Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Bocs, hogy itt kérdezek, dehát mégis ez a nyákos topic
![]() Mi az a legvékonyabb és legrugalmasabb nyáklap, fólia amit lehet kapni? Hol?
Sziasztok!!
Volna egy kérdésem. Most akartam elkészíteni vasalásos technikával egy kapcsolást, Nos nem sikerült és szeretném tudni, hogy miért! Pausz papírra fénymásoltattam rá a kapcsolást, a nyákot előkészítettem(zsírtalanítás és vizes csiszolópapír), a nyákra rátettem a pauszt és rögzítettem, majd rátettem a vasalót(amit szinte 1 perce kapcsoltam be, talán még annyi se volt). A vasaló egy fekete tokozású régebbi típusú( gőzölés mentes) volt és anyám azt mondta, hogy 3 fokozatból már majdnem a hármason volt. Kb. 10-12 percig hagytam rajta a vasalót és mikor levettem már kicsit barnás volt a pausz felülete, sőt még a nyákon a réz is kicsit"megsárgult"(sötétebb lett).Hagytam hűlni egy pár percet és langyos vízbe raktam. Percek alatt felhólyagosodott a nyákon a pausz és amikor levettem sajna a festék a pausszal együtt jött, csak kevés maradt a nyákon. Most lemostam körömlakklemosóval és majd kezdem előről csak tudni szeretném mit csináltam rosszul. Szerintetek??? ![]() HELP!! ![]()
"Kb. 10-12 percig hagytam rajta a vasalót "
Nem csak felmelegíteni kell a papírt / nyákot hanem át is kell hogy ragadjon a festék! És ez (szerintem) azért nem történt meg nállad mert nem mozgattad a vasalót (nem nyomtad rá át a festéket). Nekem elég kb 5 perc vasalás is és utánna egy pici hengerrel áthengerlem majd hagyom lehűlni.(persze nem kell erősen nyomni hanem csak érzéssel mert ha túl erősen nyomod kilapulnak a vezetőpályák) Utánna berakom vízbe és 30-60 percig hagyom ázni majd lehúzom rólla a papírt.
Inkabb munyomo papirt (www.panton.hu)hasznalj,az biztosan mukodik.Lehet hogy pausz is jo,azt nem probaltam,illetve ajanlanak meg ilyen matrica papirt(a hatuljat )
Es ahogy Braf irta vasalni kell.En a vasalo oldal elevel vasalok,ugy kb 30-40 fokba megdontve a vizszinteshez kepest.Nem nyomom ra,csak amennyire a vasalo a sajat sulyatol ranyomja. 3-4 iranybol ugy kb 20 szor megyek vegig a feluleten kb fel-egy cm/s sebeséggel. Homersekletet nem tudok mondani,legyen minnel melegebb,de a papir meg ne barnuljon meg,de lehet az se baj.
Szia !
Elég tág megoldásokat hagy ez a vasalásos technika. Ahogy elnézem(olvasgatom) a témákat, plusz a saját tapasztalataim szerint, a legjobbnak látszik ha mindenki maga találja meg a megoldást rá, hogyan tudja csinálni. kontraszt képpen a leírtakhoz: Én nem mozgatok semmit, csináltam egy "hőprést" 1 percig melegszik benne a nyák, utána teszem rá a műnyomót, vissza a présbe 2-3 percre, utána rongyal dörzsölve a papírt(erre lehet nem is volna szükség) utána mikor már nem annyira meleg megy a vízbe, és 3-4 perc alatt felázik a papír, lehúzom, és ennyi. Összesen kb: 10perc alatt kész + a maratás ilyen az eredmény Üdv!
A germicid cső ami jó a nyák levilágitásához annak a búrája át látszó szintelen üveg.
Egyébbként mi régen 12V 55W-os halogén izzóval világitottuk a nyákot és 15 min alatt az is működött.(ködlámpa)
Sziasztok!
Megpróbáltam újra a vasalást. Ez már jobb lett sokkal, minden vezetősáv látszik, de elég halványan. Éppen ezért átrajzoltam a vezetősávokat alkoholos filccel. Ennek a neve( ez van ráírva): edding 140 S ohp marker permanent, meg angolul az is rá van írva hogy vízálló. Nem tudom jót tettem-e ezzel, csak félek, hogy a sósav+hidrogén-peroxid lemarja v. alámarja. Nem tudom jó-e ez a filc ilyen célra(bántja-e a HCl+H2O2?)? Valaki használt már ilyen filcet ilyen célra? Le merjem maratni így? ![]() Köszi
Én úgy tudom, hogy vasalt nyákokat nem lehet sósav+hidrogén-peroxid -al maratni.
mert? simán lehet, ha alá mar, akkor a vaskloridnál is alá marna...
üdv :buck:
Én csak a filc miatt kérdeztem. Akkor le merjem maratni így, hogy ezzel a fajta filccel van átrajzolva?
Jaja lemerheted maratni.
A filced 0.3mm-es, nekem 1mm-es van "142 M" üdv ![]()
Csak vigyázz nehogy erősen nyomd a filcet mert két oldalra kipréseli a festéket, középen meg a vékony festékréteg alá mar a sav.Tehát vastag, egyenletes réteget tegyél fel.
![]()
Az összes vasalt nyákomat hp+sósavval marattam.
Mindegyik jó,egyiknek se mart alá.Vaskloriddal nem találkoztam húsz éve.
Szia !
Halvány ? Lehetőleg ne egy agyonhasznált tonerrel csináld a nyomtatást. Ha a papíron nem marad festék amikor lehúzod, akkor azt már nem kell rajzolgatni filcel. Üdv!
Sziasztok!Az évelején nekiálltam a nyomtatásos eljárásnak ami tintas.nyomtatóval készült volna,a Nyomtató amit átalakítottam Epson stl color685 volt.A probléma a fotóüzemmódbansem szárad a tinta elég gyorsan!A nyákmozgatás,a fejbeálítás az ment de ez nekem zsákutca lett!Nem baj vettem egy lézerest.Csak azért írom,hogy a negtív eredmény is hasznos! Swarz Bernát is felrobbant!Üdv!
Szia !
Volt egy topic "PCB nyomtató" a második lapon írtam, hogy felejtős a dolog ![]() Üdv!
Hello a nyomtatóm hagy egy néhány halvány csíkot a papíron és ott szakadás van. Ezt úgy oldattam meg eddig, hogy ficcel kijavítottam, de már unom. Másnak volt már ilyen? Mit lehet vele csinálni?
HA lézer:
a tonert vedd ki rázogasd/ütögesd meg, rosszabb esetben toner csere. HA tintasugaras: patront megtisztítod, de lehet, hogy cserélni kell.
Szia !
Milyen tipusú nyomtatód van ? Próbáld ki, hogy a toner kezd-e kifogyni. paint vagy valami rajzprogrammal rajzolj egy fekete 5cm x 5cm-es négyzetet és nyomtasd ki, ha csíkos akkor cserélj tonert. Lehet rázogatni is, 1x 2x, de az már erre a célra nem az igazi. Üdv!
Persze lézer, de gondoltam egyértelmű. /akkor mégsem, bocs/
Most egy kicsivel jobb, de még mindig megvannak a csíkok.Kicsit kevés benne a por, de még egyenletesen eloszkik az alján, és kiába rázom mindig ugyanott csíkos. A ledsort végigtöröltem, mi mást tudnék csinálni?
Ha a toner fogyóban van akkor mindig máshol lenne csíkos, vagy nem? A tonerbe lehet külön venni festékpot?
/elég régi gép, és nem kiszem, hogy kapok hozzá tonert/
Toner csere, vagy újratöltés.
Idézet: „Ha a toner fogyóban van akkor mindig máshol lenne csíkos, vagy nem?” Nem, nekem is mindig egyhelyen csíkos, a lap közepefelé
Szia !
Fénymásoló nem jó szerintem, nekem legalábbis meg sem közelítette azt a szintet, hogy átmelegedjen a nyákra (sokféle lehetőséget, beállítást próbáltam, de.... ![]() Üdv!
Üdv mindenkinek!
Azt kérdezném van-e valakinek tapasztalata UV leddel panellevilágításban. (levilágítási Idő, led típusa, stb.) Zoli
Van ilyen téma ott nézz szét, volt akinek sikerült
|
Bejelentkezés
Hirdetés |