Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   146 / 227
(#) velkey válasza Collector hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Jó lecserélem de elméletileg ezzel is mennie kéne nem? Már egyszerűen nem tudok mit kitalálni, hogy miért nem indul be a rezgés. Próbáltam nem fixen az anódra kötni a vezetéket, hanem menet közben hozzáérinteni és olyan 2mm-es szikrát húzott az anódra a vezeték. Ez jó vagy rossz? A primerem a villanyszerelési boltban kapható másfél milliméter átmérőjű műanyaggal szigetelt sodrott vezeték.
(#) Collector válasza velkey hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Nem, ha kicsi a primer vezeték keresztmetszete, nem működik rendesen, nekem hasonló volt a problémám, 1mm-es huzalt használtam, és nem nagyon akart szikrázni, aztán lecseréltem 2,2mm-esre, és rögtön jó lett. A visszacsatolásnak lehet vékonyabb huzal is.
Le van földelve? Szekunder sem szakadt?

Le van földelve és a szekunder sem szakadt mert szikrázott elég nagyokat amikor átütött a diódasor. De minimális rezgésnek akkor is kéne lennie még ilyen vékonyabb vezetéknél is.

Hát ha te ennyire jól tudod ezt, hogy rezegnie kéne, akkor ne cseréld le, de ne is kérdezgesd többet, hogy "miért nem működik".

Jó lecserélem.
(#) velkey válasza velkey hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Még csere előtt képek:
kép 1
kép 2
kép 3

Mindhárom képen ugyan az van. A szekunder eszméletlenül magas, mik a paraméterei?

Nem ugyanazok a képek. A szekunder 433mm magas 63-as átmérőn 0,3-as huzallal megtekerve. Szerinted le kéne belőle vágnom? Nálunk nem lehet 2,5 millis sodrott vezetéket kapni, esetleg tömöret.

Előbb ugyan azokat a képeket hozta be.
Hát számold ki, hogy le kell-e.

Vezetékből jó lesz a tömör is? (Számolásnál a lambda/4-hez közelítsek?)
(#) velkey válasza velkey hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Elmentem sodrott 2,5 milis átmérőjű vezetékért (30 km biciklivel) megtekertem az új primert 110-es átmérőre 40 menet 25-40-ig egyénkénti megcsapolással de így se megy.
(#) marksman hozzászólása Aug 22, 2011 /

Sziasztok !

Skori 24V-os Teslatekercsének primer tekercsét ha a szalagkábeles megoldással csinálom , akkor így kell bekötni ? :
:nezze:

Nézd meg, a cső működik-e egyenirányítóként. A primercserét ígyis úgyis meg kellett csinálni.

Egyenirányítónak hogy kell bekötni?
(#) Fritzi91 válasza marksman hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

a kábel egyik végén összesodrod a 2.4.6.8.10.12.14.16.18 ért, aztán az 1.3.5.7.9.11.13.15.17. ért, a kábel másik végén meg az összeset összesodrod. az én skori féle 3. mini teslámnál ilyen van csak 10 eresből, és működik.
(#) marksman válasza Fritzi91 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Kösz!

És ahogy én rajzoltam úgy nem jó ?
(#) Fritzi91 válasza marksman hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Hirtelen nem nagyon tudom kivenni hogy hogy van, de ahogy írtam az biztos jó. Ha esetleg nem működne, akkor meg kell fordítani a primert.
(#) Fritzi91 válasza Fritzi91 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Így néz ki az enyém, ha ez segít valami.
http://kepfeltoltes.hu/110822/PICT0102_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) ekkold válasza Fritzi91 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Neked ez működik? Nem néz ki jónak, inkább az a jó amit marksman rajzolt!
(#) Fritzi91 válasza ekkold hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

nekem működik, csak ennyit tudom mondani.
(#) ekkold válasza Fritzi91 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

A fotón nem látszik, hogy azzal a primerrel megy. Végülis nekem mindegy, csak azért írtam, hogy más ne csinálja úgy, mert a fotón levő szalagkábelt nem úgy kell összekötni. L1 és L2-nek ellenkező irányból kell megkerülnie a szekundert.

Azzal a primerrel megy...

amúgy meg lehet csinálni IDE kábelből is?
(#) velkey válasza Collector hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Egyenirányítóként úgy gondoltad, hogy leveszem az anódról a vezetéket és megmérem az anód és a katód közti feszültséget? (nagyfeszültségű multival?)
(#) Collector válasza velkey hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Nézz utána, mi az, hogy egyenirányító. Van anódod, és katódod, túl sok lehetőség nincsen, hogy kipróbáld.
(#) velkey hozzászólása Aug 24, 2011 /

Kipróbáltam egyenirányítóként, kicsi (2-3 milis szikrákat kaptam a kimeneten.) Ez jó jel?
(#) Collector válasza velkey hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Hát azt nem mondanám. Lehet, hogy van valami a csővel, kéne egy másikat beszerezned kölcsönbe, hogy kipróbáld.
(#) Fritzi91 hozzászólása Aug 24, 2011 /

Gu50 ből lehet jó tesla tekercset csinálni? Ha igen, akkor melyik kapcsolás az ami tuti jó hozzá?
(#) velkey válasza Collector hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Lenne valakinek egy felesleges GU81-es csöve? Azért majd megpróbálom megmérni, hogy mekkora ott a feszültség. (100Mohm és árammérés)
Következő: »»   146 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem