Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LC mérő
 
Témaindító: jocoka, idő: Jan 22, 2007
Lapozás: OK   176 / 176
(#) granpa válasza jano36 hozzászólására (») Aug 25, 2019 / 2
 
K E! Ezt "Be Lee" számolta ki a Thompson képlettel?
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2019
(#) Skori válasza jano36 hozzászólására (») Aug 25, 2019 1 /
 
Manapság a vezeték nélküli energiaátvitelre, ill. vezeték nélküli töltésre kidolgozott szabványok, és kapható céláramkörök vannak. Tehát vannak szabványos frekvenciák, és szabványos vezérlési módok. Az adó, és a vevő oldal (az energiaátvitel mellett) digitálisan kommunikál egymással. A vevő közli az energia igényét, az adó oldal pedig úgy szabályozza a teljesítményét, hogy a vevő oldal pontosan a kívánt teljesítményt kapja meg. Amíg nincs kommunikáció, addig az adó oldal sem ad számottevő energiát - csak minimálisan, éppen annyit ami a kommunikációhoz kellhet. Sajnos ezek nem túl egyszerű megoldások. A teljesítmény fokozatuk megvalósítása: vannak párhuzamos, és soros rezgőkörre épülő megoldások. A vevő oldal szinte mindíg párhuzamos rezgőkörre épül, az adó oldal többnyire (de nem mindíg) soros rezgőkörre, néha pedig 2db kondenzátorral egy soros és párhuzamos kombinált körre.

Kicsiben én is játszottam hasonlóval. Sajnos ezek a "házi megoldások", saját vezérléssel, már csak hobbi célra jók. Tömeggyártani csak a szabványoknak megfelelő eszközöket lehet. Azért, hogy én is mutassak valamit:
Bővebben: Link
Ez egy "légszerelt" tesztáramkör, ami azóta egy apró (kb. 2cm x 2cm -es) nyákon van, és max. kb. 20W átvitelére képes egy egyszerű huzalhurokkal. Sajnos ez sem felel meg a jelenlegi szabványoknak, így csak egy játék.

Nem tudom, hogy amikor az ALADDIN lámpa készült, már léteztek-e az idevonatkozó szabványok, de erős a gyanúm, hogy ez a lámpa sem igazán szabványos eszköz - de azért jópofa játék.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2019
(#) Moderátor hozzászólása Aug 25, 2019
 
Kérjük, hogy a nem LC mérőhöz kapcsolódó eszmecserét vagy ne, vagy csak egy erre megfelelő másik topikban folytassátok. Köszönjük!
(#) erzsé hozzászólása Szept 8, 2019 /
 
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom pl. a képen is szereplő file-t pickit3 számára emészthetővé tenni. Az említett hex file-t innen, az LCM3 cikkből töltöm le, s a gépemen úgy jelenik meg, ahogy a képkimetszésen látszik. Valamikor, régebben már sikerült megcsinálnom, de sajnos elfelejtettem hogyan.
Köszi előre is a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2019

Kép.PNG
    
(#) Hp41C válasza erzsé hozzászólására (») Szept 8, 2019 / 1
 
Firefox: A link szövegén jobb gomb / cél mentése másként. Elmenteni LCM.hex néven.
(#) erzsé válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 8, 2019 /
 
Köszönöm! Chrome-t használok s működik azzal is.
Következő: »»   176 / 176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu