Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   19 / 489
(#) bernardo válasza vicsys hozzászólására (») Júl 15, 2007 /
 
Nem hinnem, met 2szer is leellenoriztem mert erre gyanakodtam en is. Meg ha esetleg 2 nem egne de a 18bol 2 eg, szoval mas vmi lehet. Pontosan h is kellene mukodjon miutan bekapcslom? Nem lehet az h vmit be kell allitani vagy ilyesmi es csak utana mukodik? Ja, es nem kaptam egyelore forgo kondit igy tettem egy fix erteku 33pF es a masik is 33pF. Lehet h a uC nem mukodik vmiert? Pedig sikeresen egettem tobbszor is mert minden progival probaltam? Es mitol lehet az h ha a stabilizator testjehez erek akkor kialusnak a Ledek(az a ketto)?
udv
(#) vicsys válasza bernardo hozzászólására (») Júl 15, 2007 /
 
Forrassz a panelra, közvetlenül az IC táplábaihoz egy 100nF-os kondit, minél rövidebb kivezetéssel. (szerintem a hidegítéssel van gond, ha a többi okés)
Tehát az indítás:
-táp bekapcsol (propeller felpörög és kb 10mp múlva villogó kijelzé látható)
-távszab kikapcsolni (prop. leáll) majd bekapcsolni. Ekkor a prop felpörög és 10mp-en belül megjelenik a normál kijelzés.
(ui.: a trimmer kondi nem fontos, mostanában én is fix 22pF rakok be helyette)
(#) bernardo válasza vicsys hozzászólására (») Júl 15, 2007 /
 
"Forrassz a panelra, közvetlenül az IC táplábaihoz egy 100nF-os kondit" ezalatt melyik IC-t erted?A stabilizatort? A bemeneti vagy kimeno labaira?
(#) bernardo válasza bernardo hozzászólására (») Júl 15, 2007 /
 
Meg egy kerdes: nekem van yahoo messengerem es ha neked van ilyesmi akkor megadhatnank es akkor jobban tudnank beszelni.kosz
(#) Tom025 válasza bernardo hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Szia!

Ha nem működik a dolog, lépésenként kell ellenőrizni. Először a NYÁK szakadt-e, ilyesmi. Gondolom ezen már túl vagy. Utána vedd ki a PIC-et a tokjából (remélem használtál hozzá), és modellezd kézzel a feladatát: a LED-eket kapcsolgató lábaira szép sorban add rá az 5V-ot, és figyeld, világít-e ilyenkor a hozzá tartozó LED. Ha nincs a helyén a PIC, alapból egy LEDnek sem szabad világítania. Lehet, hogy néhány LEDet fordítva forrasztottál be, vagy éppen a tranzisztorát. És persze lehetnek eddig nem észrevett elkötések is a NYÁKon. (Főleg ha PIC nélkül is világít néhány LED...) Az IC, amit Vicsys említett, az maga a PIC, nem a stab!
MSN cím az adatlapban, névre kattintva...

Üdv, Tom
(#) bernardo válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Udv minden orabaratnak!
Mukodik az oram!
A hiba az volt h en rosszul ertelmeztem a mukodeset es azt hitem h ha nem teszem be az Index ledet attol meg ki fognak gyulni a ledek Tevedtem, de most mukodik!
Konkretumokrol meg nem tudok tajekoztatni (pl pontossag vagy zaj) mert meg nincs rogzitve es kiegyensulyozva.
Azt szeretnem meg megtudni h hogyan lehet a szoveget modositani, pontosan hol es hogyan kell modositani a programot.
Es meg egy kerdes en tv tavival probaltam es jol mukodik ugy vettem eszre h minden funkcio megy a gombokra, viszont hol tudnam atprogramozni h tudjak gombot valtoztani?
koszonom mindenki segitseget
jok vagytok ahogyan az oldal is!
Udv Bernardo
(#) csonthulye hozzászólása Júl 16, 2007 /
 
A szöveget úgy tudod módositani, hogy amikor programozod be a forgó rész vezérlőjét ICprog-al, akkor az alsó táblázatban látod az EEPROM tartalmát, és egyszerűen a betűket átirod. Nagyon egyszerű
(#) bernardo válasza vicsys hozzászólására (») Júl 17, 2007 /
 
Udv
Megint en vagyok
Beszereltem az orat egy dobozba es nem mukodik rendesen A kovetkezo a problema: az ora felejti el az idot amikor kikapcsolom pedig a forgoreszen van fesz, mertem de sztem kevesebb (sleep modban 5.3V es forgas eseten 15V) ez abbol is kiderul h bekapcsolom az analog modot, a datumot es ha beteszem a digitalist is akkor kialszik a mutato egy resze.ha kiveszem a PIcet es ugy merem akkor sleep modban 6.3V van es igy is kene legyen!Csak nem tom h szereles utan miert eszi a PIC le a feszt. A FETre gyanakodtam de vettem mast es azzal is ez a viselkedes
Vmi otlet?
kosszi, es bocs h annyit kerdezoskodok csak ti mar tobbet utanepitettetek(feltetelezem) es jobban tudjatok az ilyen problemakat.
kosz meh1szer
(#) Panhard hozzászólása Júl 18, 2007 /
 
Sziasztok!
Ezt az órát én is megépítettem. Már lassan fél éve forog éjjel nappal megállás nélkül. Semmi gond nincs vele. Motor helyett videomagnó fejet használtam, alig van hangja. Tekercseknek a fejben lévő tekercseket használtam, amin a kép ment át. Ez a tekercs oldalanként csak kb: 5 menet, de párszáz kHz-el hajtva elég az órához. Mellékletben egy kép róla.

prop1.JPG
    
(#) bernardo válasza bernardo hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
Udv
Nem sikerult megoldanom a problemat Csak annyira jutottam h sikerult kiegetnem a bazis picjet de h hogy azt nem tom.
Kerlek mondjatok vmit h mi lehet a baj, mar mindent megprobaltam de tovabbra is felejti el az idot az oram! Ha mas megoldas nincs akkor kellene novelni a kitoltesi tenyezot vagyis h slepp modban ne vegye annyira le a pic a frekit. De sajna programozni csak most tanulgatok. Hallottam h valahogy lehet tavirol is allitani. Bovebb leirast adjatok legyszi. Kerlek segitsetek!
Koszonom elore is!
Udv Bernardo
(#) vicsys válasza bernardo hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
Sztem, először próbáld belerakni az én módosított HEX-emet. Ha azzal jó akkor lehet variálni, ha azzal sem jó, akkor hardver hiba van nálad...
(#) bernardo válasza vicsys hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
Gondoltam ra, csak en tv tavival hasznalom mert nem csinaltam neki tavit es azert hasznalom a Tome025 felet. De megprobalom azzal is vajon fog a tv tavival mukodni az?
(#) Tom025 válasza bernardo hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Sziasztok!

Tudom mi a problémád. Az én általam belinkelt hex tökéletesen működik nálam. Ne ott keresd a hibát.
Az, hogy ha az analóg és digitális módot egyszerre bekapcsolva halványulnak a középső ledek, egyértelműen feszültségproblémát jelez. Magyarul leesik a fesz, és kevesebb lesz, mint a LEDek normál nyitófesze. Távival forgás leállítva - (Ilyenor a PIC szempontjából egyáltalán nincs sleep mód, az dolgozik tovább) - A 6,3V nagyon kevés. A 7805-nek legalább 8V szülséges a bemenetére ahhoz, hogy normálisan tudjon működni. 6,3V esetén kevés lesz a PIC-nek a fesz, és reszetel, ezért felejti az időt. Megoldás: Tekerj egy jobb trafót több szekunder menetszámmal. De van előtte mód kipróbálni valami mást is. Égesd újra a propeller PIC-edet, de az IC-progban kapcsold ki a BODEN-t. Ezzel azt éred el, hogyha nem sokkal alacsonyabb a fesz, mint a PIC működédéhez szükséges, akkor elműködik még, nem fog a rossz tápfeszre lekapcsolni. Ha tudod, átírhatd a bázis programban is, hogy ne vegye le annyira a kitöltési tényezőt, én is ezt tettem amikor építettem az órám. Ha szeretnéd még én is megteszem neked ezt vmelyik nap, mert nem nagy munka, csak emlékeznem kell még rá hol is kell.

Panhard: Én is videofejjel építettem, szintén belső tekercset használva. 20kHz-ről is szépen megy. Viszont nekem van hangja, nem is kicsi, bár nem a motornak, hanem a susogó levegőnek.

Üdv, Tom
(#) bernardo válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Szia!
Kivettem a Boden-t es ugy egettem meg de semmi. Engem az bosszant h mikor probaltam ki es meg nem volt dobozba szerelve addig ment rendesen nem felejtett es a LEDek sem aludtak ki. Vegig neztem mindent h vmi nem-e zarlatos de semmi. Nagyon megkoszonnem ha atirnad a bazis progijat h slepp modban ne vegyen annyit le a kitoltesi tenyezobol es meg a normal uzemben is raadhatsz a kitoltesi tenyezore h mind2 mod mukodhessen (mondjuk ez nem annyira fontos inkabb szepseg hiba es azert zavar ) Es ha meg megkerhetnelek valahogy utana letudnad irni h hol lehet modositani a kitoltesi tenyezot h en is tudjam?
Nagyon szepen koszonom elore is!
U.i: itt egy par kep
(#) Tom025 válasza bernardo hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Szia!

Belejavítottam neked a progiba, ha mindent jól csináltam, 50%-os kitöltés lesz minden állapotban. Eredetileg normál üzemben 40%, alvás közben 13% volt. Én nem próbáltam ki, mert már nem szeretném szészedni az órámat, meg ekkora kitöltés leégetné az én tekercsemet. (Nekem örök 16% van beállítva, és tökéletes). Próbáld ki, ha érdekel mit kell állítani, majd megosztom. Felrakok egy másik progit is, az propeller progi, és nekem sokkal jobban bejön mint az eredeti (szebb), és a TV távi gombjaira szépen be vannak rajta állítgata a funkciók.

Üdv, Tom
(#) bernardo válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
szia!

Koszonom, bar nem mukodik, vagyis a propeller szep es vagany csak nem tudok csak 4 funkciot a tv tavirol allitani, a bazis meg el se indul vagyis nem indul egybol mint a masik proginal es a tavit sem veszi Ha nem nagy keres akkor ebben a progiban kellene modosits amit belinkelek es amit meg te tettel be nekem kb 5napja.
ha lehet akkor itt modositsd at a prop es bazist is.
ja es termeszetesen erdekel h hol lehet alitani a kitoltesi tenyezot a tavi gombokat, egy bovebb leirassal es mivel forditod at stb, szoval minden!
Koszonom!
Udv

propmulti.zip
    
(#) maTaKee válasza bernardo hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
khmm... bernardo... Nők lapja??... hát... kinek a pap kinek a papné...

amúgy jó lett az óra

(#) Tom025 válasza bernardo hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Szia!

Sajnos ebben nem tudok neked módosítani, mert ebben a pakkban nincs benne az ASM forráskód, csak a HEX. De ha elmondod, milyenre csináljam, meg tudom neked csinálni. A következő a gond csak: Holnap elutazom Horvátországba 2 hétre, szóval azután. Amúgy működik a bázis progi, nem felejti az időt, szép és jó, azontúl hogy TV távi power gombbal kell indítani? (Nekem így jobban tetszik, ezért csináltam magamnak ilyenre, de ha neked nem, talán vissza tudom alakítani.)
Én egy másik fórumot is végig olvastam Propeller Clock ügyben anno mikor építettem, ami hemzsegett különféle verziójú és működésű progikkal, van belőlük nekem egy csomó, és igazából azt sem tudom, melyik miben különbözik a többitől, és melyiket szerkesszem. Amúgy nem egy nagy ügy módosítani a progikat (megírni már annál inkább), szóval amint lesz időm, elmondhatom az alapokat. Az, hogy a távin nem minden gomb működik: Minden gyári távi más kiosztású, és magadnak kell a megfelelő gonbokhoz beállítani a funkciókat, ha már nem sajátot építettél. Én is megcsináltam ezt, de úgy látszik, nem egyeznek a távijaink.

Üdv!
(#) bernardo válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
szia!
Beirtalak messengerre bar nem igazantudom h te felvettel-e mert nekem yahoo messem van.
A bazis eloszor nem ment mert nem indult el es a tavit pedig nem vette. Aztan az IC progba betettem a tuningolt bazis progit es egy masik bufferbe pedig az enyemet, osszehasonlitottam es mivel nagy kulonbseg nem volt at tudtam irni a power gombra Tehat az megy. A propeller szep es jo csak a tavival 4 funkciot lehet allitani es azt nem tudom atirni mert tul sokban kulonbozik az enyemtol es nem tudom a hex kodok kozul eldonteni h melyikek a tavie. igy visszatettem az enyemet az nekem jo!
Az ora nem felejt, bar a analog digitalis funkcio piros szegellyel meg mindig nem megy, bar ez nem is igazan zavar. Az a fo h nem felejt. Viszont jo lett volna ha el tudtad volna mondani h hol kell atirni az asseblyben a dolgokat a kitoltesi tenyezohoz es a tavihoz majd az atforditast mert sztem sok az 50% kitoltesi tenyezo, foleg sleep modban, es igy tudnek probalkozni h mi lenne nekem a megfelelo h ne is melegedjen a tekercsem es ne is felejtse az idot.
Bocs a regenyert rovidebbre nem tudtam fogni
Kosz
udv
(#) vicsys válasza bernardo hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Egy kis infó, hamár ennyire ragaszkodsz a kitöltési tényező megváltoztatásához. (szélesebb impulzusoknál jobban fog melegedni a fet)

Ezt keresd meg a Base.asm-ben és használd ezeket az értékeket:
---------------------------------------------------------------------
Kód:
PR2Sleep EQU 0x3E
PR2RUN EQU 0x3E
CCPR1LSleep EQU 0x15
CCPR1LRUN EQU 0x28
--------------------------------------------------------------------
PR2Sleep: kapcsolófrekvencia készenléti üzemmódban
PR2RUN: kapcs.frek. normál üzemmódban
CCPR1LSleep: kit.tényező készenlétben
CCPR1LRUN: kit.tényező normál üzemmódban.
(#) Tom025 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Sziasztok!

Vic, ugyanezt változtattam én meg a progiban, amit feltettem. Csakhogy ki kell még venni azt, hogy a távi címet figyelje. Ezt ahogy látom nem csak én felejtettem el Viszont Bernardo megoldotta próba-szerencse alapon HEX-ek összehasonlításával. Ha sok az 50%, csináld így ahogy Vic mondta. a 0x15 -ből a 15 az 16-os!! számrendszerben van kódolva. Tehát a 15 az 21-et jelent 10-es számrendszerben. 21% kitöltési tényezőt. Ezt kell változtatnod. Majd Vic elmondja, hogy vedd ki, hogy figyelje a távi kódot, Kaninjo fórumán ez sok helyen fennt volt, de én már nem emlékszem fejből.
Ha kész vagy a módosítással, megnyitod az asm-et MPLAB progiban. Fontos, hogy se a progi, se az asm ne legyen az asztalon, mert a progi szokott morogni a hosszú fájlcímekért. Használj a C gyökérben egy mappát erre. Az asm fájl mellett legyen ott minden sallang, amivel együtt kitömörítetted az eredeti pakkból, mert kell, hogy le lehessen fordítani. Szóval, megnyitottad MPLAB-ban, beállítod a PIC típusát (16F628A), és OK, fordít. A készülő HEXet már égetheted is.

Úgy látszik, a két messenger nem 100% kompatibilis, nekem végig azt mutatta, hogy nem vagy bejelentkezve, én mindíg negkaptam amit írtál, de nem tudtam elküldeni amit akartam. (Visszajött hogy nem lehet kézbesíteni.) Sajnos. Térj át MSNre, mert ez így nem lesz működőképes. Én nem leszek holnaptól, addig is sikeres próbálkozást!

Üdv, Tom
(#) Tom025 válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Bocsi keverem a szezont a fazonnal. MPLAB -bal is lehet csinálni, de nem ilyen egyszerűen. MPASM az ami neked kell. Bocs mégegyszer. Szedd le a progit, rakd fel és minden világos lesz amit mondtam.

Üdv!
(#) vicsys válasza Tom025 hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Erre gondoltál?:

Hogy kell kivenni a programbol a távi cimzését?
Keresd meg az asm-ben ezt a részt:
Kód:

movf RC5_Addr,w ;
xorlw RemoteAddr ; test if RC5_Addr = RemoteAddr
btfss STATUS,Z ;
goto ProcessRC5Done ;
movf RC5_Cmd,w ;
andlw 0x7F ;

És írd át így:
Kód:

movf RC5_Addr,w ;
xorlw RemoteAddr ; test if RC5_Addr = RemoteAddr
btfss STATUS,Z ;
;goto ProcessRC5Done ;
NOP
movf RC5_Cmd,w ;
andlw 0x7F ;
(#) Tom025 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Én bizony erre, bár nem nekem kell. Azért köszi szépen. Bernardonak jól jöhet, próbáltam vele MSNen beszélni, de a Yahoo nem szereti az MSNt, így minden második percben mgszakadt, és nem sok infót tudtunk cserélni.

Üdv, Tom
(#) bernardo válasza vicsys hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Koszonom a segitseget sikerult!
Jol muxik es az Ic progban atirtam a hex kodot a tv tavira ugyh az is megy. Most meg probalkozom h hatha tudom lejjebb hozni mert igy sleep modban 13.7V van szoval boven sok eleg lenne 7V sztem. Megprobalom a kapcsolo frekit meghagyni ahogy az eredetiben van es csak a kitoltesi tenyezot valtoztatni h aze 8V legyen meg de tob ne legyen.
Meg az lenne Vicsys toled a kersem h hogy lehet a propben a tavi gombokat atirni? Azt tudom h a keys.asm-hez kene hozzanyulni de hogy? hallottam ilyesmirol h girderrel leolvasnam a gombok kodjaitmert ott kiirja es akkor azt kene vhogy atirni a progiba??
koszi
Udv
(#) bernardo válasza bernardo hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Jaj Tome025 ne haragudj foleg neked nagyon koszonom a segitseget! Nelkuled nem sikerult volna leforditani. Orok halam, es bocs a messert de nalunk a yahoo a meno igy nekem is csak ez van.
Udv es jo nyaralast!
(#) Tom025 válasza bernardo hozzászólására (») Júl 20, 2007 /
 
Sziasztok!

Örülök hogy sikerült a dolog. Szerintem a kapcsolófrekihez nem érdemes hozzányúlni. Főleg lejjebb ne vidd. Kit. tényezővel nagyon jól be lehet lőni a feszültségeket a propelleren.

Távi gombok: a keys.asm-et ha megnyitod jegyzettömbben, látod, hogy elég jól felirazozva vannak benne a dolgok. A következő a helyzet:
Az első részben csak megadja a gombok kódját az iromány. Ez nem érdekes, hagyd úgy, ahogy van. Erre gondolok:
NUM_0 EQU 0x00
NUM_1 EQU 0x01
NUM_2 EQU 0x02
NUM_3 EQU 0x03
NUM_4 EQU 0x04
A gombok neve azért árulkodik:
NUM_1 az ugye az egyes gomb
VOL_UP az ugye a hangerő fel gomb.
satöbbi. De ezt ne vedd készpénznek. Az én távimmal például csak a számgombok, meg néhány másik (power, adjust...) egyezett.

Ha girderrel próbálkozol, attól elvileg megkapod a kódot (0x vmennyi), és abból visszakövetkeztetsz a gombnévre. Ezeket ne változtasd, még ha a te távidon máshogy is van.
Ha megvan, hogy mit hova szeretnél, lejjebb mész a következő táblázathoz. Ott fel vannak sorolva a funkciónevek, és mellé az EQU után beilleszted a gombnevet.

Girder és infraport hiányában be lehet a gombokat szkóppal és az RC-5 kódolás ismeretével azonosítani, nem ajánlom, bonyolult. Főleg, mivel a mostani RC-5 távik már valami újabb, több gombra lehetőséget adó kódolással dolgoznak, az extrább gombok kódját át sem lehet látni. Nekem is csak a számgombokat sikerült szkóppal dekódolni.

A következő, egyszerű és nagyszerű megoldás, a próbálgatás a semmitmondó gombneveket beállítod funkcióknak, és végig nyomogatod a távit. Utána újabb gombokat állítasz be és ismét végig nyomogatod. Nem olyan hosszú feladat mint aminek látszik. Amelyik gombra valami történik, azt feljegyzed, és örülsz.

Kicsit kaotikus lett, remélem eligazodsz rajta...

Ja, és köszönöm a jókívánságot, megpróbálom élvezni a nyaralást

Üdv!
(#) vicsys válasza bernardo hozzászólására (») Júl 20, 2007 /
 
Idézek Kaninjo forumából:

Idézet:
„Sziasztok, itt van a táviránytó téma,amit az én órámon kiveséztem és gondoltam,hogy megosztom veletek,hátha valakinek segitek vele valamiskét. Ugy indult a próbálgatásom,hogy vettem egy univerzális távirányitót(somogyi home urc1--elektrokontha 1000forint), nagy nehezen megtaláltam ,hogy melyik kódot kell beirni,hogy müködjön az órához (552),ezután a számbillentyükön kivül nem müködtek a gombok 0-9).Elkezdtem probálgatni ,hogy a key.asm ben megváltoztatom az egyes funkciókhoz tartozó nyomógombokat,de nem nagyon egyeztek a távirányitóm gomjaival.A key.asm-ben van megadva,hogy a tervező távirányitójának a gomjainak a nevei mellett ott van,hogy milyen hexa kód tartozik hozzá, lejjebb meg az óra funkciói mellett vannak a távirányitó gombjainak a nevei.
Hogy a távirányitóm gomjainak kódjait megtudjam,megcsináltam ezt a halál egyzzerü kapcsolást, ez egy távirányitó vevő(tsop 1736 ),amit soros portra kötünk.:

[URL]http://img426.imageshack.us/img426/1283/girderschema0rv.gif[/URL]

Nem hülyeség megépiteni,mert később tudjuk vele a pc-nket távvezérelni
(winamp-hangerp,számváltás... gép kikapcsolása...)
Ezután le kellene tölteni a girder nevü vezérlő programot nekem a 3.2-es verzió müködöt probléma nélkül:

http://www.tavir.hu/modules.php?name=Downloads&d_op=MostPopular

hozzá pedig az IgorPlug.dll nevül plugint,ezt a plugint be kell másolni a plugin könyvtárba, a progi elinditása után pedig a settings/plugins menübe beikszelni az igorplug-ot.A settings részbe be tudod állitani ,hogy melyi portra dugtad a ketyerét.

http://img438.imageshack.us/img438/5044/igor8tb.jpg

Ha eddig minden okés akkor nyomjunk egy f9-et vagy a file menübe engedélyezzük a vételt. Ha a kis led zöldre vált akkor engedélyezte,utána a távirányitónon rányomunk egy gombot, a képen kiirja,hogy épp milyen kódsorozatot küldtünk ki. Nekem 35-tel kezdődött,ez lényegtelen, utána van a lényeg, a kétszámjegyü hexa kódot már bátran beirhatjuk a key asm modositani kivánt billetyüjéhez. Azt vettem észre,ha a kódok elött lévü billenytyü nevet megváltoztatom akkor nem engedi leforditani a programot,nevet ne változtassunk ,csak kódot.
Egy példa: a digitime óra funkcióhoz szeretnénk egy 353c kódu gombot rendelni, akkor megnézzük,hogy a digitime mellett milyen billentyü szerepel az eredtibe vol_dn akkor megkeressük a vol_dn- t egy kicsit feljebb a táblázatba és annak a hexa kódját modositjuk 0x0B ről 0x3c -re. és meg is vagyunk. Ezután,már mindenki be tudja állitani a gombokat a funkciókhoz,miután beállitottuk elmentjük és le kell forditani az mpasm-mel.fontos,hogy a propeller, chargen, keys fileok egy könyvtárban legyenek, a propellerre kell kattintani a forditáshoz.”
(#) Tom025 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 20, 2007 /
 
Szép kis leírás, erre nem is emlékeztem, hogy volt, de nagyjából ezt akartam én is elmondani.

Ha már annyi szó esik a másik fórumról, itt a link.

Üdv!
(#) bernardo válasza vicsys hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Szia!
Atirtam a keys.asm-et az en tavim gombjaira (girderem mar volt igy konnyen megneztem a tavi kodjait es az utolso 2 szamot/betut irtam be a keysbe). Megfelelo helyekre irtam a kodokat, nevet nem valtoztattam, egyszoval betartottam a lepeseket! Majd egy mappaba betettem a modositott keys-t, a chargen-t es a prop eredetit (mert ugye csak ez az egy asm van a proprol) es leforditottam hexre. Minden ok megegettem a picre de.. a prop tukorkepet ir ki ami mondjuk meg nem volna baj mert lattam valahol h hol kell atirni. DE viszont a tavi gombjaira nem valaszol, egyikre sem. szoval mi lehet a hiba? Nem kell vmit meg a propban is modositani ha tavit akarok programozni??
koszi a segitseget es ne hari h ennyit kerdezoskodok
De mar ez az utolso lepes lenne koszi meg1szer
Udv
Következő: »»   19 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem