Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Magnójavítás
Sziasztok!
Van nekem egy nagyon jó kis Sony TC-186SD deckkem. Az a probléma, hogy néha az adott oldal vége felé mikor már bőven van a feltekerő oldalon szalag elkezd vibrálni a hang és lassul a lejátszás! Mi lehet a probléma és mi lehet a gyógyír? Talán a szíjjak fáradtak már el? Belinkelek egy képet mert szerintem gyönyörű készülék! Arról nem is mesélek, hogy milyen gyönyörűen szól! http://audio.me4web.de/Tapes/SONY%20TC-186SD.jpg
Bocsi még egy kérdés igaz ez nem hiba csak az én tudatlanságom bizonyítéka. A Sony decken amiről a képet belinkeltem van két kapcsoló is ami nem tudom milyen funkciót működtet:
Az első, van egy "TAPE SELECT" alatta "BIAS" felirat alatta egy 3 állású kapcsoló Low, Normal, High. A második, van egy kétállású "LIMITER" kapcsoló. Erre várom a megfejtéseket, az első tíz beküldő kap egy "Hogyan idomítsunk aranyhalat szívlapát segítségevel" c. könyvet! Tudom kicsit kusza így, de belinkelem ismét a képet róla! http://audio.me4web.de/Tapes/SONY%20TC-186SD.jpg
Köszi szépen a segítséget!
Szia!
Annyiban kiegészíteném Köbzolit, hogy a limiter, az nem zajszűrő, hanem a felvételi túlvezérlést akadályozza meg, mondhatni dinamika kompresszor. A BIAS kapcsoló a felvételi előmágnesezést variálja, LOW állásban kisebb, HIGH állásban nagyobb előmágnesezést ad a szalagnak. Normál kazettánál a LOW illetve NORMAL, Cro2(króm) kazettánál a HIGH állás szükségeltetik. Az EQ az pedig a szalagtípushoz megfelelő magashang kiemelést állítja. Normál kazettánál kell mind felvételnél, mindpedig lejátszásnál nagyobb magaskiemelés. Cro2 állásba "tompábban" szólnak majd a felvételek. Egyébként gyönyörű a masina :yes: Vigyázz rá ![]()
Sziasztok!
Budapesten vagy a közelben keresek valakit aki a Tesla B400-as magnómat rendbe tudná tenni. A potik recsegnek,előre nem teker,csak hátra, mindenféle gerjedő hangok is előfordulnak. Rendszeresen már vagy harminc éve használtam. Azóta csak öt-hat évente került elő,DE EZ NEM TETT JÓT NEKI. Üdv. minden hozzáértőnek, és várom a megoldást.
Sziasztok srácok,lenne egy kérésem aki tud kérem segítsen.Az lenne a problémám hogy ,van nekem egy rm5642 típusú európa sztereo magnóm ,motor hibája van.Szeretném kicserélni,de sajnos nem találtam bele illőt.Az lenne a kérdésem hogy milyen típussal lehetne helyetesíteni?Az eredeti mocija ez lenne 9v 2100 fordulat és jobbos forgóirány.Ennyi lenne,segítségetek előreis köszönöm.Üdv mindenkinek,kellemes napot.
Szia!
Ha még érdekel a dolog, szívesen segítek, most raktam rendbe éppen egy 400-ast, és van egy roncsom is, ami jó lehet donornak. ofk@freemail.hu Én Dunakeszin lakom.
Nekem is lenne egy kérdésem:
AKAI CS-705D kazettás deckről lenne szó. A kazetta elején, ha a lejátszásra kapcsolok, "megszalad" a szalag, és kell pár másodperc, amíg beáll a normális sebesség. Már sok mindent átnéztem, görgő nem kopott, kapott egy teljes tisztítást, de a hiba csak nem akar elmúlni. HELP!
Szia!
Nézd meg, hogy jó helyen van-e a nyomógörgőhíd rugója! Szerintem ilyen hiba akkor fordulhat elő, ha a kuplung előbb elkezdi nagy erővel húzni a szalagot, minthogy a görgő odaérne a tengelyhez. Esetleg lehet motorhiba, - nem az első eset lenne japán gépekben - azaz terhelésre hirtelen leesik a fordulatszám, és ezt a lecsökkent sebességet szabályoztad feljebb a lejátszásnak megfelelően. Utóbbi csak akkor, ha fokozatosan lassul, nem rángatva, egyébként görgőnyomás vagy kuplung probléma. [OFF] ui.: A Tesla B400-tulajnak inkább e-mailt írj (ha rámész a nevére, meg fog jelenni), mert itt 10 hónapja nem jelentkezett...
Köszönöm a segítséget, délután megint nekifogok, talán sekerül megjavítanom.
(Írtam neki e- mailt.)
Nos, a nyomógörgő a hibás, el van deformálódva a tartó konzolja, és persze a görgő is félre kopott. Valaki már babrált vele valamikor...
![]() Nincs valakinek egy nyomógörgője AKAI CS-705D-hez? Vagy segítsen valaki, milyen típusok görgőivel helyettesíthető?
Tisztelt fórumtársak, AIWA F220 tip. egykazettás deckbe kellene nekem egy gumigörgő, mely a felcsévélő tengelyt hajtja meg. Méretei: átmérő 9mm, tengelyfurat: 2mm, görgő vastagsága kb. 2,5mm.
Van-e valahol még ilyesmi lelőhely, "bánya"stb. ??
Kollegák!
Segítsetek nekem, egy Universum Senator magnós táskarádióba kellene egy 9 V-os magnómotor...
Bővebben: Link Talán megfelel.
Sziasztok!
Unitra ZK140T magnóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Korábban teljesen felújítottam, tökéletesen működött. A vonalkimenetet rákötöttük egy kábellel egy másik magnóra, erre azonnal elhallgatott. A fej rendben, a másik magnó kimenetéről nem jött tápfeszültség le, ami fejbe vághatta volna. Táp rendben, hangszóró rendben, a motor megy, csak éppen nem szól. A kimenet aljzatát leforrasztottam, hátha zárlatos, de semmi változás. Mi lehet a galiba, merre kezdjek el még keresgélni, mert elég tanácstalan vagyok. Idézet: „A vonalkimenetet rákötöttük egy kábellel egy másik magnóra” Melyik csatlakozóba dugtátok az átjátszót?
Bocsánat, eddig nem volt idő foglalkozni vele. Tehát: a lejátszó magnó vonalkimenete, illetve a felvevő készülék rádió / mikrofon bemenete került összekapcsolásra.
Akkor lehet hogy félreérthető voltam.A készüléken 3db csatlakozó van, 2db hátul (fejhallgató és adapter),a 3. az előlap bal felső sarkában(rádió/mikrofon itt van a vonalkimenet is).
Köszönöm, ahogy írod, igen, tehát valóban a vonalkimenetet használtuk. Egyébként hátul még van egy hangszóró kimenet aljzat is a másik kettő mellett. A problémát közben megoldottam, egy halott biztosíték volt az oka, és szerintem nincs kapcsolatban az átjátszással, mert a készülékkel egykorú, kicsit oxidált is volt, meg a végei is nagyon mozogtak mindnek, hát kicseréltem őket. Felteszem, a mozgatás volt inkább a ludas a dologban, mindenesetre most jó.
Sziasztok. Most vettem használtan egy jvc fejegységet a kocsimba usb cd működik tökéletesen de nem talál rádió állomást. A coax kábelt én kötöttem össze mert a csatlakozó nem passzolt. Mi lehet a baj?
Idézet: „A coax kábelt én kötöttem össze mert a csatlakozó nem passzolt.” Akár ez is, ha nem jól csináltad. Az antenna csatlakozókhoz van átalakító fillérekért. Nem illik a koaxot kötözgetni.
Igen csak türelmetlen voltam sajnos
![]()
sziasztok Goldstar 303L kazetta részéhez keresnék vmi javítási útmutatót mert valami kiakathatott mert csak kattog bármilyen gombra
Tisztelt Fórumozók!
Aziránt érdeklődöm, hogy tudnának-e édesanyám Grundig ZK140-es magnójának javításához szervizt vagy szakembert ajánlani. Korára való tekintettel (a magnóéra) nem várt nehézségekbe (terméket ismerő szakember hiánya, hónapnál hosszabb átfutási idő) ütköztem szervizek részéről, akik nem hajtottak el a javítás tárgyát megismerve. Minden segítséget megköszönök.
Hello mindenkinek!
Kb. 60 éves hordozható Japán magnó, minden működik csak hang nem igazán akar kijönni belőle.Szalagmeghajtás működik, kis recsegés és más semmi.Ha van valakinek ötlete ,hol kezdjem a hibafelderítést? megköszönném az erősítö, a fej , vagy a hangerő potméter??? valaki,aki foglalkozott alaposabban ilyen régi magnókkal? mellékelek néhány fotót is ha ez segít
Nagyon régen. De már a sajátjaimat sem javítom. Leggyakrabban a felvétel- lejátszás kapcsoló szokott lekoszolódni bennük, ha régen nem használták. Azzal kezdd kontakt spray és sok mozgatással. Utána nézd meg a tápot, a végfokot, azután az elejét, ebben a sorrendben. Leggyakraban az érintkezők oxidálódnak el (még a hangerő potméterben is) egy alapos takarítás soha nem árt.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
oké! köszi! a hangerő potméterrel az a baj,hogy valami nagyon fura módon van rögzítve,maga a ház csavarokkal van szerelve egy tartókonzolra, az egyik fotón ez jól látható is.kicserélném,de nem tudom milyen értékű? kb. 4 k ohm lehet?
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki? Sony TC-K555ESA magnóhoz keresek szíjakat (2db) és görgőket. Elvileg a TC-k990ES és a 333ESA típusé megegyezik az 555ESA-val?? Ez valóban így van?? SOS Köszi a válaszokat előre is!!
Sziasztok!
Egy BRG M11 fekszik éppen az asztalomon. A készülék belsejében korróziós nyomok, és a vas alkatrészeken itt-ott rozsda. A gépet párás környezetben tárolták. A szíjakat kicseréltem újra, mert már kinyúltak, de a magnó mégsem működik rendesen, mert a korrekciós fokozat tolókapcsolóinak ezüstözött kontaktusai korom feketék az oxidtól. Szétszerelni a kapcsolót nem lehet, mert ponthegesztve van, az alul lévő bakelit csík (amin az érintkezők sorakoznak) gyárilag bele van ragasztva a vas házba. Valamilyen vegyi eljárással kellene leszedni az oxidot az érintkezőkről, utána passziválni, majd végül kenni valamilyen finomolajjal, ami a későbbi oxidációt megakadályozza. Milyen ötletetek van a tisztításra? Leveleteket a bajibela@gmail.com email címre várom! Üdvözlettel: BHaji Béla
Szia!
Az érintkezőfelületekre rakódott oxid eltávolítására a legjobban bevált módszer (nálam legalábbis) a Kontakt 60 Spray, sok elektronikai-híradástechnikai boltban kapható. Ezzel befújás után jó párszor át kell mozgatni a kapcsolót, majd megvárni, amíg pár perc alatt el nem párolog a folyadék. Amúgy ha tényleg ezüstözött, akkor nem ez lesz a baj. Annak legjobb tudomásom szerint az oxidja is jó vezető. |
Bejelentkezés
Hirdetés |