Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
A statisztika igaz, de nem kell feltétlenül benne lenned abban a bizonyos 80%-ban
![]() Pont ezért vezették be az első két féléven a kötelező előadás látogatást. Még jó, hogy a felsőbb évfolyamokon ilyen nincs ![]() Azért mondták a szakközepeseket, mert sokminen ismerős a számukra és könnyen elszáll az agyuk, ha hallanak valami ismerős dolgot. Csak míg a szakközépben mondanak valamit és az úgy van, itt levezetik, hogy miért van úgy. Bizonyos esetekben a szakközepesek annyira elvakulnak a hallott dolgoktól, hogy észre sem veszik, hogy itt már egy kicsit más szinten zajlik a dolog (és ezt is fogják visszakérni). Szóval ezért buknak ki nagyobb számban a szakközepesek, mint a gimisek. Annó még azt mondták: felejtsünk el mindent, hogy itt megtanulhassuk másképp. Ez szerintem nem feltétlen igaz, de érdemes visszafognia magát az embernek, és a főiskolás megközelítés szerint megtanulni a dolgokat. Sok sikert!
De hogy miért... Szétrúgnám a seggét annak aki felvett.
MSpike is (Marczis Péter) fennt van... ![]()
De azért ez is milyen... Én elvileg sikeresen kiirtottam magam. De az, hogy kérdés nélkül felírnak, az pofátlanság... Küldjenek egy levelet, hogy itt és itt tudok feliratkozni. A megkérdezésem nélkül ez kicsit furcsa volt
![]()
Helloka! Hol és hogy lehet leiratkozni?
Éljen az első félév óbudán :]
ITT tudsz leíratkozni. Elsőnek add meg az emilcímed, jelszó mezőt és a bejelentkezés gombot hagyd békén. Az oldal alján kérj egy jelszóemlékeztetőt a címedre. Ekkor elküldi a jelszavad a rendszer, amivel már be tudsz lépni a leíratkozáshoz.
Sok sikert.... Üdv!
Tréleren az óbudai pu-ig. Onnan dízellel vontatják be a Füstibe.
Ezzel párhuzamosan jön egy Szili. ha minden igaz holnap már ez lesz az épület mellett. ui.: a V60-as elé be is toldottak 1-2m sínpárat, mert a V43 hosszabb.
És miért "kellett" ez a "csere", ha lehet tudni?
Nektek bezzeg lesz ott óbudán V43-asotok... Nekünk ott a Springfield street-en nincs semmink
![]()
Mert ez állítólag az egyetlen ép darab belőlle. A MÁV számára annó öszesen 3db készült. A többségüket bezúzták, és eladták, mint ócskavas. Ezt a suli annó megmentette...
Most jöttek a "fejesek" és azt mondták nem itt a helye, hanem a vasúttörténeti múzeumban. Az elején nem is akartak semmit adni, aztán lett az alku tárgya a V43-as, hogy ne maradjunk mozdony nélkül. Nade egy Szili mégsem Kandó, pláne hogy semmi köze nincs a két mozdonynak egymáshoz.... max annyi h mozdony-mozdony. Néhány adat a Kandóról: Gyártási év: 1932-1938 Áramnem: 16kV 50Hz (ma már 25kV van) Teljesítmény: 1620kW Tömeg: 93,8 t Max. sebesség: 68 km/h
Sovány vígasz... Nektek legalább nem volt mit elvenni
![]()
Én úgy tudtam, hogy megkapta a suli, olyan 35 évvel ezelőtt, mert a múzeum nem tudta hova tenni, és most jelentkeztek érte...
Siasztok sos segítségre lenne szükségem energetika szakos halgatóktól!!!
Súlyalap méretezési példa kellene mert nincs a dologról infóm. Egy kidolgozott példa kellene ha lehet. Köszi előre is.
Helló!
Ha valaki tudja, hogy az aut.bmf.hu oldalról első éves nappalis hallgatóknak villamosmérnök bsc szakon milyen jelszó kell hogy le tudja tölteni a digitális technika 1 feladatlapot, lécci írja meg! Köszi!
Az nem rossz... én annó legalább egy hétig szenvedtem vele, de most hogy nézem, előző két évben nem ilyen volt a házi, hanem 5változós, és nem kellett áramköri elemekkel szórakozni.
Hát akkor nem lehet azt mondani, hogy elpötyörögtél a dolgon hetekig
![]() ![]() ![]() Ma is mindenki a nagyelőadóban órák közben, szünetekben digit tech-et tanult/irkált/rajzolt...
Kedves fórumozók!
Szükségem van pár kidolgozott vizsgatételre méréstechnika és elektronika-digitális technika témában. 1. Kompenzációs egyenfeszültség mérés elve, megvalósítása, pontossága. 2. Analóg-digitál átalakítók csoportosítása, legfontosabb jellemzői, közvetett átalakítók működése, jellemzői. 3. Szinuszos generátorok fajtái, felépítésük, jellemzőik. 4. a) Ismertesse a bipoláris tranzisztor munkapont beállítási lehetőségeit: bázisáram táplálással, bázisosztóval, emitterköri negatív visszacsatolással! b) BCD számlálók - logikai felépítése JK flip-flop alkalmazásával, - aszinkron és szinkron megoldás, - a kimenetek jelalakjai. 5. a) Ismertesse a bipoláris tranzisztorral megvalósított erősítő alapkapcsolásokat! (Földelt emitterű, földelt kollektorú, földelt bázisú erősítők). b) A master-slave flip-flop - elvi működése, - két komparálási szintű vezérlés, - felhasználási területeik. Nagy segítség lenne, előre is örök hála!
Tudnátok segíteni, hogy kell-e, és ha igen, akkor mennyit kell fizetni elégtelen jegy miatti újravizsgázásért? Úgy tudom régebben az első ilyen alkalom ingyenes volt. Próbátltam kiírni egyéni tételt: tételkiírás->IV->tantárgy, és kiírja, hogy Fizetendő díj: 0 Ft!
helló béci vagyok 3. éves Kandós Műszeres F2-es vagyok és üdvözlök mindenkit.
he he he ![]()
sziasztok
én is kandóra szertnék/fogok eljutni mondjuk addig van még 2 és fél évem de mindenki ezt javasolta...
volt régen, de most már nem kell egy petákot sem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |