Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztási 1×1 forrasztástechnikai miértek
Lapozás: OK   72 / 72
(#) elektroncso válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szo, 22:46 /
 
Tetszik ez is, beszélek egy ismerősömmel aki tud rendelni Kínából, hogy nem-e rendelne nekem egyet, én ugyanis még soha nem rendeltem onnan. Ha beválik adsz egy linket, hogy pontosan melyiket vetted meg?
(#) Ge Lee válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Vas, 10:23 /
 
Van ahhoz is 3 vagy 4mm-es véső alakú hegy, nem gondolnám hogy az olyan gyorsan visszahűl. Nyilván nekem kizárólag SMD-zni kell, a horganyzott lemezből hajlított dobozt nem ezzel fogom összeforrasztani mert arra jó a solomon is. Csak SMD-t elég macerás úgy forrasztani hogy az ujjam vége 10 centire van a páka hegyétől, meg durung vastag maga a páka is.
Majd ha megjön a Hakko klón a T12-es hegyekkel akkor kiderül hogy mennyire lehet forrasztani vele vagy sem, ami szerintem kizárólag attól függ hogy milyen minőségű a hegyek bevonata. Az Ersa-é biztos nem lehet rossz, mert csak a csupasz hegy kerül 5-6000Ft-ba, míg egy T12-es hegy a fűtőbetétjével együtt 7-800Ft, ami gyanúsan olcsó ahhoz hogy jó legyen.
(#) Ge Lee válasza gerleimarci hozzászólására (») Vas, 10:33 /
 
A 907 klónnal sokat nem fogsz forrasztani, mert az ón sem tapad meg a hegyén. Láttam itthoni kínálatban (lapanthera meg hestore) hasonló kinézetű olcsó hegyeket, csak nem tudom hogy jók-e hozzá, sajnos csak kép van róluk méretek nélkül. Egy típust megnéztem az biztos hogy nem, mert 1,5mm-rel vastagabb.

Nálam ezek a csévék ürültek ki az utóbbi időben. Teljesen mindegy hogy milyen az ón, a saját tapasztalatom mindössze annyi, hogy 60/40-es legyen minél több flux-szal, és 0,8-as. Az 1-es már vastag, IC lábat is körülményes vele forrasztani. A 0,5-ös meg már vékony, kevés benne a flux, így folyton plusz flux-ot kell használni hogy jó legyen a forrasztás minősége.
A 0,8-as nekem SMD-hez is bevált, viszont az SMD-hez csak úgy tökéletes ha előtte le van ónozva a pad. Ekkor csak rányomom az egyik oldalát a padra, és ón nélkül odamelegítem a pákával az előónozott felületre, majd jöhet a másik oldalán a forrasztás, amihez nem kell pluszban flux, elég ami az ónban van, és gyönyörű félkörívet lehet csinálni az SMD lába mellé, nem lesz ott egy óngombóc. Aztán megforrasztom rendesen az odamelegített oldalát is.

ón.JPG
    
(#) gerleimarci válasza elektroncso hozzászólására (») Vas, 19:45 /
 
Azt hogy könnyű Igazából a hőtároló képességére gondoltam, ami arányos a tömegével.
(#) gerleimarci válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 19:52 /
 
Nekem is le kellett savas pasztával(rézcsövekhez való) kezelnem a hegyet, hogy fogja az ón.

A bal felső sarokba lévő volt nekem is, csak kisebb átmérőben. Úgy emlékszem jó volt, csak már nem tudom hova raktam.
Nekem a 0,5-ös vált be, a vastagabb is jó, de akkor általában többet nyomok rá a kelleténél, ami nem mindig szép..
Következő: »»   72 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 22. Sze
0:05:51
Jelenleg 169 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu