Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   430 / 1189
(#) smsanyi88 hozzászólása Nov 24, 2012 /

sziasztok!
Egy rossz 5.1-esben voltak olyan alkatrészek, amik to220-as tokozásúak, és a felirat rajtuk "ftp 540" "y112" "hh001h". Sajnos nem találtam rá datasheet-et, hogy milyen alkatrészek, mire tudnám felhasználni öket. Voltak még irf 840 esek is. Tranzisztorra gondoltam, hogy azok lehetnek, ha már fetek is vannak, de nem találtam semmit se..
(#) kadarist válasza smsanyi88 hozzászólására (») Nov 24, 2012 / 1

Szia!
Kattints a keresés első találatára.
(#) smsanyi88 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Köszi. Nekem valamiért nem adta ki a google.
(#) sprofan hozzászólása Nov 24, 2012 /

Sziasztok!
Nagy szükségem lenne a segítségetekre. Nemrég kaptam pár száz darab ?tranzisztort?, csak épp fogalmam sincs milyet. Mutatok róluk pár képet. Az egyik alkatrész, aminek biztosan tudom a típusszámát az az 1-es képen: 950T45, a 2-es képen talán a középső sor lenne a típus, 1117Z, 17-33Z, 17-18Z, ebből a három féléből van pár száz darab, de igazából fogalma sincs mik ezek. Nagyon boldog lennék ha valaki tudna segítene. Nézegettem a google-t de csak zagyvaságokat találtam. Látván hol alkalmazták őket én a tranzisztora tippelnék.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012

1.jpg

2.jpg

(#) _vl_ válasza sprofan hozzászólására (») Nov 24, 2012 / 1

A 1117 mondjuk jó eséllyel egy LD1117 stabilizátor klónja. A 17-xxZ jelölésűek is lehetnek ugyanezek fix feszültségű kivitelben (pl. 33Z = 3.3V, 18Z = 1.8V).
(#) sprofan válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Reménykedtem hogy tranzisztorok, de ezek szerint egyik sem az. Bekötöttem egyet ahogy kell és igazad volt, ezek bizony mind stabilizűátorok. Közben kiderült hogy a 950T45= G950T45UF Ami szintén egy feszültség stabilizátor. Ez esetben ha lesz ingyen elvihetős topic akkor felteszem oda őket. Ekkora tételben nem tudok ezekkel mit kezdeni.
köszönöm!
(#) hegi hozzászólása Nov 25, 2012 /

Sziasztok!

Van egy ilyen tirisztorom:
AEG T101F400EEB-0E16

Semmit sem tudok róla, csak hogy legalább 20-25 éves, és sajnos a Google sem segített.
Négy kivezetésesnek tűnik, de csak három az, mert a vastag piros és a vékony piros vezeték láthatóan össze van kötve, mindkettő katód. A sárga a gate, a ház az anód.

Ha valaki tud hozzá adatlapot, vagy bármilyen infót, nagyon jól jönne. Gyanús azonban, hogy kikapcsolható ("GTO" Gate Turn Off) tirisztorról van szó, de nem biztos. Ahova használnám, pont GTO tirisztor kéne.

(Az elemet csak méret viszonyítás miatt tettem mellé.)

Segítségeteket előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
(#) pucuka válasza hegi hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szerintem csak annyi a "titok", hogy mivel nagy áramokat kapcsol, és a tirisztort a katódja, és a gate -ja között vezéreljük, szükség van egy olyan katód kivezetésre, ahol nem folyik a nagy áram. Sajnos, semmi GTO.
(#) hegi válasza pucuka hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Köszi, ezzel tisztában vagyok, a 4. kivezetést csak azért jegyeztem meg, hogy ha valaki sokallaná a kivezetéseket, akkor egyértelmű legyen, hogy működés szempontjából nincs negyedik.
Csatolok egy képet, ahol látszódik is az összekötés.

És ettől még lehet GTO, mert azok is 3 lábúak.
(#) proli007 válasza hegi hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Hello!
És mi lenne ha kipróbálnád, mondjuk egy izzóval 12V-ról? Egyből kiderül GTO vagy sem. Amúgy nagyon hasznos egy ilyen kivezetés, nem kell a vékony drótokkal "küzdeni" a nagy áramú sínen. A porcelán kabát, nagyfesz tirisztort sejtet.
üdv! proli007
(#) hegi válasza proli007 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Kipróbáltam.
Bekapcsolni be lehet, kikapcsolni nem sikerült. De nem tudom, hogy esetleg nem e a kevés gate fesz/áram miatt nem kapcsolódott ki. Nem mertem komolyabb gate feszt/áramot ráadni, nehogy baja legyen. A max gate áram kb. 200mA volt.
(#) pucuka válasza proli007 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

A típusszámból azt sejtem, hogy vagy 1000 V /400 A, vagy 400 V /1000 A. De a méretek miatt inkább az előbbi.
hegi:
Igazi GTO -hoz még nem volt szerencsém, (valószínűleg már nem is lesz), de tirisztor tetródához igen. Azt az anódja melletti segédelektródával lehetett kioltani.
(#) proli007 válasza gabriel80 hozzászólására (») Nov 25, 2012 / 1

Hello!
Készítettem neked egy kapcsolást, talán megnyeri a tetszésedet. (Na meg remélem működik is..) Nem tudom mekkora a motoráram, de szerintem 1..2A-t el fog viselni a kapcsolás.
Nem kell relé, végzi amit szeretnél. A 47kohm inkább 2W-os legyen, de minimum 1. A két optocsatoló helyett használhatsz egyet is, az LTV814 (PC814) fajtából, ha van.
(De ez már messze nem a topik címében foglalat téma!)
üdv! proli007
(#) proli007 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Hello! GTO üdv! proli007
(#) pucuka válasza proli007 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Azért értem, hogy hogy működik, nézegettem is a BBC adatlapjait is, de soha nem volt vele dolgom, és nem valószínű, hogy áramátalakítót fogok tervezni villamos motorokhoz, így nyögdíjasan. Ez már a fiatalok dolga lesz.
(#) proli007 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Hello! Ezt szóról-szóra én is leírhatnám.. üdv! proli007
(#) nthg hozzászólása Nov 27, 2012 /

Hali
Van valakinek információja ezen I C-ről?
TCA9122P
Leírás, ár, stb. Tudom ,Google a barátom, de sajnos semmi.
Előre is köszönöm.
(#) Hodinka válasza nthg hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Szia!
Véletlenül nem a TC9122P-ről van szó?
Bővebben: Link
(#) nthg válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Köszönöm. Leellenöriztem, ténylegesen TC lett.
(#) Szammer hozzászólása Nov 28, 2012 /

Sziasztok!
Van egy autós pagerem, amiről semmiféle adat nincs (kínai).
Az adóban van egy hibrid végfok M57713C.
A sima M57713-ra a NET egy 144MHz-es adó erősítő modult hoz ki, más tokozásban, és lábkiosztással. A tekercsek alapján (persacc) nem lehet 144MHz-es.
Van valakinek infója erről a hibridről?
Üdv:
Zsolt
(#) papao hozzászólása Nov 28, 2012 /

Tisztelt Szakemberek!
Segítséget kérnék Tőletek. Hobbi szinten akarok(!) megjavítani egy Hipro gy-ú PC-ATX tápegységet. ( HP A2307F3P ). Ennek a kisfesz. oldali vezérlőpanelján van egy DIP 14 tokozású IC, melynek típusa: HP 1001WA-1. Sajnos, a Google, meg a Datasheet....nek nem vagyok a "barátja", mert semmilyen adatot, vagy esetlegesen helyettesítőt sem találtam!! Minden építőjellegű hozzászólást tisztelettel fogadnék!
(#) exorcist válasza papao hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Ilyen? Erre azt írják, hogy ez egy "800 - 1200 MHz Phase Shifter". De ez pedig nem az
(#) papao válasza exorcist hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Tisztelettel köszönöm a gyors válaszod! Valóban így van, sajnos ez nem az! Ezzel én is találkoztam. Kicsit furcsállanám, ha ez egyfajta 'boák' lenne egy PC tápegységben!
(#) _vl_ válasza papao hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Esetleg ha csinálnál egy fényképet, amin látszanak a feliratok is olvashatóan... Sokszor az is segíthet, hogy milyen logó van rászitázva.
(#) papao válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Ok! Köszönöm! Na, most az a gond, hogy azt a vinyót, ami a meghibásodott tápegység miatti gépben volt, most átettem egy másik gépre, s mivel ezen a gépen nincsen meg a f. gép illesztője, s nem is akarom telepíteni, ( egyéb okok miatt! ), macerás lenne képet csinálni, sajna! ( Nem az én gépem!) Ami a chip-en van: felső sor "HP1001WA-1 felirat, alatta, bal oldalon 338, a jobb oldalon I0217. Sajnos, logo egyáltalán nincs rajta!
(#) papao válasza papao hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Elnézést kérek! Nem tudtam, hogy a "netes gépem" tud csekkolni! Itt van egy kép! Remélem segítség igazából nekem!

kepek 095.jpg

(#) vipera1997 válasza papao hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Ez egy ventillátor szabályzó modul ha ki lettél ezzel segítve
(#) mindenes válasza papao hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Szia. Nézz át valamelyik pc táppal foglalkozó témába amiből van több is az oldalon! Ott fognak segíteni! A fotót viszont kérni fogják ott is majd.
(#) vipera1997 válasza papao hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Mit keresnél rajta pontosan?
(#) _vl_ válasza papao hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Következő: »»   430 / 1189
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem