Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UTP teszter
 
Témaindító: erobi82, idő: Jún 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 6
(#) Laciveszp válasza vicsys hozzászólására (») Okt 21, 2011 /
 
Elnézést kérek figyelmetlenségemért. Mellékelten a kép.
(#) neogeo2 válasza Laciveszp hozzászólására (») Okt 21, 2011 /
 
Szerintem ez így jó lenne, főleg ha még beleraknád a ledek előtétellenállását is
Régebben szétszedtem egy gyári tesztert. Abban is 4017 volt, az órajelet egy 555 csinálta neki. Itt a fórumon valaki egy villogó leddel helyettesítette az 555-öt. Mekkora ötlet!
(#) Laciveszp válasza neogeo2 hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Szerintem nem kell bele előtétellenállás, a diódák korlátozzák szerintem egy kicsit a leden folyó áramot. Habár fene tudja. A 4017-et én is 555-tel fogom meghajtani majd.
(#) micimacko válasza Laciveszp hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Szerintem az első LED soron csak azt fogod látni, hogy működik a ketyere és a végére rá van dugva a "vevő", valamint ha szakadt az egyik -másik ér. Azt, hogy elkötés, vagy zárlat van, csak a túlvégen fogod látni a "vevőn". Előtét ellenállást én tennék bele...
(#) Laciveszp hozzászólása Nov 17, 2011 /
 
Sziasztok! Elkészültem az UTP-teszteremmel. A videóban egy RJ11-es kábellel van tesztelve, itthon nincsen patch kábelem sajnos. De beszéljen a kép és a videó.
(#) Teaway válasza neogeo2 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /
 
Nem rossz a villogó led, de én pl. a fiók mélyén találtam pár tranzisztort, két elkót és némi ellenállást és összeütöttem belőle egy jeladót.
(#) bovizcsa hozzászólása Ápr 21, 2012 /
 
Nemrég vettem egy NS-468 tesztert,ami hamar tönkre ment.Gondoltam szétszedem hátha valami kis apró hiba miatt nem működik,de sajnos nem jutottam sokra. Így most felteszem ide a nem igazán jól sikerült kapcsolási rajzot és a készülékről készült fényképeket.Nagyon számítok a segítségetekre,hogy újra működővé váljék a kis készülék.
(#) thomas3 válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /
 
Érdemes lenne kiméregetni a led-eket valamint a diódákat. Elképzelhető, hogy az IC ment tönkre. Ha ez áll fent akkor sajnos szinte javíthatatlan.
(#) Laciveszp válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Tudsz a panel aljáról képet csinálni? Megpróbálok segíteni, hogy egy 4017-est hogyan kellene beapplikálnod.
(#) bovizcsa válasza thomas3 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
A BNC és RJ45 zsinórok egyidejű bekötése esetén,kigyulad a piros és 2-3 zöld led+a bekapcsolást jelző led is. Sajnos én is a 15 lábú chipre gondolok,hogy meghibásodot.
(#) bovizcsa válasza Laciveszp hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Igen megpróbálok egy jobb képet készíteni, bár van fönt a panel aljáról egy kép, esetleg ha van ötleted,hogy még mit ellenőrizzek le mielőtt szétbuherálom.
(#) bovizcsa válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Bocsi lemaradt két kép,most küldöm,és köszönöm.
(#) Laciveszp válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
És ha csak a BNC-t kötöd be, villog a piros? Ha csak az RJ45-öt kötöd be, mit csinál? Ismerem ezt a tesztert. Valószínűleg a 4017-ed halt meg benne, de lehet a helyére másikat rakni, amekkora házat hagytak neki
(#) bovizcsa válasza Laciveszp hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Elővettem és tettem bele új elemet. Nagy meglepetésemre elkezdet villogni a bekapcsolás után a táp ledje,de korai volt az öröm, mert a BNC-re nem csinált semmit. Viszont az RJ 45 re kígyuladtak a ledek a 3-mas kivételével. Ez az állapot csak addig tartott míg kínem húztam a vezetéket,utána semmi. Lehet,hogy valami érintkezési hiba vagy a villogó led,elvesztettem a fonalat mert külön-külön minden jónak tűnik,mit mérjek ki és hogyan
(#) Inhouse válasza Laciveszp hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
A pötty a panelon egy sima 4017? Akkor az egy segédpanellal tényleg mérhető és pótolható is...ezek szerint az a különálló LED egy villogó típus és az adja az órajelet...

Üdv
Inhouse
(#) laszlokunstar válasza Laciveszp hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Nem valószínű a 4017. A panelra oda vannak írva az alkatrészek értékkel, a chip alá pedig jól olvashatóan: "IC: 568-3C0B". Egyedi IC lesz szerintem, lába sincs annyi.
(#) bovizcsa válasza laszlokunstar hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Elnézést,hogy csak így berobbanok miért nem villog a led bekapcsolásnál????- csak úgy kiakad ez a 568-3cob IC,majd magától megjavul-aztán megint semmi. Kezdek kiakadni.
(#) laszlokunstar válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Van pár egyszerű teszterem, amit most szétdobtam a kedvedért az a legegyszerűbb, abban a félvezetők 16C74B PIC, 74HC04, meg egy stabkocka 7805, + sok smd ellenállás, tranzisztor, dióda, pár kondi, buzzer, ledek.
A Te teszteredben levő IC-t emberi áron biztos nem kapod meg, érdemes új belsőt készíteni más egyszerű áramkörrel.
(#) thomas3 válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Laszlokunstar hozzászólásával értek egyet én is. Rengeteg kapcsolás megtalálható már UTP tesztelésre a neten. Már csak azért is mert ezeknek a kínai eszközökben mindig valami más IC van amit nem igen tudsz beszerezni és kicserélni. Ezek sajnos már a jelen kornak tesznek eleget. Vegyél-vegyél-vegyél mintsem, hogy javítsd...
(#) bovizcsa válasza laszlokunstar hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Köszönöm, de évtizedekkel vagyok lemaradva a PIC-ről
(#) bovizcsa válasza thomas3 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Nem kertelek az ami nem magyarul van írva, az nekem nem is létezik-nyelvtudás zéró. Kérek egy kis megértő szánalmat.Ahogy nézem 25-30 évvel vagyok lemaradva.
(#) laszlokunstar válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Abszolút nem a felkészültségedről van szó, hanem arról hogy, ahány teszter annyiféle belső. Meg lehet valósítani egyszerű diszkrét áramkörökkel, egyedi gyártásúakkal, valamint programozható áramkörökkel (PIC), amit természetesen úgy programoznak fel, hogy ne tudd kiolvasni.
Azért foglalkozik az ember valamivel, hogy fejlődjön, a lemaradását csökkentse. Fórumon a hozzáértő(bbe)k segítenek, felkészültségednek megfelelő, vagy annál nem sokkal bonyolultabb áramkör elkészítésében, akár csak a javaslataikkal, ajánlásaikkal. Neked csak jól kell tudni kérdezni.
(#) Laciveszp válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Hali! Mellékelem a képet, hogy én hogyan kötném be a 4017-et. A két lábon még gondolkozok, az egyik a reset láb lesz, a másik az engedélyező láb. Amúgy nem hiszed el, de a kollégámnak is volt egy ugyanilyen problémája, neki is a 3-as LED nem villant. De annál 4017 csere sem oldotta meg a problémát. Pedig abban gyári 4017 volt. A LED működött, és valamikor tényleg villogott. Nem értettem, hogy mitől lehet. Ezt próbáld meg így bekötni, ha kérdés van, írj.

Üdv, Laciveszp
(#) Laciveszp válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Igen, ha megnézed a ki mit épített topicban, én is ugyanilyen elven építettem UTP tesztert. Egy villogó LED adja az órajelet a 4017-nek (máris spóroltunk egy 555-öt és a kertelést) és a 4017 pedig lépteti sorban a LED-eket.

Üdv: Laciveszp
(#) Laciveszp válasza laszlokunstar hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
A 4017-nek 16 lába van. Bovizcsa teszterén 15 forrpont van. Mivel a 12-es lábat általában nem használjuk a 4017-nél, ezért azt nem vezették ki. Szerintem
(#) Inhouse válasza Laciveszp hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Tudom, hogy lehet ilyen tesztert építeni, meg is tettem... bár ne tettem volna, mivel rá 1 hétre láttam 1000Ft alatt gyárit, ennek az anyagára több volt és nem tudott pl. USB-t, BNC-t...
A kérdésem arra irányult, hogy ez a pötty ott 4017 lenne?
Ha a LED nem villog, akkor lehet, hogy az előtétellenállása szakadt, vagy maga a LED rossz, ha nincs órajel, nem fog menni a 4017...

Üdv
Inhouse
(#) Laciveszp válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Igen, szerintem egy egyszerű 4017 az a pötty. Én is tudom, hogy olcsóbb megépíteni, de így megvan az öröm, hogy te csinálod a panelt, te ülteted be, te dobozolod. Nem olyan, mint egy gyári, na.
(#) bovizcsa válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Kérlek áruld el hol lehet venni 1000FT ért ilyen tesztert
(#) bovizcsa válasza Laciveszp hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
köszönöm az ötletet az applikációval kapcsolatban,már csak arra kérlek szerinted próbálkozzak smd -s alkatrészekkel ,vagy maradjak a hagyományos kiszerelésnél mert szerintem az is elfér. A villogó led hibátlan ....sajnos,és az előtét ellenállás is jó.Még mindig valami érintkezési hibára gyanakszom a panelon,illetve a csatlakozonál
(#) Laciveszp válasza bovizcsa hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Szerintem a sima DIP-16-os tokos 4017-el jobban jársz. A kimenetekhez oda is írtam, hogy az IC-nek hányas lába az. Más alkatrészt nem kell bele raknod, csak a forrpontokra kábelezni az IC lábait. Esetleg rakd tokba, hogy nehogy elégesd az IC-t.
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem