Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   267 / 444
(#) Sendi hozzászólása Dec 25, 2012 /

Most ismerkedek a 6-os sorozattal. Ha leteszek egy méretvonalat, akkor azt már később nem tudom módosítani? (pl. a egyik végét a nyílnak áthelyezni?)
(#) niedziela válasza Sendi hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Ha erre gondoltál akkor lehet (move)

capture.jpg

(#) Sendi válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Igen erre. Használtam a MOVE-t de a hossz, 38.1 nem változott. Tehát, hogy pl. ne az egyik fórfülig mérjen, hanem a másikig. Vagy nem jól láttam?
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Forrfültől forrfülig nem mér, csak forrszem-átmérőt. (Nekem legalábbis nem sikerült rábírnom eddig.)
(#) Kari55 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Nekem sikerült, (ha erről van szó)
(#) Frankye válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Igen, legalábbis én erre gondoltam. Akkor én nem csináltam jól valamit.
(#) Kari55 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Én úgy csináltam, hogy először a két mérendő pont, majd elhúztam a széléig.
legalábbis a 6.1.0-ás verzióban
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
(#) Sendi válasza Frankye hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Szia Én erre gondoltam. Tehát mondjuk csak az utolsó előttiig mérjen. Ha kitörlöm, és újat csinálok az úgy megy. De ezt rövidíteni, vagy nyújtani.

méret.jpg

(#) Kari55 válasza Sendi hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Idézet:
„De ezt rövidíteni, vagy nyújtani.”

Az utólag nekem sem megy
(#) niedziela válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Mindent lehet.

clip.avi

(#) Kari55 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Akkor nem mindegy, hogy melyik rétegen van?
(#) niedziela válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

De, mindegy, csak én a mérést külön rétegen használom mert nem akarom kinyomtatni
(#) Kari55 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Nem megy...
Még is megy, rossz helyre kattintottam
Köszi. Kellemes ünnepeket
(#) Sendi válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Köszönöm, erre gondoltam.
(#) higbo hozzászólása Dec 26, 2012 /

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni, hogy tudnám a csatolt nyáktervet úgy átrendezni, hogy minél kevesebb átkötés legyen rajt? Bármiféle jó tanácsot elfogadok. Már mindenhogy próbáltam az auto-val, gondolom most jönne, hogy rajzolgassak magamtól… de nem is engedi törölni kapcsolásokat pl. Ami fix a kapcsoló helye meg a ledeknek is felül lenne a helyük dobókocka alakban a dobozban.

Ez az első projektem (speckó dobókocka Catan – Lovagok és Városok társashoz) szóval teljesen kezdő vagyok. Arduino hozta meg a kedvem az elektronikához és még csak eddig jutottam…

Előre is köszi,
(#) niedziela válasza higbo hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Ha mindenképpen 1 oldalasra akarod, és az elrendezés is fix, akkor elkerülhetetlen lesz a "sok" átkötés, vagy kétoldalasra tervezed.
(#) zoltan0801 válasza higbo hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Helo!
Ez attól függ. Milyen vonal vastagság az amit még ki tudsz maratni, nem tudom milyen eljárással szeretnéd, meg, hogy a LED-eken kívül a többi alkatrészt milyen szabadon lehet kezelni...
(#) higbo válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

egyoldalasra terveztem... kétoldalast tuti elszúrnám vasalásnál
(#) higbo válasza zoltan0801 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

igazából nem nagyon marattam még semmit, ez lenne majd az első próbálkozás... az is lehet ,hogy ez a vonal vastagság is túl vékony

(#) zoltan0801 válasza higbo hozzászólására (») Dec 26, 2012 / 1

Hát akkor ahogy Niedziela is írta, elkerülhetetlen a "sok" átkötés, bár nem tudom neked mi számít soknak. Viszont mindenképpen javasolnám, hogy saját magad rajzold meg, és ne hagyatkozz az autoroute-ra, mivel sokkal jobban át tudod látni a panelt, és megúszhatsz egypár átkötést. Törlés helyett pedig a Ripup parancsot használd.
(#) higbo válasza zoltan0801 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

köszi és hogy tudom "lekapni" layout editorban az egyes összeköttetéseket? pl mondjuk ha a GND saját megrajzolásával folytatnám a többit meghagynám az autoroute-nak
(#) niedziela válasza higbo hozzászólására (») Dec 26, 2012 / 1

Miért tettél különbséget GND és GND1 között ? GND1 nem kapcsolódik sehova, nincs bekötési pont hozzá.
(#) higbo válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

nem volt szándékos köszi javítottam
(#) HERC válasza higbo hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Ez a kapcsoló interrupt akarna lenni?
a 3as lábon 3.3v van a 4 esen meg GND vagy ez csak a lábak miatt van igy?
Ha az akar lenni akkor jobb megoldás ha pl.:10K val 3.3v tartod a micro lábát.És
gombal húzod földre és a 0-át figyeled a lábon.
Ha nem ragaszkodsz a shiftout nál melyik led világítson akkor ezt még rendezheted hogy
ne legyenek az ick és ledek között kereszt a gridet javaslom mil-ben használd és ezekkel
a számokkal operálj 50/25/12.5/6.25 mert így illeszkednek a rácson az alkatrészek.
Ha poli-val csinálsz az egész panelre egy GND-t akkor marad 50 légvezeték azt szerintem
ha átrendezed kicsit a panelt és a kapcsolgatást meg megoldod softwaresen simán
el fog férni egy oldalon az egész. Félig SMD félig furatos? Egyoldalon elférne az egész smdbe
is ledek ic gomb minden.
(#) higbo válasza HERC hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

köszi, mindenképp megpróbálom amiket írtál, meg köszi a számokat a grid-el már szétszívattam magam. Viszont a felemás megoldást meghagyom így elsőre, így is örülni fogok hogyha sikerül leforrasztanom az ellenállásokat.
(#) HERC hozzászólása Dec 28, 2012 / 1

Jó hát csak a fúrásra gondoltam hogy azt is meg lehet spórolni. panelfúró, fúrószál...
Hát a 2.54mm az pont 100mil de érdemes a mil hez hozzászokni mert ha esetleg
egyszer odáig jutsz hogy gyártatnod kell akkor könnyebb lesz az életed mivel a gyártók
mindig mil ben adják meg a lehetséges gyártási specifikációkat. Ha már egyszer elmozgattad
más gridben az alkatrészt akkor nagyon nehéz újra a rácsra tenni a lábakat.Én 6.25 mil-ben
szoktam csinálni igy soic, tqfp lábai pontosan ráillik a rácsra és két osztás a rácson már mutatja
hogy megvan az alap szigetelési távolság..Amit még kézzel ki lehet maratni.(persze lehet kisebb
szigtávolságot is csinálni)
Olyannal már valaki találkozott hoy eagle 5.xx-ben az alkatrészkönytárakban simán megengedi
a gate-nek ne legyen neve.Viszont a 6xxx már nem nyitja meg xml-ben kiírja hogy nincs neve a
gate-nek és sem az alkatérsz könytárat sem a könytárat használó rajzokat nem lehet megnyitni.Ha nincs az embernek 5 ös eagle kéznél hogy lehet az ilyet megjavítani?
(#) zamatőr válasza higbo hozzászólására (») Dec 28, 2012 / 1

Üdv!
Egy lehetséges megoldás. Az IC-k a hátoldalra kerülnek és csak a ledeknek , csatlakozóknak , nyomógombnak + 10 átkötésnek kel furat.
(#) niedziela hozzászólása Dec 28, 2012 /

Használ valaki Electra autoroutert az Eagle mellé ?
(#) kameleon2 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Nem - de igény lenne rá ...
(#) elektrocad válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Az Electra csak Windows alatt futtatható, ezért aki az Eagle-t más oprendszer alatt használja, annak sajnos ez nem segít.
Bővebb infó elérhetőséggel itt található. Kb. az oldal közepén, kicsit lejjebb kell görgetni.
Következő: »»   267 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem