Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Most ismerkedek a 6-os sorozattal. Ha leteszek egy méretvonalat, akkor azt már később nem tudom módosítani? (pl. a egyik végét a nyílnak áthelyezni?)
Ha erre gondoltál akkor lehet (move)
Igen erre. Használtam a MOVE-t de a hossz, 38.1 nem változott. Tehát, hogy pl. ne az egyik fórfülig mérjen, hanem a másikig. Vagy nem jól láttam?
Forrfültől forrfülig nem mér, csak forrszem-átmérőt. (Nekem legalábbis nem sikerült rábírnom eddig.)
Nekem sikerült, (ha erről van szó)
Igen, legalábbis én erre gondoltam. Akkor én nem csináltam jól valamit.
Én úgy csináltam, hogy először a két mérendő pont, majd elhúztam a széléig.
legalábbis a 6.1.0-ás verzióban A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Szia Én erre gondoltam. Tehát mondjuk csak az utolsó előttiig mérjen. Ha kitörlöm, és újat csinálok az úgy megy. De ezt rövidíteni, vagy nyújtani.
Idézet: „De ezt rövidíteni, vagy nyújtani.” Az utólag nekem sem megy
Akkor nem mindegy, hogy melyik rétegen van?
De, mindegy, csak én a mérést külön rétegen használom mert nem akarom kinyomtatni
![]()
Nem megy...
Még is megy, rossz helyre kattintottam Köszi. Kellemes ünnepeket A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, hogy tudnám a csatolt nyáktervet úgy átrendezni, hogy minél kevesebb átkötés legyen rajt? Bármiféle jó tanácsot elfogadok. Már mindenhogy próbáltam az auto-val, gondolom most jönne, hogy rajzolgassak magamtól… de nem is engedi törölni kapcsolásokat pl. Ami fix a kapcsoló helye meg a ledeknek is felül lenne a helyük dobókocka alakban a dobozban. Ez az első projektem (speckó dobókocka Catan – Lovagok és Városok társashoz) szóval teljesen kezdő vagyok. Arduino hozta meg a kedvem az elektronikához és még csak eddig jutottam… Előre is köszi,
Ha mindenképpen 1 oldalasra akarod, és az elrendezés is fix, akkor elkerülhetetlen lesz a "sok" átkötés, vagy kétoldalasra tervezed.
Helo!
Ez attól függ. Milyen vonal vastagság az amit még ki tudsz maratni, nem tudom milyen eljárással szeretnéd, meg, hogy a LED-eken kívül a többi alkatrészt milyen szabadon lehet kezelni...
egyoldalasra terveztem... kétoldalast tuti elszúrnám vasalásnál
igazából nem nagyon marattam még semmit, ez lenne majd az első próbálkozás... az is lehet ,hogy ez a vonal vastagság is túl vékony
Hát akkor ahogy Niedziela is írta, elkerülhetetlen a "sok" átkötés, bár nem tudom neked mi számít soknak. Viszont mindenképpen javasolnám, hogy saját magad rajzold meg, és ne hagyatkozz az autoroute-ra, mivel sokkal jobban át tudod látni a panelt, és megúszhatsz egypár átkötést. Törlés helyett pedig a Ripup parancsot használd.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
köszi
![]()
Miért tettél különbséget GND és GND1 között ? GND1 nem kapcsolódik sehova, nincs bekötési pont hozzá.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Ez a kapcsoló interrupt akarna lenni?
a 3as lábon 3.3v van a 4 esen meg GND vagy ez csak a lábak miatt van igy? Ha az akar lenni akkor jobb megoldás ha pl.:10K val 3.3v tartod a micro lábát.És gombal húzod földre és a 0-át figyeled a lábon. Ha nem ragaszkodsz a shiftout nál melyik led világítson akkor ezt még rendezheted hogy ne legyenek az ick és ledek között kereszt a gridet javaslom mil-ben használd és ezekkel a számokkal operálj 50/25/12.5/6.25 mert így illeszkednek a rácson az alkatrészek. Ha poli-val csinálsz az egész panelre egy GND-t akkor marad 50 légvezeték azt szerintem ha átrendezed kicsit a panelt és a kapcsolgatást meg megoldod softwaresen simán el fog férni egy oldalon az egész. Félig SMD félig furatos? Egyoldalon elférne az egész smdbe is ledek ic gomb minden.
köszi, mindenképp megpróbálom amiket írtál, meg köszi a számokat a grid-el már szétszívattam magam. Viszont a felemás megoldást meghagyom így elsőre, így is örülni fogok hogyha sikerül leforrasztanom az ellenállásokat.
Jó hát csak a fúrásra gondoltam hogy azt is meg lehet spórolni. panelfúró, fúrószál...
Hát a 2.54mm az pont 100mil de érdemes a mil hez hozzászokni mert ha esetleg egyszer odáig jutsz hogy gyártatnod kell akkor könnyebb lesz az életed mivel a gyártók mindig mil ben adják meg a lehetséges gyártási specifikációkat. Ha már egyszer elmozgattad más gridben az alkatrészt akkor nagyon nehéz újra a rácsra tenni a lábakat.Én 6.25 mil-ben szoktam csinálni igy soic, tqfp lábai pontosan ráillik a rácsra és két osztás a rácson már mutatja hogy megvan az alap szigetelési távolság..Amit még kézzel ki lehet maratni.(persze lehet kisebb szigtávolságot is csinálni) Olyannal már valaki találkozott hoy eagle 5.xx-ben az alkatrészkönytárakban simán megengedi a gate-nek ne legyen neve.Viszont a 6xxx már nem nyitja meg xml-ben kiírja hogy nincs neve a gate-nek és sem az alkatérsz könytárat sem a könytárat használó rajzokat nem lehet megnyitni.Ha nincs az embernek 5 ös eagle kéznél hogy lehet az ilyet megjavítani?
Üdv!
Egy lehetséges megoldás. Az IC-k a hátoldalra kerülnek és csak a ledeknek , csatlakozóknak , nyomógombnak + 10 átkötésnek kel furat.
Az Electra csak Windows alatt futtatható, ezért aki az Eagle-t más oprendszer alatt használja, annak sajnos ez nem segít.
Bővebb infó elérhetőséggel itt található. Kb. az oldal közepén, kicsit lejjebb kell görgetni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |