Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   178 / 398
(#) Pioneer válasza steve68 hozzászólására (») Máj 6, 2012 / 3
 
Szia!
Parancsolj, válogass.
Sprintlayout-tal nyitható és onnan nyomtatható, vagy ha nincs, ingyenesen letölthető a Sprintlayout Viewer.
(#) steve68 válasza Pioneer hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Köszi szépen. Amúgy Diptrace-t használok, de megpróbálok valamit kezdeni a Sprintlayouttal....Egyébként úgy nézem a 405 RT.lay lesz az.
(#) pilisilen50 hozzászólása Máj 6, 2012 /
 
Tisztelt fórum Társak!

Még új vagyok itt a fórumon,régi vágyam volt hogy épitsek egy quad 405-öst!Nem mai gyerek vagyok,így túl az 5-ik x en!Valamikor nagyon régen én is dolgoztam a szakmában(Orion fejlesztési osztály 70-es évek).Olyan régen volt hogy talán igaz sem volt,abban az időben én is építettem erősitőt,még csöveset is,az akkori tizenévesek,lázban égtek egy egy,rajz láttán,a 2n3055 -nagy dobásnak számított,vagy a tip komplementer párok,viszont hozzájutni nem volt könnyű.Az élet más területekre sodort,de az utobbi időben újra elfogott a vágy,megépíteni a quadot( illetve újra érezni a forrasztóón illatát),ami,annak idején csak vágy maradt.Kerestem az infókat a neten,a témával kapcsolatban,igy találtam Rátok!Ennyi,rendes segítőkész embert még nem láttam egy rakáson,olvasva a fórumot sokat tanultam tőletek,illetve a régi tudásom elöjött és megfrissült,mint a biciklizésnél,el nem felejti az ember.Mivel az alkatrészek összavadászásához már nem nagyon van időm,a választásom egy 200w-os Urban legend csomagra esett,amit most a héten össze is raktam,illetve az egyik csatornát,a másikat majd később.Mit ne mondjak izgultam az élesztésnél,az izzólámpás módszerrel,élesztettem,és nagy örömömre,indult elsőre minden,nagy öröm látni a szkóp ernyőjén azt a szép szinusz jelet,most járatom,remélem nem lesz gond,nagyon szépen szól,nekem tetszik,egyenlöre orion hs 280-as van ráakasztva(de már látom azon is lesz dolgozni valóm-hangváltó ügyileg.Mindannyiotoknak köszönetet szeretnék mondani,igy ismeretlenül is,azokért a leírt tapasztalatokért amiket a fórumon közzétettetek.Külön köszönet Skorinak,de ugy általában az egész fórumos csapatnak,itt abszolut érvényesül a kollektív bölcsesség elve,még az elkövetett hibáknak is van haszna!Talán nem lenne rossz ötlet egyszer összejönni valahol egy kis beszélgetésre,egy sörre,vagy többre!Elnézést ha hosszú voltam,de meg szerettem volna osztani az örömömet Veletek,Üdvözlettel Mindenkinekilisilen50
(#) Ge Lee válasza steve68 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Sajnáltam kidobni, ezért árultam az apróban két ilyen nyákot is, de senkinek sem kellett...
(#) magneto válasza sct51hegyko hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Szia!
Az gáz, ha serceg! Vagy nem jól mértél, vagy menetzárlatos a trafó. Próbáld megnézni, hogy a vezetékek hová mennek, melyik tekercsre. (A primer mindig alul van és elég vékony a tekercs vezetéke, a szekunder meg felül + a szekunder elég vastag drótból van tekerve.)(Méregettem az én toroidjaimat, és a primer 17-20 Ohm között volt.)
(#) Imi65 válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Idézet:
„Talán nem lenne rossz ötlet egyszer összejönni valahol egy kis beszélgetésre,egy sörre,vagy többre!”

Ezt augusztusban megteheted, már több alkalommal összejött a fórum apraja-nagyja, a Pestszentlőrincen található Bókay-kertben. Ide szeretettel várunk. Pontos információkat itt találhatsz.
(#) steve68 válasza Pioneer hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Letöltöttem, de nem tudok nyomtatni belőle...
Esetleg jpg.- ben nem tudnád feltenni a 405RT.lay nyákját? Megköszönném.
(#) steve68 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Szerinted?

Dok1.doc
    
(#) Ge Lee válasza steve68 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Szépen megkérsz valakit, és küld neked egy működő magyar verziót. 12MB körüli méretű, telepíteni sem kell csak elindítod és minden funkció működik. Illetve mégsem, a text betűtípusát nem lehet megváltoztatni.
(#) steve68 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Köszi a tanácsot, de Diptrace-t használok.... nem gondolkodom más tervezőben. Csak az a nyák kellene.....
(#) reloop válasza steve68 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Vasalós.
(#) steve68 válasza reloop hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Köszönöm szépen!
Nagyon jó lesz!
(#) Pioneer válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Valószínűleg azért mert ami a képen van az a sprint layout demó verziója, de úgy látom semmi gond mert meglett pdf-ben.
Amúgy nem is tudtam volna most semmiféle formátumban elküldeni, mert sajna megint külföldön vagyok és örülök, hogy tudok fórumozi kicsit.
(#) remedyus hozzászólása Máj 9, 2012 /
 
Sziasztok !!!

Még az ősidőkben építettem egy elég nagy segítséggel egy Quad 405ös erősítőt. Mivel már felhagytam a hobbielektronikával és a tudásom is igen csak megkopott, ezért kérném a segítségeteket.
A problémám a következő:
Az erősítőt bekapcsolom és kb. egy perc után lassan elhalványulnak a zöld LED-ek és hallom ahogy a relé lekapcsol, ha ismét bekapcsolom megint megy egy percet és ugyanazt tapasztalom.
Hol keressem a problémát ?
Előre is köszi a válaszokat.

Üdv.: remedyus
(#) Alkotó válasza remedyus hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
A QUAD-ban, nincs zöld LED és nincs relé sem. Ha mégis, akkor az lehet pl. a védelemben (ami egy külön elektronika), és ha ott van, akkor abban kell a hibát keresni.
(#) remedyus válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
További tapasztalatom, hogy alapjáraton amíg nem indítok el zenét addig megy amint kap jelet akkor kapcsol le.
(#) Alkotó válasza remedyus hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
De mi kapcsol le? Nincs az erősítő rajzán semmiféle relé, ami le tudna kapcsolni.
Ha a védelemről van szó, akkor tisztázni kell az hibás-e, vagy a végfokpanel.
(#) 769gregory válasza remedyus hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Szia!
Valami fotót/fotókat nem tudnál mellékelni?
Elég sok kérdést megspórolhatnánk a segítségével. Így elég sötétben tapogatózunk.
(#) 769gregory válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Úgy emlékszem, hogy létezik egy "gyári" Quad, amin rajta van a relé, és led/ledek is vannak rajta, de azt nem hiszem, hogy "ősidők" óta létezik.
Szerintem is valami védelem lehet a dolgok mögött.
(#) reloop válasza 769gregory hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Talán ő lenne az.
(#) 769gregory válasza reloop hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Köszi!
Erre gondoltam. De, hogy a szóban forgó típus ez lenne-e, abban kételkedem, mert nem hiszem, hogy ezt a verziót olyan régen készítették volna.
(#) marger hozzászólása Máj 10, 2012 /
 
Üdvözletem az Úraknak!
Nem vagyok egy nagy fórumos, de szükségem lenne egy kis segítségre. Van egy qad 405 ön és bele akartam tenni egy koppanásgátlós védelmet, az előtte jól működő végfokban egy ellenállás nevezetesen a 47 ohm-os füstölt majd megadta magát, lekötöttem a "védelmet" kicseréltem az ellenállást de ugyanúgy elfüstölt tud nekem segíteni valaki mi lehet a hiba?
Ha esetleg valaki ismeri az említett védelmet abban is megköszönném a segítséget.
Előre is köszi és bocs a hosszú szövegért.
(#) Pioneer válasza marger hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Szia!
Ahogy a kapcsolási rajzot nézem, az érintett ellenállás akkor tud elfüstölni, ha a T7 és T10 tranzisztor valamiért nyitva van vagy zárlatos lett.
Ajánlom átnézni az összes félvezetőt a panelon.
(#) pilisilen50 hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Üdvözlet az Úraknak!

A segítségeteket kérném,egy furcsa hiba jelenséggel kapcsolatban!Nemrég építettem meg az Urbán 200w-os kittjét+az általa forgalmazott koppanásgátló kittel.Elöször az egyik utána a másik csatornát raktam össze,az élesztést izzólámpákkal végeztem,ami sikeresen probléma mentesen le is zajlott mindegyik csatornánál.Utána izzók ki és próbálgattam,nagyon szépen szólt +- 48,5 v ról megy 2x10000 mikrós szűréssel.Van oszcillószkópom is és hanggenerátor,először ezekkel próbálgattam.Az élesztésnél a + és a - ágba is raktam multimétert,az áramfelvétel alapjáraton 86 miliamper mindkét ágba,a generátoron ráadva az 1 khz mérőjelet szép színuszt ad,később pc-ről adtam rá zenét is(flac),nagyon szépen szól,orion hs 280 van rajta 8 ohmos.A hibajelenség a következő(és ez a hiba egymástól függetlenűl mindkét csatornánál jelentkezik):Tehát indít,táp ráad,szépen megvannak a feszültségek(az ic:NE5534)mindenhol,a telepközép a földhöz képest nulla,ez is rendben.Tehát bekapcsolom,és a szkopon szép tiszta a szkóp egyenes vonala,mert bemenőjelet még nem adok rá,és egy pár perc múlva(ez változó valamikor több 10 perc)elteltével egy nagyon halk pattogás keretében,eltorzul a kimenő jel,a szkóp zöld vonala,megvastagszik,olyasmi mintha gerjedne,Ha van rajta bemenőjel,pl zene,vagy generátor jel,akkor elkezd torzitani,maszatos lesz a hangkép)ugy elmosodik a jelalak,ezzel egyidőben a beiktatott multiméteren a nyugalmi áram a normál 86 miliamperről megugrik 120 miliamperre(jel nélkül).Viszont amit megfigyeltem,ha adok rá bemenőjelet,annak egy bizonyos szintjénél helyreáll a jó állapot és gyönyörűen szól ,akár nagy hangerőn is,viszont ha visszaveszem a bemenőjelet minimumra,pár perc -múlva produkálja ugyanezt a hibajelenséget.Tehát olyan mintha bizonyos bemenő jelszint alatt valami nem megfelelően működne,már napok óta szívok vele,a panelokat átnéztem,forrasztási hibát nem találtam,alkatrész hiba vagy felcserélés sem valószínű,mert mindkét panelnél jelentkezik egyformán a hiba,(hacsak Pityú bátyánk nem adott hibás doksit)tehát ha nagyobb meghajtó jel van hibátlanul üzemel,akár órákon keresztül is ,és nagyon szépen szól,mellékeltem a rajzot,kérlek Benneteket,segítsetek megfejteni nekem ezt a rejtélyt.Bízva a kollektív bölcsességetekben,
Köszönettel:Gabesz
(#) marger hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Értem köszi megpróbálom kicserélni őket. Esetleg a védelem nyírhatta ki?
Erről valami ötlet nem tudom miért nem működik elvileg van rajta 3 led (clip, protect,power) ebből a protect valamiért nem alszik el miután behúz a relé . Nem tudom mi lehet a baja.
Köszi a segítséget.
(#) lesliewednesday válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Tudtok beszerzési forrást csillám, stiro 120pF-re?
Sajnos nekem is csak régi kerámiám van. Értékre ugyan pontosnak tűnik, de nem nagyon bízom benne. Persze, a régi bontott kondikat meg már mind kidobáltam...Manapság meg csak kerámiát kapni ilyen érték tartományban.
(#) pilisilen50 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Kedves Zoli!

Hová tegyem a hidegitő kondit,az ic melyik lábára,a 2-es és a föld?És ez után megjavult az jó lett végülis?

Üdv:Gabesz
(#) reloop válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Szia! R1-gyel párhuzamosan volna ésszerű. Lehet a kábelezés sajátossága viszi oszcillációba a kapcsolást, valamilyen külső zavar által. Az NE 5534 gerjedési hajlamáról többször esett szó a fórumban, különböző erősítő kapcsolások esetén is. A megoldást többnyire a műveleti erősítő cseréje jelentette.
(#) Ge Lee válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Dobd ki a fenébe azt az IC-t, de ha mindenáron az 5534-el akarsz szenvedni, akkor az 5-ös és a 8-as láb közé kell tenni néhány, vagy 10-20 pF-ot, most pontosan nem emlékszem. De ha visszaolvasol talán le lett már párszor írva az utóbbi 1-2 évben. Nekem oda az LF356 vált be.
(#) pilisilen50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Kedves Mindenki!

Köszönöm a jó tanácsokat,szoval az NE a bűnös,kipróbálom a tippeket ha nem megy akkor ic csere az ajánlásotok szerint!Az LF-,a bekötései megegyeznek az NE-vel?ATL-é ugy tudom igen!

Köszönettel:Gabesz
Következő: »»   178 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem