Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha Németországban vásárolok egy DVB-vel rendelkezők TV-t, akkor azzal tudok majd itthon is fogni adókat? Mert úgy hallottam, hogy ez így nem működik, ha itthon szeretném használni, akkor magyar forgalomban kell TV-t vásárolnom.
Jól hallottad. Úgy tudom, Németországban a DVB-T sugárzás MPEG2, nálunk MPEG4, lehet, hogy tudja minkét normát, de ez nem biztos.
"Pucuka" köszönöm a gyors választ
És ha olyan TV-t veszek kinn, amelyik tudja az MPEG2 és MPEG4 -et is akkor működhet a dolog?
Elvileg igen, de jobb nem kísérletezni, ahhoz túl drága a dolog. De ha rászánod, kiderül.
Ha már tudja az MPEG4-et is, akkor kb. annyiba fog kerülni, mint nálunk.
Ezek szerint nálunk MPEG4 dekóder kell, ugye? Németbe pedig MPEG2 van?
Szia!
Itt a lista, ami neked kell: Bővebben: Link.
Kíváncsiságból megnéztem a Samsung LED TV-nk gépkönyvét, tudja az MPEG-2 , MPEG-4-et is. (meg az összes analógot is, PAL SECAM NTSC , több hangnormát) Szerintem mindenhol multifunkciósan gyártják már ezeket a TV-ket. Biztos ami biztos, külföldi vásárlás előtt meg kell nézni a készülék gépkönyvét.
Helló mindenki, nekem van egy Telefunken TTR-300 c típusú vevőm, megvettük, analóg helyére beraktuk, működött örültünk, aztán másfél év után elkezdett szaggatni a kép (az antennarendszerben semmi sem változott) és most december körül már használhatatlan lett,se hang, se kép, és érdeklődnék hogy valakinek valami tapasztalata ezzel a fajta készülékkel? Győr mellett lakom, 22 km-re
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Szia!
Az analóg adások jönnek ezzel az antennarendszerrel?
Azok hiba nélkül, lényegében ez egy tetőantenna, ha jól tudom 4 db-ból áll, és van hozzá a padláson egy erősítő is.
Vedd le a vevő burkolatát és nézd meg, hogy vannak-e benne púpos kondenzátorok.
Holnap délután belenézek, aztán jelentkezem hogy mi a helyzet.
Belenéztem, egy kondi van benne, szemmel láthatóan tökéletes.
Ha a Gerecsét fogtad (fogod), akkor ne csodálkozz, a közel 100kW-ott levették kb. 16/40kW-ra, ráadásul más frekire.
A hálózati adaptere leadja a megfelelő feszültséget?Adapter.. Úgy mérd meg a kimeneti feszültségét, hogy legyen a készülékhez csatlakozva és a készülék beépített csatlakozójának a sarkain mérj.
Honnét tudom hogy meiket fogtam? Én automata keresést szoktam indítani.
Levettem a tetejét, és a hátulján a lemezt, bedugtam hogy megmérjem, és ilyen sercegő hangot adott, megfogtam a processzort, melegedett, pedig ha 15 mp-re volt bedugva, nem értettem mitől, megpróbáltam megint, kivettem a kártyaolvasó panelt, hogy jobban lássam mi van alatta, és egy ellenállás utána elfüstölt, ahogy bedugom, egyből felizzik, na ezt magyarázza meg valaki
Sziasztok!
Segítség kellene,van egy technisat hdt4 beltérim,és 10 perc után nem reagál semmire a távirányítóról.Elem csere nem segít,próbáltam.Lehetséges hogy lefagy?Hogy lehet ezt kiküszöbölni?Sajnos a beltérin semmilyen kezelési lehetőség nincs.Így csak egy csatornát tudok nézni kb.5-10 perc után.Ha áramtalanítom 1 óra múlva megint csak 5-10 percig működik. Szoftverfrissítést lehetséges valahogy? Előre is köszönöm.
Én azt mondom, hogy "öreg" plazma TV-d van, vagy LED-es LCD. Bár néha az újaknál is előfordul.
Szóval, az a baj, hogy a leöregedő TV egyre nagyobb infra kisugárzással rendelkezik. Ez a TV bemelegedésével arányosan változik. Próbáld meg hogy a "lefagyáskor" csak a TV-t kapcsolod ki, s akkor reagál-e a beltéri a távirányítóra.
Sziasztok!
Antenna választásban szeretném a segítségeteket kérni. Most készülök digitális antennát vásárolni. Olyan helyen lakom ahol elég gyenge a digitális vétel. Mekkora antennát javasoltok, milyen kialakításút, hogy ki tudjam használni a dvb-t előnyeit. Válaszotokat előre is köszönöm.
Szerintem egy ilyen elég lesz neked.
Nincs speciális digitális antenna, ahogy annakidején színes konverter sem volt. Vegyél egy nagynyereségű UHF sáv (lehetőleg UHF V. sáv 582 - 862 MHz ) vételére alkalmas antennát, lehetőleg ne erősítőst. Az antenna fejbe csak akkor kell erősítő, ha hosszú levezető kábelt kell alkalmazni.
Családi ház padlástérbe, vagy tetőre lenne telepítve. Szerintem a tv ig kb 6-8 méter.
A mindig-tv weboldalán az a terület alacsony jelszint-el van jelölve, tehát valami nagy nyereségű antenna kellene. Néztem az auchan-ban, ott valami 36dB volt ráírva. Ki tudja mennyire igaz. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Nem lesz ott probléma! Budapest és Gerecse is elérhető, csak tedd ki a tetőn kívülre az antennát és forgasd irányba.
Pucuka azt írta erősítő nélkülit.
Akkor is ha az a tetőn lenne? kb 6-8m Auchanban láttam 7e körül, az volt ráírva 36dB ha jól emlékszem. Van annál komolyabb?
Az a baj az erősítővel, hogy szélessávú. És nem a térerősséget erősíti, hanem csak az antenna jelét. Ha nincs térerősség, nincs mit erősíteni a zajon, és zavarokon kívül. Így nemcsak a vett jelet erősíti, hanem minden más összeszedett zavarjelet is. Elég a szomszédban egy leszakadt zavarszűrőjű hűtőszekrény, és máris ugrál a képed minden kompresszor indulásnál. A 6 - 8 m antennakábel meg nem indokolja az erősítő használatát. Mindenesetre olyan magasra tedd az antennát, amilyen magasra csak lehet, és az a 36 dB valószínűleg nem igaz, de ha ennyit mernek ráírni, biztos nagy a nyeresége. De ez a kisebbik probléma. Úgy tűnik, elég reflexiós helyen laksz, ezért különösen fontos az éles irányítottságú antenna, (aminek egyúttal a nyeresége is nagy) és a pontos irányba állítás.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |