Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Megjegyzés. A nyomtatót és a patront ki akartam dobni, tehát nem számított mivel takarítom ki - egy utolsónak szánt drasztikus kísérlet volt - de bevált a 8bar. és ez volt a lényeg Alkoholokat a fej összeállításához használt ragasztóanyag miatt eszembe sem jutott használni - meg már sajnáltam is rá. A felbontáshoz némi adalék. Volt szerencsém grafikai munkát csinálni még az ezredfordulón. Ökölszabály volt, hogy 201dpi az kb. nyomdai 150 dpi. Szemmel már a 96 dpi is teljesen kielégítőnek volt mondható, de a 72-75 dpi - a jelenlegi monitorok jellemző felbontása is - papíron jobb eredményt ad a pöttyök összefolyása okán, hiszen egyfajta természetes "anti-aliasing" -nak felel meg. Szintén ilyen íratlan szabály volt, hogy 6MB-nál nem érdemesebb nagyobb képet csinálni, mert kezelhetetlen és egyébként egy europlakáthoz is elegendő ennyi képpont . Én sem azért vettem nagyfelbontású nyomtatót, mert a másikkal elégedetlen voltam, hanem mert sokkal gyorsabban nyomtat és tud CD-t DVD-t is. Amire meggyőződésem szerint az alapszoftver nem több, mint 50dpi-vel csinál nyomatot, mert igen recés. Tehát 300dpi több mint elegendő, de ahhoz csíkmentesnek kell lennie - akár 8 barral
![]()
Sziasztok!
Canon Ip4300 nyomtatóm nem reagál a bekapcsológombra, hova érdemes vinnem szervizbe? Esetleg valaki vállalná a fórumról (Budapesten)?
Szia!
Véletlenül nem csatlakozós ennek is a tápja (belül)? A Canon univerzális alappal dolgozik, hogy a különböző régiók tápjait csak bele kelljen csattintani, és a tápok csatija is lelazulhat - ez esetben néhány mozdulat és életre kel a nyomtatód. A másik nyűg, ha a bekapcsológomb a szállítás közben egy kicsit megfeszül - így állandóan nyomva marad. Egy kis mechanikus igazítás és a gomb ismét működik. Ezért kár felemelni a nyomtatót és elvinni bárhová. Utoljára az Egressy út környékén voltam Canon szervízben. Jó - csak sokat kell várni.
Nekem is pont így "dolgozott". Teljesen meghalt, "alapos" lett, mert a fej megölte, kidobtam, mert többe kerül a javítás, mint egy új.
Ha már nem garanciális, szerintem nem érdemes vinni sehová. Ez egy tipikus Canon Pixma problem. Ez a fórum is tele van ezzel a hibajelenséggel, és én is így jártam. Akár fej, akár táp vagy alaplap az egy új gép ára. Ez most vagy egy súlyos gyártási hiba, vagy és ezen én is elgondolkoztam (mert egy másik fórumban olvastam) a nem eredeti tinta patronok használata miatt, program szerint hanyatt esik a gép. Az én megoldásom, ha visszaolvasol egy pár blokkal egy Brother 195C, állítólag betonbiztos és nem szívózik az utángyártott tenta miatt. Majd meglátjuk, egyelőre bejáratós, ja.. 3 év a garija! A canont nem dobtam ki olyan szép a külseje. Lehet, hogy egyszer mérgemben szétszedem mint a zsebórát.
Üdv!
Jelenleg a 3. canon nyomtatóm használom és abba a problémába ütköztem, hogy elfogyott a fekete festék a mostaniból viszont a régihez még van feketém. A mostaniba CIM02A (pg40/50) tinta jár viszont a régibe CIM008 (CLI-8bk) járt. Szerintetek feltölthetem? Más márkáknál gyakran hallottam, hogy univerzálisan mindenfélé szériát ugyan azzal töltenek fel.
SZiasztok!
Én kipróbáltam az S400-ban az IP4700-as tintáját tök jó volt, mivel az új tinta nagyobb felbontású. És meglepő, de az új tinta az olcsóbb.... Ja és még töltögetnem sem kellett, mert bár más volt a patron mégis bement a másik helyére.
Szia!
Csak nálam a probléma az, hogy a két patron felépítése is teljesen más. A régi IP4500 külön tartályos míg a mostani MP multifunkciósomnak a patron egybe van a fejjel. Ezért gondolkoztat meg a dolog. Ha színekbe jelentkezne a probléma annyira nem zavarna mert inkább mennyiségben nyomtatok sokat és nem minőségben. Ezért is ment már tönkre 2 canon nyomtatóm. Attól félek nehogy a fej menjen tönkre. Persze egyértelmű, hogy utángyártott festékeket használok és ezért is mehettek tönkre az előzők de így is sokszorosan visszakerestem az árukat.
Szia,
most nyírtam ki egy 4300-ast, fejpróbálgatással. Beleraktam a fejet, becsuktam a fedelet, és kialudt a fény. A panel elszáll ilyenkor a fejben lévő rövidzártól. Szervízbe ne menj, nem éri meg, de ha valamikor találsz egy gépet, aminek mechanikus baja van, papirbehúzó, tisztítóegység..., akkor a kettőből tudsz egyet csinálni. Vedd a te mechanikádat, és a donorgépből a panelt, meg a fejet. Ezt a fejet, amivel meghalt a gép, ne tedd bele, különben az a panel is kimúlik. Azon a fejen, amelyik nekem kinyírta a gépet, nem lehetett semmit látni. Lekapartam a vékony szürke ragasztót, ami a fúvókák mellett van és az alatt volt egy mikroszkópikus kis égésluk. 2 vagy 3 vezeték volt összeégve a nyomtatott fóliában. Szóval valószínű, a fej a ludas nálad is. Én még hibás tápegységet nam láttam, de halott paneleket már százával. Ha még meg akarod menteni, nézegesd a vaterát, ebay-t... Valahol találsz egy gépet, amelyik indul, de mechanikára utaló Service hibát ad ki. Üdv
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, Canon IP4500 nyomtatóval kapcsolatban. A hibajelenség a következő: A fúvóka ellenőrzéskor kinyomtatott ábrán sem a cián, sem pedig a magenta esetén a leghalványabb, vagyis harmadik árnyalatot nem nyomtatja ki. Először azt hittem, hogy a festékek hibásak a dologban, vettem teljesen új garnitúrát, telepítettem és először nagyon örültem, hogy a probléma megoldódott. Egy egész A4-es lapot kinyomtatott tökéletes fotó minőségben, de mivel több képet kellett (volna) nyomtatnom, ezért bátran elindítottam a nyomtatást. Nem kellett volna! A képtartalom szép magenta csíkos lett, de sűrűn, mintha egyes fúvókák folyamatosan tolták volna a festéket, persze alatta a képtartalom azért megvolt, kivéve a halvány árnyalatokat, azok egy az egyben elvesztek. Fejtisztítás, fúvóka ellenőrzés, minden ugyan az, csak egy kicsit kevesebb csíkkal. Ez után rajzoltam egy tesztábrát, ami kimondottan a magenta fejet használta és egyre sűrűbb vonalakból állt, vagyis "edzettem" a fúvóka vezérlését, egyre gyorsabb ki-be kapcsolásokkal. Eredmény volt is, majdnem teljesen megszűnt a csíkozás, de a tesztábra a fúvóka ellenőrzéskor pont azt az eredményt hozta, mint eredendően, vagyis hiányzik a leghalványabb árnyalat. Ha fej hibás, akkor miért tudott kinyomni legelőször egy teljesen tökéletes képet, minden árnyalattal együtt? Egyszóval meg vagyok lőve. Színtelített, kevésbé árnyalt dolgokat tökéletesen nyomtat, szöveget is, viszont a nyomtatási sor megjelenése előtt kirja, hogy nem tudja azonosítani a nyomtatót, kapcsoljam be a kétirányú portot. Bekapcsolom, kéri az újraindítást, majd kikapcsolja és megint reklamál. Először valami vírusra gyanakodtam, de nem az, teljesen másik gépen, garantáltan vírusmenesen (csak hivatalos oprendszer és a nyomtató gyári meghajtó progija volt rajta, a helyzet pontosan ugyan ez, de mindenben. Bocsi a hosszú hibaleírásért! Ha valakinek van valami ötlete, vagy találkozott ezzel a hibajelenséggel, akkor kérem, hogy reagáljon a kérésemre. Köszönettel: patkolttojas
Szia!
Ugyan ez megtörtént velem is az ip4500-al. Egyedül a hibajelentéses dolgokig nem jutottam el. Minden a leírtakhoz hasonlóan történt meg. Igaz én rendesen töltöttem bele az olcsó, utángyártott festéket és nagyon sok lapon túlesett már a nyomtató. Amikor bekövetkezett a probléma én is elkezdtem kimosni minden darabkáját ami csak pár lap erejéig oldotta meg megint a problémát. A piros mindig meghalt. Így én is vettem egy új, drága patront ami megint csak egy ideig húzta. Szerelőhöz vittem legutoljára aki sok pénzért megint csak arra jutott mint én. Pár lapig volt festék aztán végképp elhalt a piros. Végül feladtam a harcot vele arra a következtetésre jutva, hogy e fej meghibásodhatott, a fújókák besülhettek a sok nyomtatás következtében. Az árát így is visszatérítette párszor úgy, hogy méltó búcsút kellet vennem tőle és vásárolnom kellett egy új ugyan csak canon nyomtatót.
Kedves nagy_david1!
Köszönöm a gyors reagálást! Ha ez Téged vigasztal, akkor az én nyomtatóm közel sem hozta be még az árát, mármint fizetős nyomtatásban nem. Igaz, ha azt veszem, hogy helyette kézzel kellett volna annyit írnom és rajzolnom ![]() Egyszóval, ha fejet kellene bele venni, akkor az 26,000 Ft, ha egy új nyomit veszek, akkor az az is ennyibe kerül. Bővebben: Link Szinte ezt az egy helyet találtam, ahol nem kifutott típus és már híre-hamva sincsen! Lehet, hogy nem is a fej? A Tied legalább ideig-óráig jó volt! Minden esetre köszönöm amiket írtál, esetleg más is mond majd véleményt! Rémálmaimban az ilyen blogokat mondjuk ha másért nem a CANON szerviz munkatársai is látogathatnák és adhatnának tanácsot! De ez nem üzlet ekkor! Biztos a terméktámogatás ennyiből áll, pedig regisztrált nyomtató volt. Magyarul begyűjtötték az adatokat, a gyári számot és ennyi. Üdvözöllek: patkolttojas
Szia,
a problémát okozhatja több dolog is. Ha a halvány színek egyszerre kiestek, az lehet a panel hibája. Azok külön vannak vezérelve. Egy ip4200-as az egyik pillanatról a másikra nem nyomtatta a cyan és a magenta halványat. A fej nem volt hibás, mert egy másik nyomtatóban hibátlanul ment. Az hogy a tinta túl sűrű lenne és ezért nem mennek a fúvókák, az elég valószínűtlen, mert igaz, hogy a fúvóka lukak kisebbek (a halvány színek a 9600 dpi), de valamennyinek át kellene jönni. Ami még lehetséges, hogy az adatkábel, kontakthibás. Le kell húzni mind a kettőt a panelről, megtisztítani alkohollal és visszadugni. Előfordul, hogy a fej mögötti kis panelbe bemenő végei kapnak tintát, vagy koszolódnak el a tintaködtől, de azt macerésabb szétszedni. Az aranyszínű kontaktokat is felradírozhatod a fejen hátul, majd alkohollal tisztítani. Néha meg annak oxidálva. Nézd meg, hogy a fúvókák rendben vannak-e. Ha tinta nélkül lett nyomtatva, akkor szabad szemmel lehet azokon a fúvókasorokon egy hullámosságot látni. Ez esetben a fej károsodott. Megpróbálhatod tisztítópatronokkal, ha a színeket egyszer-egyszer nyomtatja, ott jóval hígabb a folyadék. Ha nem megy, a képeket még normál felbontással nyomtathatod, és normál papírt állítasz be, akkor a nyomtatónak a alacsonyabb felbontású fúvókákat kellene vennie. Azok a sötétebbek a fúvókateszten. Üdv
Sziasztok!
Van egy Canon IP 4600-as nyomtatóm,van úgy hogy nem az alsó kazettából akarok nyomtatni és átállítom a hátsó tálcára az adagolást.Ekkor a nyomtató ugyanúgy az alsó kazettából veszi a papírt.A nyomtatásnál néha jól néha színhiányosan nyomtat.Ha a photoshopban úgy állítom be ,hogy a photoshop kezelje a szineket akkor gyönyörűen nyomtat.Valaki tudna segíteni ,hogy mi lehet a hiba?Előre is köszönöm!
A photoshoppal mindig jó a nyomat? Ha nem akkor esetleg lehet valami fejbeszáradásos dolog... A fejbeszáradásra én nemrég találtam egy jó megoldást, legalábbis jobb, mint az én nyomtatóm beépített tisztítása, ugyanis ha pl csak egy szín van beszáradva, akkor is mindből elpazarol egy csomót, és csak egy kb 2x2cm-es négyzetet nyomtat a színekből... ehelyett a word-ben egy oldalt teleírtam betűkkel, beállítottam, hogy a betűszín sárga legyen, mert azzal volt gond, nyomtam hogy 4-et nyomtasson, a 3. már tökéletes volt, előtte meg vagy 5-6 tisztítást nyomtam neki, bármi látható eredmény nélkül...
Ennyi ötletem volt most hirtelen...
Azzal mindíg jó!Minden patron és a fej is kifogástalan.Olyanokat nyomtat a saját programjából,mintha jó erős ceruzával rajzolták volna meg a konturokat és a színek pedig halványak.CD-DVD-re sem igazán 100%-osan nyomtat, de van amikor nagyon jó.
Szevasztok! A nyomtatónak (Canon IP6850-es) semmi baja nem volt eddig, használtam már egy hónapja, úgy 3 hét szünet után megint bekapcsoltam és kiírta, nem észlel nyomtatófejet vagy ami van nem kompatibilis. (A tintapatronok eredetiek, újak)
Ki tudna segíteni? Kinek van valami ötlete? Köszönettel: Vfrenky
Szervusz!
Esetleg meg lehet próbálni ,hogy kontakt spray-el megtisztitani a fej érintkezőit ! Lehet ,hogy elindul ! ![]() Üdv!
Sziasztok!
Tudom, hogy már kb. 5 éve írta a megoldást wadember, de utólag is köszönöm, hogy leírta ezt. Nekem is villogott, mert megtelt az elhasznált tinta tartálya. Sikerült megoldani ez alapján egy IP 1600-on. Üdv! Balázs
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy Smartbase MP370-es nyomtató hibájával kapcsolatban. Ez egy remek kütyü csak nyomtatni nem akar. Ezenkívül mindent elvégez ami a feladata. A fejjel van a gond és azt mondták, hogy cseréljem ki v. áztassam be a fejet és egy bizonyos idő elteltével megoldódik ill. kioldódik a beszáradt tinta. Kérdésem az, valaki csinált-e már ilyen műveletet? Sajnálom kidobni, mert ennél sokkal jobbat most sem kapok és azért ez akkoriban elég drága volt. Kölcsönkért fejjel hibátlanul nyomtat, még utángyártott patronokkal is. Ehhez a géphez kimondottan olcsó a patron és elég gazdaságos is. Szívesen várom a segítő tanácsokat, tapasztalatokat. Sürgősen kéne használnom, mert lenne munkája bőven. Köszönöm előre a segítségeket, tanácsokat.
Én nem rég áztattam ki az IP1000-es fejét. Félre raktam mert a "hulladék tinta" tároló megtelt hiba miatt nem nyomtatott. Közben találtam rá megoldást ami feloldotta, de akkor jött a gond, beszáradt a fej. Langyos vízben áztattam, amikor már elég jól feloldódott a beszáradt tinta, akkor folyó vízzel mostam tovább. Ha már nem hoz ki színt akkor már jónak kell lennie. Hagyd kiszáradni az egészet! Amikor beteszed a patronokat hosszabb ideig hagyd, hogy normálisan letudjon szivárogni a tinta.
Remélem neked is összejön. ![]()
Szia!
Köszönöm megpróbálom. Most ha beindítom akkor tisztít és nem csinál semmi mást. Utána nyomtatási próbát végeznék a teszt programmal de csak színhiányos nyomatok lesznek és csíkosak. Kölcsön fej vissza és hiba elfelejtve. Új fej hol kapható nem tudom.
Ha valamelyik szín hiányzik, akkor ne használd mert tönkre megy a fej. A Canon-nál én így jártam, ezért csak a fekete nyomtatás a jó. Az Epsonomnál már nem követem el ezt a hibát. Ha valamelyik patron kifogy nyomtatás közben, azonnal megállítom. (érdemes leírást keresni a fej működéséről).
A fej csere szerintem nem éri meg, tudtommal annyiért már érdemesebb új nyomtatót venni.
Sziasztok!
Komoly a problémám, Canon ip4200 nyomtatóm, a színes képek nyomtatásakor, fél centinként rózsaszínű sávokat húz a képbe. Már minden tisztítást lefuttattam rajta, mechanikusan is szétkaptam a fejét, de dugulásnak nincsen nyoma sem. Valami más problémája lehet, tudna valaki egy előremozdító ötletet a problémára? Előrre is nagyon köszönöm: Zsolt
Ha visszaolvasol én nagynyomású levegőt és vizet (külön - külön)használtam a fej teljes kitakarításához - mondván mi lehet rosszabb - és bevált...... A végén papírzsepi a folyadék teljes eltávolítására - és kizárólag gyári tinta!
Szia,
ha a csíkok rendszerességgel jönnek (mindíg egyforma szélesen), akkor valószínű kiesett a fúvókák egy része a vezérlésből. Kontakthiba. Nézd meg egy fúvókateszten, hogy a színes csíkok komplett jönnek, vagy valamelyiknek az alsó, vagy felső fele halványabb. Ha így van, akkor nem kell semmit tisztítanod, mert a hiba a fej elektronikájában van. A durva tisztításokkal, meg a többi fúvókákat, amik még működnek tönkre is teheted. Attól függően melyik fúvókasor beteg, tudod a papírt kiválasztani, hogy a másik fúvókákkal dolgozzon. A világosabb csíkok a 9600 dpi -fotopapírnál és magasfelbontású papírnál használja a nyomtató, a sötétebb csíkokat meg a normál papírnál. Üdv
Hello!
MP160-as nyomtató azt csinálja, hogy egyszerre akár 10 papírt is beszív, tehát csak úgy lehet vele nyomtatni, ha csak egy papír van benne. Miért csinálhatja ezt?
Szervusz!
A papírbehúzó görgő tengely vége le van törve. Egy 3 mm vastag csak a hossza feléig menetelt facsavart szoktam belehajtani a törött helyére. Jó munkát! Üdv!
Köszönöm!!!
Úgy látom, hogy meg lesz, valamelyik nap nekiesek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |