Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   222 / 1171
(#) neocska válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Az a baj hogy már mindent megprobáltam,proci kivevése, más helyébe, rammal ugyanaz, ddr ramm van benne 400mhz, ezt támogatja az alaplap is, lassacskán feladom, mert nem akar sehogyse beüzemelni. Amugy számitogépeket már nagyonrégota szerelek, s hasonloval találkoztam, de ott csak annyi volt a gond hogy az elsödleges RAM SLOT meghalt, a többivel rendesen müködött a gép.
(#) kistotti01 hozzászólása Jún 28, 2011 /

Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem tőletek. Bele is kezdenék. Van egy notebookom amire gyárilag Windows CE operációs rendszert telepítettek. (sajnos...) Gondolkodtam rajta régebben, hogy telepíttek rá valami mást. De addig halogattam amíg a rajta lévő Windows CE meg nem adta magát. El sem már indul az operációs rendszer. Mivel nincs benne sem CD, sem DVD meghajtó, ezért csak USB-n keresztűl tudok telepítenni rá másikat op. rendszert. Ezért szereztem be A-A típusú USB kábelt. Csakhogy az asztali gépem nem ismeri fel a notebookot. Ha bedugom az asztali gépbe és a notebbokba az USB kábelt, akkor az asztali gép konkrétan semmit sem csinál, a notebook viszont reagál rá. Gondolom kellene valamilyen program, és hozzá adott beállítások. Ha ebben tudna valaki segíteni, az nagyon jó lenne. Egyébként az asztali gépemen Windows 7 64bit-es fut. A notebookra pedig Android telepítésére gondoltam. :yes:
(#) neocska válasza kistotti01 hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

na igen. Bánj ovatosan azzal az USB kábellel me elfüstölöd az USB-t a gépböl. Sajnos azok a gépek ugy vannak megcsinálva, hogy beléjük van épitve egy "telepitölemez" tehát automatikusan ujjra tudod rakni a rendszert(Recovery). Probáltad egy USB adathordozorol telepiteni a rendszert? WinToFlash segitségével majdnem minden op rendszert feltudsz rakni a Flash-edre, s onnan bootolhatsz késöbb. Az androidrol annyit hogy elörre bekell raknod bele a gép drivereit!!!
(#) kistotti01 válasza neocska hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Igazából a fő probláma, hogy Windows CE-t nem találok sehol, pedig kiegyeznék idegen nyelvűvel is... Kellene keresnem valamit helyette. Szerinted mivel helyettesítsem? Igazából arról hallotam, hogy tönkremehet a gépek összekötése miatt az USB-m. Ugyhogy azt hanyagolni fogom, marad a Penndrive-ról való telepítés. Amint találok valami op. rendszert ami szóba jöhet, teszek egy probát a telepítéssel.

Pontosabban mi a neve, tipusa a notebuknak? Hátha nagyobb sikerrel járok:

Ilyen lenne a notebook. Windows CE 6.0 futott rajta, amíg fel nem adta a szolgálatot...

Ebböl sokat nem tudtam meg, gyárto, tipusszám az alján nincs feltüntetve?
(#) neocska válasza neocska hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Amugy nem ajánlatos androidot rakni rá, nem müködne.
Eredeti OS
(gondolom ugyanugy kell ujrarakni a softot mint a PDA-k-on, fel kell másolni a softot egy memoriakártyára és onnan valamilyen billentyükombinácioval elinditsa a telepitést)
Sajnos nem sok infot lehet kapni rolla.

Hello!
MÁRKA: Lanyu eBook LY-EB01, TÍPUS: LY-EB01 elméletileg.
(#) Powerslave válasza neocska hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Idézet:
„hasonloval találkoztam, de ott csak annyi volt a gond hogy az elsödleges RAM SLOT meghalt, a többivel rendesen müködött a gép.”
No azért nem mindegy, melyik hasal el, ugyanis ha az elsődleges slot adja meg magát, komoly esély van rá, hogy ki lehet dobni a lapot: ha az elsődleges slotban nincs memória, tökmindegy, hogy a többiben van, a BIOS meg fog állni vonyítani, hogy nincs RAM.

Közben átfutottam a kis konverzációnkat. Be van kötve rendesen a system speaker? Nem kizárt, hogy valami könnyen orvosolható, egyszerű problémája van, amiről szeretne is számot adni, csak hangszóró híján nem tud. Persze csak kósza tipp
(#) neocska válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

A "csipogoja" az alaplapba bevan forrasztva.
És a másik dolog, nekem sokszor müködött ugy hogy csak a második SLOT-ba volt RAMM, csipogás nélkül.
Valami más ötlet? Mert most nagyon nincs ahonnat kidobjak még egy köteg pénzt egy uj alaplapra.
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Szia Póverszlív.

Ez a program minden tekintetben jó lenne, de a rar becsomagolása is számít (nagyon).

Minden esetre köszönöm a törekvésed.
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

(#) Kovidivi hozzászólása Jún 29, 2011 /

Sziasztok!
Az miért lehet, hogy ha írok egy választ itt HE-n, és látszanak a smilek- akkor felmegy 100%-ra a proci használatom, ha pedig eldugom csak azt a részt a tálca alá, visszaáll normál használatra? Firefox 5-öt használok, 3-as verzióknál biztosan nem volt ilyen...
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Szia. Valószínű szokásos Firefox akadékoskodás.

Ami te esetben az lehet, hogy valós időben maximális prioritással dolgozza fel a GIF animációt.

Flsah animáció / videónál ez nem fordult elő?
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 29, 2011 /

Ismét jómagam.

Póverszlív: Csak egy szakadt szmájli?

Hatalmas a problémám: Két nyomtatót is szeretnék rálógatni egy LAN -olt hálózatra, hogy bárhonnan tudjak nyomtatni.

Probléma a következő: Adott a hálózat három géppel, kettő nyomtatóval a következőképp bekötve:

Lenxmark E230 -as lézernyomtató egy D-Link DP-301P LPT szerveren keresztül lóg a világ felé.
A második nyomtató egy HP 5150 tintasugaras nyomtató ami egy surecom EP-4904SX USB -s nyomtatószervert tartalmazó routeren lóg.

Hogyan tudom rábírni a hálózaton lógó gépeket, hogy lássák a hálózati nyomtatókat?

Köszönöm a segítséget.
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

De igen. 1800MHz-et maxon kell pörgetnie?
(#) zoli200 hozzászólása Jún 29, 2011 /

Sziasztok,nekem olyan gondom lenne hogy kaptam egy notit van beépített wifi adapter telepítve van,most jön a csavar csak azokra a wifikre kattan rá melyek le vannak zárva az összes többire nem kiírja kapcsolódási hiba.Minden beállítást átnéztem de semmi jelszavazott wifikre megy free wifire nem.

Op rendszer win7 starter

Szinte teljesen mindegy, mert a programnak nincsen korlátozva, hogy mennyi memóriát és CPU erőforrást használhat.

Alapértelmezésben ez azért nincsen korlátozva, hogy folyamatos átfedés legyen a képkockák között, egy pillanatra ne remegjen a kép, na igen csak kevés CPU erőforrásnál (CPU utasításkészlet, órajel, memória, I/O) hajlamos megakasztani a gépet.

A megoldás a következő:

Címsorba üsd be: about:config

Urlclassifier.updatecachemax kulcsnak a következő értéket add meg: 104857600
A következő: browser.cache.memory.enable ture értéket változtasd meg false -ra (csak kattints rá, nem kell beírni, de majd úgy is látni fogod).

Ezután teljesen leállítod a Firefoxot majd megnyitod újból. A processzor és gyorsítótár használatnak drámaian vissza kéne esnie.
A te esetben a processzorhasználat legfeljebb 55% lehet maximum.

Remélem tudtam segíteni.
(#) Powerslave válasza zoli200 hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Egészen biztosan "szabad" az a WiFi? Nem csak jelszóval lehet ám megakadályozni, hogy mások kapcsolódjanak. Ilyen esetben hiába látod levédetlennek, nem fog beengedni. Normálisabb tippem hirtelen nincs.

_Ampi_ :
Vernyózod van és a hálózat felderítése bekapcsolt állapotú?
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

A válasz ablaknál azonnal felpörög a proci, talán videónál kicsit visszafogja magát.
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Csak XP -s gépek vannak a hálózaton a hálózat felderítése, mindig is be volt kapcsolva, mert még nem kapcsoltam ki.

Nyomtató hozzáadását próbálom elérni, de nem tudok ott IP. -t megadni.

Ezek szerint a beállításokkal sem fogta vissza magát Firefox?
Érdekes, ezidáig ez beszokott "jönni", mint megoldás, sajnos jobb ötletem nincsen (még).

Lehet, hogy a program hiba is közrejátszik.

Az még nem lenne baj ha felugrik egy pillanatra processzor használat, a lényeg ne legyen folyamatosan magas a kihasználtság.
(#) weller28 hozzászólása Jún 30, 2011 /

Szisztok!
Nagyon melegszik a gép de hűtők mennek és por sincs mi lehet a baj?
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 30, 2011 /

Nem fogta magát vissza. Szerintem megszokom... Mást úgysem nagyon tehetek
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 30, 2011 /

Hát ezeknek a nyomiknak illene tudniuk DCHP-t. A router nem köpi el, milyen néven lakoznak?
(#) Powerslave válasza weller28 hozzászólására (») Jún 30, 2011 /

Próbáltál már hűtőpasztát cserélni rajta?
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 30, 2011 /

Szia!
A gépek látják egymást a hálózaton?
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 30, 2011 /

Esetleg ?

4.jpg

(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 30, 2011 /

De ITT is keresgélhetsz.
Következő: »»   222 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem