Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   135 / 283
(#) sunyeb válasza Brazsik hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Az, hogy csak konfigurációs gond van-e, rendes riasztásnál ki fog derülni. Bár az átjelzők általában élvezéreltek, de ez lehet, hogy pont nem
A Te esetedben pont jó, hogy oda kötötted. Némelyik pager adáskor képes akár 1A-t is felvenni, ami lehet, hogy az AUX kimenetet le is ültetné.
Amivel viszont számolni kell, hogy az a kis 4Ah-s akksi nem ad túl nagy áthidalási időt. Ezt ki tudod számolni a központ+kezelő+rákötött érzékelők+pager nyugalmi árama. Szóval egy hosszabb áramszünet esetén lehet, hogy a szomszédok elátkoznak
(#) frecsko válasza Brazsik hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Sunyeb jól írta, a dióda a központot védi.
Ha a relére direkt 12V-ot kapcsolsz akkor meghúz és el is jelent a pager?
Ha igen akkor meg kéne mérni a Bell+- között, hogy mekkora fesz van bekötött relénél riasztáskor és mérni kellene egyet az akksin is ahova a pager tápja van kötve.
Feltételezem a pagert jól programoztad fel és csak hardver hiba van.
(#) Brazsik válasza sunyeb hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

hmm tényleg konfigolható hogy low-high vagy high-low átmenetet figyeljen...azaz az élvezérlés stimmel.
rámérek tényleg a riasztás kimeneti tápra, lehet hogy kevés a feszkó...
(#) pgabor2 hozzászólása Ápr 5, 2012 /

Sziasztok!

Családi házunkba szeretnék riasztót szerelni, központnak DSC 1616/1632 illetve Paradox SP6000/7000 közül választanék. Kábelezési okok miatt a zónák nagy része bővítő modulokon keresztül lenne csatlakoztatva a központhoz. A zónák szám várhatóan eléri a 16-ot és 24 órás áramszünetet is át kell hidalni az akkuknak. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem hozzátok:

Tapasztalataitok alapján melyik rendszert ajánlanátok?
A központokhoz ajánlott dobozokban el tudok-e helyezni nagyobb kapacítású akkut vagy külön dobozt kell venni hozzá?
Mekkora doboz kell a bővítő moduloknak?
Külső tápegység/akkutöltő felügyele megoldható-e?

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Brazsik válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

szia,

nem enged el, behúzva tartja amig van fesz
(#) frecsko válasza pgabor2 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Szia.
A bővítő modulokra a gatyád rá fog menni. Inkább húzz mindent egy helyre, max 1 bővítőt tegyél. Ne használj merev vezetéket mert x év múlva bajok lesznek vele, törnek.
Te akarod programozni? Mert egyik központ sem leányálom. Mondjuk a DSC könnyebb kicsit mint a paradox bár csak rá kell hangolódni...a fene tudja
Lesznek külön partíciók? Több kezelő lesz?
A segédtáp felügyelete minden gond nélkül megoldható csak olyan legyen ami ezt tudja.
(#) max403 válasza pgabor2 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Paradox annyiban jobb, hogy ha eredeti Paradox GSM komunikatort vennel, akkor minden infot reszetesen kuld SMS-ben, DSC-nel ez csak akkor lehetseges ha a telefonvonal komunikaciojat forditja valamelyik komunikator SMS-re. De ilyet a DSC nem gyart. Paradoxnál elony lehet az is, hogy a kezelon allithatod at a telefonszamokat a SMS-kuldesre es a hivasokra, DSC-nel ez detto nem lehetseges es ha bellaitod akar a rendszer elesitest is kudli SMS-ben, szinten a kezelon ki- es be tudod kapcsolni ezt barmikor (Paradox-nal).

Van nehany mas elonye is Paradox-nak, pl. a zónaduplázás lehetosege. Ha veszel egy SP6000-es kozpontot ott 8 zona van, duplazassal 16, de ha van ra keret akkor a SP7000-en mar rogton van 16 zona, duplazassal 32 es nem kell semmifele bovitomodul, ez se mindegy. Tovabba pl. Paradox-nal a felhasznalo tudja maganak valtoztatni telepito kod nelkul a be- es kilepesi kesleltetest, automatikus elesitest, szirenaval jelzeset az elesitesnek, joval tobb dolgot mint DSC-nel.

Ha mindent osszeadunk akkor valamvel jobb a Paradox, foleg mert viszonylag olcso es jo a Paradox GSM komunikator es nem kell kulonfele hulladek kinai gsm komunikatorokat venned, amik olcsobbak az biztos, de a minoseg se mindegy.

Szereny velemenyem szerint a Paradox SpectraSP5500/6000/7000 kozpontok valamivel lasubbak, mint a DSC1616/1832/1864, bizony eleg lassan reagal a kezelo, de mukodik.

Ami a megbizhatosagot illeti valamivel jobb a DSC, MGSP kozpontokkal neha-neha fordultak mar elo erdekes dolgok, DSC-nel nem igazan. Erdemes a firwmaret frissiteni a Paradox cuccokban, DSC-nel es nem is lehetseges, de nincs is ra semmi szukseg. Nem lehet kijelenteni egyertelmuen, hogy melyik a jobb, de kulonbsegek vannak.

Amugy a DSC bovitomodul nem annyira draga es nem kell a duplazassal bajlodni, ez nagy plusz DSC fele, Paradox-nal mar borsos a bovito modul, erdemes olyan kozpontot venni ami garantaltan eleg lesz.
(#) frecsko válasza max403 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Ha már ajánlani kéne neki valamit akkor egy Premiert ajánlanék. Drága, de nincs nála atombiztosabb rendszer. És bármit meg lehet vele csinálni.
Vagy ha nagyon olcsó megoldás kell akkor adok egy DSC PC3000 -es központot, 16zóna kapásból és relézve kommunikátorra is lehet kötni.
(#) szakolczay válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Szia!
APS 15 a segédtáp. De nem a bekötés a gond, hanem hogy 1 akksi van a dobozban. Arra kellene kötni a panelt és a segédtápot is. Szóval az akksit tölti a panel is, a segédtáp is. Ez nem gond?
(#) frecsko válasza szakolczay hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Szia. Kicsit nem értem. Az APS15-be kell akku, a központban szintén van akku, tehát két akkud van. A segédtáp akkutöltő részét és a központ akku részét nehogy összekösd!!
A segédtáp azért van, hogy a sok eszköznek a felét elvigye, a másik felét a központ akkuja fogja áramszünet esetén vinni. Remélem érthető voltam
(#) Oxid hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Sziasztok! Probaltam atolvasni a forumot, de nem talaltam szamomra teljesen ertheto megoldast! Van egy dsc 585 kozpontom 3 nyitas erzekelom illetve egy PIR-em es PS128 kurttel. A 4 zonabol egyre szanok ket nyitas erzekelot EOL kotessel masodikra a bejarati nyitas erzekelojet EOL-al illetve a 3-ra a PIR-t szinten EOL-al kotve. A PS128 bekotese viszont okoz nemi fejtorest szamomra. AUX + - a tapra az oke. Negativ inditas jumper a helyere es Bell - a start-hoz. A tamper reszt viszont a 4-es zonaba szeretnem kotni, de nem tudom megfelelo-e ha siman Tamper1 a zona-hoz tamper2 a com-hoz EOL-al kotom be 24-oras zonabeallitassal. Illetve szivesen fogadnek velemenyeket az egesz megvalositasrol is.

Elore is koszonom a segitseget!
(#) mrpriest válasza Oxid hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Majdnem jó, de azért egy picit visszaolvashatnál mert számtalanszor leírtuk. (lehet, hogy csak átsiklottál felette, pedig ott van)

sziréna negatív - központ Aux - negatív sziréna pozitív - központ Bell pozitív

A többi teljesen jó így. Bár én inkább DEOL-t használnék, de ez egyéni finomság csak.
(#) Oxid válasza mrpriest hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Igen bocsanat azt elirtam! olvastam itt ezt a bekotest bar nem voltam biztos, hogy a PS128-hoz is megfelelo-e. DEOL-korre azt irja az 585 leirasa, hogy egy erzekelo lehet benne, ennek ellenere az itt is regebben taglalt sorositassal megoldhato minden DEOL-al? ugye 2 nyitas erzekelo illetve a PIR tamper es sima NC kiemenete lenne sorositva.
(#) szakolczay válasza szakolczay hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Igen értem amit mondtál. Én is így gondolom. De kíváncsi voltam hogy 1 akksival meg lehet-e oldani, mivel 1 dobozban vannak... Ezek szerint nem, így lesz 2 akksi, valahogy csak elférnek...
(#) frecsko válasza szakolczay hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

El kell férnie mivel a segédtápot külön dobozba rakod.
(#) mrpriest válasza Oxid hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Használj nyugodtan EOL-t, egyszerűbb.
A DEOL-nak az az előnye, hogy zonánként van tampered.
Hibakeresésnél ez jó.

Saját lakásban nincs sok jelentősége, pláne ilyen kis rendszernél.
(#) max403 válasza mrpriest hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Mindenképp érdemes DEOL-t hasznalni, semmi extra munka, ha mar egyszer akkor legyen úgy ahogy az ajánlott.
(#) max403 válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Leteznek joval nagyobb dobozok a kozpontokhoz, hogy beleférjen 2 aku, segédtáp meg minden ami kell.
(#) frecsko válasza max403 hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Ez igaz, a DSC-nek vannak olyan központjai amikhez nagy dobozt adnak(maxi doboz), de külön nem tudom, hogy lehet e venni. Vagy hajtat magának tetszőleges dobozt.
(#) Jaay86 hozzászólása Ápr 9, 2012 /

Sziasztok!

Egy nagyon komplex kérdésem volna:

Az alapján kötöttem be a riasztót, amit a boltban mondtak, de az itt olvasottak szerint ez így halott ügy, leírom mit műveltem:

DSC 585H
PC 1555RKZ
LC100-PI
A sziréna megvan, de még hagytam. STIM-S1

Így néz ki most:
Z1 --- Egyik mozgás érzékelő C
COM --- Egyik mozgás érzékelő NC
Z2 --- Másik mozgás érzékelő C
COM --- Másik mozgás érzékelő NC

Keypad R B Y G értelemszerűen bekötve, de a Z-t hagytam. AUX +/- Bekötve az érzékelőkbe és adódóan a keypadba.

Gondolom ez így édeskevés. A leírás megvan, de nem lettem tőle sokkal okosabb.

PGM1 PGM2 Nekem nem kell ha jól gondolom.

Így bekötve a panel System Z1-2-3-4 ledje világít. Programozási kísérletre reagál. Egy darab ellenállás nincs benne. Ha jól sejtem ezt így felejtsem el ahogy van.
(#) Antennaman válasza Jaay86 hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Szia!
Úgy emlékszem lehet az opcióknál olyat aktivizálni, hogy sima kontaktként figyelje a zónákat így nincs szükség az 5,6K-s ellenállások bekötésére, bár az sem nagy kunszt.
(#) Antennaman válasza Jaay86 hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Igen , megnéztem. A 013-as címen Első rendszer opciós kódnál az 1-es gomb megnyomásával kigyulad az 1-es LED a kezelőn és ekkor alapállapotban zárt hurokként figyeli a zónát a rendszer.
(#) Jaay86 hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Köszönöm!Még egy kérdés.Zóna programozás.A leírás serint csinálom,de nem akar menni.Z1-Z2 mozgásérzékelő többi 00 lenne.Valaki leírná számokban? Tesztre sziréna megy *2 nem mutat hibát de a system világít.Zóna programozás után ready lesz?
(#) sunyeb válasza Jaay86 hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

*8 [szervíz kód]
101
Innen neked kell tudni. Sorba írd be a zóna típusának megfelelő számokat. A nem használtak 00 típusúak. A biztonság kedvéért írd végig mind a nyolcat.
Pl. Az 1. zóna késleltetett, 2. azonnali, 3. szabotázs, a többi üres:

*8 5555 101 03 01 11 00 00 00 00 00 #

Az 5555 van amelyiknél 0580 (azt hiszem az gyakoribb, már rég találkoztam vele)

Ha azt mondod *2-re nincs hiba, akkor gondolom az időt beállítottad és a telefonvonal figyelést kikapcsoltad...
(#) Jaay86 válasza sunyeb hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Ennyi lenne?Felrakok egy képet a leírasról.Nekem mást mond.
(#) Syn7h37ic válasza sunyeb hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Nem jó...
Nem 101 szekció, hanem a 001 szekció.
(#) Jaay86 hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Hopp telefonról töltöttem fel a képet és valahogy nem rakta ki.

Tehát itt vonal a leírás: http://www.shield.hu/downloads/PC585PR_23.pdf

A 17. oldalon található a zónaprogramozás.

Ezek szerint ennyi lenne a programozás:

#8 5555 001 01 03 00 00 00 00 00 00 ?

Engem ez a 101-108 szakasz zavart be. Azt hittem, hogy egyesével be kell irkálni, hogy 101 01 102 03 etc..etc..

A 3. zónát azért írtam 00-nak, mert a Temperek nincsennek bekötve. Annyira nem fontos, mert van őrség ha szól a riasztó azonnal jönnek.

Most ott áll a dolog, hogy az egyes zóna rendben van, késleltetett, bár nekem kicsit hosszú a késleltetés, gondolom azt is be lehet állítani.

Tehát a lényeg: #8 5555 001 01 03 00 00 00 00 00 00 és kész van a programozás?
(#) sunyeb válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Jogos, elírtam
(#) sunyeb válasza Jaay86 hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

A 101-108-ban a zóna tulajdonságait tudod beállítani, pl., hogy hangos legyen-e a zóna, ki lehessen-e iktatni, kényszerített legyen-e, stb.
Ha átírkáltad, akkor nézd át a 101, 102-t. Itt nem számokat írsz be, hanem az 1-8 billentyűkkel a különböző tulajdonságokat kapcsolod ki-be (ezt a LED-ek jelzik). 35-36 old.
Az időket a 005 szekcióban tudod állítani.
(#) huferry hozzászólása Ápr 11, 2012 /

Sziasztok!
Bekötöttem a Dsc 1616 központom... elsőnek a szirénát kötöttem össze a aksijával,utána a központ aksi és legvégül a 220v adtam neki ,miért szólal meg folyamatosan a sziréna? valamit rosszul csinálok? Köszi válaszokat!
Következő: »»   135 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem