Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   95 / 292
(#) proli007 válasza neoone hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Hello!
Én is egy impulzus tűrő kondinak, és nem hálózati zavarszűrőnek látom. Ettől akár még jó is lehet. De ha tehenet szeretnénk, akkor miért is kecskét veszünk? (Alacsonyabb?)
üdv! proli007
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) neoone válasza JZoli hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Mekkora vak vagyok, ezt jól benéztem! Most rendelhetek újat - a JZoli által írtat -! Úgy látszik ez volt a tanulópénz.
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!
(#) szerviz válasza Polly hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Kedves Polly!
Én elhiszem, hogy félsz a gáztól!
DE!
Fontold meg a következőket! Ha most vezetsz be gázt, és a kazán bármilyen kapcsolatban lesz a lakás légterével, akkor csak zárt égésterű (turbós) kazánt fognak engedélyezni.
Ez működési elvénél fogva kizárja a füstgáz lakásba jutásának lehetőségét, így szénmonoxid érzékelőt felesleges alkalmazni. Ha mégis költeni akarsz, akkor fejmagasság fölé kell szerelni, mert a CO könnyebb a levegőnél. De tudnod kell, hogy a CO érzékelők hamis biztonságérzetet adhatnak, ugyanis nem tudsz meggyőződni működőképességükről.

A gázérzékelő hasznosnak tűnhet, de az őrületet is rádhozhatja. Gondolj arra, hogy a dezodorok, illatosítók, spray-k propán-bután hajtógázosak! Fújsz néhányat a lakásban, és már visít is a riasztód, te meg kétségbeesetten rohangálsz.
Hidd el, a gázrobbanások, szivárgások mindig hozzánemértő, önjelölt gázszerelők, barkácsolók bütykölése miatt van.
Én ezt is feleslegesnek tartom.

A füstjelző hasznos lehet, ha szakszerűen telepítik.
(#) toro válasza szerviz hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Kiegészíteném szerviz hozzászólását: az a jó gázszivárgás és CO jelző, amely a kritikus értéken ki is kapcsolja a veszélyforrást. Ámbár ennek ára 50.000.-nél kezdődik.
Be kellene tartani azokat az alapvető előírásokat, amik az üzemeltetőt kötelezik a használat során s egy gond letudva!
(#) szerviz válasza toro hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
A "beavatkozós" érzékelőkről egy rövid történet:
Jópár éve egy öreg néni hozzátartozói vettek a mamának egy gáz- és CO érzékelős, kazánt is letiltó eszközt.
A mama tömbházban lakott (készült a 70-es években), a konyhában C12, mellette palackos Olimpia.
Megkértek, hogy szereljem fel a kütyüt. Megtettem.
No, innentől kezdve 2-3 naponként telefonáltak kétségbeesetten, hogy a mamánál nincs fűtés, a műszer idegtépően sípol a falon, senki nem mer semmihez nyúlni, és menjek azonnal.
Hogy mi volt a kiváltó ok, azt nem tudom. Lehet, hogy a mama teát akart főzni, kinyitotta a gázt, kotorászott a gyufa után, közben a gáz jött..
Vagy a C12-es induláskor (amikor nincs még megfelelő kéményhuzat) visszapöffentett egy kis CO-t és a műszer begerjedt..
Nem tudom, de a kütyü néhány hét múlva ki lett kötve.
A mama mind a mai napig él és jól érzi magát, nemrég néztük meg a kazánját, ő is jól van.
(#) toro válasza szerviz hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Hát igen, vannak kivételek.
Én csak arra próbáltam utalni ezzel, hogy mindenki mindent elkövet akkor, ha a környezetében történik valami.
Ha azonban a kazánok tömege nyáron - jó időben ki lenne tisztességesen tisztítva, nem kellene télen megoldani a kazánok ilyen gondjait.
(#) koncy hozzászólása Dec 7, 2012 /
 
Sziasztok,

immergas Zeus kazánom van, nem tudja véletlenül valaki, hogyan kommunikál a digitális szobatermosztáttal? két vezeték, ezen kap tápot a termosztát és ezen megy a kommunikáció is, de nem tudom hogy saját immergas, vagy valami szabvány kommunikáció. pl I2C

üdv.:
konczt
(#) VIM válasza koncy hozzászólására (») Dec 7, 2012 /
 
Szia! Ezen az oldalon megtalálod a kézikönyvet és a termosztátot, aminek a kézikönyve tartalmazza kérdéseidre felmerülő válaszokat.
(#) Fradi hozzászólása Dec 12, 2012 /
 
Sziasztok!

Van itthon egy Ariston B60 bffi kombi gázkazánunk. Egyik nap meghalt rajta minden, a vezérlő panel semmit sem mutatott. Kihívtuk a szerelőt visszakapcsolta, mert két biztosíték kiment rajta. Beindul a gép , de a lángot nem tartja meg, aztán megint beindul , megint nem tartja meg A szerelő azt mondta vezérlőpanelt kell cserélni, ami beszereléssel együtt 94000 Ft.
Tud esetleg valaki más megoldást is.
(#) toro válasza Fradi hozzászólására (») Dec 12, 2012 / 1
 
Fordítsd meg a villásdugót a konnektorban!
(#) Polly válasza szerviz hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Köszi a választ "szerviz"!
Ugyan a CO és füstérzékelőt a kazánházba szereltem fel amit le is teszteltem és ha baj van nekem a lakásban már is visítanak is ,a füstjelzőt cigarettafüstel,a CO-t bekapcsoláskor 3-at sipol,ez jelzi az üzemkész állapotot(prospektusa szerint)A gázérzékelőt is a kazánházban szeretném felszerelni mert csak ott lesz gáz, viszont ott meg már mem szoktam dezodorozni.Az érzékelők a kazánházban vannak a jelzés meg bent a lakásban.De még nemtudom ,hogy a gázérzékelőt a mennyezetre a füstérzékelő mellé vagy a talajszintre,vagy netán a CO mellé ami 1,60-on van telepítsem,melyik a jobb?
(#) gik hozzászólása Dec 13, 2012 /
 
Mindenkit üdvözlök!

Quadriga Microsystem 21kw kazánom (nem kombi, csak fűtést végez) 1 percen belül ki-be kaopcsol folyamatosan. Nem modulálja a lángot, hanem vagy ég maxon, vagy nem ég egyáltalán.
(A vízhőmérséklet állítás működik, azt figyelembe veszi.)
És nem reagál a szobatermosztát jelére.

Van esetleg valakinek valami javaslata, vagy biztosan panel csere? (40-50eFt : ( )

Köszönöm.

GIK
(#) lalee10 hozzászólása Dec 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Lenne sgy nagy gondom, Ariston TX turbo kombi gázkazánom van,és az a baja hogy hiába ég a láng mikor fűt,vagy a melegvizet engedem a panel nem érzékeli,folyamatosan adja a szikrát és egy pár másodperc után kikapcsol.Kihívtam a szerelőt és Ő mondta hogy panel csere.Csak az a baj hogy a panelcsere 70000 ft lenne. Azt szeretném kérdezni,hogy nem e tudna valaki valami okosságot ,hogy nekeljen panelt cserélnem. Előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza lalee10 hozzászólására (») Dec 13, 2012 /
 
Keress rá itt a HE-n az Ariston-ra, lesz megoldás. Ha az a baja, mint a hasonló hibájú többinek, akkor 100nF 275VAC X2 kondit kell cserélni a panelon.

Üdv
Inhouse
(#) toro válasza lalee10 hozzászólására (») Dec 13, 2012 /
 
Próbáltad a villásdugót megfordítva bedugni a konnektorba?
(#) lalee10 válasza toro hozzászólására (») Dec 14, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget,de az nemsegít már próbáltam.
(#) lalee10 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 14, 2012 /
 
Neked is köszönöm a segítséget!Nem tudnál esetleg egy képet küldeni róla hogy hogy is néz ki az a kondi?Mert akkor megmutatnám a szerelőnek és kicseréltetném vele.
(#) zenebolond hozzászólása Dec 14, 2012 /
 
Sziasztok!

Nekem van egy Ariston UNO 24 MFFI EE kombikazánom.
Azt csinálja mostanában hogy a váltószelepet kapcsolgatja. A szivattyút nem indítja el. Néha 3-4, de van olyan hogy 8-10 kapcsolgatás után elindul rendben, akkor ha a szivattyú megkapja a 230V-ot. Mindent átnéztem már rajta de nem találtam hibát. A váltószelep kontaktja tökéletes, a szivattyút kapcsolgató relé is tökéletes. Már csak a vezérlésére tudok gondolni. A fűtésszerelő ( nem gázkazánszerelő) azt mondta ki kéne savazni, de szerintem ezzel nincs probléma. 5 éves a kazán.
(#) Inhouse válasza lalee10 hozzászólására (») Dec 14, 2012 / 1
 
itt be van karikázva, de takarja a trafó
itt nincs karikázva, de látszik a trafó mellett
A fűtésszerelő nem fog ilyet kicserélni. Egyrészt nem tudja, mert nincs forrasztópákája és ónszippantója, másrészt nem hiszi el, hogy egy ilyen filléres alkatrésztől megjavulhat, harmadrészt nem fog felelősséget vállalni miatta. Negyedrészt elesik a biztos bevételtől az árrés miatt.

Üdv
Inhouse
(#) Buddha hozzászólása Dec 15, 2012 /
 
Sziasztok,

Igaz, hogy nem gáz, hanem villanykazán, de segítségre volna szülsége az egyik kollégámnak: egy Kospel Radeco 8 kazán maximális teljesítményét kellene lejjebb venni szoftverből, hogy ne verje le nála mindíg a biztosítékot.
Van valakinek infoja erről?
Kössz előre is.
Üdv: B.
(#) gaboooka hozzászólása Dec 15, 2012 /
 
Sziasztok!

Saunier Duval KLOM 30 gázkazánhoz szeretnék külső időjárás követő érzékelőt készíteni, de sajnos nem tudom az NTC(?) pontos értékét. Tud ebben segíteni valaki? Megéri egyáltalán pepecselni vele?
(#) lalee10 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 17, 2012 1 /
 
Köszönöm szépen a segítséget!

Ezek szerint a szerelőnek hiába szólok ,hogy cserélje ki nem fogja. Akkor valami műszerésszel kellene kicseréltetnem aki ért a forrasztáshoz. De ezzel megoldódik a problémám biztos? Már bocs de nem kételkedem a hozzáértésedben csak biztosra akarok menni,nem akarom,hogy utánna ne áljon velem szóba egyik szerelő sem mert belepiszkáltattam a panelba.Meg azért attól is félek ,hogy nehogy valami nagyobb abaj történjen e miatt.Kis gyermekeim vannak ,és elő a biztonság ezt gondolom megérted.
És ez a kondi neve amit vennem kell??100nF 275VAC X2
(#) Inhouse válasza lalee10 hozzászólására (») Dec 17, 2012 / 1
 
Több Ariston kazánnál is volt ilyen probléma. Nem tudom, hogy a tiednél is ez lehet-e, nem vagyok fűtés szakértő, de meg tudok mérni egy 100nF-os kondit. Amit én cseréltem már csak 8nF-os volt és nem gyújtott a kazán. Csere után újra működött, az infót innen vettem.
Ha nem értesz hozzá, hagyd a francba, oldd meg másképp...
Nem láttuk, hogy milyen panel van a tiedben, egyáltalán ezzel a megoldással van-e baj...

Üdv
Inhouse
(#) Snyd hozzászólása Dec 17, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy olyan problémánk lenne, hogy van egy Junkers típusú fali kazánunk ZWR 24-3 KE 23 típusú és állandóan leáll és "E2" hibakódot ír ki ami folyamatosan villog. Ilyenkor újra kell mindig indítani, de kb 15-20 perc után újra leáll és megint ezt a kódot írja ki. Esetleg valaki tudja, hogy ez a hibakód mit jelent? Merthogy ezt nem találjuk sehol. Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.
Zoli
(#) lalee10 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Az én kazánom ez a tipus ami a képen látható ,de ahogy nézem olyan panel van benne mint amit te a képen mutattál.
(#) Inhouse válasza lalee10 hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Mint írtam, nem vagyok fűtésszakértő. Nekem a kazán burkolata nem sokat mond. Ha a panel olyan, mint a linkeken, akkor sanszos a hiba. Meg kell nézetni a kondit és cseréltetni megfelelőre (csak AC és X2-re!). Ha jó, akkor dombon a tanya, ha nem, más baja (is) van, buktál 100Ft-ot...

Üdv
Inhouse
(#) JohnyBravo hozzászólása Dec 21, 2012 /
 
Sziasztok!
180V AC-ra lenne szükségem. Trafóra esély sincs, de nem is férne el. Tudnátok javasolni valamit?
Áramfelvétel max 500 mA.
Köszi, János
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
(#) Sebi válasza JohnyBravo hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Attól is függ a dolog, hogy mit akarsz róla táplálni? Ohmos jellegű fogyasztóknál megolható egy triac-os fázishasító szabályzóval.(hajsütővas, izzó)
Más esetekben trafóval. A legkisebb teljesítményűt akkor tudod használni, ha egy 25VA-es 230/48V-os kistrafó szekunderét ellenfázisban sorbakötöd a 230V-al, így kivonódik a 48V a 230-ból.
(Gondolj egy 230/2x24V 25VA-es nyáktrafóra, az nem oly nagy, de pl kialakítható hálózati adapter-szerűen,mikoris a konnektoron "lóg")
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
(#) JohnyBravo válasza Sebi hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Megnéztem: 5mA áram folyik maximum.
(#) Sebi válasza JohnyBravo hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
oké,de mégis: mi a készülék?
Minden körülmények közt 5mA az áram? Mert ha igen, akkor negyed W-os ellenállás elég lenne... ennyi az 50V 5mA.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Következő: »»   95 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem