12, 2018 /
 
Sziasztok!
Siemens Family 20 típusú őskövület mosogatógépünk van. Szinte elpusztíthatatlan, tettem is annak érdekében, hogy legyen egy kis baja.

Vagy négy éve is van már, hogy energiatakarékossági megfontolásból azt találtam ki, hogy egy tetőre tekert KPE csőkötegről adok neki vizet, egyúttal beteszek a fűtőszálának áramkörébe egy kapcsolót, hogy ne fűtsön. Persze gyorsan rájöttem, hogy ez nem pálya, mert ha nem éri el a kellő hőfokot az adott programban a víz, addig nem megy tovább. Így ezt a kapcsolót nem is használtam. Ellenben elkövettem egy hibát:

A programkapcsolójáról lehúztam néhány sarut meg visszatoltam, de valamelyiket biztosan rossz helyre, mert a következőt csinálja:
Ha nem hagyom a programját lefutni, hanem végigtekerem a programokon (tehát nem fűti fel a vizet) és a csepegtetésnél elengedem a programkapcsolót, akkor szépen végigketyereg és nulla állásban megáll. Azonban ha rendesen elindítom a programot, és meleg a gép, akkor a null álláson nem áll men a programkapcsoló, hanem átbillen, újra és újra végigmegy amíg ki nem kapcsolom. Néhány éjszakát átmosogatott már, de ez így nem kafa.

Szóval ha valaki tudna egy képet, bekötési ábrát a helyes bekötésről, annak nagyon örülnék...
Mellékelve a hibásan bekötött programkapcsoló képe. Ha ismerős valakinek, akár ezen is örülnék ha bejelölné, hogy mit szúrtam el...
(#) péter71 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Szétszedtem a motort. A csapágyak nem lógnak semmilyen irányba. Leszedtem a lapátot is, először nem láttam rajta semmit. Amikor visszaraktam, a helyére, nem akart megszorulni, hanem csak körbe forog. Valószínű a menet elkopott a lapátban. Menet rögzítővel megpróbálom visszarakni.Talán megfogja. A képeken látni,a lapát tengelyén, hosszanti fehér csíkokat. A műanyag elrepedt belülről. A menetrögzítőn kívül, esetleg más megoldás?
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Én inkább valami LOKTITE ragasztóval, vagy hőre keményedő műgyantával oldanám meg. Bár tartós nem lesz. A menetrögzítő igen kevés lesz oda ha csak nem, nem oldható fajta. Azért egy próbát megér.
(#) damatic válasza damatic hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Megoldottnak látszik.
Találtam íbélyön egy pont ugyanilyen programapcsolót, amin rajta voltak hagyva a vezetékvégek (elcsípték a vezetékeket), így látszott, hogy melyik sarura milyen színű vezeték van tolva. A zöld színű volt nálam rossz helyen. Egyszer éjjel végigfuttattam üresen és jónak tűnt, ma lesz az éles próba.
(#) ize009 hozzászólása Máj 13, 2018 /
 
Sziasztok!_Karácsonyra vettem egy gGorenje sSmartoflex 9 típusú mosogató gépet._Az vele a probléma,_hogy E4-es hibakóddal leállítja a mosogatást._A hiba kód azt jelenti túltöltéstúltöltést jelent._Mikor először csinálta ezt, hívtuk a szervizet,_kKiküldték a szerelőt, megdöntötte a mosogatógépet és folyt ki belőle valamennyi víz, és utána jó lett._A viz mennyisége, ami kijött, nem volt fél decinél több sose._Igen ám,_de utána többször is csinálta ezt, csak már nem hívtunk szervizet, csak már egy mosást sem bír ki._Megint hívtam a szervizet és a szerelő tanácstalan,_pedig szétszedte és megvizsgálta a gépet._Titeket kérdezlek,_hogy ki jár, vagy járt hasonló cipőben és hogy sikerült ezt a problémát megoldani?
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2018
Moderált hozzászólás
(#) Dino71 válasza ize009 hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Hát pedig a szerelő feladata megállapítani a folyás okát. Én hívogatnám minden nap. És nem a gép időnkénti megdöntése a jó megoldás. Okok lehetnek: Vagy nincs vízszintben a gép(előre fele az ajtó fele) lejt, vagy valahol folyik(laza bilincs,szivattyú,sótartály rögzítő anyája nincs rendesen meghúzva) vagy ténylegesen túltölt(literszámláló, vízszintszabályzó hiba......
(#) Moderátor hozzászólása ize009 hozzászólására (») Máj 14, 2018
 
Ezen az oldalon a helyesírásnak van egy elvárt minimuma. Kérjük, ehhez tartsd Magad!
(#) péter71 válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Hogy lehet leszedni a motor végéről a mágnest? Nem merem megfogni fogóval, nehogy eltörjem. Ha húzni kell, akkor meg nem fér be a lehúzó, nagyon kicsi a hely.
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Hát sajna fejből nem tudom. fotó?
(#) péter71 válasza Dino71 hozzászólására (») Sze, 9:35 /
 
Szia. A képek.
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Sze, 16:49 /
 
Vagy alányúlsz 2 db csavarhúzóval és lefeszíted, vagy csapágy lehúzóval a motor pajzzsal együtt.
Következő: »»   199 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu