Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A keringető sziv. perselykopása okozza. De igen ellenőrizd a váltószelep mikrokapcsolóját is. Az is szokott bedögleni. De arra nem dob hibakódot csak forgatja és el se indul a gép.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2026
Gorenje mosogatógépGorenje mosogatógép vízcsövén a bemenővíz szelep elromlott. Elvitte a TC1 jelü triacot. Még nem cseréltem ki, csak azt akarom kérdezni, hogy van esély más meghibásodásra is ez miatt?
Hello! A T5-öt ellenőrizd le dióda állásban, mikor még nincs bent a Triac. Ha az nem hibás, elvileg nem tudott "tovább menni" a villany.
Jó úgy, hogy ellenállast mérek a lábai kózt, és összehasonlítom a többi ugyanilyennel?
Vagy más módszerrel vizsgáljam?
A mosógép típusszámát (meg a triacnak) is leírhatnád...a jövőben talán hasznos lehet valakinek. Köszi...
A TC2 ugyan ilyen áramkör, vesd össze azzal..
Megmértem, ez a két pont között van értékkülönbség. A többi láb között ugyan az. Mindegy, majd ha megjön a triac, kipróbálom. Azért rakhattak volna triac helyett valami kis ssr-t. A tartósság már nem szempont.
Javaslom a kis smd ellenállásokat is ellenőrizni, nekem már volt olyan, hogy a triak környezetében lévő egyik ellenállás értéke sokszorosa lett a ráírtnak és emiatt vacakolt a centrifugálás (mosógépnél).
Csak a triak volt hibás. Köszi a segítséget.
Mosókar repedésSziasztok,tipusfüggetlen kérdés. Nem igazán voltunk elégedettek az edények tisztaságával, más okból amúgy is nekálltam megtisztogatni a szűrőket. Megrőkönyödve láttam, hogy mindkét mosókar, minden oldalon végig van repedve, lásd csatolt kép. Mit javasoltok? - Csere, ha kapok hozzávalót (mennyire univerzálisak egyébként?). - FBS/gyorskötöző. - Jó ez így.
Szerintem kétkomponensű, rozsdamentes csavarral összehúzatva
Szia! Spaklit felforrósítasz lánggal és a repedésbe végighúzod utána meg összenyomod ahogy haladsz előre. Semmilyen ragasztás nem lesz jó csak a saját anyagával való összehegesztés.
Hi!
Megkeresni milyen oldószer oldja az a műanyagot. Nekem sok esetben a nitró hígító megfelelő volt. Óvatosan a ragasztandó felületre kenni többször, ha feloldotta több helyen postásgumival összeszorítani, másnap levehető a gumi. Vigyázz, ha megfolyik máshova is, ott is feloldja. Üdv. M.
Az nem akkora varázslat, mert a számok ismertek.
De én szoktam ragaszkodni ahhoz, hogy beslattyogok az Orczy-ba, és előrántom a táskából a micsodámat. Szoktak neki örülni.
...ha vannak is "számok", akkor sem egyszerű.
/Csak azért kérdeztem, hogy hátha akad a bontásra váró mosogatógépeim között (Candy, Beko, Whirlpool)... de a tegnapi -17 fok miatt még be vannak "fagyasztva"/ A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2026
Tippem alapján Elektrolux van átcimkézve, és ebben a "felsőbbrendű" is megerősített:
Idézet: „OEM partnerség: Az Electrolux gyártja az IKEA által forgalmazott készülékek egy részét, különösen a mosogatógépeket az amerikai és kanadai piacokon 2020 óta. Az IKEA ezeket a termékeket a saját, belső márkanevein (például RENODLAD vagy RENGÖRA) adja el.” De például az ürítő szivattyún kínai irás van. ![]() Uniman mester Whirpool ADG 7000 kattogo hang keringeto mar nem indulSziasztok Whirpool ADG 7000 mosogatógépHibakod nélkül bármilyen program inditasa Leürit a szivattyú az legalabb megy majd nyit a beado magnesszelep viz be Eddig ok a viz halatszik aramlik be es ilyenkor lehet mar hallanai egy kattogo hangot a folyamat megall a keringeto nem indul...nem tudom mi lehet a kattogo hang inkább relé gyanus kvazi ez utan csak all a mosogatógép
Szia! Meg is fejtetted. Ha nem indul a ker.szivattyú akkor az a gond és az kattog, vergődik. Elkopott a perselye.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2026
Van még értelme cserelni a komplett keringetőt es bajlodni vele?
Azt neked kell eldönteni. kb 36eft az új szivattyú.
Muchas gracias...tehát a kattogó dolog akkor a motor erőlködne megnézem azért alul szétszedem nem e valami üveg szilánk bármi akadályozza a lapátok forgását. A tengely persely a műanyag blokkba kell lennie de nem értem persely kopás esetén a motor felé mehet a víz amit lekéne égessen nem? ha a persely kopik vagy csapágyas nem tudom vélhetően csak egy csúszó műanyagpersely akkor az nem berágódást okoz az szivárgást. hmm habár éreztem ilyen furcsa elektromos égés szagot is sztem az lehet mikor a műanyag ég.
Az a fotó nekem szól!
Ha belenéznél, akkor ilyen lehet benne. Le lehetne húzni róla a betápkábelt (esetleg egy 70W-os villanykörtét bekötni a helyére)...máris kiderül, hogy az kattog, vagy más. Vagy pedig külön adni a motornak 230V-ot egy kábellel. De veszélyes a hálózati feszültséggel egy "hozzánemértőnek" jáccogatni, egy szakemberrel jobban járnál.
Leéghet,zárlatos lehet de nem a viz miatt hanem perselykopástól nem tud forogni szegényke.
Sir.yes Sir
Összegzem a pontos időn kívüli mit tudok. Whirpool adp7000 mosogatógep Korabban írtam a hiba az hogy nem indul el a keringető szivattyú hibakod nincs Vizet leürit majd utána vizet beenged de utana semmi csak kattogo hang..mondtak paran keringeto szivattyu a perselye elkopott kivettem megtaplaltam forog...utana van egy valtoszelep azt is kovettem lehet az kattog..akivettem a tengelyet a nutbol de maga a tengelyet kérdés tudom e kezel forgatni latom fogaskerekes..tehat hogyan tudom ellenorzini hogy az rossz e ? Nehez megtaplalni ket oldalrol hulye sorkapcsai vannak nyakra forrasztott onozott fülek...nem tudom mit forgat ez a motor a nutos tengellyel lehet ott belül van berogdva valami vagy a valtoszelep?
Az előzményeket nem kell ismételni. Az a "váltószelep" talán inkább a másik szivattyú lehetne.
Kép nélkül...passz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |