Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia
Egy hd6790-es 1gb-os pcie-s kártyám van (jelenleg msi, de előtte sapphire volt csak gariban cserélték msi-re) és eyefiniti-vel használom a monitorokat, az elsődleges kijelző a display portra van kötve egy aktív displayport/dvi átalakítóval, a második monitor hdmi/dvi kábellel csatlakozik, a harmadik pedig a dualdvi portra csatlakozik dvi kábellel, mind három monitor alapból dvi portos (samsung 970p). Korábban egy agp-s nvidia 6600gt-vel használtam két monitort. Ha a jelenlegi kártyádnak nincs két kimenete akkor keresni kell használtan két kimenetes kártyát, szerintem már fillérekért megkapható, ha nem játékra kell elég nagy a választék ilyen téren. Bari
Tiszteletem!
Érdeklődnék, hogy a eagle autoroutere tud e olyan huzalozást, ami egy oldalas és a be nem kötött huzalokat átkötésekkel oldja meg. Végül is ha úgy tetszik akkor két oldalas, mert beletervezi a másik oldalba a be nem kötött huzalozást, csak azokat derótokkal forrasztanám be. Találkozhatunk ilyen megoldásokkal videókban televíziók nyáklapjain. Találkoztatok már ilyes fajta autorouterrel? Köszönöm gerry
Az egyoldalas huzalozást be tudod állítani, de az átkötéseket neked kell megadni, hova szeretnéd. Sajnos ezek a programok még nem tudnak a felhasználó fejével gondolkodni.
![]()
Igen, gondoltam! A minap sikerült feltenni a gépre az Electrát és hogy mondjam sokkal szebben huzaloz mint az eagle. Amit az eagle ki hagyott azokat az electra simán behúzta szebben esztétikusabban. Most hogy már rájöttem hogyan lehet vastagabb huzalozást csinálni automatikusan eagle-ben, egy két nyákomat át is terveztem.
Személy szerint nagyon nem szeretem az autoroutert. 1x max 2x használtam de akkor is csak azért mert az volt a feladat. A nyáktervezés nem itt kezdődik véleményem szerint. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokszor iszonyat ronda panelt lehet kapni.
Elismerem, igazad van. Amikor én kezdtem a hobbinyáklap készítést akkor még kézzel rajzolgattam a nyáklapokat. Először papírra majd tussal, meg lakkfilcel nyáklapra szépen felpontozva az alkatrészeket a könnyebb fúrás miatt. Majd mikor már tudtam a Corellal bánni akkor abban folytattam a rajzolását. Ezután jött az eagle, de sokáig az autorouter készítette nyákrajzot is kézzel finomítottam, hogy "szép" legyen.
![]()
Persze sok esetben gyorsabb ráküldeni az autoroutert azonban rettentően sok butaságot, felesleges kerülőket teszt.
Hát igen, az Eagle nem az autorouteréről híres. Az Electra valóban jobb, gyorsabb és precízebb.
Az autoroutert meg csak indokolt esetben, és a kézi routolással vegyesen kell használni. A nyák panelnek meg nem szépnek, hanem jónak kell lenni. Meg kell felelnie a tervezési szabályoknak, az egyes huzalok megfelelő impedanciáinak, egymásra való való hatásukról nem beszélve, stb. Ezeket az autorouterek nem ismerik, a tervezőnek kell megoldania.
Sziasztok!
A ezen ((#1197599)elektrocad válasza nnmini hozzászólására (#1197422)) hasznos válaszban szereplő paletta színeit vajon hová menti a progi? Előre is köszönöm.....
Köszönöm a válaszod. Úgy gondolom az Eagle-hoz egy (leg)olcsóbb megoldás is megteszi majd ,nem kell olyan komoly vas, mint a tiéd. Talán egy régi PCI kártya... Bocs az O.T. ért
A hozzászólás jogsértő tartalma miatt eltávolításra került!
Elnézést, ha lerágott csont, én is tudtam, de elfelejtettem. Most pedig nem találom a megoldást. Mit kell beállítani, hogy a nyomtatásban látszszanak a furatközepek?
Előre is köszönöm a választ.
drill-aid.ulp esetleg?
A nyáktervező ablakban opciók/beállítások,
látható mód: nincs furat/valós furatok Bari
Neked is köszönöm a választ, de az egyszerű setre gondoltam, amit Bari volt szíves megválaszoni.
W. A.
Sziasztok! Chipcadnél lehetett venni a Multi-Inno MIO350CT-3 érintőképernyős displayt - occón. Van esetleg valakinek már kész, megrajzolt lib-je Eagle alá ehhez a kijelzőhöz?
Még egy kérdés Eagle PCBCNC ULP-t hogy célszerű telepíteni? Mert nekem nem igazán került minden a helyére, így a default beállításon kívül nem ment el semmit, a CNC, meg nem jó ha inchben megy, mert könnyen törnek a gravírtűk..... Főleg az érdekelne, pontosan melyik könyvtárnak hol kellene lennie az Eagle path-hez képest....
Ahol ki és be tudod kapcsolni a rétegeket ott kitudod jelölni a gumivonal "rétegét" is.
Egy banális kérdés. Letettem egy alkatrészt a kapcsolási rajzra. Az értékét kitöröltem a rajzról. Ha újra látni szeretném? Mit tegyek?
jobb gomb az alkatrészen VALUE
vagy baloldalt ikonok, ott value ....stb
Ha netán úgy törölted ki, hogy előtte Smash be volt kapcsolva (ilyenkor el lehet húzni az értékeket az alkatrésztől) akkor jobb gomb tulajdonságok és vedd ki a pipás a Smashed négyzetéből.
Ha egy PCB -re SMD alkatrészt és sima 2,54 mm lábtávolságú DIL tokot is szeretnék rakni , akkor hogyan állítsam be a háló méretét, hogy össze tudjam kötni a lábakat?
Bal felső sarok, open fül alatt van egy sok kis pöttyözött icon. Grid a neve. Ott betudod állítani a raszter méretet valamint a vonalazást is, hogy látszódjon vagy sem.
Még lenne egy kérdésem.
Csatoltam egy PCB részletet. A SMD alakrészeket a PCB forrasztási oldalára szeretném rakni , akkor tükröznöm kell őket?
Igen. Gyors lépés gyanánt a görgő benyomását ajánlom. Vagy pedig a mirror.
De, jó lett volna az alkatrészek elhelyezése előtt megcsinálni, mert az ellenállásoknak ugyan mindegy, de a tranyók kivezetési is tükröződnek, azaz: új lesz a NYÁK rajzolata...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |