Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   231 / 1172
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Annyira azért nem akarja a szülő hogy független legyen a fiúcska,na meg sajnos pénz ....A fuvar is igen drága Győrből Szolnokra.
(#) belfi2 válasza Lacq hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Szia!
Lan kártya volt itthon nekem elfekvőben.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Szóval senki nem tudja hogy kell ezt a WAN miniportos szutykot beállítani?
(#) Szebence hozzászólása Aug 4, 2011 /

Sziasztok!

Egy picit lehet, hogy off lesz, olyan kérdésem lenne, hogy beléptem a monitorom service menüjébe és pár dologra kíváncsi lennék.
Mit jelent a Cycle? Ugye nem a tervezett elavulást?
Továbbá a pixel shift és HDCP hotplug funkciók is érdekelnének, hogy azok mire jók.

Remélem tudtok válaszolni a kérdésekre
(#) sprofan válasza Szebence hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

A pixel shift tulajdonképp egy szolgáltatás amely a kép beégését hivatott megelőzni, bizonyos időközönként ha minden igaz mozgatja a képet 1 pixel eltolással de ez nem észrevehető. A HDCP Bővebben: Link. A cycle pedig passz.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Töröld a hidat. Szedd le az analogx proxiját (ezen a néven gugli), tedd fel, az ikonját húzd az automatikus indításba. Az IP-k értelemszerű beállogatása (lásd írtak), után menni fog. Az XP hídjával generális bajok elő-elő fordulnak, én párszor szopogattam vele, volt olyan is, hogy működött jól, de proxival meg mindig.
(#) didyman válasza Lacq hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Bocs, de egy picit jobban oda tudnál figyelni a helyesírásodra? Köszönjük.
(#) didyman válasza Szebence hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

A cycle a ki/bekapcsolások (helyesebben, a készenlétből normál üzembe váltások) száma.
(#) didyman válasza sprofan hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Ez kicsit merész, azt sem tudjuk, mifene a végpont. Kábelmodemnél nem fog menni, ADSL-nél elvileg amelyik előbb tárcsázik, az felépít és elvileg két eszköz megosztva képes is használni (ellentmondva minden logikának), aztán vagy nem.
(#) Szebence válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Köszönöm mindkettőtök válaszát.
(#) prockó hozzászólása Aug 5, 2011 /

Sziasztok.

1kérdés: belépek egy oldalra, ott van a kép helye meg egy x ,de maga a kép nem látszik csak a helye, milyen programmal lehet megnyitni??? köszi
(#) didyman válasza prockó hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Ehhez jó lenne az oldal címét tudni. Lehet csak elszúrt a kód.
(#) belfi2 hozzászólása Aug 5, 2011 /

Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy ilyen értetlen vagyok de engem nagyon zavar az a mini port.Az anolgyx leírását nagy nehezen sikerült megszereznem de mindig elakadok a miniport beállításnál.
(#) belfi2 hozzászólása Aug 5, 2011 /

Elnézést az kimaradt hogy csak Crosslink kábel van, a módosítás nem lehetséges mert be van építve a falba.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

De miért? Semmi dolgunk vele. Ahova az Invitel modem dugva van, azt a hálókártyát nem abajgatjuk. De érdemes a tulajdonságai között a TCP/IP és minden más elöl a pipát kiszedni. A másik gépen a kártyára belövöd a fix IP-t pl. 10.0.0.1-re, ahogy az analogx leírása említi és az alháló maszkot. A másik gépen a kártyához 10.0.0.2, átjárónak 10.0.0.1. Eztán előszeded az internetbeállításokat, kapcsoalt fülön alul a LAN beállítása, automatikus érzékelést, proxit bepipálod, proxinak odaírod a 10.0.0.1-et, portnak hogy 6588 és kész.
(#) koncsik03 hozzászólása Aug 5, 2011 /

Helló!
Az lenne a kérdésem pontosabba a baj hogyha a gépre csatlakoztatom a telefont nem jelzi ki.
Mit kéne tenni?
(#) didyman válasza koncsik03 hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Elmégy egy autószerelőhöz és azt mondod neki: Nem megy az autóm. Szerinted mi lesz az első kérdése...?
(#) koncsik03 válasza didyman hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

"miért"?
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Köszi,erre voltam kíváncsi.

A Mini potrot hagyom úgy ahogy van tehát 192.168.01/255.255.255.0 az alaplapi kártyát hagyom DHCP-n. A PCI kártya 10.0.0.1/255.0.0.0 Külső gép 10.0.0.2/255.0.0.0/10.0.0.1 .Remélem össze jön majd tájékoztatlak.
(#) didyman válasza koncsik03 hozzászólására (») Aug 6, 2011 /

Mégis, miféle telefon, milyen kábel/dokkoló, milyen PC, milyen operációs rendszer, használni kívánt átvitel (USB tárolóeszköz, MTP, vagy egyedi), és kezelőszoftvere, annak verziója.. Szóval mindaz, amit mi, tőled kicsit távol ülve nem tudunk kitalálni.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 7, 2011 /

Sziasztok.

A minap kezem közé került egy 20Gb -os merevlemez, amiből a rendszer csak 6,4Gb -ot hajlandó látni.

Szerintetek mi lehet a probléma?

A BIOS a Partition Magic, és minden más is csak 6,4Gb -osnak ismeri fel.

A merevlemez egyedül lóg Primer Master -ként az IDE buszon, kompatibilis mód tiltva, LBA engedélyezve.

A merevlemez típusa: WD200EB-11CPF0

Köszönöm előre is segítséget.

WD200EB.JPG

(#) coyote55 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Nincs rajta "hidden" rejtett partíció? A Partition Magic tudtommal nem tudja kezelni. Valamelyik régebbi Hiren CD-n volt olyan progi, ami azt is megtalálta, és fel is oldotta nekem.
(#) didyman válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Látja az, még az XP lemezkezelője is (csak nem azonosítja) ráadásul a lemez összmérete az nem a partíciók összegéből számolódik, hanem a lemez által közölt adat. Hiba lesz ott, vagy esetleg elektronikacsere történt..
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Szia Didyman.

Elektronika csere nem volt, az a gyári, ráadásul BIOS alatt ugyan azt az eszközmeghajtó modellszámot írja ki nem másét, a hibás össz. lemezmérettel.

A "maradék" terület ugyan úgy formattálható, és az adatok sem vesznek el.

Szerinted, az jó ötlet, ha berakom egy olyan gépbe, ahol a BIOS -ban saját kezűleg adhatom meg a szektorok Hedaer -ek és a cilinderek számát, majd úgy próbálom formattálni DOS alól?
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Nem hiszem, hogy menni fog, ha a lemez ennyit közöl magáról, akkor nem fog nagyobb területre címezni, hiszen a szervó nem viheti a fejeket kívül a tányéron.
(#) tiggersoft válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Nézd meg, hogy a hátulján nincs-e "spare" modba jumper-elve. Ezt a régebbi gépekhez találták ki(486,P1) amik nem támogatták a "nagyméretü" HDD-ket.
(#) didyman válasza tiggersoft hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

A spare az nem üzemmód, hanem a használaton kívüli kumper számára kitalált vak tüskepár... A 6,4GB az semmilyen korláthoz nem köthető, BIOS szinten a CHS-nek 528MB volt a maximuma, a Large módnak meg 8,4GB.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Nagy valószínűséggel még csak a "felét sem éri be", még az interneten is utána néztem, teljes gyári állapotban van a merevlemez.

Kipróbálom még DOS alól, és egy manuálos BIOS -al meszelés után, hátha azzal bejön ha meg nem akkor meg lesz belöle "balaszt" ATX táphoz.

Tiggersoft: Értelek miről beszélsz, írtam is, hogy LBA engedélyezve, kompatibilis mód tiltva.

A kompatibilis mód taglalja azt amiről beszéltél.

Didyman Spare módot ismerem, csak nem értem mi értelme van. Energiatakarékossági szempontból, és működésbiztonsági szempontból lehet(ne) előnye, amit a S ATA -s merevlemezeimen alkalmaznék is, ha lenne az a tüskesor aztán akkor egy gombbal és egy flip-flop segítségével ki be tudnám kapcsolni (ha nagyon elvetemült akarnék lenni akkor soros portról, egy lámpavezérlőszoftverrel is megtudnám tenni de most megépíteni arra lusta vagyok).
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Nem tudom, akár a partíciótáblád is lehet bibis.
Az MBR bevallja az ilyesmit (pontosabban, az a bibi egyik lehetséges forrása).

Az MBR -t ugye a lemez legelső (LBA 0., avagy CHS 1.) szektorából tudod kibányászni.
A szektor legvégén az utolsó két bájt 0xAA55, egy ellenőrző kód, ami igazolja, hogy ez tényleg egy MBR; régebbi BIOS -ok igénylik.

Közvetlenül előtte lakik 4db 16 bájtos partícióleíró.
Bővebben: Link

Ezen partícióleírók alapján ki lehet deríteni (méretek, típusok, etc. - csináltam így már 6 terás pendrive -ot ), ha esetleg itt a hiba. Ha nem bírsz vele, passzold ide és amint akad időm, rálesek.

Az is előfordulhat, hogy GUID partíciós táblára van fellőve a lemez, amivel a rencer esetleg összevész. BIOS -os géphez a GPT nem javallott, mert bár tartalmaz MBR -t, nem igazán kompatibilisek.
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Szia.

Erre majd rálesek erre a lehetőségre.

Az jó ha kinyerek a merevlemezből egy szeletet ami ezt tartalmazza? A WinHex -nek van Disk Editor alprogramja is amivel beletudok nézni a merevlemez fő rendszertöltő rekordjába is.
Következő: »»   231 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem