Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   252 / 444
(#) Tomi_96 válasza Bari- hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Köszi, megy.
(#) k78chriss hozzászólása Máj 10, 2012 /

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni ennek a kapcsolásnak a nyák tervével? Nem tudom megcsinálni, de szeretnék egy ilyent. A forrasztás megy, de a nyáktervezés nem az asztalom. Köszönöm a Segítséget.

Bővebben: Link
(#) thomas3 válasza k78chriss hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Nem tudod vagy nem akarod? Mert nekem úgy fest utóbbi. Nem akarok vitába menni vagy megszólni de senki sem úgy kezdte, hogy egyből tudott mindent. Azért van a fórum, hogy ha nem tudsz valami egyedi dolgot (rengeteg általános infó van már itt a topic-ban) akkor megkérdezed és biztos lesznek olyanok akik készséggel segítenek. Többek között én is segítek ha valami konkrét dolgot kérdezel.
Tanácsolom, hogy mielőbb tanuld meg a használatát mert hidd el csak a kezdet nehéz. Én is nehezen álltam rá de gyorsan sikerült megismerni.
Ha valamit nem tudsz kérdezz bátran!
(#) karaszbandi válasza k78chriss hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Aztán lukas panelon neked miért nem jó? Kiállításra készül? A cikkben is lukas panelon van.
(#) k78chriss válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Nem mondtam, hogy nem jó! Egyszerűen nem értek hozzá! Ha látom lyukas panelon hogy van akkor össze rakom mert a forrasztás nem gond! Sajna nincs kivel megcsináltatni, különben nem itt próbálkoztam volna. Nektek ujjgyakorlat egy ilyen nekem már 3. délután és nem jön össze. Szóval esetleg ha nem nagy kérés segíthet valaki.

rhomas3 nak is üzenve: Akarom, de nem megy!

Még 1x köszi
(#) pepe091 válasza k78chriss hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Idézet:
„segíthet valaki.”

Köszi hogy megengeded.

Akkor legalább tedd fel azt, amivel próbálkoztál, akkor tudnánk mondani mit hogyan, de azt ne várd, hogy megcsinálják helyetted.

Először is rajzold meg Eagle-ben kapcsolási rajzként ugyanezt Kapcs. ezt nem nehéz lemásolni. Azután, már könnyű nyákot csinálni belőle. Először ezt csináld meg.
(#) Sendi hozzászólása Máj 12, 2012 /

Terveztem egy nyákot. (smd és furatos vegyesen) Szeretném legyártatni. A kérdésem: a tStop (felső forrasztásvédő) "körei " közti távolság túl kicsi, vagy esetleg össze is ér az ugye nem gond? Az alkatrész rétegen (1) a DRC nem talált hibát, de ha a tStop is be van kapcsolva, akkor ott igen.
(#) kendre256 válasza Sendi hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

A forrasztásgátló réteg jellemzően az egész lapon van, kivéve ahol forrasztani kell tudni rajta. Ha ott, ahol forrasztásnak kellene lennie, mégis összeér, az baj, mert vagy nem tudod ott forrasztani a panelt, vagy csak nagyon macerásan (lekaparás). Ha ott ér össze, ahol különben nincs forrasztandó felület, akkor nem baj (mert ott különben is folytonosnak kellene lennie).
Ha a DRC-t úgy futtatod le, hogy a tStop bekapcsolásakor kisebb távolságokat adsz meg, akkor nem fog hibát jelezni. Viszont gondolni kell arra is, hogy túl kicsi távolságokat a forrasztásgátló rétegen sem szabad csinálni, mert egy bizonyos távolság alatt már vagy nehezen, vagy nem is tapad meg a forrasztóón. Gondolni kell arra is, hogy a lakkot szitával viszik fel, annak is van egy minimális "felbontása", és a lakk felvitele után kicsit "terül" a lakk, ami szintén csökkenti a távolságot. Előfordulhat az is, hogy a gyártáskor kicsit el is csúszik a forrasztásgátló maszk, ami szintén csökkentheti azokat a felületeket, ami forrasztható marad a végén.
Ez utóbbi problémák csak nagyon finom rajzolat esetén lehetnek, ha a padok 2-3 mm-esek, egy néhány tizedmilliméteres maszk elcsúszás természetesen semmi problémát nem okoz.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 12, 2012 /

Megvan valakinek az Eagle-lel készített TDA 7294-es erősítő kapcsolás kész NYÁK terve? Amit már csak nyomtatni kell.
(#) pepe091 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Nem eagle de egyből lehet nyomtatni és vasalni.

Bővebben: Link

Segít a kereső sokat, én is ott találtam.
(#) kuka88 hozzászólása Máj 12, 2012 /

Sziasztok,

Van egy Eagle-ös nyáktervem beültetési tervvel együtt. így nem lehet azonnal nyomtatni. Hogyan lehet a beültetési tervet eltüntetni?

Köszönöm
(#) pepe091 válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Baloldalon a második sor 1. ikonja. Display. Megnyitod, és a számra kattintva tudod a legegyszerűbben kikapcsolni a számodra nem kellő rétegeket, így már tudod nyomtatni. Átállítod a nyomtatásnál hogy feketével nyomja és kész, ha TOP-ot nyomtatsz akkor azt tükrözöd. (Már ha vasalással készíted.)

Üdv!
(#) kuka88 válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Köszönöm
(#) Sendi válasza kendre256 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Helló kendre256. Teljes mértékben egyetértek veled. Csakhogy én már elkészítettem a Gerber file-k, és ott az *.sts file-ban jelzi a hibát. (a képen sárga színnel) Itt, ahol nincs lakk azt mutatja. Tehát ha itt összeér, akkor maximum nagyobb felületen nem lesz lakk. Tehát én úgy gondolom, hogy ez a hiba nem hiba. Egyetértetek?

sts.jpg

(#) kendre256 válasza Sendi hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Ez nem hiba természetesen.
(#) Animus1724 válasza Tomi_96 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

3.

Alapjaiban megfelelő a kapcsolásod. Még működhet is, bár szerintem rengeteg vakriasztásod lesz.
A 7812 nem jól viseli ha a kimenetén nagyobb feszkó van mint a bemenetén, az aksi pedig ha le van merülve túl is terhelheti. Ilyenkor addig be sem indul az áramkőr amíg az aksi magához nem tér. D1, D2, R1 ezeket a problémákat küszöböli ki. A Te rajzodon D1 szerepét nem értem, az én rajzomon D3 hasonló pozícióban azt a feszültség esést egyenlíti ki amit D1 okoz. Bár ebben a kapcsolásban ekkor a pontosságra nincs is szükség.
Én a relét nem merném az ic kimenetére kötni! Bár ez nem is igazi hiba ha biztos vagy abban hogy nem lépi túl a kimeneti áram a 300 mA-t. Én mégis odarajzoltam a kimenetre egy tranzisztort. R2 értéke 2.2K - 10K között valahol.

A rajzom csak a módosításokra tér ki, csupán kiegészítés!
(#) adamhollos hozzászólása Máj 21, 2012 /

Sziasztok!

Eltudná valaki küldeni nekem az eagle könyvtárakat?
E-mailem:

Köszönöm!
(#) pepe091 válasza adamhollos hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

De mégis milyen mappákat? Nem értem hogy minek, mikor ingyenesen letölthető a gyártó honlapjáról, ami teljes mértékben használható.

Innen letölthető
(#) adamhollos válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Az alkatrész könyvtárakra gondoltam.
(#) pepe091 válasza adamhollos hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Hát ha felteszed az is benne van alapból, több ezer alkatrésszel...
Ha egy típust nem találsz, amire szükséged lenne, akkor azt kérdezd... Mellesleg azt is tudsz keresni a fent nevezett honlapon, ha valamelyik alkatrész hiányzik.
(#) adamhollos válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Ok, köszönöm!
(#) borvendeg hozzászólása Máj 23, 2012 /

Hello!
HCPL3120 Makrója van valakinek eagle-hez?
(#) Noja hozzászólása Máj 24, 2012 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy a gyártásra kész nyáknál az alkatrészekhez hozzá tudjam rendelni egy plusz mező(megjegyzés szerűen) a rendelési számot? Valamint a bom és a mount fájloknál hogy lehet megadni neki, hogy most az az adott alkatrész nem kerül beépítésre (ne tegye be a fáljba)?

Előre is köszi: Noja
(#) elektrocad válasza Noja hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Idézet:
„Valamint a bom és a mount fájloknál hogy lehet megadni neki, hogy most az az adott alkatrész nem kerül beépítésre (ne tegye be a fáljba)?”

Erre szolgál az "Assembly variants" funkció. Nem csak a listákra, de a NYÁK tervre, beültetési fájlokra is vonatkozik.
(#) Noja válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

És azt hogy kell használni?
Mert csináltam egy új változatot 1 névvel, amit nem kell beültetni, onnan kiszedtem a pipát, de a mount.ulp még mindig berakta.
Mit csinálok rosszul?
(#) kuka88 hozzászólása Máj 24, 2012 /

Sziasztok,

Elkezdtem egy nyák megtervezését. Amit eddig csináltam az jó? vagy nagy hülyeség?
Meg tudnátk mondani, hogy egy 100µF-es elkó-t hol kell hozzáadni?( nem találtma méret)

Köszönöm
(#) kuka88 hozzászólása Máj 26, 2012 /

Sziasztok

Van aki használ Eagle 6.2-őt? Sajnos nekem csak light verzió van, így nem tudom tükrözni a nyákot.
Valaki tudná tükrözni nekem?-Sürgős lenne-
Köszönöm,
(#) niedziela válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

tükröztem, bár nem értem miért nem nyomtatáskor tükrözöd ha szükséges.
(#) kuka88 válasza niedziela hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Köszönöm
Nem láttam a tükrözés opciót :O
(#) pgazso hozzászólása Máj 27, 2012 /

sziasztok! Egy igen hülye kérdésem lenne. VAnnak a kapcsolási rajzon az alábbi képen lévő jelek....ezeket hogyan tudom az Eagle programban megtalálni az alkatrészlistában, illetve használni nyákterv készítésekor? A 2. képből rögtön 4 is van a kapcsolási rajzon... Bocsánat a hülye kérdésért, de még csak most ismerkedek a dologgal..

1.jpg

2.jpg

Következő: »»   252 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem