Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   29 / 135
(#) tokajilaci77 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szia! Köszi a választ megnézem mi a helyzet! hajdú bojler amúgy,
(#) andrs hozzászólása Szept 17, 2011 /

Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne,hogy pár hónapja lett felújítva a 80l-es hajdú bojlerem.Eddig tökéletesen működött,de pár napja az a jelenség van,hogy ha megnyitom a csapot rövid ideig jön a melegvíz,és után már csak hideg.Lehet hogy a vezérelt áramról nem tudja felmelegíteni a 80liter vizet?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:András
(#) juz hozzászólása Szept 24, 2011 /

Sziasztok!

Megtudná valaki mondani hogy hogyan lehetne hajdú bojleren a kikapcsolás és a bekapcsolás közötti hőmérsékletet növelni.
Köszönettel: J.Z.
(#) péter1967 hozzászólása Szept 24, 2011 /

Sziasztok!

A szakemberektől kérdezném:

Hajdú bolyler kb 1 éve büdös lett a melegvíz,szerelő kihív bolyler szétszed kipucolva,azt mondta valószínüleg az aktív anódtól büdös,így az ki lett flexelve.Jó is lett,de most pedig ronda sárga a melegvíz és vas ízü.Szerelő kihív,szétszed ,kipucol nem lett jó,ugyanolyan.Egyébbként belül szép tiszta volt egy kevés vízkő volt csak benne.A hideg víz rendben van az nem sárga.

remélem tudtok segíteni,mert nagyon gusztustalan mosakodni is benne. A fürdésről már leszoktam mert akkor látom,hogy mibe ülök bele,így marad a zuhany.(az sem jó,csak nem látom) )

köszönöm
(#) zolika60 válasza péter1967 hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Szerintem ezen csak a vízmű segíthet. Valamiért túl vasas a víz. Persze sok ezerért te is szűrheted otthon. :yes:
(#) péter1967 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

szia
nem,hiszem,mert a hideg víz tökéletes,még iható is.
Az anyósom 2 házzal lejjebb lakik,az anyám a felettünk lévő utcában pont kert szomszéd,mindegyik 25 évvel idősebb ház és nincs ilyen problémájuk.
(#) tibibalogh520 válasza péter1967 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Szia!
Az aktív anódot nem "ki flexelni" kellett volna, hanem kicserélni!!!
Már az első beavatkozásnál.
Az anód ugyan is nem dísznek van benne, hanem, hogy "fel áldozza magát", a vízben található olyan anyagok számára, melyek egyébként a tartály falát támadják meg.

Elképzelhető, hogy valahol sérült a tartály zománcozása, és onnan oldódik kifele a vas.
Előbb utóbb kiderül, hogy hol sérült, mert ott ki is fog lukadni.
(#) kadarist válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Lehet, hogy éppen a leflexelt anód tartórúdja korrodál.
(#) Beri Geri válasza péter1967 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Nagy szerelő lehetett aki kiflexelte az anódot...
(#) Gunyi hozzászólása Szept 28, 2011 /

Üdv.Áruljátok már el légyszi,hogy a glasslined tipusu olasz bojlert,hogy tudom kivízkövezni,hogy kell szétszedni?köszi.
(#) kadarist válasza Gunyi hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Szia!
Le kell csavarozni az alját, ezek után kijön a fűtőszáltartó és már lehet is tisztítani.
(#) Gunyi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Hello,azt lecsavartam,a fűtöszál,ki is jött.utánna a nagy csavart kell lecsavarni,és a kis lukon kell kipiszkálni a vízkövet,vagy az egész fenéklemez lejön?
(#) kadarist válasza Gunyi hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Mutass egy képet az aljáról. Elviekben 8-as anyáknak kellene látszódniuk ennél a típusnál is, amelyeket ki kell tekerni.
(#) Gunyi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

nem tudok képet mutatni,mert nem nálam van,nekem hajdu van,az oké,az nem gond.ennek teljesen zárt az alja,középen a fűtőbetétnél van egy nagy,kb.39-es,rézszínű csavarféle,azt ennyi,de,ha azt ki-is csavarom úgy 3ujjam,ha befér kb.
(#) péter1967 válasza Beri Geri hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Én is arra jutottam,hogy veszek új anódot és berakatom,hátha ez a hunyó.
Ebben is van olyan ,hogy gyári eredeti (Hajdu) és utángyártott gagyi?Valamitől büdös volt a víz az első javításnál és tényleg segített rajta az anódtalanítás.
(#) zolika60 válasza péter1967 hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Itt írtam, hogy gyanús nekem is a dolog.Bővebben: Link
(#) Beri Geri hozzászólása Okt 6, 2011 /

Üdv. Mindenkinek!
Pár napja észrevettük, hogy a jó öreg kb. 22 éves HAJDU 120L-es bojlerünkből a melegvízcső mellett csepegni kezdett a víz. Valószínűleg hamarosan kuka lessz a sorsa.
Nézegettem kombi kondenzációs cirkókat, gázos melegítőket de végül egy hőszivattyús megoldásnál álltam meg. Igaz drágább mint egy HAJDU 120L-es de viszonylag rövid időn belül megtérülhet a többletköltsége aztán meg csak nekünk spórol a villanyszámlából. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy esetleg találkoztatok-e már valamelyiken az ARISTON Nuos készülékével mert ezt néztem ki a HAJDU helyett. Esetleg ismerősi körben van-e valami tapasztalat már erről a készülékről?
Üdvözlettel, B.G.
(#) bubuc17 válasza Beri Geri hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Nem csak az alaplapod ereszt és elfolyik a csőhöz?
Nagyon ritka mikor kilyukad.
A javítás a leggazdaságosabb (:
(#) bubuc17 válasza péter1967 hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Ha a bojler a hunyó akkor minél többet áll a víz annál sárgább lesz. Ha a cső akkor a megnyitás után max 1percig sárga majd fakul.
De ezt a kiflexelést én sem értem. (szerintem is ez lesz a gond)
Van hogy én is kiszedem az anódot de akkor rozsdamantes csavart rakok a hejére tömitéssel. Mielött megszólnának Nágocson követtem el ezt a büntetttett ahol 3 hónap után 1 vödör vízkőt kell kiszedni, és teljesen felesleges oda.
Kis érdekesség: ha csöpög a csap akkor csepkő szerü nyulvány keletkezik 1 héten belül. Nincs szükségük ásványvízre
(A vízkő mértékét a vízben lévő oldattalan kalcium okozza)
(#) bubuc17 válasza gabi20 hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Az alaplapok el szoktak rohadni!
A tartály más rozsdamentes anyagból készül. Vannak réz, rozsdamentes acél, műanyag, üvegszálas műanyag, horganyzott/zománcozott vagy műanyag bevonatos acél stb
A sima alaplap nem jelenti azt hogy a tartály is sérült, hisz nem ugyan azon anyagból vannak.
Ha csak felszíni rozsda akkor olcsó megoldás lehet lecsiszolni egy csavar alatti felületet és új földelő pontot kialakítani rézcsavarral.
Vagy az alaplap csere tömítésekkel sem lépi át a 2000ft ot.
(#) xzilon válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Mivel a cegnev mar kivolt irva, megismetlem. KERULJETEK az ARISTON-t mert mint a pelda is mutatja,
moderaturonkat is atvertek, bar o is feluletes volt.
Nezzetek meg, milyen trukkel el a csalo ARISTON, mert ez az.

Azt hiszed, mert nagy szammal az ar van odairva, de NEM.
Kerem, maradjon a hozzaszollas, bar "negativ reklam" de megerdemlik es mar az elozo hozzaszollas is reklamnak tekintheto, akkor azt is torolni.
(#) zolika60 válasza Beri Geri hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Bocsánat, ha valamit félreértettem, de ez a masina a környezetéből vonja el a víz melegítéséhez szükséges hőt. Ami nyáron nem baj, de télen a fűtésszámlát növeli. Ezt nem láttam a költségszámításban.
(#) xzilon válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

ARISTON-rol lesz szo.
Szerintem, igy tisztessegtelen egy ceg, bar bizonytalan vagy, de az olvasokban mar tudatosul a cegnev es a "meglepoen jo ar"
amit feluletesen lattal. Amit arnak hittel, az "apro" betuvel megmagyarazza, hogy csak a megtakaritas!
Nezd meg ujra. Bennem felmerul, ha ilyen trukkokhoz folyamodik a ceg a legelejen, akkor a tovabbiakban mennyire korrekt a magyarazata/szamitasa.
Nyilvan nem. Szerintem, ez a vevok megtevesztese.
Biztosan van meg egy tucat ilyen profilu ceg. Nincs erdekeltsegem egyben sem. En a tobbit neznem meg, az ilyet kerulendonek tartom.
Ez nem ugyes reklam, hanem manipulalas, uldozendo.
(#) proli007 válasza xzilon hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Hello!
Azért mielőtt kígyót-békát kiáltanánk, talán el kellene olvasni ami le van írva.. Szó nem volt az áráról hanem a költségmegtakarításról. Ami persze lehet igaz is meg nem is. Mert mint tudjuk statisztikával lehet a legnagyobbat hasítani. De mivel itt azért írott értékek is vannak, azt lehet ellenőrizni. (Nem a nyuszi, aki "akár kétszer tovább bírja"..)
Igen a masina a környezetéből vonja el a hőt, mint ahogy egy klíma, hűtőgép... (az speciel fordítva). De nem a lakás belterének hőenergiáját szedi el, hanem a külső hőmérsékletet, mint ahogy a rajzokon is látszik is.
Szóval először olvasni, tapasztalni, és ismerni egy berendezést. Félre értés ne essék, és nem sáfárkodom semmilyen cég mellet vagy ellen, sőt nem is láttam még ilyen készüléket. De bírálni csak megalapozott műszaki érvek alapján szabad. Kivétel a jósda..
üdv! proli007
(#) zolika60 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Már bocsánat, de ha kintről veszi a hőt, akkor télen mínuszokban még rosszabb a helyzet, Mert igen sok -20C°-os levegőt kell lehűteni, hogy 80l 55C°-os vizet kapjunk. :yes:
(#) Mate78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Talán pincében lehetne használni, ahol télen sem megy 10°C alá a hőmérséklet.
De kérdés az, hogy mennyi levegő kell neki a működéshez, (szerintem sok, de csak annyit látok megadva, hogy min.20m3-es helyiség kell neki)mert ha kint mínuszok vannak, és ugye azt szívja be, akkor a pince hőmérséklete is lemehet 10°C alá.
(#) bubuc17 válasza Mate78 hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Hogy mik vannak (:
Magyar embernek úgysincs rá pénze.....
Maradok is a Hajdunál..
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Tehát télen nem fürdünk, vagy mégis csak a belső meleget használjuk.
(#) Beri Geri válasza bubuc17 hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Nem tudom, még majd megnézem jobban de kb. 7 hónapja tettem rendbe, új tömítések stb. korrózió az alaplapon szinte nulla. Mindenesetre a fogyasztása miatt már egyre jobban ki szeretném cserélni valami megújuló energiás megoldásra. Eddig még napkollektorra gondoltam ( kiegészítésre), de ez a hőszivattyús megoldás szimpatikusabb még akkor is ha ennek is kell egy kis áram.
(#) Beri Geri válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Üdv.! Nem tom, hogy lehetett az árának nézni az 55e. forintot... Mind1, gondolom csak felületesen végigszaladt a készülék katalógusán. Szóval végigolvasva a témához kapcsolódó pár hozzászólást csak anyit mondanék, hogy dolgoztam műszaki boltban eladóként és ezzel a márkával természetesen más készülékcsoportokban nem voltak minőségi vagy egyéb gondok. Az árról még annyit, hogy 120L-est ajánlottak nekem 145e.+ÁFA-ért és 10e.+ÁFA beüzemelés. Még "nyomozok" egy kicsit aztán meglátom hol olcsóbb és lehet, hogy beruházok erre a készülékre. Azt még nem tudom eldönteni, hogy a levegőt honnan szívatnám be vele, nomeg a kifúvott hideglevegő is jól jöhetne persze csak nyáron. Erre valami levegőirányváltó szelepes megoldás jutott az eszembe. Hirtelen ennyi, majd írok még a projektről, hogy mi lett a vége. A moderátoroktól és azoktól akiket nem érdekel ez a téma elnézést kérek a kis OFFokért. Üdv. B.G.
Következő: »»   29 / 135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem