Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   43 / 138
(#) R2-D2 hozzászólása Nov 18, 2011 /
 
Üdv...

Látom másoknak is vannak ilyes fajta gondjai...

Remélem tud valaki segíteni és sikerül felfedni a HIBA okát forrását és ki tudom cserélni az alkatrészt...
2008-tól visszaolvasgattam, de számomra is megfelelőt nem találtam vagy kihagytam, így Én is leírom, hogy mi a gond.
Egyszerűen nem melegít a dög !))
Szóval is, van egy Analógos LG Grill WaveDom-ra Keresztelt Grillezős Mikronk, de évek óta nem használjuk, mert a melegítési funkcióját nem hajlandó ellátnia... ?

Amik jók rajta:
Grillezés=OK
Villágítás=OK
Ventillátor=OK
Tányér forgató=OK
Csengettyü=OK
Időzitője is=OK végén Csenget és ki is kapcsol.
Csillám lemez=Talán jó, mivel nem látni égésnyomot és nincs szikrázás sem...
A csillámlemez mérete 14cmx11.1cm és a belső jobb alsó csücske kb.1x1cm-en kissé sérült és hiányzik, mintha elázott volna, de szerintem ettől még a mikrohullámnak működnie kellene, tudtommal ez teríti szét a hullámokat... ?
Szétszedtem pár napja és kitakarítottuk a belsejét is, de nem volt nagy juva benne, némi gőzös zsír lerakodáson kívül az oldalfalon, amit zsíroldóval könnyedén eltávolítottunk, még a ventillátor lapátot is megtisztítottuk a rá rakodott portól és párás zsírszennyeződéstől?

Mivel tudom is és írjátok is, hogy veszélyes a Mikrok javítása, így csak segítséggel és célzott a laikus számára is érthető segítségeteket szeretném hozzá kérni tőletek. Mivel anyagi helyzetem nem engedi, hogy egy másik gépre ruházzak be és mivel alig használtuk és esztétikailag kifogástalan állapotban van, arra gondoltam, hogy a szétszerelés utáni állapotot is figyelembe véve, hogy ha nem a magnetron ment tönkre benne, akkor egy olcsóbb alkatrészt magam is ki-be tudok cserélni, forrasztan...
Ilyeneket olvasok és gondolok, mint Dióda, Kondenzátor vagy ellenállás...
Szóval készítettem képeket is az alkatrészekről és kíváncsian várom a segítségeteket, hogy mi a véleményetek az alkatrészekről és hogy miket és miket tudok megmérni és miként, természetesen csak a hálózatból kihúzott állapotábani méregetésre vállalkozom.
Ezért kérlek benneteket, hogy pl. a Kondenzátort is olvastam, hogy írtátok, hogy kisütött állapotban, na de olyat már nem olvastam, hogy azt hogy kell kisütni, hogy ?ne égjen le az ember újperce? vagy a Diódát hogyan kell megmérnem, beforrasztott állapotában, és ha csak Multimérőm van, akkor semmire sem megyek vele, mert olyat is olvastam??
Ui. Kondit múltimérővel hogyan tudom megmérni pl. kikell szerelnem hozzá ?
Segítőkész válaszaitokat várva és megköszönve egy laikus?

P1040390.JPG
    
(#) R2-D2 válasza R2-D2 hozzászólására (») Nov 18, 2011 /
 
Csak egy képet tudtam feltölteni pedig "max.5Fájl,2MB/fájl"-t írnak...?
Na akkor teszek fel párat, hátha most sikerül... ?
(#) R2-D2 hozzászólása Nov 18, 2011 /
 
Kondi a Venti alatt a Diódával, majd egy szétbombázott tájkép és végül egy fekete kis műanyag alkatrész, amiről csak feltételezem, hogy a Mikronak a forgató motor irány váltója a 4 kivezetésel...?
Csillámlemezről még nincs képem, de készítek ha gondoljátok. ?
(#) R2-D2 válasza R2-D2 hozzászólására (») Nov 18, 2011 /
 
A csillámlemez mérete 14x11.1cm, de ilyet még keresve sem találltam a Neten... ?

Annyit még megemlítenék, hogy a megszokott TV képernyőn látszó vízszintes zavaró kép csík gyengén, de néha látszódik, de nem olyan intenzitással, mint egy jól működő Mikró esetében, ha ez még segítségre lehet a beteg megállapításában?
De melegíteni nem melegíti fel a 2dl pohár vizet, amit 2?-en próbáltunk a Maximumra állítva a Mikrot.

Hát, részemről ennyit tudok segíteni a diagnosztikában...
Várom a segítségeteket előre is 1000 hála.
(#) mindenes válasza R2-D2 hozzászólására (») Nov 21, 2011 / 1
 
Bár már le volt irva többször is de hogy könyebb legyen feltárni a hibát, leirom mégegyszer röviden hogy mik is lehetnek a nemmelegités okozói. Mivel irtad hogy minden funkció müködik és csak a mikró rész nem ezért nálad is a hiba a magnetront kiszolgáló részben lessz.Ezek a következők: trafó, nagyfeszbizti, kondi a diódával, a magnetron, és ha van a lágyindító. Minden mérést csak is teljesen áramtalanított állapotban szabad végezni !
A trafó: ezt elég leszz elsőre ohm mérővel megvizsgálni nem e szakdtak a tekercsek, ha bárhol is szakadást mérsz bár ez ritkán szokott előfordulni, nem mutat aműszer semmit az hiba. Ugyan ez a vizsgálat érvényes a biztire\kre is.
Kondi vizsgálat: zárlatra szintén ohm mérővel. Előtte ki kell sütni csavarhúzóval, bár erre nem szokott szükség lenni a beépített 10mohm ellenálásnak köszönhetően, azért fő az elővigyázatosság. Hibátlan kondinál a müszer folyamtos ellenálás emelkedést mutat eggészen tiz Mohmig, ha csak 0 mérsz az hiba mert zárlatra utal, a jó kondinál ugyanakkor a kapacitást is ki lehet mérni ez általában 1µF szokot lenni. Kiszerelni nem kell semmit a mikróból csak a sarukat kell lehuzni az egyes alkatrészekről hogy korekt értékeket lehessen mérni.
Dióda mivel ez nem szokványos dióda hanem több sorbakapcsolva ezért ezt max csak zárlatra tudod ellenőrizni, ha vezet bármelyik irányba is az hiba.
Magnetron röviden: hibátlan magnetronnál a két kivezetése között zárlatot kell mérni, gyakorlatilag 1-2 ohmot, ha nem mérsz semmit akkor a katód meg van szakadva -> ez is hiba.
Lágyinditó :ez a te mikród esetében a 20w ellenálás a relével együtt, itt érdemes a relét ellenőrizni mert lehet hogy megszakadt a tekercs rész benne. Mivel ez egy 230V feszültségen meghúzó relé ,ennek tekercs ellenálása ohmmérővel mérve kb.13-15 kohm szokott lenni. A te esetedben a relé a fekete kis doboz, lessz amit te a motor forgásirány váltójának mondassz. A mellékelt képen bejelöltem hogy mit kell mérni.
Végül csillám lemez: bár néhol elég sötétnek látszik a felülete a hőtöl, még egy darabig jó lessz.Ennek szerepe csupán hogy megvédje a magnetront a szennyeződésektől, később ezt nem árt majd cserélni.
Nagyjából ennyi lenne, ha valami mégsem tiszta kérdezz s mi válaszolunk, vagy olvass vissza a hozzászólások között.Üdv!
(#) R2-D2 válasza mindenes hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Végre, egy ilyen ember, aki megértő ilyen Laikusal és érti, hogy mire van szükségünk. Holnap neki is esek vagy holnapután.

KÖSZÖNÖM az egyszerü és SEGÍTŐKÉSZ és ami a legfontosabb a laikus számára is ÉRTELMEZHETŐ válaszodat. Ilyen ember ritka, mint a FEHÉR holló. Mégegyszer 1000x Köszönöm a magam és szerintem mindannyiunk nevében is.

Ui. Bocsi, de azóta nem volt időm visszanézni, hogy elöbb megköszönjem. !
(#) tilion hozzászólása Nov 24, 2011 /
 
Magnetronom antennáján a sapka ki lyukadt,de a cső zárva maradt.Honnan lehet új sapkát be szerezni?Vagy lehet forrasztani a a kilyukadt részt?Vagy kukába kell dobni?
(#) mindenes válasza R2-D2 hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Heló!Szívesen nincs mit majd várjuk a fejleményeket.
(#) galgoczyarpad válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Sziasztok, megint en vagyok, az a szekunder oldali bizti egett ki valoban, de hiaba patkoltam meg, most sem melegit a mikrom Nam jar valaki a Blahan mostansag, aki egy kicsit gepeszkedni akar?
Nekem ennyi volt a max, nem akarom hozzaertes nelkul babralni!
(#) R2-D2 válasza mindenes hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek...

1.Biztositék = Folytonos, tehát jó.
2.Trafó = Folytonosság szintén jó, bár ellenállást a három vezetéken nem mutatott, csak ami a kezelőgombok felé és a csengettyű felé a két kijövő ágon mértem a trafón, ami a Magnetron és a Kondi felé megyen a három vezeték a trafó felől a variációiból egyiken sem mértem ellenállást, csak folytonosság, azaz szakadásjelzővel nézve jó, azaz sípolt.
Max. 0.012 Ohmot mutatott a Multimérőm.
(Szerintem a Trafó is jó.) ?
3.(Ellenállás), = ami a kondi felől a Mikro ház azaz testre van kötve a másik lábával, bár nem is tudom, hogy az ellenállás-e, mert hőfolia fedi 9MOhm feletti értéket mértem... ?
4.Dióda = Nincs folytonosság, ezek szerint jó lehet, bár olvastam, hogy 1000V-ra méretezve nem derül így ki, mert áthúzhat... Tehát talán jó.
5.Condenzátor = Szerintem ez is jó, mivel 4,7MOhm-tól emelkedik egészen 9,4MOhm fölé, csak már tovább nem bírtam ki várni, mert lassan ment felfelé...
6.Magnetron = Na ez szerintem akkor HIBÁS lehet, mert semilyen Ohm értéket nem mutatott...
7.Na a Lágyíndítót, azt = elfelejtettem megmérni, na majd még a héten lehet hogy mégegyszer szétkapom a mikro házát és megmérem...

Szóval akkor, ezek tudta után a Magnetron lesz a HIBÁS, hát akkor nem hiszem, hogy így megéri már megcsinálnom, mert azok 6-7 ezertől csak felfelé vannak árban, plusz az esetleges postaköltség, ami már idén is van hogy 2500-FT...

Mindent köszönök Üdv... R2-D2
:kalap:
(#) DJmike hozzászólása Nov 29, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!

Nekem olyan problémám van a mikrómmal, hogy minden működik, csak nem melegít, ez akkor kuka vagy javítható dolog?
Köszönöm előre is
(#) szanto1952 hozzászólása Nov 29, 2011 /
 
Tisztelt szakemberek!
Valaki tudna-e segíteni ? Samsung Classic Collection mikró hullámú sütöm van,melegít de a perc beállítás kapcsolo nem indul el,vajon mi lehet a baj ?
(#) Hodinka válasza R2-D2 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Idézet:
„Magnetron = Na ez szerintem akkor HIBÁS lehet, mert semilyen ? értéket nem mutatott...”

Ha semilyen ellenállás nem mérhető rajta,akkor az valóban rossz,mivel egy működőképes magnetronnál a fűtéscsatlakozókon,valamint az anódsapka és a magnetronház között jeleznie kellene a műszernek mindenképp.
(#) Hodinka válasza szanto1952 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Pontosabban milyen a mikród irányító panelja,digitális vagy analóg vezérlésű?
(#) Hodinka válasza szanto1952 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Picit olvass vissza,pont erről volt szó nemrég.
(#) szanto1952 válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Hodinka:Köszönöm hogy érdeklődsz !

Én nem nagyon értek hozzá,csak annyit hogy analóg. Forgató gombbal lehet beállítani az időt. Különben minden működik tökéletesen.

Ha tudsz valamit javasolni? Előre is köszönöm !
(#) szanto1952 válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Nem kerestem,lehet hogy tudod a pontos választ !

Köszi Üdv !
(#) yohnsee hozzászólása Nov 30, 2011 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Volna egy LG MS-2384BL mikró, aminek olvashatatlanul halvány a kijelzője. Letöltöttem a service manualját az elektrotanyáról, de az nagyon fapados, nincs benne a panel kapcsolási rajza, és azt írja, ha ilyen baj van, akkor az egész panelt cserélni kell. Én úgy gondolom, ki lehet ezt olcsóbban is hozni, mint komplett panelcserével, így a segítségeteket kérem. A panel saját nyáktrafóval rendelkezik, szekunder oldalon 18 és 13 voltot ad egyenirányítás és pufferelés után. Amikor megkapja a 230-at, egy pillanatig szépen világít a kijelzőjén a 0, majd annyira halvány lesz, hogy sötét szobában is csak alig észrevehető. A kijelző közös anódos, és az egészet egy Eprom vezérli. Aki tud, kérem segítsen!
Eddig az összes elkót cseréltem rajta, kimértem a tranzisztorokat, reléket, ellenállásokat, diódákat, minden jónak tűnik, mégsem az.
(#) Hodinka válasza szanto1952 hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Idézet:
„Forgató gombbal lehet beállítani az időt.”

Nagy valószínűséggel a forgókapcsoló mechanikájában lesz a gond ami általában cserére szorul,de sajnos ezt ennyi infóból innen nehéz megmondani.Jó lenne,ha egy hozzáértő közelebbről szemügyre venné,lehet még javítható.
Egyébként meg bocs,de a harmadik h.sz.-omat eredetileg DJmike-nak szerettem volna címezni.
(#) Hodinka válasza yohnsee hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Ellenőrizd le miként alakul a LED kijelző tápfeszültsége,a számok halványodása előtt,és után.
(#) szanto1952 válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
100 %-ban eltaláltad,mert ha pl: ráállítom 2 percre
kb 1 mp-ként kis kattanásokat lehet hallani,tehát a meghajtómotor megy,1 szer már,még a nyáron szét szedtem,egy műanyag házban van az áttételezés,
de én nem találtam semmi hibát.
Fogaskerekek jók,az oda vezető sarunál van 220 v.
Holnap még egyszer szét szedem,hátha valamit nem vettem észre.
Nagyon köszönöm a fáradságodat ! *

ÜDV *

* Kivettem 12 db kötjelet és 19 db felkiáltójelet !
(#) yohnsee válasza Hodinka hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Próbáltam, de szerintem nem elég gyors a multim hozzá.
Este megpróbálok feltenni képeket, mert kicsit bonyolultabb a kijelző, az első 4 lába anód, a többi katód (láttatok már ilyet?) és az első 4 láb közül van egy, ami kisebb feszültséget kap. Este a képekkel remélem érthetőbben is el tudom majd magyarázni.
(#) marton11 hozzászólása Dec 1, 2011 /
 
Sziasztok.
Az én mikromnak magnetron baja van. Szeretnék magnetront vásárolni. Bármilyen magnetron vehetek? Mert sok után oda van irva, hogy akármilyen modellhez talál.
Kösz Márton.
(#) R2-D2 válasza marton11 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Üdv... :integet2:

Nagyon borsosak az árak, nem hiszem hogy megéri kicserélni, de itt keresgéltél már...
(#) R2-D2 válasza R2-D2 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Azaz Itt
vagy ittItt
(#) R2-D2 válasza DJmike hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
:integet2:
Olvas vissza Nov.21.-ig és rálelsz a megoldásra :kalap:
(#) R2-D2 válasza DJmike hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Nekem is a Magnetron 15.500-HFT lenne a HQ-nál.
Az Új mikro meg 23.800- :bummafejbe:
Magnetron esetében nem érdemes cserélni, ha csak nem nagy az ár külömbség egy új mikro és egy régi esetében... :nemtudom:
(#) Vacok hozzászólása Dec 11, 2011 /
 
Sziasztok!
A mikrónkban brutálisan átégett a csillám, és a fém burkolat is felpúposodott. Korábban is volt már ilyen probléma, szikrákat is húzott, akkor megtakarítottam a csillámot, és mostanáig működött rendesen, most megint szikrázik. Azóta nem volt bekapcsolva.
Szerintetek van értelem javítani, vagy inkább cseréljem az egész mikrót?
(#) yohnsee válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Közben meglett a ludas, egy NPN tranyó volt kifeküdve, de olyan olvashatatlan volt a típusjelzése, ráadásul SOT-23 tokban, hogy majdnem feladtam. De kicseréltem, és újra fényesen világít a kijelzője a mikrónak, úgyhogy a tulajok is boldogok.
(#) papoka50 hozzászólása Dec 13, 2011 /
 
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni van egy grilezős mikrom a grilezés megy de a mikrozás nem indul el lehet hogy azzal a kis fekete dobozzal lehet a baj mondjátok meg és hol lehet kapni mennyiért köszi.
Következő: »»   43 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem