Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   48 / 139
(#) mindenes válasza deniel hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Szia. Az égésnyom kis csiszolással + festéssel javítható viszont a magnetront sajnos cserélned kell a kilyukadt antennája miatt.
(#) agyas60 hozzászólása Ápr 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy milyen festékkel lehet a mikró ajtaján lepattogott festéket pótolni, újrafesteni? Belső oldaláról van szó.
Köszi a segítséget
(#) agyas60 hozzászólása Ápr 2, 2012 /
 
Köszi köbzoli!!!
Fehér HAMMERITE megteszi?????
(#) zolika60 válasza agyas60 hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Szerintem megteszi, de be fog sárgulni a használatban és mechanikailag sem stabil mindig kicsit puha marad.
(#) kismukk hozzászólása Ápr 9, 2012 /
 
A Technostar MW205 mikrónk egyszer csak füstölni kezdett, belső borítás égett-kormos lett a jobb oldalon, ahol a magnetron van. Szétszedés után látom, a magnetron antennájának a vége elfüstölt (kép). Szerintetek már kuka?
Van-e valakinek egy elfekvő magnetronja?
(#) c27 hozzászólása Ápr 11, 2012 /
 
Sziasztok.
Van egy LG kb 10 éves mikro itthon. Néhány perce betettem a kajámat, de elkezdett furcsa hangja lenni már indításnál. Olyan szaggató, zörgő hangot adott, de ment minden aztán 3 sec után semmi világítás minden elszállt, nem forog nem búg. Valami érintkezési baja lenne? Vagy a magnetron szállt el? Csak azért kérdezem, mert ha a magnetron lehet a baja, akkor nem foglalkozok vele inkább egy új a biztonságos megoldás. Esetleg valaki már tapasztalt ilyen hibát és mi okozta ezt?
(#) c27 válasza c27 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Látom nagyon kihalt a topic. Sajnálatos dolog. Egyébként mennyire romolhat el az ajtózárást érzékelő nyomógombok egyike? Remélem valaki azért mégis csak erre jár.
(#) kismukk válasza c27 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Én is csak kérdeztem az előbb...
De ahogy átolvastam a beírásokat, első körben a biztosítékot kellene megnézned, a panelen ahová a hálózati feszültség bemegy.
Az ajtózár különböző reléket működtet, olvass vissza, megtalálod a leírásait!
(#) milanpm hozzászólása Ápr 13, 2012 /
 
Az alábbi problémára azt a tanácsot kaptam, hogy nézzem át a trafó rögzítését, és állapotát, mert terhelés alatt az adja a búgó hangot. Darabokra szedtem teljesen, mindent meghúztam, átnéztem semminek semmi látható hibája, sérülése nincs.

Valakinek esetleg valami egyéb ötlete, tanácsa?

Üdv!
Van egy mikrom, grilles, de gondolom, ez nem befolyásoló. A problémája az lenne, hogy nagyon hangos lett. Működik rendesen, minden funkciója. Szétszedtem, hogy nem-e a ventillátor, de nem az. Lehúztam a kondenzátorról az egyik sarut, így nem zúg, nem tudom ez ad-e valamilyen támpontot a hiba mibenlétéről. Nagyon megköszönném a segítséget, itt vagy privátban bárhol. Előre is köszönöm!!!!!!!
(#) c27 válasza kismukk hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
A biztosíték kimenet, de az azért volt, mert 3 mp-ig menet így "rángatva". Olyan volt mintha nagyon gyorsan ki-be kapcsolgatnák. Azért gondoltam a kapcsolókra, mert ha nem érintkezett jól és ívet fogott talán attól volt ez a jelenség most egy nyomógomb gyanús is, relét nem láttam eddig benne, de minden sértetlen eddig. A biztosíték valami különleges lenne? Mert az van a nyákra írva hogy special 250V 10A, de sztem inkább egy sima gyors biztosíték, a nagyobbik fajtából.
A magnetron épnek néz ki, a trafó is és semmi látványos hiba. A biztosíték kimenetele meg sztem első sorba a hálózati oldali hibát mutatja. Valami ötlet még?
(#) c27 válasza c27 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Nagy valószínűséggel az egyik kapcsoló csatlakozójának érintkezése volt rossz. Tippem szerint a kapcsoló a relét kapcsolta és mivel rossz volt az érintkezés ezért ki-be kapcsolgatta amitől tényleg úgy tűnt mintha gyorsan ki-be kapcsolgatnák a mikrót. Valószínűleg a biztosíték a megnövekedett ki-be kapcsolás miatti áramfelvételtől kiment inkább minthogy valami elszálljon. Ez ugyan csak tipp, de most szépen megcsinálva a csatlakozókat ki lehetne próbálni, de nincs biztosíték. Milyen biztosíték kell a mikoróba? 250v 10A van ráírva de azon kívül milyen, gyors? Remélem kapok választ.
(#) mindenes válasza c27 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Szia. A típusa nem annyira fontos, az áramerősség a lényeges.
(#) c27 válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Úgy látszik mégsem a kapcsoló volt a hibás. Az új biztosítékot 1,5mp alatt lerendezte maradt azalatt maradt ugyan az a berregő hang. Ez lehet magnetron hiba? Esetleg a trafót küldi rövidzárba vagy érdemes szétnézni a forgatómotor környékén is talán az lenne zárlatos? A relé pontosan mit kapcsol? Magát a trafót?
(#) mindenes válasza c27 hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Szia. Húzd le a magnetronról a sarukat és így próbáld ki. Ha a bizti épp marad és a búgás is megszűnik, akkor bizony a magnetron lessz a hunyó. Előtte a mérhető alkatrészeket műsszerell le lehet ellenőrizni..Bővebben: Link
(#) c27 válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Helló.
A nagyfesz kondi mennyi idő alatt sül ki?
Én arra gondoltam, hogy lehúzom a trafó primer oldaláról a csatlakozókat és teszek egy égőt így ha az normálisan világít akkor a nagyfesz résznél van gond. (Ezzel kiszűrhető mondjuk a relé hibája.) Ez után már csak a trefó szekunderét lehetne mérni, hogy nem e zárlatos vagy átütött valahol és a kondi zárlata lehet még, de legnagyobb valószínűséggel a magnetron rossz. Ha ezek szerint haladok akkor úgy jó lesz?
(#) kovacsa.sm hozzászólása Ápr 17, 2012 /
 
Sziasztok!Orion OM007G típusú mikrohullámú sütő produkálja,hogy mindössze 600 W körüli teljesítményfelvétel mellett melegít ugyan,de a zavarszűrő panelen lévő 15 ohm/20W-os ellenállás melegszik,kb.fél perc után füstöl is.Cseréltem már benne magnetront,trafót,kondit,ajtó reteszkapcsolót az összeset,de ugyanaz a jelenség,illetve eddig kb.100 próbálkozásból talán 3-szor produkálta,hogy minden OK,1100 W körüli telj.felvétel,ellenállás nem melegszik.Ötlete valakinek,mert én már kifogytam?Előre is köszi.
(#) Pety_ válasza kovacsa.sm hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /
 
Az a lágyindító ellenállás lessz! Van valahol egy relé ami átthidalja, lehet hogy nem azon a panelon de az lessz a bűnös.
(#) mindenes válasza c27 hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /
 
Idézet:
„Én arra gondoltam, hogy lehúzom a trafó primer oldaláról a csatlakozókat és teszek egy égőt így ha az normálisan világít akkor a nagyfesz résznél van gond.”
- ez is egy megoldás ezzel kiszürheted az ajtó kapcsolók és az időzítő hibáját .Koráábi hozzászólásomból kimaradt hogy a magnetront nem árt testzárlatra is ellenőrizni ( katód+ magnetronház) ha ezt még nem tetted meg akkor ideje ezt is kimérni.
(#) mindenes válasza kovacsa.sm hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /
 
Általában a relé érinkezői szoktak besülni így a teljes terhelés az ellenáláson megy keresztűl ami azt felmelegíti.
(#) c27 válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /
 
A kondival mennyit kell várni? Mennyi idő amíg kisül? (2 napja nem volt bekapcsolva.)
(#) Pety_ válasza c27 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
A kondiházban van egy 10M ohm -os kisütő ellenállás, így eléggé kezelhető. Két nap biztosan elég, én szigetelt nyelű csavarhúzóval meg szoktam előtte piszkální.
(#) c27 válasza Pety_ hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Na megtörtént aminek meg kellett, szét van szedve.
Sajnos nem túl sok jót szűrtem le eddig a mérésekből, de azért megkérdezném hogy biztosra menjek:
a magnetron két kivezetése között 1 ohm körüli ellenállás van és a ház és bármely kivezetés között 19 ohm. A kondenzátort mérve ohmmérő 2000k állásban a multiméter nem jelez semmi ellenállást. A diódákat külön külön mértem lehúzva a kondiról az egyiket és mindkét irányba szakadást mutat. Végül a trafót is megmértem szintén 2000k ellenállás állásban szekunder tekercs semmi. (Következtetésem szerint a nagyfesz oldalon kuka lett a trafó és talán a magnetron hibájából?)
(#) mindenes válasza c27 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Üdv.Az elmondottaid alapján van egy mikród halott magnetronnal és trafóval...
(#) Hutty válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
c27 irta:"Az új biztosítékot 1,5mp alatt lerendezte maradt azalatt maradt ugyan az a berregő hang"

Villanyászat alapfok: szakadáson keresztül nem folyik áram. Vagyis a trafó szekundere szakadt, de a magnetron zárlatos, akkor nem éghetne ki a primer bizti.
Következtetés: mérési pontatlanság esetleg, nem rossz trafó?
De a magnetronnak a ház felé nem lehetne mérhető ellenállása, ez hibás magnetronra utal.
(#) c27 válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Annyira nem vagyok boldog, de a magnetron az nagyon kuka? Tehát gondolom átütött a házra? Aztán amikor kicseréltem a biztit és úgy kipróbáltam még egyszer nemcsak a bizti lett végül szakadt hanem a trafó is. (Megcsináltatás nem valószínű, hogy lesz bár van itthon egy működő trafó.)
(#) mindenes válasza c27 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Idézet:
„Tehát gondolom átütött a házra? Aztán amikor kicseréltem a biztit és úgy kipróbáltam még egyszer nemcsak a bizti lett végül szakadt hanem a trafó is.”
Ez pontosan igy történhetett. Az ilyen ellen nincs mit tenni előbb vagy utóbb úgy is megtrörtént volna a lassan haldokló magnetron hibályából.
Bocsánat a félreérthető smilei miatt megértelek ilyenkor senki se boldog.
(#) mindenes válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Idézet:
„Villanyászat alapfok: szakadáson keresztül nem folyik áram”
Ezt mindanyian tudjuk ezzel nem mondtál túl sok újat, sőt az egész hozzászólásoddal se mondtál semmit.Azt hiszem valamit félreérthettél. Olvasd el mégegyszer a hozzászólásokat és rá jössz te is hogy felesleges volt nekem válaszolni. .Üdv.
(#) c27 válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Semmi gond, kösz a segítséget! Ez a várható meghibásodás így is sokáig húzta kb 2000 körüli volt. De legalább most már tudom, hogy mi a gond és, hogy nem érdemes vele kínlódni illetve, hogy tudom most már megállapítani egy magnetronról, hogy rossz.
(#) mindenes válasza c27 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Szivesen nincs mit. A mikrót nem kell eldobbni,meg kell hagyni cserealkatrésznek ha az újban tönkre menne valami.
(#) c27 válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Sajnos valószínűleg abba is a magnetron fog, bár sose lehet tudni. (Ezért sanszos.)
Következő: »»   48 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem