Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC távirányítás

Témaindító: agrippa67, idő: Nov 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 26
(#) abcdabcd válasza 5cmarzo hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Ez az Igor-féle? Akkor lehet, hogy az a baj, hogy a kevés "egzotikus" alaplap közé tartozik a tied ami nem tolerálja, hogy 5V van az USB adatlábakon, vagy tegyél be az adatlábakon soros 68Ohm helyett 390Ohm-ot (elvileg 310is jó, nekem 390volt itthon), és/vagy tegyél be egy-egy 3,6V-os Zenert mind a két lábra, így korlátozva a feszültséget...

Én építettem több darabot is és haveroknál több gépen laptopon meg asztalin újabbon régebbin is lett próbálgatva, és talán egy volt az újabb asztali alaplapok közül, amelyikkel nem ment úgy, hogy csak a 68Ohm volt ott... lehet a többiben az alaplapban van "le Zénerezve" abból meg kispórolták... pedig valami "gamer" alaplap volt...

Sőt még egy ötlet, a win7 az magától szereti nem felismerni, azaz bedugod látszik esetleg, hogy "gondolkozik", hogy mit dugtál bele de aztán kiírja, hogy ne mismeri fel, vagy nem ír ki semmit, de nem is kér drivert se és persze nem jó, ilyenkor az eszközkezelőbe kell bemenni, és ott ha ott van hogy ismeretlen harvdver, akkor kézzel kell ott hozzáadni a drivert és mennie kéne...
(#) Kovidivi válasza 5cmarzo hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia!
Tudnál adni egy linket ehhez az USB-s vevőhöz? Most még van soros portom, de remélem nem sokáig Köszi!
(#) abcdabcd válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Bár nem tőleg kérdezted, az IgorUsb szerzőjének a weboldalát akartam ajánlani, de ahogy nézem, az valamiért nem elérhető...
De elvileg ebben a Logout cikkben is megvan minden ami kellhet, az építéshez: Bővebben: Link

Meg van egy másik változat ami LCD-t is kezel, azt most nem találom, ha megtalálom, esetleg belinkelem...
(#) Kovidivi válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Megnéztem, köszi! Kár, hogy nem elérhető a szerző oldala...
(#) abcdabcd válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Na elvileg a szerző, korábban is létezett alternatív oldala elérhető: Bővebben: Link

A másik saját domain néven volt...
De elvileg ugyanez... Annyi, hogy az ott lévő ic nem nagyon kapható valószínűleg, így ahogy a szerző is írja, az oldal közepe felé, az ATTINY2313-mal is működik elvileg a lefordított szoftver is közvetlenül...

Az LCD-s változatot nem találtam most, de ha nagyon keresed talán megtalálod, annak idején amikor ezt nézegettem többször akkor többször "belebotlottam" a neten keresgélve a témában...
(#) Kovidivi válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Köszi! Lementettem.
(#) tib12 hozzászólása Jún 24, 2011 /

Üdv mindenki, azt szeretném tudni hogy ez az egyszerű kütyü hány gombot tud kezelni? Csak mert több távirányítót szétszedve/összeépítve egy billentyűvel infrás billentyűt építenék.
(#) zenetom válasza tib12 hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

255-öt biztosan....
(#) Kovidivi válasza tib12 hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

2-3eFt-ért már lehet venni olyat, amihez egeret is kapsz. Nem éri meg a szenvedést.
(#) tib12 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

De én nem akarok szétszedni egy 2-3e ft-osat. igy jobb hogy tudom miként működik, és akár fejleszteni is tudom(gamer cuccra) és ugye meddig is birja egy átlag távirányító? Sokáig, és az ilyen billentyűk/egerek? Ink megépítem

zenetom: Köszi.
(#) Kovidivi válasza tib12 hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Az infrás adatátvitelnek vannak korlátai, nem mindegy merre sugároz az infra LED, és hogy milyen messze van az adó. Rádiós adatátvitellel lehet jobban járnál. Szép munka lesz, sok sikert hozzá!
(#) tib12 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Ugy gondoltam kicserélem a távirányítókban az infra ledeket: 3-féle ledet használnék, a 3 távirányítóhoz, mindegyikbl minimum 3-at, és miután kész, azután programozom(állítom be a gombokat a gépen). Köszi a biztatást
(#) abcdabcd válasza tib12 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

A girder elméletben akárhány féle távirányítónak a jelét képes kezelni egyidőben, mivel a program csak egy kódot kap, és nem tudhatja, hogy most az a valahány bites kód egy másik távirányítóból jönne...

Viszont tényleg érdemes megjegyezni, hogy komoly felhasználásra tényleg jobb lehet egy rádiós, játszani viszont jó játék lehet egy ilyen
Ha a rádiós fogyasztásával van bajod tegyél rá góliát akkut vagy szerszámgépbe való cellákat: itt nemrég 611Ft ért vettem Ni-Cd 1200mAh körülinek darabját... olcsóbb mint a gyári ceruza akku, elvileg modellezők is használnak ilyeneket 4/3C meg hasonló extra méretekben...
(#) tib12 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Majd lehet építek olyat is, akku van bőven. Ezt egy "hordozható játékvezérlő" lesz. Amugy most szereztem kb 30db olyan kicsit használt szerszámgép-akku cellát. Sőt kilátásban van hogy lesz mégtöbb. 1,2V 1200mAh Ni-Cd akkukbol sokmindent lehet építeni.(ha kell kb 2-300ft ért adok el, na de ezt ne itt) És köszi a választ.
(#) louis73 hozzászólása Júl 3, 2011 /

Maradék darabkákból összeraktam egy (kísérleti) "media-center" PC-t (XBMC-ubuntuval). Elővettem a porosodó távirányítómat és a soros-portos infravevőt hozzá. Minden nagyon jó és szép, de az igazi hab lenne a tortán, ha nem csak kikapcsolni, hanem bekapcsolni is lehetne vele.
Arra gondoltam, ha olvassa valaki aki jártas az AVR-PIC programozásban, hogy jó lenne megtoldani az infravevőt egy olyan áramkörrel ami betanitható lenne az éppen használt távírányító "kikapcsolás" kódjára. A tápot kaphatná a StBy-5voltról, és a beindult PC-táp 5 vagy 12 voltja letiltaná, hogy csak beinduláskor működjön.
Régebben láttam valami hasonlót valamerre (AtTinyvel), de az csak philips vagy sony távirányítót ismert.
Itt van valami hasonló: http://www.engbedded.com/wake-on-lirc de ez is csak a philips (RC-5) vagy sony-t ismeri, nekem meg HP RC-6-os media-center távírányítóm van
(#) louis73 válasza louis73 hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Közben "gúglizom" és lehet hogy másnak is eszébe jutott ez már: http://www.ivica-novakovic.from.hr/IrOn-Off-eng.htm#IrOnOff2
(#) tib12 hozzászólása Júl 7, 2011 /

Üdv.
Elkezdtem építeni ezt. De van 1 kérdésem:
Az 5Vos zener helyett jó a 4,7es? A boltban nem volt, és azt mondták hogy az nem is szabvány.
És egy dvd-lejátszóbol kiszedett infra érzékelőröl honnan tudom meg hogy kell bekötni? Tipus nincs rajta, és a középső láb rajta van a tokozáson(rá van forrasztva a fémre). Aki tud segíteni annak nagyon megköszönöm.
(#) tib12 válasza tib12 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Kész, megépítettem, nem működik, mit ronthattam el?
(#) blackdog válasza tib12 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Az 5V zéner lehet, hogy nem szabvány, de a rajzon nem is 5V zéner van. 5V1 != 5V = 5,1V
Bővebben: Link

Idézet:
„Tipus nincs rajta, és a középső láb rajta van a tokozáson(rá van forrasztva a fémre)”

Akkor már tudod is, hogy melyik láb a GND

A maradékot vagy kipróbálod vagy megnézed a panelt amiből kiszedted.
(#) tib12 válasza blackdog hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Találtam olyat is nemrég, azzal se működik.
(#) blackdog válasza tib12 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Na mérnél az áramkörben, mutatnál róla értékelhető képet akkor lehetne segíteni. Így nem könnyű.
Az infrát kipróbáltad, hogy működik-e?
(#) tib12 válasza blackdog hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Nem tudom mit mérjek. Kép csak gyenge minőségben van. A panelen a középső és a jobb oldali láb össze van kötve egy 100nF-os kondival. A 3.(gondolom az out) megy a főnyákra, én ennek alapján bekötöttem. De semmi. Csak az a kép van, így volt bekötve, az áramkört ugyanúgy építettem, mint a rajzon van. A fekete kábel a gnd, a piros a + és a zöld az out. Az infra dvd-ben volt. Ott működött de lehet hogy fordítva kötöttem valamit az kinyirta?
(#) tib12 válasza tib12 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Csináltam uj képeket:
(#) tib12 válasza blackdog hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Találtam 1 kis gondot, a programban le volt tiltva a vevő, engedélyeztem de a cikkben említett hibaüzenetet dobta ki... Nem tudom mi lehet vele...
(#) blackdog válasza tib12 hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Azt tudod, hogy milyen frekin jár az infra vevőd?
Mert az általad említett cikkben, ha jól emlékszem 36 kHz körül kell lennie.
Az infra vevőt kipróbáltad önmagában?
A soros port használt lábain mértél feszültséget?
Hány %-os ellenállást használtál?

szerk.:
Még 1 dolog jutott eszembe.
Az eszközkezelőben nézted, hogy a windows egyáltalán szóba áll-e az adott portal? COM melyikre csatlakozik?
(#) aroxol hozzászólása Júl 9, 2011 /

Sziasztok!

Régen használtam egy progit, de elfelejtettem a nevét. Azt tudta hogy a belsö hálozaton levö bármelyik másik gépböl be lehetett hozni az asztalt, vagy bármi mást, és ugy lehetett dolgozni rajta mintha a másik gép elött ülnék.
(Vicces is volt amikor a feleségem kártyázott, és én meg az egerét mozgattam). Elég régi viszont az xp alatt tökéletesen müködött, és free volt.

Nem tudja esetleg valaki mi volt ez a progi?
(#) blackdog válasza aroxol hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

VNC viewer and server.
Bővebben: Link

De van többféle is.
(#) aroxol válasza blackdog hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Köszönöm, de azt hiszem egyszerübb volt
(#) zenetom válasza aroxol hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Szia!
A VNC-re gondolsz?
(#) tib12 válasza blackdog hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Természetesen működik a com-port és mivel csak 1 van belőle gondolom a COM1-re kötöttem rá, az biztos hogy nme a géppel van gond mert másik gépen se megy. Az infrának jónak kell lennie mert működő dvd-böl van. maximum az lehetett hogy a fordított kötözgetés miatt tönkrement, de remélem nem... De azt nem tudom hogy lehetne kipróbálni önmagában? Igen amugy 36kHz-es vagyis részemröl mind1 amugy mert van hozzá eredeti távirányító. Gyorsan lemérem a COM-portot. És az ellenállás 5%os.
Következő: »»   20 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem