Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   135 / 372
(#) sastas01 válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

De pontatlan volt, csak már nem tudtam javítani...
Az egy menet gyakorlatilag az átmérőn egy kör megtétele után jön el. Ezt most nem vagyok képes értelmesen megfogalmazni sajnos.
Talán úgy mondhatnám szépen, hogy a méretezni kívánt területre eső menetszám.

Szerk.: mérnök én sem vagyok (még)
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) tomics76 hozzászólása Nov 21, 2012 /

Szerintetek ez marómotornak megfelel, van esetleg valakinek ilyene?Jóval olcsóbb mint a Kress 1050.http://www.ebay.de/itm/Universal-CNC-Frasmotor-Oberfrase-Spindel-motor-CauCau-850-W-/181028290036?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Elektrowerkzeuge&hash=item2a26207df4
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) pjg hozzászólása Nov 23, 2012 /

Igaz ez nem építésről szól, hanem felhasználásról:

Ingyenes reliefek
(#) richy92 válasza tomics76 hozzászólására (») Nov 24, 2012 / 1

Szia!

Én is ugyanebbe a hibába estem,hogy olcsó marómotort szerettem volna,de egy egész nyári fizetésem elment a kísérletezgetésekre,minden lehetőséget kipróbáltam,és még egy nagy márkának titulált Proxxon főorsó is meghalt a gépemen.Most egy Kress FME800 van a gépemen és még a komolyabb alumínium marás sem okoz neki különösebb gondot. Kb kettő új Kress-t tudtam volna venni abból a pénzből kompletten,patronokkal,amit elköltöttem idáig a főorsóimra.Ha jársz kint Németben akkor onnan kellene behozni,mert kint 10év!!! garanciát adnak rá,és van olyan ismerősöm akinek ha jól tudom olyan 8 éve van meg ez a gépe és idáig csak 1 pár szénkefét kellett neki benne cserélnie(kopó alkatrész),de ő iparszerűen is használja.
Ez a tipikusan "a drága,de mégis olcsó" esete,szóval én lebeszélnélek arról a motorról,mert gondolom nem szeretnéd egy fél év után kidobni.
És még egy előnye van a Kressnek: gyárilag bemért nagy futáspontosságú a patronbefogója,ez rengeteg törött marót és gravírtűt na meg munkadarabot megspórol neked,a linkelt főorsó az pedig csak kézi használatra készült,ahol nem gond,hogyha akár 1mm-t is üt a tengely,mert szinte mindegyiknek akkorát üt a tengelye,hogy azzal esélytelen a gravírozás,vagy vékonyabb marókkal a marás, a komolyabb felsőmarók meg már jóval többe kerülnek,mint egy ilyen Kress mert azokhoz komoly kézi segédeszközök járnak.
(#) pjg válasza richy92 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

(#) richy92 válasza pjg hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Köszi,bár ez macerás,mert mire kiküldöd meg egyáltalán visszakapod-e...felénk elég sokan szoktak kijárni németbe dolgozni valmi ilyesmi megoldást gondoltam én...Ha itthol szeretnél venni akkor őket ajánlanám:http://www.kbx-webaruhaz.hu/termekek/reszletes/1/06082101_Kress_800...r.html
Gondolom itthon sem rosszabb minőségű a termék,csak a kereskedő a minimálisan előírt 2 év garanciát vállalja rá....
(#) pjg válasza richy92 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Még olcsóbb is.
(#) gulasoft hozzászólása Nov 24, 2012 /

Hát ennél olcsóbb gépet nehéz építeni:
Bővebben: Link
(#) Pali79 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Hát az én gépem se a pontosság mintaképe, de ez aztán....
(#) tomics76 válasza richy92 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Köszi richy92 a válaszod! Valószínű,hogy akkor én is ilyesmit veszek.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
(#) WaRL0 hozzászólása Nov 24, 2012 /

Sziasztok. Tudnátok segítteni, hogyan tudnék Cut2D programból gcode-ot generálni ?
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
(#) vanzerr válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Szia!

ITT rengeteg videót találsz a programról...
(#) richy92 válasza tomics76 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Azt még elfelejtettem megemlíteni,hogy teljes hullámú szabályozó elektronikája van lágyindítással,ami nem veri le a villanyautomatádat sem,ráadásul hihetetlen jó nyomatéka van alacsonyabb fordulatszámokon is és még a terhelést is figyeli és az alapján szabályozza a motort.Leégés ellen is védve van a motor és úgy van megtekercselve,hogy a beszívott alumínium,fa és egyéb részecskék illetve darabkák ne okozzanak kárt a motorban,mivel ez egy léghűtéses motor.
(#) nagy hoho hozzászólása Nov 25, 2012 /

Mint tudatlan kérdezem, hogy a MAC3 program szabadon letölthető, vagy fizetős.
(#) Pali79 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Először is Mach3 és fizetős, kb 40 pénz a regisztrációja ha jól emlékszem, de a demo verziója is jó csak Mill-nél 500 sorra korlátozza a G-kódot, az is elég sok mindenre.
(#) nagy hoho hozzászólása Nov 25, 2012 /

Közben rájöttem, hogy Mach 3 a program neve.
(#) richy92 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia!
Én a linux emc2.5-őt használom és sokkal stabilabb és jobban is fejlesztik mint a mach3-at na meg persze ingyenes,szóval bátran merem neked ajánlani.
http://j2tom.blogspot.hu/2011/07/emc2-telepites-lepesei.html
(#) nagy hoho válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Köszönöm szépen.
(#) nagy hoho válasza richy92 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Köszönöm szépen. Nekem még Windows van a gépemen.
(#) Pali79 hozzászólása Nov 25, 2012 /

Ma próbáltam rétegelt lemezből marni, de nagyon füstölt, égett a lemez. Kis előtolással teljesen új felsőmaróba való szerszámmal. Én csinálok valamit rosszul vagy a ragasztó miatt nem nagyon lehet a rétegelt lemezt megmunkálni?
Esetleg valami tipp arra, hogy miből tudnék készülékdobozokat gyártani?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
(#) Sir-Nyeteg válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Ha ég a fa, vagy olvad a műanyag marás közben, akkor túl kicsi az előtolásod.
(#) Pali79 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Nagyon köszi! Esetleg meg tudnád mondani, hogy mennyi az ideális előtolás fához?
(#) Sir-Nyeteg válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Rengeteg dologtól függ. Nem mennék bele a képletekbe. Tapasztalatot csak próba után szerzel. De nyugodtan tolhatod neki!
(#) tomics76 válasza richy92 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Szia richy92! Had kérdezzem meg ,hogy általában milyen befogópofákat érdemes használni(venni) ill. milyen szárak fordulnak elő leggyakrabban ( 4mm ,8mm)?
Üdvözlettel.
(#) Sir-Nyeteg válasza tomics76 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

3mm, 4mm, 6mm, 1/8" (=3.125mm)
Ezek általános szerszám szár méretek.
(#) gulasoft válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Nagyon gyorsan pörgeted a marót. Ha marad az előtolásod vedd lejebb a fordulatot egész addig amíg már nem égeti a fát.
(#) gulasoft válasza richy92 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Esetleg valami kasa magyar leírás a programról?
(#) Pali79 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 27, 2012 /

Köszönöm szépen! Kísérletezek vele...
(#) nagy hoho hozzászólása Nov 28, 2012 /

Az épülő gépem Y és Z tengelyének hajtása egyenlőre trapézmenetes orsóval lesz megoldva. Az anyákat ZX100-as műa.-ból csináltatnám. Van valakinek tapasztalata ezzel az anyaggal kapcsolatban?
(#) gulasoft válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Az enyémek danamidból vannak, azért kopnak rendesen, mert ha jobban belegondolsz egy relief marásnál a z-d egy reliefnél vagy 1000-szer áthajtja magát ugyan azon a ponton, tehát a trapézmenet is kopik egy kicsit meg a danamid is. Ha beslicceled az anyát akkor ha kikopik, kicsit tudod szorítani, és egy darabig megint jó lesz. Ha nem marsz reliefet, csak marsz bele ezt azt, akkor a Z-d 2-3 évig elmegy.
Következő: »»   135 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem