Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   79 / 1390
(#) tbence3 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Szia! Ajánlom figyelmedbe a következő táblázatot:
Bővebben: Link
Remélem tudsegíteni!
(#) mokus hozzászólása Aug 14, 2007 /

Bocs, hogy itt kérdezek, dehát mégis ez a nyákos topic

Mi az a legvékonyabb és legrugalmasabb nyáklap, fólia amit lehet kapni? Hol?
(#) bancsi15 hozzászólása Aug 17, 2007 /

Sziasztok!!

Volna egy kérdésem. Most akartam elkészíteni vasalásos technikával egy kapcsolást, Nos nem sikerült és szeretném tudni, hogy miért! Pausz papírra fénymásoltattam rá a kapcsolást, a nyákot előkészítettem(zsírtalanítás és vizes csiszolópapír), a nyákra rátettem a pauszt és rögzítettem, majd rátettem a vasalót(amit szinte 1 perce kapcsoltam be, talán még annyi se volt). A vasaló egy fekete tokozású régebbi típusú( gőzölés mentes) volt és anyám azt mondta, hogy 3 fokozatból már majdnem a hármason volt. Kb. 10-12 percig hagytam rajta a vasalót és mikor levettem már kicsit barnás volt a pausz felülete, sőt még a nyákon a réz is kicsit"megsárgult"(sötétebb lett).Hagytam hűlni egy pár percet és langyos vízbe raktam. Percek alatt felhólyagosodott a nyákon a pausz és amikor levettem sajna a festék a pausszal együtt jött, csak kevés maradt a nyákon. Most lemostam körömlakklemosóval és majd kezdem előről csak tudni szeretném mit csináltam rosszul.

Szerintetek???
HELP!!
(#) Braf válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 17, 2007 /

"Kb. 10-12 percig hagytam rajta a vasalót "
Nem csak felmelegíteni kell a papírt / nyákot hanem át is kell hogy ragadjon a festék! És ez (szerintem) azért nem történt meg nállad mert nem mozgattad a vasalót (nem nyomtad rá át a festéket).
Nekem elég kb 5 perc vasalás is és utánna egy pici hengerrel áthengerlem majd hagyom lehűlni.(persze nem kell erősen nyomni hanem csak érzéssel mert ha túl erősen nyomod kilapulnak a vezetőpályák) Utánna berakom vízbe és 30-60 percig hagyom ázni majd lehúzom rólla a papírt.
(#) duke válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Inkabb munyomo papirt (www.panton.hu)hasznalj,az biztosan mukodik.Lehet hogy pausz is jo,azt nem probaltam,illetve ajanlanak meg ilyen matrica papirt(a hatuljat )
Es ahogy Braf irta vasalni kell.En a vasalo oldal elevel vasalok,ugy kb 30-40 fokba megdontve a vizszinteshez kepest.Nem nyomom ra,csak amennyire a vasalo a sajat sulyatol ranyomja. 3-4 iranybol ugy kb 20 szor megyek vegig a feluleten kb fel-egy cm/s sebeséggel. Homersekletet nem tudok mondani,legyen minnel melegebb,de a papir meg ne barnuljon meg,de lehet az se baj.
(#) PCB válasza duke hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Szia !

Elég tág megoldásokat hagy ez a vasalásos technika.
Ahogy elnézem(olvasgatom) a témákat, plusz a saját tapasztalataim szerint, a legjobbnak látszik ha mindenki
maga találja meg a megoldást rá, hogyan tudja csinálni.

kontraszt képpen a leírtakhoz:

Én nem mozgatok semmit, csináltam egy "hőprést"
1 percig melegszik benne a nyák, utána teszem rá a műnyomót, vissza a présbe 2-3 percre, utána rongyal dörzsölve a papírt(erre lehet nem is volna szükség)
utána mikor már nem annyira meleg megy a vízbe, és 3-4 perc alatt felázik a papír, lehúzom, és ennyi.

Összesen kb: 10perc alatt kész + a maratás

ilyen az eredmény

Üdv!
(#) teodor válasza luxusmoszkvics hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

A germicid cső ami jó a nyák levilágitásához annak a búrája át látszó szintelen üveg.
Egyébbként mi régen 12V 55W-os halogén izzóval világitottuk a nyákot és 15 min alatt az is működött.(ködlámpa)
(#) raron válasza teodor hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

"át látszó" az EGY szó. (át igekötö)
(#) bancsi15 hozzászólása Aug 18, 2007 /

Sziasztok!

Megpróbáltam újra a vasalást. Ez már jobb lett sokkal, minden vezetősáv látszik, de elég halványan. Éppen ezért átrajzoltam a vezetősávokat alkoholos filccel. Ennek a neve( ez van ráírva): edding 140 S ohp marker permanent, meg angolul az is rá van írva hogy vízálló. Nem tudom jót tettem-e ezzel, csak félek, hogy a sósav+hidrogén-peroxid lemarja v. alámarja. Nem tudom jó-e ez a filc ilyen célra(bántja-e a HCl+H2O2?)?
Valaki használt már ilyen filcet ilyen célra? Le merjem maratni így?

Köszi
(#) raron válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Én úgy tudom, hogy vasalt nyákokat nem lehet sósav+hidrogén-peroxid -al maratni.
(#) szabi83 válasza raron hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

mert? simán lehet, ha alá mar, akkor a vaskloridnál is alá marna...

üdv :buck:
(#) bancsi15 válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Én csak a filc miatt kérdeztem. Akkor le merjem maratni így, hogy ezzel a fajta filccel van átrajzolva?
(#) szabi83 válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Jaja lemerheted maratni.
A filced 0.3mm-es, nekem 1mm-es van "142 M"

üdv
(#) szamóca válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Csak vigyázz nehogy erősen nyomd a filcet mert két oldalra kipréseli a festéket, középen meg a vékony festékréteg alá mar a sav.Tehát vastag, egyenletes réteget tegyél fel.
(#) Fery válasza raron hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Az összes vasalt nyákomat hp+sósavval marattam.
Mindegyik jó,egyiknek se mart alá.Vaskloriddal nem találkoztam húsz éve.
(#) PCB válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Szia !

Halvány ? Lehetőleg ne egy agyonhasznált tonerrel csináld a nyomtatást.
Ha a papíron nem marad festék amikor lehúzod, akkor azt már nem kell rajzolgatni filcel.

Üdv!
(#) barany165 hozzászólása Aug 18, 2007 /

Sziasztok!Az évelején nekiálltam a nyomtatásos eljárásnak ami tintas.nyomtatóval készült volna,a Nyomtató amit átalakítottam Epson stl color685 volt.A probléma a fotóüzemmódbansem szárad a tinta elég gyorsan!A nyákmozgatás,a fejbeálítás az ment de ez nekem zsákutca lett!Nem baj vettem egy lézerest.Csak azért írom,hogy a negtív eredmény is hasznos! Swarz Bernát is felrobbant!Üdv!
(#) PCB válasza barany165 hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Szia !

Volt egy topic "PCB nyomtató" a második lapon írtam, hogy felejtős a dolog

Üdv!
(#) kerteszsasa hozzászólása Aug 18, 2007 /

Hello a nyomtatóm hagy egy néhány halvány csíkot a papíron és ott szakadás van. Ezt úgy oldattam meg eddig, hogy ficcel kijavítottam, de már unom. Másnak volt már ilyen? Mit lehet vele csinálni?
(#) raron válasza kerteszsasa hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

HA lézer:
a tonert vedd ki rázogasd/ütögesd meg,
rosszabb esetben toner csere.

HA tintasugaras:
patront megtisztítod,
de lehet, hogy cserélni kell.
(#) PCB válasza kerteszsasa hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Szia !

Milyen tipusú nyomtatód van ?

Próbáld ki, hogy a toner kezd-e kifogyni.
paint vagy valami rajzprogrammal rajzolj egy fekete 5cm x 5cm-es négyzetet és nyomtasd ki, ha csíkos akkor cserélj tonert. Lehet rázogatni is, 1x 2x, de az már erre a célra nem az igazi.

Üdv!
(#) kerteszsasa válasza raron hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Persze lézer, de gondoltam egyértelmű. /akkor mégsem, bocs/
Most egy kicsivel jobb, de még mindig megvannak a csíkok.Kicsit kevés benne a por, de még egyenletesen eloszkik az alján, és kiába rázom mindig ugyanott csíkos. A ledsort végigtöröltem, mi mást tudnék csinálni?
(#) kerteszsasa válasza PCB hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Ha a toner fogyóban van akkor mindig máshol lenne csíkos, vagy nem? A tonerbe lehet külön venni festékpot?
/elég régi gép, és nem kiszem, hogy kapok hozzá tonert/

Toner csere, vagy újratöltés.
(#) raron válasza (») Aug 18, 2007 /

De lehet, hogy tintasugarassal nyomtatod, majd fénymásolod!

Idézet:
„Ha a toner fogyóban van akkor mindig máshol lenne csíkos, vagy nem?”

Nem, nekem is mindig egyhelyen csíkos, a lap közepefelé
(#) PCB válasza raron hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Szia !

Fénymásoló nem jó szerintem, nekem legalábbis meg sem közelítette azt a szintet, hogy átmelegedjen a nyákra

(sokféle lehetőséget, beállítást próbáltam, de.... )

Üdv!
(#) imbra hozzászólása Aug 18, 2007 /

Üdv mindenkinek!
Azt kérdezném van-e valakinek tapasztalata UV leddel panellevilágításban. (levilágítási Idő, led típusa, stb.) Zoli
(#) kerteszsasa válasza imbra hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

Van ilyen téma ott nézz szét, volt akinek sikerült
(#) teodor válasza raron hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

Szia nyelvész zseni.
Az irásodtól függetlenül működik amit leirtam, ki lehet próbálni
Következő: »»   79 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem