Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Magnójavítás

Témaindító: joco_0907, idő: Jún 27, 2007
Lapozás: OK   2 / 3
(#) zolimobydick hozzászólása Nov 6, 2009 /

Sziasztok!
Van nekem egy nagyon jó kis Sony TC-186SD deckkem. Az a probléma, hogy néha az adott oldal vége felé mikor már bőven van a feltekerő oldalon szalag elkezd vibrálni a hang és lassul a lejátszás! Mi lehet a probléma és mi lehet a gyógyír? Talán a szíjjak fáradtak már el?

Belinkelek egy képet mert szerintem gyönyörű készülék! Arról nem is mesélek, hogy milyen gyönyörűen szól!

http://audio.me4web.de/Tapes/SONY%20TC-186SD.jpg
(#) zolimobydick hozzászólása Nov 6, 2009 /

Bocsi még egy kérdés igaz ez nem hiba csak az én tudatlanságom bizonyítéka. A Sony decken amiről a képet belinkeltem van két kapcsoló is ami nem tudom milyen funkciót működtet:

Az első, van egy "TAPE SELECT" alatta "BIAS" felirat alatta egy 3 állású kapcsoló Low, Normal, High.

A második, van egy kétállású "LIMITER" kapcsoló.

Erre várom a megfejtéseket, az első tíz beküldő kap egy "Hogyan idomítsunk aranyhalat szívlapát segítségevel" c. könyvet!

Tudom kicsit kusza így, de belinkelem ismét a képet róla!
http://audio.me4web.de/Tapes/SONY%20TC-186SD.jpg
(#) zolimobydick válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Köszi szépen a segítséget!
(#) burgdavid válasza zolimobydick hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Szia!
Annyiban kiegészíteném Köbzolit, hogy a limiter, az nem zajszűrő, hanem a felvételi túlvezérlést akadályozza meg, mondhatni dinamika kompresszor.
A BIAS kapcsoló a felvételi előmágnesezést variálja, LOW állásban kisebb, HIGH állásban nagyobb előmágnesezést ad a szalagnak. Normál kazettánál a LOW illetve NORMAL, Cro2(króm) kazettánál a HIGH állás szükségeltetik. Az EQ az pedig a szalagtípushoz megfelelő magashang kiemelést állítja. Normál kazettánál kell mind felvételnél, mindpedig lejátszásnál nagyobb magaskiemelés. Cro2 állásba "tompábban" szólnak majd a felvételek.
Egyébként gyönyörű a masina :yes: Vigyázz rá
(#) fgyik hozzászólása Jún 20, 2011 /

Sziasztok!
Budapesten vagy a közelben keresek valakit aki a Tesla B400-as magnómat rendbe tudná tenni. A potik recsegnek,előre nem teker,csak hátra, mindenféle gerjedő hangok is előfordulnak. Rendszeresen már vagy harminc éve használtam. Azóta csak öt-hat évente került elő,DE EZ NEM TETT JÓT NEKI. Üdv. minden hozzáértőnek, és várom a megoldást.
(#) devero hozzászólása Okt 30, 2011 /

Sziasztok srácok,lenne egy kérésem aki tud kérem segítsen.Az lenne a problémám hogy ,van nekem egy rm5642 típusú európa sztereo magnóm ,motor hibája van.Szeretném kicserélni,de sajnos nem találtam bele illőt.Az lenne a kérdésem hogy milyen típussal lehetne helyetesíteni?Az eredeti mocija ez lenne 9v 2100 fordulat és jobbos forgóirány.Ennyi lenne,segítségetek előreis köszönöm.Üdv mindenkinek,kellemes napot.
(#) OFK válasza fgyik hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Szia!
Ha még érdekel a dolog, szívesen segítek, most raktam rendbe éppen egy 400-ast, és van egy roncsom is, ami jó lehet donornak.
ofk@freemail.hu
Én Dunakeszin lakom.

DSCF0005.JPG

(#) OFK hozzászólása Jún 10, 2012 /

Nekem is lenne egy kérdésem:
AKAI CS-705D kazettás deckről lenne szó. A kazetta elején, ha a lejátszásra kapcsolok, "megszalad" a szalag, és kell pár másodperc, amíg beáll a normális sebesség. Már sok mindent átnéztem, görgő nem kopott, kapott egy teljes tisztítást, de a hiba csak nem akar elmúlni.
HELP!
(#) Tomi94 válasza OFK hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Szia!
Nézd meg, hogy jó helyen van-e a nyomógörgőhíd rugója! Szerintem ilyen hiba akkor fordulhat elő, ha a kuplung előbb elkezdi nagy erővel húzni a szalagot, minthogy a görgő odaérne a tengelyhez. Esetleg lehet motorhiba, - nem az első eset lenne japán gépekben - azaz terhelésre hirtelen leesik a fordulatszám, és ezt a lecsökkent sebességet szabályoztad feljebb a lejátszásnak megfelelően. Utóbbi csak akkor, ha fokozatosan lassul, nem rángatva, egyébként görgőnyomás vagy kuplung probléma.
[OFF] ui.: A Tesla B400-tulajnak inkább e-mailt írj (ha rámész a nevére, meg fog jelenni), mert itt 10 hónapja nem jelentkezett...
(#) OFK válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Köszönöm a segítséget, délután megint nekifogok, talán sekerül megjavítanom.
(Írtam neki e- mailt.)
(#) OFK válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Nos, a nyomógörgő a hibás, el van deformálódva a tartó konzolja, és persze a görgő is félre kopott. Valaki már babrált vele valamikor...
Nincs valakinek egy nyomógörgője AKAI CS-705D-hez? Vagy segítsen valaki, milyen típusok görgőivel helyettesíthető?
(#) hantosf hozzászólása Jún 18, 2012 /

Tisztelt fórumtársak, AIWA F220 tip. egykazettás deckbe kellene nekem egy gumigörgő, mely a felcsévélő tengelyt hajtja meg. Méretei: átmérő 9mm, tengelyfurat: 2mm, görgő vastagsága kb. 2,5mm.
Van-e valahol még ilyesmi lelőhely, "bánya"stb. ??
(#) OFK hozzászólása Jún 23, 2012 /

Kollegák!
Segítsetek nekem, egy Universum Senator magnós táskarádióba kellene egy 9 V-os magnómotor...
(#) zolika60 válasza OFK hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Bővebben: Link Talán megfelel.
(#) hockf hozzászólása Nov 6, 2012 /

Sziasztok!

Unitra ZK140T magnóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Korábban teljesen felújítottam, tökéletesen működött. A vonalkimenetet rákötöttük egy kábellel egy másik magnóra, erre azonnal elhallgatott. A fej rendben, a másik magnó kimenetéről nem jött tápfeszültség le, ami fejbe vághatta volna. Táp rendben, hangszóró rendben, a motor megy, csak éppen nem szól. A kimenet aljzatát leforrasztottam, hátha zárlatos, de semmi változás. Mi lehet a galiba, merre kezdjek el még keresgélni, mert elég tanácstalan vagyok.
(#) mp3maker válasza hockf hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Idézet:
„A vonalkimenetet rákötöttük egy kábellel egy másik magnóra”

Melyik csatlakozóba dugtátok az átjátszót?
(#) hockf válasza mp3maker hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Bocsánat, eddig nem volt idő foglalkozni vele. Tehát: a lejátszó magnó vonalkimenete, illetve a felvevő készülék rádió / mikrofon bemenete került összekapcsolásra.
(#) mp3maker válasza hockf hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Akkor lehet hogy félreérthető voltam.A készüléken 3db csatlakozó van, 2db hátul (fejhallgató és adapter),a 3. az előlap bal felső sarkában(rádió/mikrofon itt van a vonalkimenet is).
(#) hockf hozzászólása Nov 8, 2012 /

Köszönöm, ahogy írod, igen, tehát valóban a vonalkimenetet használtuk. Egyébként hátul még van egy hangszóró kimenet aljzat is a másik kettő mellett. A problémát közben megoldottam, egy halott biztosíték volt az oka, és szerintem nincs kapcsolatban az átjátszással, mert a készülékkel egykorú, kicsit oxidált is volt, meg a végei is nagyon mozogtak mindnek, hát kicseréltem őket. Felteszem, a mozgatás volt inkább a ludas a dologban, mindenesetre most jó.
(#) Takos1991 hozzászólása Nov 9, 2012 /

Sziasztok. Most vettem használtan egy jvc fejegységet a kocsimba usb cd működik tökéletesen de nem talál rádió állomást. A coax kábelt én kötöttem össze mert a csatlakozó nem passzolt. Mi lehet a baj?
(#) zolika60 válasza Takos1991 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Idézet:
„A coax kábelt én kötöttem össze mert a csatlakozó nem passzolt.”

Akár ez is, ha nem jól csináltad. Az antenna csatlakozókhoz van átalakító fillérekért. Nem illik a koaxot kötözgetni.
(#) Takos1991 hozzászólása Nov 9, 2012 /

Igen csak türelmetlen voltam sajnos akkor megpróbálok szerezni rá valami normalis csatlakozót.
(#) mikita81 hozzászólása Ápr 12, 2015 /

sziasztok Goldstar 303L kazetta részéhez keresnék vmi javítási útmutatót mert valami kiakathatott mert csak kattog bármilyen gombra
(#) Retesz hozzászólása Máj 5, 2016 /

Tisztelt Fórumozók!
Aziránt érdeklődöm, hogy tudnának-e édesanyám Grundig ZK140-es magnójának javításához szervizt vagy szakembert ajánlani. Korára való tekintettel (a magnóéra) nem várt nehézségekbe (terméket ismerő szakember hiánya, hónapnál hosszabb átfutási idő) ütköztem szervizek részéről, akik nem hajtottak el a javítás tárgyát megismerve.
Minden segítséget megköszönök.
(#) clipart hozzászólása Júl 31, 2016 /

Hello mindenkinek!
Kb. 60 éves hordozható Japán magnó, minden működik csak hang nem igazán akar kijönni belőle.Szalagmeghajtás működik, kis recsegés és más semmi.Ha van valakinek ötlete ,hol kezdjem a hibafelderítést? megköszönném
az erősítö, a fej , vagy a hangerő potméter???
valaki,aki foglalkozott alaposabban ilyen régi magnókkal?
mellékelek néhány fotót is ha ez segít
(#) fecameca válasza clipart hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Nagyon régen. De már a sajátjaimat sem javítom. Leggyakrabban a felvétel- lejátszás kapcsoló szokott lekoszolódni bennük, ha régen nem használták. Azzal kezdd kontakt spray és sok mozgatással. Utána nézd meg a tápot, a végfokot, azután az elejét, ebben a sorrendben. Leggyakraban az érintkezők oxidálódnak el (még a hangerő potméterben is) egy alapos takarítás soha nem árt.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
(#) clipart válasza fecameca hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

oké! köszi! a hangerő potméterrel az a baj,hogy valami nagyon fura módon van rögzítve,maga a ház csavarokkal van szerelve egy tartókonzolra, az egyik fotón ez jól látható is.kicserélném,de nem tudom milyen értékű? kb. 4 k ohm lehet?
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
(#) Sony007 hozzászólása Nov 10, 2016 /

Sziasztok!
Tudna segíteni valaki?
Sony TC-K555ESA magnóhoz keresek szíjakat (2db) és görgőket.
Elvileg a TC-k990ES és a 333ESA típusé megegyezik az 555ESA-val??
Ez valóban így van??

SOS
Köszi a válaszokat előre is!!
(#) bajibela hozzászólása Okt 17, 2018 /

Sziasztok!
Egy BRG M11 fekszik éppen az asztalomon.
A készülék belsejében korróziós nyomok, és a vas alkatrészeken itt-ott rozsda. A gépet párás környezetben tárolták. A szíjakat kicseréltem újra, mert már kinyúltak, de a magnó mégsem működik rendesen, mert a korrekciós fokozat tolókapcsolóinak ezüstözött kontaktusai korom feketék az oxidtól. Szétszerelni a kapcsolót nem lehet, mert ponthegesztve van, az alul lévő bakelit csík (amin az érintkezők sorakoznak) gyárilag bele van ragasztva a vas házba. Valamilyen vegyi eljárással kellene leszedni az oxidot az érintkezőkről, utána passziválni, majd végül kenni valamilyen finomolajjal, ami a későbbi oxidációt megakadályozza. Milyen ötletetek van a tisztításra?
Leveleteket a bajibela@gmail.com email címre várom!
Üdvözlettel:
BHaji Béla
(#) Tomi94 válasza bajibela hozzászólására (») Okt 17, 2018 /

Szia!

Az érintkezőfelületekre rakódott oxid eltávolítására a legjobban bevált módszer (nálam legalábbis) a Kontakt 60 Spray, sok elektronikai-híradástechnikai boltban kapható. Ezzel befújás után jó párszor át kell mozgatni a kapcsolót, majd megvárni, amíg pár perc alatt el nem párolog a folyadék.

Amúgy ha tényleg ezüstözött, akkor nem ez lesz a baj. Annak legjobb tudomásom szerint az oxidja is jó vezető.
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem