Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval
Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
Az enyém is 2000Ft volt. Kinyírni nem akarom, de szerencsére találtam egy topikot, ami foglalkozik nagy fesz méréssel.
Azthiszem itt megtalálod a választ:
Bővebben: Link
Hali!
Bocs a kései válaszért,de csak most válaszolnék erre a h.sz.-odra. Idézet: „De te csúcsokat használtál, gondolom én. Az egy másik felállás, nagyon erősen inhomogén térerő, persze, hogy mindent átüt...” Igen hegyes csúcsoknál ütötte át a 10 réteg PE fóliát,éppen emiatt írtam,hogy a sorok közt nem szabad koronáznia,mert azonnal áthúz még sokkal több rétegen is.Egyébként a teflonnak mennyi az átütési szilárdsága? Még nem hallottam tekercselési szigetelés ként felhasználva. Idézet: „Az enyém is 2000Ft volt. Kinyírni nem akarom...” Akkor szerintem a digit multit inkább hagyd ki az egészből,és tedd el a fiókod legmélyére,mert hihetetlen könnyen el tudnak szállni a nagyfesztől.Feszosztó ide vagy oda,elég egy kóbor akárhonnan jött felületi szikra és nézhetsz új multi után.Ilyen mérésekhez inkább szerezz be egy sima analóg 100μA-os árammérőt,Bővebben: Link. Ez viszonylag könnyen bekalibrálható az áramkörrel,a belső ellenállása pedig lényegesen kissebb mint a digitálisé,eddig én is minden sajátkészítésű műszeremhez ezt használtam.
2 féle teflont találtam az egyik sima extrudált, a másik pedig kifejezetten villamos helyekre való.
Utóbbi max 173kV/mm-es átütési szilárdsággal rendelkezik. Azaz 1,7MV/cm.
Ha sorkimenővel nagyfesz-t akarok előállitani akkor nem elég csak a bemenetre ráengedni a kakaót nos a szekunderen meg már kész is a szikra?
Kakaón mit értesz? Valami szép négyszögjelet? Mert akkor igen, de szerintem te most egyenáramra gondolsz. Akkor annyi a dolgot hogy építesz hozzá egy egyszerű meghajtót (egytranyás, 555, ZVS) és máris szép íveket húzhatsz vele. (ezek kapcs rajzát a fórumban találod)
Igen arra a +--osra gondoltam hogy nem elég e rákötni a +-t meg a - t és AMEN?
Figyelj: ha ennyit konyítasz az elektronikához akkor próbálj inkább ledeket villogtatni, vagy nem tudom, mert az hogy te egyenáramot (+-) akarsz rávezetni a primer tekercsre, az ijesztő. És ha akár 1 oldalt elolvastál volna akár a sorkimenős akár a tesla tekercses fórumból akkor rájöhettél volna hogy ez az egész nem úgy működik hogy ráadod a "KAKAÓT" aztán szép íveket kapsz.
Miért mi van akkor ha rávezetem a primer tekercsre?
Van egy trafóm nem sorkimenő de trafó és rávezettem és még élek és működik sokkol!!!
Azért működik mert amikor ráteszed és elveszed róla az egyenáramot akkor önindukció lép fel a tekercsben.
Igen pontossan igy működik ...
Na és hogyan tudnék egyenáramból váltóármat produkálni?
Vissza lehet csatolni egy trafót ugy hogy egyre és egyre nagyobb feszültséget csináljon?
Nem lehet visszacsatolni trafót. Egy tranzisztos meghajtást használj itt van az első oldalon is.
173kV/mm? Ejha! Hát akkor az bőven lepipálja a polietilént,ráadásul még ha azt is figyelembe vesszük,hogy a teflon szalagokra jóval magasabb a hőmérséklettűrés is jellemző,akkor már nem is kérdéses,hogy melyik a jobb szigetelés gyanánt.
Sok más szempontot is figyelembe kéne venni, pl öregedés, milyen olajat szeret stb. De szilárdságra egyértelműen a teflon a nyerő. 200 fokig a legkisebb probléma nélkül használhatóak, 328 fokon olvadnak.
Valami ilyesmire lenne szükség: Bővebben: Link Persze ennél olcsóbban. Közben a photoninduction meg felrakott egy videót a saját 200kV-os 50Hz-es trafójáról: Bővebben: Link Nem is nagyon értem, hogy fér el ez ilyen kicsibe. Valószínűleg 0,05mm-es huzallal van tekerve, akkor 5 centire jön ki 1000 menet, és akkor kéne vagy 100 réteg legalább, mindkét tekercsre (gondolom ez is ellenütemben megy).
Ez *** bonyolult nekem...nem tudod mennyi pénzből jön ki ezt megcsináni?(mármint az anyagok)
Majd egy haverommal megcsiáltatom... ![]() * Ha nem írod ki, nem kell csillagozni sem !
ez a Photonicinduction egy *** , főleg, amikor 80kA-val szórakozik
![]() *Lehetne finomabban is !
szóval hogyan lehet egyenáramból váltóármat csinálni?
Így. De többet biztos hogy nem segítek ha még egy oldalt is totál lusta vagy elolvasni. Bővebben: Link
:bummafejbe:
Egykis kollíziót látok az ábrák között. A bekötési rajzon 27Ohm és 240Ohm van feltűntetve. A további ábrákon 270 és 220 ohm az érték. Most akkor mi van?
Teljesen mindegy mekkora az az ellenállás. Tegyél bele 240-et.
Nekem egy 250-s, és egy 47ohm-s van, és egy bu208a tanyó van a meghajtásban.
Idézet: „Közben a photoninduction meg felrakott egy videót a saját 200kV-os 50Hz-es trafójáról:” Na most akkor jól értettem,azok a videón mind-mind sajátkészítésűek?
Én úgy tudom igen, és árulja is őket, kommentek közt látni.
Nagyon nehéz elhinni,mert szinte gyári precizitású felszerelés,na meg a csávó is elég lökött.Bővebben: Link
De ha mégis igaz,akkor megemelem a kalapom előttük,biztos volt vele munka.
Hát gondolom valami munkahelyén csinálta, biztosan nem otthon.
sziasztok!
új őrültséget találtam ki, kiváncsi vagyok a véleményetekre! Szóval, van egy ZVS meghajtóm, megtekercselem a ferritmagos trafóm mindkét tekercsét, primér és szekundér oldalát is, úgy, hogy a szekundéron kijöjjön nekem pl 50-60VAC. Ennek már eleve megvan ugye a frekvenciája, ezzel lehetne hajtani sorkimenőt? Ezt azért találtam ki, mert itthon kifogytam a teljesítmény trafókból, és szeretném minél magasabb primér feszültséggel meghajtani a sorkimenőmet.
Ebben az esetben nem teszel mást csak rontod a hatásfokot. Esetleg üresjárásban kaphatsz nagyobb feszültséget, de a sorkimenő nem fogja bírni ezt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

De ha mégis igaz,akkor megemelem a kalapom előttük,biztos volt vele munka.