Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   77 / 1390
(#) Moderátor hozzászólása m.joco hozzászólására (») Júl 28, 2007

Olvass vissza kicsit a témában, egynéhány-milliószor már leírtuk, melyik lámpa, fénycső, istenharagja hogyan, miként alkalmas a fotózásos NYÁK készítésre!
(#) Frankye válasza PCB hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

Ez jó!
Ha jól látom, akkor nem csak "kampósra" van köszörülve, hanem a hegye külön ki van élezve. Jól látom?
(#) imbra hozzászólása Júl 28, 2007 /

Üdv Mindenkinek!
HA kétoldalas nyákot csinálok, akkor a furatokat, hogy lehet "galvanizálni", hogy összeköttetésben legyen a két oldal huzalozása? Zoli
(#) kerteszsasa válasza imbra hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

Szerintem a legegyszerűbb levágott ellenálláslábbal összekötni, de találsz itt még sok más ötletes és szebb megoldást.
(#) Doky586 hozzászólása Júl 28, 2007 /

Furatgalvanizálás.
Szerintem nem egy egyszrű dolog..
(#) PCB válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Szia !

A kampós kifejezés kicsit sántított ahogy írtam.

Lefényképeztem hogyan néz ki eredetileg a penge, és hogyan kell kinézni átalakítva.

Üdv!
(#) PCB válasza imbra hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Szia !

Galvanizálással ne kisérletezz szerintem.

Megoldásnak ajánlom, hogy úgy tervezd meg a panelt kétoldalasra, hogy a vezetősávok alsó oldalról a felső oldalra való átkötése essen egy alkatrész lábához.
Ebben az esetben csak annak az alkatrésznek a lábát kell megforrasztanod alul és felül. Talán igy a legszebb.
Persze ha úgy adódik akkor ahogy írták egy alkatrész lábdarabbal vezesd át.

Üdv!
(#) Frankye válasza PCB hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Így már teljesen világos, köszönöm!!!
(#) imbra hozzászólása Júl 30, 2007 /

Üdv! Köszönöm az ötleteket, a nyák úgy van tervezve, hogy a lábaknál éritkezik a két oldal, majd ügyelek a forrasztáskor, hogy mind a két oldalt összeforrasszam. Valaki használta TN160 kémiai ónozót? Erre nem lehet használni? Esetleg tapasztalatok?
(#) Frankye válasza imbra hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Nem hiszem, mert az ónozók a réz felületre tapadnak, márpedig a furatban nincsen réz...
(#) Fery válasza imbra hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Biztos, hogy nem.
(#) imbra hozzászólása Júl 30, 2007 /

Sajan ettől féltem én is....
(#) PCB válasza imbra hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Szia !

(#106984) kaptál egy linket a galvanizálásról.
Nézd meg

Üdv!
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 30, 2007 /

Hali!!

Autóhoz készítek fordulatszámmérőt és Nyákot akarok hozzá készíteni. Eagle-lel már elkészült a terv, de ezt kézi rajzolással nem vállalom be. Hallottam a vasalásos technikáról és azzal szertném elkészíteni, csak az a bajom,hogy tintasugaras nyomtatóm van.
Szerintetek úgy jó lesz ha ezzel kinyomtatom és elviszem fénymásoltatni és azt kérem hogy a legsötétebben másolják, mivel sztem így vastagabb lesz a festékréteg és ezt vasalom rá vasalóval a Nyákra (persze tennék egy pár lap újságpapírt a fénymásolat és a vasaló közé) ?

u.i.: Jah és mennyi ideig kell vasalni?

Köszi
(#) idavid válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

hali,

a sima A4es fénymásolólappal nekem nem volt nagy sikerélményem vasalás terén. lapból olyat kell keresni, ami nem szívja magába a festéket, ilyen pl. az úgynevezett műnyomópapír, de az etikettcímkék hordozóanyaga, a jobbfajta pausz vagy a magazinok lapja is jobb, mint a sima A4es.

próbálj szerezni műnyomót vagy pauszt, aztán kérd meg a fénymásolóst, hogy arra másolja rá. (kevés az eséle, de hátha)...vagy esetleg keress olyan havert, akinek van laserprintere.

a vasalási idő a vasalótól függ, nekem olyan 5-8 perc szokott lenni 3/4es erőn egy ~2600 wattos vasalóval.
(#) PCB válasza idavid hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Szia !

Fénymásoló nem jó sajnos.
Tettem kisérleteket ezirányban, de kevés port használ, és az is rossz minőségű.

Üdv!
(#) zsoltee0001 válasza PCB hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

miért ne lenne jó?
az, hogy mennyi festékkel és milyen minőségben dolgozik egy másológép az a beállításától függ!!
(#) PCB válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

Szia !

Én is ilyen elgondolás miatt próbáltam ki, de photo minőségben a legsötétebb beállításon sem közelitette meg azt amit egy laser nyomtató készít.

Megjegyzem a szervizes azt monda, hogy a másoló és a nyomtató por sem ugyanaz a minőség.

De próba szerencse, csak a saját tapasztalatomat írtam le.
(#) zsoltee0001 válasza PCB hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

fényerő állítás nem azonos a festékszint állítással.... nekem elhiheted 8 éve javítok másolókat

Szia !

Elhiszem
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 31, 2007 /

Hali!

Szóval ha szerzek pausz papírt és arra fénymásoltatom rá a kapcsolást(megmondom hogy a legsötétebb legyen) az jó lesz? Az működhet?
(Utána ezt vasalnám fel a nyákra>ennek a "pora" jó, nem marja le a hidrogén-peroxid+sósav?)
Köszi!!

Szia !

Idézet:
„fényerő állítás nem azonos a festékszint állítással....”

Közben felmerült bennem egy kérdés.
Ha a másolón azt állítom be hogy a másolat sötétebb legyen, vagy világosabb, akkor mi történik ?

Eddig azt hittem a sötétebbre több festékpor kerül, a világosabbra meg kevesebb.

Hogy is van ez ?

Üdv!
(#) idavid hozzászólása Aug 1, 2007 /

hogy kell igazán szépen forrasztani? valahogy sosem sikerül, se az itthoni 230V/30W-os, se a suliban lévő 24 voltos thermoelemes weller pákával...és csak egy ilyen nagy ormótlan bumszli lesz...tudom, hogy sokat kell gyakorolni, de azért mégis: hogyan? mire jó a forrasztógyanta, mihez kel közelíteni mit?
(#) Norberto válasza idavid hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Újfent magamat tudom csak ajánlani

http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_42795.html?highlight=1#42795

Jah...és ezt gyakorold sokat!
(#) idavid válasza Norberto hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

tudtam, hogy olvastam már valahol egy jó kis leírást....pont ez az, köszi a ma esti (vagy holnap reggeli) segítségeket.

(#) Norberto válasza idavid hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Mondjuk nagyobb felületek esetében célszerű a 2-dik és 3-dik elemeket előre venni, azaz nagy felületeknél előbb célszerű megvárni, amíg a páka a felületet kellően felmelegíti és csak azután ajánlott az ónt adagolni...
(#) Sonix válasza idavid hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Idézet:
„...és csak egy ilyen nagy ormótlan bumszli lesz...”

Szerintem ez annak a jele, hogy nem melegíted fel eléggé a felületet, mint ahogy Norberto is írta. :yes:
Próbáld ki azt, hogy amikor forrasztasz, oda teszed a pákát a forrszem+alkatrészlábhoz, vársz 1-2 másodpercet, majd a forraszatóónt nem a pákahegyhez érinted, hanem a forrasztandó felülethez. Így csak akkor fog megolvadni a forrasztóón, ha elég meleg a felület.
(#) pb hozzászólása Aug 1, 2007 /

hi
megtudná valaki mondani hogy milyen arányba kell bekeverni a sósav+vas3kloridot?

köszi
(#) PCB válasza pb hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Szia !

Vaskloridhoz nem szoktak szerintem sósavat tenni.

Üdv!
(#) pb válasza PCB hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

hi
én úgy tudom úgy kell keverni de ha nem kell akor mi kell hozzá?
kösz
Következő: »»   77 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem