Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   155 / 283
(#) HA5AWS válasza sankesz10 hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Szia!
A hangjelzés a # gomb megnyomásával megszüntethető. Hiba jelzés mit mutat? (*2) Valószínűleg idővesztésed van. Be kell állítani. *6 [mesterkód] 1, óra,perc,hónap,nap,év kettő-kettő karakterrel. ##
Üdv: Gábor
(#) sankesz10 válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Köszi a segítséget, de semmilyen gombnyomásra nem reagál, illetve nem hajlandó elfogadni semmit. Bármelyik gomb megnyomása után, a hosszú sípjel jön. Ezért gondoltam azt, hogy talán a panel romlott el. Azokra sem reagál amiket írtál. Nem tudok kijeleztetni semmit sem.
Köszi, jó éjszakát.
(#) frecsko válasza sankesz10 hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Szia!
Ha akku nélkül használod akkor elfogadja a kódot?
Új akkut raktál bele?
Üdv.
(#) szucs1974 hozzászólása Dec 11, 2012 /

Sziasztok!
Segítsetek nekem, ha tudtok. PC1616 központ RFK5501-433-as rádiós kezelővel, 1db vezeték nélküli infra 7. zónára programozva 1 db vezetékes infra az 1. zónára programozva. A hiba általános rendszer szabotázs. Ez mitől lehet? Nincs semmiféle modul a rendszerben ami ilyen hibát produkálhatna. Valaki esetleg nem futott bele ilyen hibába?
(#) Syn7h37ic válasza szucs1974 hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Kezelői szabotázs. A kezelőhöz adnak egy kis gumi szabotázskapcsolót, azzal lesz a baj.
(#) szucs1974 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Azt beleraktam, sőt le is van tiltva a kezelő szabotázs mégis csinálja.
(#) Syn7h37ic válasza szucs1974 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Próbálj modul felügyelet restartot.
telepítői módban 902, vársz fél percet, eztán a 903 szekciban lekérdezed, megvannak-e a modulok.

Azt már próbáltam, látja kezelőt "1" és látja a vezeték nélküli modult is "17".

Valamelyik leírásban olvastam, hogy ha vezeték nélküli modult használok akkor le kell zárni az összes nem használt zónát, ez a kezelői zónára is vonatkozik? De szerintem ez nem lehet baj. Vagy mégis?
(#) sankesz10 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Szia!
Köszi neked is. Mára a probléma megoldódott, valószínűleg az új akku okozta a problémát, alacsony lehetett a feszkója.Ma már rendszer idő beállítása után rendben van. Tegnap nem volt hajlandó semmire. Köszi a segítséget neked, meg másnak is. Talán másnak is lehet ilyen problémája.
Üdv,
Sándor
(#) Syn7h37ic válasza szucs1974 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Egy próbát megér a kezelői zóna lezárása, a többi zóna nem okozhat gondot. Simán a 202 opcióban inaktívra kell állítani a nem használt zónákat.
(#) max403 válasza szucs1974 hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

*8
Installer Code
804
90
3 ON

Tehat a 804-90 es szekcioban a harmas opciot be kell kapcsolni.
Ezutan teljes aramtalanitast kell vegezni, bekapcsolas utan az idot kell majd beallitanod.

Kezelo tamperrel gond csak akkor lehet, ha azt extra bekapcsoltad a megfelelo opcional, maskepp szerintem nem.
(#) max403 hozzászólása Dec 15, 2012 /

Bar ahogy azt mar nem egyszer irtam erdemes lenne megfontolni szakemberre bizni a szerelest, mert erosen ketlem, hogy valaki az elso rendszer megvetele utan mindent ugy kot es allit be, mint aki mar rengeteget telepitett.

Ebbol kivetel, ha valaki nyugdijas, munkanelkuli szoval barmennyi ideje van. Vagy ha valaki el akar kerulni egy oriasi nagy szivast azzal, hogy heteken at kinlodik valamivel, nem mindenkinek van kotelbol az idegzete, hogy valamivel napokon szenvedjen.

Es meglehet kevesebb hiba, hibauzenet, teves riasztas vagy leegett haz is lenne mindenfele.
(#) HA5AWS válasza max403 hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

Szia!
Azért az is igaz, hogy mindenki az elsővel kezdi
Üdv: Gábor
(#) szucs1974 válasza max403 hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

Hali!
Ha nekem címezted a hozzászólást akkor el kell hogy kedvetlenítselek, nem ez az első riasztó amit beüzemelek.
Majdnem hivatásszerűen űzöm ezt az ipart, természetesen papírokkal együtt. Telepítettem már rádiós rendszert, csak még úgy nem hogy a kezelővel együtt volt a rádiós bővítő. De mint kiderült a kezelő volt gyártási hibás. Ezért fordultam a fórumhoz, mert még nem találkoztam ilyen hibával. Nem mindenki amatőr, vagy kontár aki ebben a fórumban kérdez. De ha nem tudsz építő jellegű tanácsot adni akkor nem kell írni sem a fórumba.

Tisztelettel: Zsolt

Ui: A többieknek köszönöm a segítséget!
(#) frecsko válasza szucs1974 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Aki ezt szerelte, neki is papírja volt és cégnél dolgozott.

Zsolt, nem te csinálsz ilyet, de hát van ilyen is...

DSC_0186.JPG

(#) szucs1974 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Oké aláírom igazad van, én is kötöttem már át egy pár riasztót, amihez legszívesebben hozzá sem nyúltam volna. Kinyitottam az ajtót és kiesett belőle minden, ezek után a PIR-ek változatos bekötésében gyönyörködtem, mindegyik máshogy volt bekötve.
Egyik EOL, másik ellenállás nélkül, a harmadiknál a szerelő gondolom hallott valahonnan a DEOL-ról és tett bele 2 ellenállást csak nem jó helyre. Ő is szerelő volt, most valamelyik nyugati országban űzi a mesterséget.

Lehet Premiert szereltél

Sajnos sok ilyen embert tudok én is.
(#) szucs1974 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Szerencsére akitől tanultam igényes volt a munkájára, úgy volt vele hogy nem biztos hogy ő fog visszamenni hibára, vagy karbantartásra. Nem kell "szívatni" a másik szerelőt.

Most valahogy úgy van: úgy sem én jövök vissza, jó lesz ez a "parasztnak" így is.
(#) max403 válasza szucs1974 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Nem speciel neked irtam, de igen, amugy az a velemenyem amit leirtam.

Az nem zavar, hogy valaki szerel, az viszont igen, hogy sokan elfuseraljak az egeszet, nem ugy szerelnek ahogyan az szakszeru es eloirt, igy aztan ezt-azt nem hasznalnak, ezealtal persze olcsobba jon.

Sokszor nem is az a gond, hogy nem ertene hozza vagy mas a szakmaja, hanem hogy trehany munkat vegez, elfuseralja.

Aztan a kliens kerdezi, hogy hogyan lehet az, hogy x osszeggel tobb mint a masik szakinal, megmutatja es megall az esz, hogy hogyan is szerelnek egyesek (persze nem rolad irom, mert nem is tudom mit es hol szereltel), nehany erdekesseg:

- 30 db mozgaserzekelo, ahhoz egy 4 zonas 585-os kozpont, illetve paradox sp4000-es kozpont (szinten 4/8 zonas)
- jobbik esetben aku nelkuli kulteri szirena, roszabbik esetben belteri szirena kulterbe,
- nagy mennyisegu mozgaserzeklo, tobb kezelo es pl. 2,2 Ah akumulator, mint valami radios rendszernel
- mindenfele "minosegi" komunikator, amirol mar 2 ev mulva hirebol se fogja tudni senki micsoda volt, se kabel, se software hozza, semi, meg a "tipus" is eltavolitva, nehogy beazonosithassa kesobb a tulaj
- persze minden szamla es minden nelkul, csak egy mobilszam van (vagy az se), ami altalaban mar nem is letezik, de azert nincs telepitoi kod es le is van zarva a kozpont, a downloading kod is megvaltoztatva, biztos ami biztos
- kabelek veletlenul sincsenek megjelolve, mi hova meg vagy micsoda

Ertem en, hogy olcso kell es nagy a konkurencia, de sok un. szerlo csak kontar munkat vegez, sajnos. Olcson, kontaran, garancia sehol, dokumentacio sehol, az egesz egy katasztrofa neha.

Jol osszehozott, beszerelt es kivitelezett rendszert bizony elegge ritkan latni.

Viszont igaz az is, hogy egyesek elvarnak, hogy jol dolgozz meg es meg azt is szinte ingyen. Erre azt mondom, hogy vegye meg maganak a rendszert aztan csinaljon vele amit akar, szerelje, programozza, szervizelje maganak, ez fer bele mas nem.
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Dec 17, 2012 / 1

Ismerős.
Mi is elbuktunk már néhány munkát, mert drágállották a kiépítést. Párszor kaptunk olyan "jófej" kérdéseket is, hogy, az anyagot, miért adjuk annyiért, amennyiért... Mert ő látta, hogy x online plázában 5 forinttal olcsóbb. Nekünk erre az az egyszerű válaszunk van. hogy a telepítésért mi vállaljuk a garanciát, hibás eszköz esetén a teljes garanciális ügyintézést, és a minőségi kivitelezést.
Amennyiben az ügyfél veszi az anyagot, abban az esetben nincs garancia egy termékre sem, a garanciális hibákat az ügyfél intézi, a kiszállás és szerviz költséget szintén az ügyfél fizeti, csak a kivitelezésre adunk garanciát. Ekkor általában két eset történik. Elfogadják a komplett ajánlatunk. Nem fogadják el, és kb. másfél év múlva találkozunk ismét, hogy valaki segítsen rajta, mert rossz az egész riasztó, amit valamilyen Mekkelek összegányolt óccsóér'
(#) szucs1974 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Sajnos ez így működik magyarhonban mostanában. Én pl. minden általam telepített központot lezárok, ha ismerem a tulajt bármikor visszaállítom neki alapra, idegeneknek meg egy lezárt, lepecsételt borítékban odaadom. Ha vita van vagy szerintem valami mekkelek belepiszkált a rendszerbe, egyszerűen elkérem a borítékot, ha sértetlen, akkor nincs gond. Ha felbontották akkor ugrott a gari, meg az árfekvés is más.

Nem tudtátok, hogy ebben az országban mindenki mindenhez ért? A hidegburkoló a biztonságtechnikához, a szakács a vasöntéshez....
(#) Syn7h37ic válasza szucs1974 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Mi nem zárjuk le a telepítő kódot, de nem adjuk ki. Ha a megrendelő kéri, akkor visszaállítjuk a gyári alapra a kódot, és ezután azt csinál vele, amit akar. Ez akkor is igaz, ha egy általunk telepített rendszeren megváltoztatták tudtunk kívül az install kódot. Ez azt mutatja, hogy rajtunk kívül más is belepiszkált a riasztóba. Mindkét eset után más elbírálás alá esik a riasztó, és ha ez garanciaidőn belül történik, ugrik a garanciális ügyintézés is. Természetesen ezt dokumentáljuk is.
(#) Kovabe hozzászólása Dec 19, 2012 /

Sziasztok
Csak annyit füznék a kontárkodáshoz hogy sokszor a villanyszerelö cseszi el a dolgot és abból a sz..ból kell váratépiteni, sajna nekem is volt szerencsém minden féle katasztrofa munkához és volt már eset amikor olyat telepitettünk ami tudtuk hogy rosz de a fönök köti az ebet a karohoz.
Üdv Kovács
(#) Feri válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Üdv.
Nem akarom a villanyszerelőket védeni, de az a véleményem oda kell menni a véséskor, csövezéskor, fűzéskor. Nemcsak a munka pénzes részét kell megcsinálni, hanem a kososat is. Egyszerű más munkáját kritizálni, főképp ha ő ráadásul még nem is szakmabeli.
(#) Syn7h37ic válasza Feri hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Nagyon vegyesek a tapasztalataim a villanyszerelőkkel. Sajnos a rossz kontárok vannak többségben. akiknek hiába is magyarázod, hogy is kellene a csövezést csinálni. A rossz villamos kivitelezésről nem is beszélve. Persze vannak tényleg jó szakemberek is, akikre nyugodtan rábízható ez a munka. Ez a szaki oda is megy a riasztóshoz és megkérdezi, hogy csinálja meg a csövezést.
De a tulajon is sok múlik, ugyanis az esetek jó részében akkor jut eszébe a riasztó, mikor már ki van festve a ház, vagy mikor a házba bekerültek a szaniterek, amit aztán ellopnak.
Viszont kérdem én....
Mi a fenének kelljen külön vésni a riasztósnak, mikor a nyomvonal 90%-a az erősáram mellett megy. A villanyásznak csak egy plusz cső, illetve 2cm-el szélesebb horony.
A megrendelők 98%-a nem is fogja kifizetni a plusz pénzt azért, mert a riasztós külön vési ki a kábeleinek a csöveket.
(#) Kovabe válasza Feri hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Szia
Én nem azt mondom hogy minden villanyász kontár de amikor a 16-os piros csöbe huzza a4 UTP-t és mellé még a 3*1.5-ös mtk-t akkor már tulzás hogy ért hozzá ja és a vége az az lett hogy acél behuzo rákötve a vonohorogra azt huzd barom. Ezekután mit mondanál erre a villanyászra. Vagy amikor lelog a vezeték a padlásrol azt kiderül hogy a központig már nem ér el mert a fellogatott vezetké 1m-er azt kész (de legalább ott van), a tulajnak meg azt mondja hogy ellopták a riasztosok. Na erröl enyit.
(#) dc001 hozzászólása Dec 21, 2012 /

Volna egy gondom egy DSC PC1616EH központtal:
Abban a helységben ahol a kezelő van az ajtón egy nyitás érzékelő (késletetett zóna [01], pl. Z1) és egy mozgásérzékelő (követő zóna [04], pl. Z2).
Azt hogyan lehet megoldani, hogy akkor is élesíthető legyen a központ, ha a kezelő helységében lévő infra mozgást érzékel.
Következő: »»   155 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem