Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   268 / 444
(#) higbo hozzászólása Dec 29, 2012 /

Köszönöm Zamatőr! Milyen lépésekben javítottad? mármint szedtél "fel" összekötést aztán autorouter vagy az egészet újrarajzoltad? Hogy tudok módosítani egy összekötés letenni egy pad-ed? ( nekem nem engedi azt írja, hogy módosítsam a kapcsolási rajzban)
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) elektrocad válasza HERC hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Idézet:
„Viszont a 6xxx már nem nyitja meg xml-ben kiírja hogy nincs neve a
gate-nek és sem az alkatérsz könytárat sem a könytárat használó rajzokat nem lehet megnyitni.”

Ez így nem igaz. Nem mindegy, hogy az "xxx" helyébe mit írsz. A 6.2.0 verzióban orvosolva lett a probléma.
(#) HERC válasza higbo hozzászólására (») Dec 30, 2012 / 1

Úgy is lehet hogy "kézzel vezetés közben" középső gombbal vagy a legördülőben layert
váltasz és akkor automatikusan a váltás helyén létrehoz egy pad-et.Vagy kiraksz egy
padet és a name parancsal átírod a wire nevét arra amelyikhez kötni akarod.
Info gombbal elötte megnézheted mi a neve annak a wire-nak amihez kötni akarod.

electrocad:
Igen lehet csak nekem ez a kettő volt meg nem nagyon merek teljesen friss updateket
felrakni mindig fél évvel legalább le vagyok maradva. Most nekem 6.1 van akkor a 6.2 nél
már nyitja az ilyen lib-eket is?
(#) elektrocad válasza HERC hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Idézet:
„nem nagyon merek teljesen friss updateket felrakni”

Miért nem? Pedig jó néhány újdonság és hibajavítás van mindegyikben. Lásd itt.
Egyébként innen jutsz el az aktuális dokumentumhoz, vagy megtalálod a frissen telepített program "doc" mappájában "UPDATE_en.txt" néven, vagy a Start menüben az Eagle programnál az "Update Documentation" címszó alatt.
A frissítésektől nem kell félned, ha a gyártó oldaláról származnak, a kiadásuk előtt mindig hónapokig tesztelhetők a bétaverziók közül letölthető változatban. És sok felhasználó teszteli is.
(#) pluto válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ez így nagyon szép volt! Én még élénken emlékszem a 6.0-s verzióra, ahol a polarizált kondik lábait "elfelejtette" bekötni. És ez csak egy volt a sok közül. Tehát, ha valaki fenntartásokkal közelít az új verziókhoz, annak azért még lehet is alapja. Én akkor úgy "megrémültem", hogy hanyatt homlok rohantam vissza az 5.11-hez. Az viszont igaz, hogy már egy ideje mérlegelem az új verzió telepítését. Félre ne értsd, nagyon nagyra tartom az Eagle-t és eszembe nem jut lemondani róla, de HERC kolléga óvatosságát nagyon át tudom érezni.
(#) HERC válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Érdekes hogy a 6.1 és 6.3 között mennyi hibajavítás van.Ilyenekkel érdekes módon
még sosem találkoztam.Viszont az jó lenne ha végre lenne multi kijelölés pl egyszerre
mozgatáshoz ill. az origót át lehetne helyezni ha valamilyen okból nem a nyák bal
alsó sarkában lenne.Meg még jó lenne ha lehetne poliba importálni bitképet.Szívesen
tennék pár dolgot még a designátor rétegre. Sőt ha az el tudná kerülni a stopmask réteget.

pluto: na én pont ilyen fatal crash dolgokra gondoltam régen tele volt vele..
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) zamatőr hozzászólása Dec 30, 2012 /

Üdv!
Számítógép tápokban lévő trafók rajzait >lbr < hol találom?
Köszi.

Idézet:
„Viszont az jó lenne ha végre lenne multi kijelölés pl egyszerre mozgatáshoz...”

A "Group" paranccsal ez már nagyon régen megoldható. (Move group)

Idézet:
„...az origót át lehetne helyezni ha valamilyen okból nem a nyák bal
alsó sarkában lenne.”

Az előbbi kommenthez hasonlóan az egész panel elcsúsztatható - így az origó oda kerül, ahová akarod. (Mondjuk a "light" verzióban ennek vannak némi korlátai.)
(#) elektrocad válasza pluto hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Idézet:
„Én még élénken emlékszem a 6.0-s verzióra, ahol a polarizált kondik lábait "elfelejtette" bekötni. És ez csak egy volt a sok közül.”

Igazad van, valóban sok hiba volt a 6-os sorozat első kiadásában. Ezeket a hibákat, azonban viszonylag gyorsan orvosolták. A frissítések ingyenesek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a 6-os kiadás teljesen új alapokra épült, a fejlesztők is emberek.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) HERC válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ezt kifejthetnéd "hogyan kell"..

Jelöld ki "group"-pal és a "move"-val elmozgatod. Segítség az alsó állapotsorban.

Viszont ne akarj itt egy oktatást kérni. Visszaolvasva a topicot sok mindent megtanulhatsz.
(#) HERC válasza elektrocad hozzászólására (») Jan 2, 2013 /

Jaja ezt eddig is próbáltam sosem jött össze persze ha írtad volna hogy a jobb klikk menüben
lehet ezt a funkciót elérni persze rájöttem mert mostmár tudtam hogy lehet ilyet csinálni..
Szóval nem oktatást kértem volna 5-6 éve már biztosan használom ezt a progit és megtanultam együttélni azokkal a funkciókkal amik nem működnek ezeket csak simán
hanyagoltam eddig. Hoppá arról nem volt szó hogy a 6.1 ben elrontja a gerber file készítést
még jó hogy nem adtam le gyártásra és kiszúrtam hogy hiányzik a panelből itt-ott.....
Downgrade az ugye nem oké mert az 5 már nem ismeri fel a 6.1.0 file-okat..
Dejó a 6.3.0 már viszont normálisan megcsinálja a gerbert...Pedig a javítások között egy szó
nincs gerber-ről..Kiváncsian várom a 6.3 ban milyen hibákat fogok találni. Pedig nyáktervezés
kellős közepén nem szeretek verziót váltani.
(#) niedziela válasza HERC hozzászólására (») Jan 2, 2013 /

Van ami nem működik, de lehet több az ami működik, csak nem ismered.
Idézet:
„Pedig nyáktervezés kellős közepén nem szeretek verziót váltani.”

Nyugodtan válthatsz ha szükséges, mert fentről lefelé kompatibilis minden program.
(#) koczka hozzászólása Jan 2, 2013 /

Üdv.

Különböző SMD tokozású diódákat melyik könyvtárban lehet fellelni?
(#) niedziela válasza koczka hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

diode.lbr ebben vannak vegyesen + smd-ipc.lbr ez csak smd tok vegyesen.
Ha valami konkrét kell és nincs azt meg kell rajzolni.
(#) elektrocad válasza HERC hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Idézet:
„Kiváncsian várom a 6.3 ban milyen hibákat fogok találni.”

A gyártó oldalán megtalálhatók a bétaverziók is. Gyártásra még ne használd, de a további javítások újdonságok már láthatók bennük - ugyanott az Update text fájlban.
(#) Mdavid hozzászólása Jan 3, 2013 /

Sziasztok!

Készítettem egy NYÁk-tervet, de nem tudom megoldani, hogy ne kelljen átkötést használni. Tudna valaki segíteni ebben? Előre is köszi
(#) atiotezer válasza Mdavid hozzászólására (») Jan 3, 2013 / 1

Azért ellenőrizd le.
(#) Mdavid válasza atiotezer hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Köszönöm! Tudsz javasolni valami másik megoldást, amivel helyettesíthetném a nyomógombot? Vezetékkel oldanám meg a NYÁK-hoz rögzítést, így feleslegesen foglalja a helyet.
(#) atiotezer válasza Mdavid hozzászólására (») Jan 3, 2013 / 1

Használj kisebb nyomógombot.
pl. EAGLE Alkatrészkönyvtáron belül: switch-omron / B3F-10XX

(#) Mdavid hozzászólása Jan 3, 2013 /

Köszönöm szépen
(#) koczka hozzászólása Jan 4, 2013 /

Üdv.

Nyákba ültethető sorkapcsot álló formátumban lehet e találni valamely könyvtárban?
CON-PTR500 könyvtárban van de az fektetett formátumú.
(#) HERC válasza koczka hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Pedig szerintem ami nem H végű az vertikális lesz szerintem.
(#) szuszi39 hozzászólása Jan 4, 2013 /

Jelenleg egy öregebb, de nagyon könyen kezelhető francia programot használok nyáktervezésre, ha valakit (kezdőt) érdekel szivesen átadom. Nekem viszont olyan program kéne, amivel a most készülő CNC gépet mozgatni tudnám. Ezzel akarom a lukfurásokat csinálni.
Léptető meghajtót megcsináltam, ez pofon egyszerü, de halvány elképzelésem sincs hogyan fogom a loptorol vezérelni.Ha valaki ebben tudna segiteni. Csak megjegyzem, valamikor el.mérnöknek készültem, de az élet másként alakult, de 73 évesen erősen az elektronika felé hüzok, kizárólag hobbibol. Csak megjegyzem, tudom nem ide tartozik, de hátha érdekel valakit. Átalakitottam egy nyomtatót, hogy direkt tudtam nyákra nyomtatni, ez fél sker volt mer az általam kikevert tinta(alkoholos ) könyen bedugult.
Üdv minden fiatalnak.
(#) Mdavid válasza szuszi39 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Külön témája is van: Bővebben: Link
(#) koczka hozzászólása Jan 5, 2013 /

Üdv.

6.1-es eagle-el hogyan lehet sokszorosítani a nyáktervet brd-n, hogy többet tugyak kinyomtatni műnyomóra?
Replicate_Board.ulp valamiért nem működik.
(#) niedziela válasza koczka hozzászólására (») Jan 5, 2013 / 2

A dolog nem túl bonyolult, minden ulp nélkül.
Megnyitod a másolandó brd fájlt,
group - kijelölöd a rajzot - copy (klikk a rajzra)
új brd fájlt nyitasz - paste ahány rajzra szükséged van.
Leírni több volt mint megcsinálni.
(#) koczka válasza niedziela hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Köszönöm szépen.
(#) elektrocad válasza koczka hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Itt van egy elegáns megoldás.
(#) niedziela hozzászólása Jan 6, 2013 /

Hogyan lehet az autoroute-ból kizárni sávokat ?
Arra gondolok ahogyan kiválasztható mit routoljon hasonló módon kizárni?
Következő: »»   268 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem