Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 45
(#) kushido hozzászólása Jan 30, 2012 /

Tisztelt Forum

Kérem segitsen ha valaki tudja a megoldást.

Van egy CISS sel szerelt Canon Pixma 4600 nyomtatom amely évek ota tökéletesen dolgozott de egyik pillanatrol a másikra bemondta az unalmast.
A sárga és zöld gombok felváltva 12 szer felvillannak és a gép nem csinál semmit.
Mi lehet a hiba?

Üdvözlettel Mészáros Jenő 06209758051

A megoldás nagyon sürgős lenne , Ha rámcsörögtök rögtön visszahivlak benneteket.

Minden segitséget előre is köszönök.
(#) Doncso válasza kushido hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Szia, a service manual azt mondja : 12 villogás - AP position error. Megoldás : Sheet feed unit . Logic board assy. Purge unit.
Namost hogy ez mit jelent... Nem tudom pontosan, de ezt jelenti a hibakódod.
(#) AknaS válasza Doncso hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

A webfordítás ezt dobta:
AP pozícióhiba. Laptápegység . Logika beszáll assy. Tisztogatásegység.

Lehet hogy, csak meg kell pucolni a tálcát és a görgőket.
(#) Cinca válasza kushido hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Tisztelt Mészáros úr,
ha biztosan 12x felváltva villog, közben mindíg egyszer zöld, akkor a tisztítóegység ragadt be. Valószínű nem is tudja a nyomtató a fejet fixálni, így azt el lehet balra húzni. A tisztítóegység a fej parkoló pozíciója alatt van. Több dolog lehet vele.
Ha sok öreg ragacsos tinta van rajta, ami fékezi a szánkót, akkor össze szokott akadni. Két gumilapkával törli le mindíg a fejet alulról, ezalatt a szívótölcséreket lesüllyeszti. Ha a szánkó túl lassan megy vissza a helyére (csak egy rúgó húzza), akkor beleütközik a szívó rész.
Ha lámpával belevilágít, akkor látni fogja, hgy a két gumi tölcsér szabadon áll, vagy a lehúzó direkt rajtuk ül. Ha így van, egy ceruzával óvatosan a szánkót hátra kell nyomni. Ha a fejet kiveszi, és a nyomtatót nyitott fedéllel indítja, látni kell, hogy az egység dolgozik, vagy akad.
Még lehet egy darab papír is ott, ami átázott, és a szánkó begyűrte a végállásig. Az is blokkolhatja az egységet.
Ezt megcsinálni valószínű le kell venni a fedelet komplett.
A legrosszabb lehetőség, mikor az egységen belül kiugrik egy görgő, ami a szívócsöveket hengerli. ez a görgő azután keresztben áll és mindent blokkol. Lehet még elkoszolódott fénysorompó is a tisztítóegységben.
Először nézzen bele lámpával, lehet, hogy csak akad
Üdv
(#) qvasz2 hozzászólása Jan 30, 2012 /

Sziasztok!
Nekem Pixma MP150-em van, egyszer csak kiírt egy E5-ös kódot. Már régóta nem nyomtatok vele, csak szkennernek használom. Olvasgattam ezt a topikot, és próbálgattam a többi típushoz ajánlott kódokat, mivel ehhez még nem írtatok. A lényeg, hogy az MP260-ashoz megadott patron-reset helyretette, és megint tudok szkennelni
Ha más is belefutna:Bővebben: Link
Hálás köszönet AknaS kollégának érte!
(#) kushido válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Kedves segitó tagok Doncso, AknaS, Cinca, qvasz2 köszönöm a segitséget, a holnapi nap folyamán nekiesek a gépnek, a mütét után is jelzem a helyzetet. Mégegyszer köszönöm.

Üdv kushido
(#) bananszoknya hozzászólása Feb 1, 2012 /

Sziasztok,

Én abban kérném a segítségeteket, hogy IX6550 nyomtató CLI-526 patronokkal a következő hibát produkálja:

Kék szín ellenőrzéskor jön, első nyomtatásra kicsit rosszabbúl, majd egyáltalán nem.

Tisztítás, mélytisztítás megvolt. Akkor ugyanez játszódik le előről.

A fejet kellene tisztíttatni? Ha igen akkor házilag hogy? Ha nem házilag akkor Budapesten hol? Új fejet kéne venni?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Doncso válasza bananszoknya hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Nekem most ugyanezt játsza a Pixma 4000-esem fekete színnel, pedig a patronok újak, és gyáriak. Tiszitom, jó, működik, majd elkezd hibázni a fekete, aztán alig látszik, majd semmi. Ezt 2-3 nyomtatás alatt.
Kiváncsi leszek nálad mi lesz a gond.
(#) bananszoknya válasza Doncso hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Arra én is kiváncsi vagyok.

Mivel melóhoz használom nem engedhetem meg, hogy sokáig szarakodjak a dologgal. Ezért is érdekelne, hogy vajon egy tisztítás, otthon vagy valami szakinál vagy szakszervízben hoz a dolgon vagy vegyek egy komplett fejet....évente?!?!?

Te mióta kűzdesz ezzel? Nem zavar, hogy nem tudod használni?
(#) kushido válasza Cinca hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Kedves Cinca

Nem tudom fellelhető e valahol egy robbantott ábra vagy valami leirás a 4600 szét és összeszerelésére, megprobáltam szétszedni de sem csavart nem találok sehol, sem pöcköket - melyeket eltolva, megnyomva ki tudnám a fedelet pattintani. Kellene valami segitség. Esetleg a forumon régebben irt kérdés - válasz utal erre a dologra? Amennyiben van információja kérem irja meg.

Üdvözlettel Mészáros Jenő
(#) shield válasza bananszoknya hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Nekem még meg van egy IP1000-es, igaz már csak szövegnyomtatásra használom, mert a színeseket csíkosan nyomtatja. Az én hibám miatt, mert nem állítottam meg a nyomtatást amikor kifogyott a patron. A haverom mondta hogy olvassak már utána mit okozhat a festék nélküli nyomtatás. Igaza volt.
Rátérve a fejre,- nem ismerem a Te nyomtatódat. Az enyémnél a patronokat kiszedni, egy kar elmozdításával ki lehet emelni a fejet. A fejbe engedek langyos vizet az szépen átcsordogál a tinta útján, persze ha nincs beszáradva mint ahogy nekem volt. Amikor már tiszta víz csordogál át akkor hagyni kell száradni.
Visszahelyezés után hosszabb ideig hagytam, hogy legyen ideje a tintának becsordogálni. Ezután fúvóka tisztítással indítottam, így nincs sok esélye hogy nincs tinta a fejben.
Az Epson nyomtatómnál nagyon figyelek a tinta kifogyására.
(#) bananszoknya válasza shield hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Köszi szépen, megpróbálom átmosni.
Bár lehet, hogy nem sima vízzel hanem alkohollak vagy valami tisztító folyadékkal kéne?!
A tinta nélküli nyomtatásra én odafigyelek, bár a káros hatásait nem ismertem, de már mikor kifogyóban lévő szintet jelez cserélem a tintát.
Az én nyomtatómban is így kell kiszedni a fejet ahogy a tiédben, délután neki is esek.
(#) Cinca válasza kushido hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Hallo,
pont 4600-as gépem nincs, de minden Canon nyomtatónál, pici háromszögek mutatnak vékony sliccekhez, ahol vékonyabb lapos csavarhúzóval be kell nyomni, és szétakad a műanyag kapocs belül.
Általában hátul van kettő, ha a nyomtatónak levehető oldalai vannak, akkor azokat kell először levenni. A kapcsok a felső ajtó alatt. Ha a fedél egyben jön le, mint a 4200- nál, akkor oldalt is a kis háromszögeket kell keresni, és elöl a papírkiadó ajtó két oldalán is kell, hogy legyen.
Utasításnak kell a weben lennie, Szerintem Parts catalog, vagy service manual alatt.
Üdvözlet
(#) Cinca válasza bananszoknya hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Szia,
originál a patron, vagy utángyártott?
Nekem akkor van ez mindíg, ha a patron szemét. A tisztításkor megszívja vákuummal, ezért jön egy kicsit, de azután nem folyik rendesen. Le van teljesen tépve felül a fólia róla?
Próbálj ki egy másikat, vagy tisztítópatront. Én nem sokat próbálkoznák így mert, a fúvókák sértődősek.
Üdv.
(#) AknaS válasza kushido hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

(#) kushido válasza Cinca hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Üdvözlet A szétszedésig eljutottam AknaS álltal küldött bontási segédlettel. Itt van előttem az alja, és oly mértékben tele van festékkel mindenhol, hogy bárhova nyulok mindenütt ragad, és fog a tinta. A fejet kitisztitottam folyo viz alatt - először hideg majd langyos vizzel kb 20 percig folyattam rá a vizet viszonylag erős sugárral most teljesen tiszta. viszont a tartó szivacsot és a szivacs mellett körül levő egységeket nom tudom kibontani. alul oldalt mindenütt tele van trutyival.

Zi6_1295.JPG

(#) Nagy Attiláné hozzászólása Feb 1, 2012 /

Kedves Cinca!
nagyon köszönöm az mp-140-es nyomtatóval kapcsolatos válaszodat és segítségedet!
A nyomtatónak valóban csak új színes patronra van szüksége mert vissza vittem ahogyan azt tanácsoltad és megnézték a nyomtatót és azt mondták csak színes új patronra van szükség pénteken hozom haza és a szervizelésért nem kértek semmit! Igazán köszönöm!!! Üdvözlettel Marcsi
(#) Cinca válasza kushido hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Ez így jól néz ki. Szerintem először így ahogy van, fej nélkül kellene beindítani és a tisztítóegységet figyelni. Amit bekarikáztam, az a szánkó, a nyilak meg a szívótölcsérekre mutatnak. A gumitálcákat el kell hogy süllyessze, a szánkónak meg komplett előre kell jönnie majd vissza.

4600-1.jpg

(#) bananszoknya válasza Cinca hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Most per pillanat original patron van benne. De persze ment ez bőven után gyártottal is. Minden le van tépve róla rendesen ellenőriztem már sokszor.
Tételezzük fel, hogy az után gyártott patron cseszett ki velem. Mi a megoldás?
Új fej? Tisztíttatás? Hol? Hogyan?

Mi az a tisztítópatron?

A tisztítópatront tudod magad is csinálni, ha egy üres patront fúvókatisztító folyadékkal megtöltöd.
Persze lehet, hogy a lefelé vezető csatornák el vannak tömődve. Ha találsz egy átlátszó csövecskét, (folyékony szappanból a vezető cső...) ami pont rápasszol arra a kis hengerre, amin a tinta folyik, akkor oda tudsz deszt-vizet tölteni és a fejet krep papírra, (konyhai papírtörlő) ami jól szív, tenni. Ha a csatornák be vannak dugulva, akkor nem folyik le a dolog. Akkor még bele lehet fújni, vagy a cső másik oldalára egy fecskendőt húnzi és óvatosan kis nyomással rásegíteni. Ha a víz lemegy, akkor más baj van
(#) bananszoknya válasza Cinca hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Kiderítettem, hogy a kék el vagyon dugulva. Fogtam egy patront amit beleraktam mindegyikbe és csak a kéken nem ment át a szín.
Aztán volt itthon tisztítófolyadék, abból beleöntöttem abba a nyílásba ahol a patron illeszkedik majd hagytam hatni..mint a Cillit Bang-et a tusolóban.
Mikor visszaraktam egy-két képet szépen kinyomtatott majd ismét kakukk.

Szóval a kék el van dugulva. Vegyek akkor ilyen tisztító patront? Vagy vigyem szakihoz? Esetleg áztassam be valamibe?

Szerintem ha egy két képet szépen kinyomtatott, akkor nem a fúvókák vannak eldugulva, hanem a levezető csatorna. Az utángyártott patronokból, meg a tintából egyébként is mindíg mikor a nyomtató áll, odaszárad a csatorna falára valamennyi. Így egy idő után egyre szűkebb a járat. Keress valami kis csövet, amivel tisztítófolyadékot át tudsz rajta nyomni, de először érzéssel, ne túl erősen. Azért írtam az átlátszó csövet, mert akkor a lefolyási sebességet össze tudod hasonlítani a magentával. Annak ugyanúgy 2 fúvókasora van. sárgának, meg a foto feketének csak egy, azok lassabban folynak. Szerezz be valahol fecskendőt, folyadékot meg valami csövet. Szerintem pvc cső is kell hogy legyen a megfelelő átmérőben (aquarisztika levegő cső...) folyadéknak, meg ha nincs más, alkoholos ablaktisztítót fel tudsz dest. vízzel 1:1-re higítani. Az is nagyon jól tisztít.
(#) mkata84 hozzászólása Feb 3, 2012 /

canon pixma mp252 nyomtatóm van 510 patron van benne amiben kifogyott a tinta én után töltöttem és vissza helyeztem a gépbe működött is nem volt semmi gond egyszer csak ki írta az a hibakódot hogy nincs patronban tinta és azt hogy nem érzékeli hogy van e benne tinta ezt felváltva és az előtt töltöttem meg egy félórával aki tud segíteni légyszi írjon mi baja lehet előre is köszi
(#) zolika60 válasza mkata84 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Biztosan jól tetted a helyére? Lehet, hogy csak nem érintkezik rendesen.
(#) shield válasza mkata84 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Ha jól tudom, nem tudja érzékelni a tinta mennyiséget, ha nem a kinyomtatott mennyiségből számolja ki. Lehet hogy nem így van, okosabbak majd kijavítanak.
Után töltés követően új patronként próbáltad elfogadtatni a nyomtatóval?
Volt egy Epson D80-as nyomtatóm ami ezt produkálta, de volt más bajai is ezért ment a kukába. Nem foglalkoztam ezzel a hibával.
(#) mkata84 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

szia igen jól mert mikor után töltöttem és vissza raktam akkor még nyomtattam vele és egy félóra múlva írta ki azóta már próbáltam kivenni és újra berakni de semmi
(#) mkata84 válasza shield hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

után töltöttem és vissza helyeztem a nyomtatóba ahogy kell és egy félóra múlva jelezte a kódokat hogy nem érzékeli meg azt hogy nincs benne tinta de addig nyomtattam vele
(#) kushido válasza Cinca hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Kedves Cinca

A gépet amennyire lehetett kitisztitottam.
Fej nélkül probáltam elinditani egy alkalommal sikerült mindent végigcsinált a kis törlő egységet lesülyesztette, a szánkó előre jött. Összeraktam és ujra a 12 villogást produkálja. Megint szétszedtem mindent alaposan átvizsgáltam (remélem) minden rész tökésetesen siklik csuszik, egy kis lehajló egység ami a lesülyedő rész előtt van és egy kis rugohenger támaszta meg, az is tokéletesen mozog (a tistitás előtt ez a rész nem akart csak keservesen mozogni) mégis változatlan a 12 villogás.
Mit csinálhatok még? vagy szerviz?
(#) qvasz2 válasza mkata84 hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szia ! Próbáld meg ezt:Bővebben: Link
Sok sikert!
(#) Cinca válasza kushido hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Halló,
a rúgóhengeres billenő dolog húzza le a tintát a szilikon lapkákról. Én azt az egész egységet, (csak a nyomtatómechanikát alja nélkül) el szoktam mosni. Csap fölött oda a tisztítóegységre vékony sugárban langyos viztet csorgatva, ecsettel mindent szépen tisztára mosok. A víz le tud folyni alul. utána mindent leitatni papírtörlővel és levegővel szárazra fujni. Arra kell vigyázni, hogy a víz ne menjen hátra a panelhez. A szánkó csúszó részeinek egy kis szilikon spray, nem túl sok csak mértékkel.
A hiba lehet még a szenzor is. Ha a szánkó előre jön, vagy kikapcsolt állapotban a fogaskerekeket addig tekerni, míg előjön, lehet látni alatta egy fénysorompót. Egy műanyag tányér forog közötte, ami helyenként perforált, vagy nem komplett. Onnan látja, hol áll az egység. Ez a szenzor (vagy a csatlakozója) is néha telemegy tintával. Kimosás segít, majd iso-propil (elvonja a vizet) vagy kompresszorral szárazra fújni.
A másik lehetőség, hogy az egységben leesett egy görgő.
Csinál érdekes kattogó hangot miközben tekeri az egységet?
Mit csinál közvetlen azelőtt, hogy megáll és villog. Azt még jó lenne fedél nélkül megfigyelni.
Következő: »»   27 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem