Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Olvass vissza kicsit a témában, egynéhány-milliószor már leírtuk, melyik lámpa, fénycső, istenharagja hogyan, miként alkalmas a fotózásos NYÁK készítésre!
![]()
Ez jó!
![]() Ha jól látom, akkor nem csak "kampósra" van köszörülve, hanem a hegye külön ki van élezve. Jól látom?
Üdv Mindenkinek!
HA kétoldalas nyákot csinálok, akkor a furatokat, hogy lehet "galvanizálni", hogy összeköttetésben legyen a két oldal huzalozása? Zoli
Szerintem a legegyszerűbb levágott ellenálláslábbal összekötni, de találsz itt még sok más ötletes és szebb megoldást.
Furatgalvanizálás.
Szerintem nem egy egyszrű dolog..
Szia !
A kampós kifejezés kicsit sántított ahogy írtam. Lefényképeztem hogyan néz ki eredetileg a penge, és hogyan kell kinézni átalakítva. Üdv!
Szia !
Galvanizálással ne kisérletezz szerintem. Megoldásnak ajánlom, hogy úgy tervezd meg a panelt kétoldalasra, hogy a vezetősávok alsó oldalról a felső oldalra való átkötése essen egy alkatrész lábához. Ebben az esetben csak annak az alkatrésznek a lábát kell megforrasztanod alul és felül. Talán igy a legszebb. Persze ha úgy adódik akkor ahogy írták egy alkatrész lábdarabbal vezesd át. Üdv!
Üdv! Köszönöm az ötleteket, a nyák úgy van tervezve, hogy a lábaknál éritkezik a két oldal, majd ügyelek a forrasztáskor, hogy mind a két oldalt összeforrasszam. Valaki használta TN160 kémiai ónozót? Erre nem lehet használni? Esetleg tapasztalatok?
Nem hiszem, mert az ónozók a réz felületre tapadnak, márpedig a furatban nincsen réz...
Szia !
(#106984) kaptál egy linket a galvanizálásról. Nézd meg ![]() Üdv!
Hali!!
Autóhoz készítek fordulatszámmérőt és Nyákot akarok hozzá készíteni. Eagle-lel már elkészült a terv, de ezt kézi rajzolással nem vállalom be. Hallottam a vasalásos technikáról és azzal szertném elkészíteni, csak az a bajom,hogy tintasugaras nyomtatóm van. Szerintetek úgy jó lesz ha ezzel kinyomtatom és elviszem fénymásoltatni és azt kérem hogy a legsötétebben másolják, mivel sztem így vastagabb lesz a festékréteg és ezt vasalom rá vasalóval a Nyákra (persze tennék egy pár lap újságpapírt a fénymásolat és a vasaló közé) ? ![]() u.i.: Jah és mennyi ideig kell vasalni? Köszi
hali,
a sima A4es fénymásolólappal nekem nem volt nagy sikerélményem vasalás terén. lapból olyat kell keresni, ami nem szívja magába a festéket, ilyen pl. az úgynevezett műnyomópapír, de az etikettcímkék hordozóanyaga, a jobbfajta pausz vagy a magazinok lapja is jobb, mint a sima A4es. próbálj szerezni műnyomót vagy pauszt, aztán kérd meg a fénymásolóst, hogy arra másolja rá. (kevés az eséle, de hátha)...vagy esetleg keress olyan havert, akinek van laserprintere. a vasalási idő a vasalótól függ, nekem olyan 5-8 perc szokott lenni 3/4es erőn egy ~2600 wattos vasalóval.
Szia !
Fénymásoló nem jó sajnos. Tettem kisérleteket ezirányban, de kevés port használ, és az is rossz minőségű. Üdv!
miért ne lenne jó?
az, hogy mennyi festékkel és milyen minőségben dolgozik egy másológép az a beállításától függ!!
Szia !
Én is ilyen elgondolás miatt próbáltam ki, de photo minőségben a legsötétebb beállításon sem közelitette meg azt amit egy laser nyomtató készít. Megjegyzem a szervizes azt monda, hogy a másoló és a nyomtató por sem ugyanaz a minőség. De próba szerencse, csak a saját tapasztalatomat írtam le.
fényerő állítás nem azonos a festékszint állítással.... nekem elhiheted 8 éve javítok másolókat
Szia !
Elhiszem ![]()
Hali!
Szóval ha szerzek pausz papírt és arra fénymásoltatom rá a kapcsolást(megmondom hogy a legsötétebb legyen) az jó lesz? Az működhet? (Utána ezt vasalnám fel a nyákra>ennek a "pora" jó, nem marja le a hidrogén-peroxid+sósav?) Köszi!! ![]() ![]()
Szia !
Idézet: „fényerő állítás nem azonos a festékszint állítással....” Közben felmerült bennem egy kérdés. Ha a másolón azt állítom be hogy a másolat sötétebb legyen, vagy világosabb, akkor mi történik ? Eddig azt hittem a sötétebbre több festékpor kerül, a világosabbra meg kevesebb. Hogy is van ez ? Üdv!
hogy kell igazán szépen forrasztani? valahogy sosem sikerül, se az itthoni 230V/30W-os, se a suliban lévő 24 voltos thermoelemes weller pákával...és csak egy ilyen nagy ormótlan bumszli lesz...tudom, hogy sokat kell gyakorolni, de azért mégis: hogyan? mire jó a forrasztógyanta, mihez kel közelíteni mit?
Újfent magamat tudom csak ajánlani
![]() http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_42795.html?highlight=1#42795 Jah...és ezt gyakorold sokat!
tudtam, hogy olvastam már valahol egy jó kis leírást....pont ez az, köszi a ma esti (vagy holnap reggeli) segítségeket.
![]() ![]()
Mondjuk nagyobb felületek esetében célszerű a 2-dik és 3-dik elemeket előre venni, azaz nagy felületeknél előbb célszerű megvárni, amíg a páka a felületet kellően felmelegíti és csak azután ajánlott az ónt adagolni...
Idézet: „...és csak egy ilyen nagy ormótlan bumszli lesz...” Szerintem ez annak a jele, hogy nem melegíted fel eléggé a felületet, mint ahogy Norberto is írta. :yes: Próbáld ki azt, hogy amikor forrasztasz, oda teszed a pákát a forrszem+alkatrészlábhoz, vársz 1-2 másodpercet, majd a forraszatóónt nem a pákahegyhez érinted, hanem a forrasztandó felülethez. Így csak akkor fog megolvadni a forrasztóón, ha elég meleg a felület. ![]()
hi
megtudná valaki mondani hogy milyen arányba kell bekeverni a sósav+vas3kloridot? köszi
Szia !
Vaskloridhoz nem szoktak szerintem sósavat tenni. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |