Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Csak,hogy szaporítsam a szót,egy oldallal előrébb p_istvan hozzászólására sem reagált senki.Én megnéztem István által mellékelt linket,érdemes.Ez is azt bizonyítja,hogy valóban egy szuper műszert alkottak a Tisztelt szerzők,mert másokat,más honban is megihletett.
Üdvözöllek Gábor!
Én a mondó vagyok, hogy még jó, hogy ez a műszer eredetileg PIC platformra készült, mert az AVR-ekkel sokkal több gondunk van! Most lehet páran rám támadnak, de mivel ezzel és azzal is van dolgom, látom a különbséget! Például a Component Teszeter AVR-jei felprogramozás után ugyan abban a panelben más-más értéket mérnek, így egy rakat hex van készen,és ami nem hozza pl. az 1nF-ot, abba írom a következő hex-et ami más beállításokat használ. Én nem lettem AVR fun, sajna! De tetszett a probálkozás! Leiszt Jani
Szervusz János!
Valóban jó ez a pic-kes LCM3,nekem még a legelső verziós van meg,azóta is tökéletesen működik.A Component Teszeter AVR-jeivel kapcsolatban egyetértek veled,nekem is megvan a "műszer",a maga nemében jó,de nem laborgépezet.Az említett gondokról az eredeti oldalon is beszéltek.Az AVR-es LCM3 klónoknál is előfordulhatnak "hibák",még teljesen nem olvastam végig a fórumukat.Jut eszembe,küldtem itt az oldalon PÜ-t,nézd meg a linket hátha érdekel.
Az avr-es műszerrel lehet csak annyi a gond, hogy nem lett ennyire precízre kifejlesztve, mint ez. Ezen elég sokat dolgoztak, hogy ennyire megbízható és pontos legyen, lehet abba nem fektettek ennyi energiát.
Az AVR-es "semiconductor teszter" nem kapacitásmérő, csupán saccoló. Tranzisztorokat, feteket és egyéb félvezetőket viszont remekül lehet vele tesztelni bekötésileg is. Szerintem elsősorban erre fejlesztették ki....
Talán még annyit leírnék, hogy ez a műszer egy kiváló precíz konstrukció, és köszönetem érte a fejlesztőknek! Nagyon pontosan mér az olcsón kivitelezhetősége ellenére. Aki nem akar visszaolvasni annak leírom, hogy nekem az égetéssel voltak gondjaim, mert hagyományos párhuzamos égetővel végeztem és a konfig nem került beégetésre megfelelően, ezáltal nem mért ESR-t(kérdőjel csupán) és a bekapcsolási frekvenciák is nagyon eltértek egy normálisan működő példánytól. Kapacitást viszont meglepően pontosan mért így is. Akinek hasonló gondja van, egész nyugodtan gondolhat az égetésre is mint hibára... Üdv mindenkinek
Szervusz Gábor!
Ha boldogulsz az orosszal, van időd és még nem láttad: Bővebben: Link (10 hónap és kb 1500 hozzászólás a témáben) A google és a többi fordító elég érdekesen fordít vagy inkább ferdít oroszból, én meg sajnos jobbára már csak a betükre emlékszem. De így is érdemes átböngészni, csak kicsit több idő kell hozzá. Van még sok más érdekes topik is azon a forumon, csak hát a nyelv...
Szervusz István!
Köszönöm a linket és az AVR-es LCM3 -ét is.Mindkettőt végig fogom nézegetni,már eldöntöttem,már jártam többször is mindkettőn.Sajnos az orosz nekem is csak "emlék" (40 évvel ezelőtt tanultam,már amit),de próbálok kihámozni belőle amit tudok + némi képzelőerő is szükségeltetik.
Üdvözöllek Gábor!
[off]Bocs, hogy nem értettem milyen linkről írsz, de most megnéztem! Ezt a vállogatást teljes egészében egy fájlban le lehet tölteni! Valaki a Tanyán egyszer belinkelte! De azért köszi! Mindig van olyan műszeres oldal amit nem ismerek, néhány nappal ezelőtt egy olasz oldalra hívták fel a figyelmem, nem tudtam letölteni, nem volt annyi hely a gépemen! Brutális