Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha Németországban vásárolok egy DVB-vel rendelkezők TV-t, akkor azzal tudok majd itthon is fogni adókat? Mert úgy hallottam, hogy ez így nem működik, ha itthon szeretném használni, akkor magyar forgalomban kell TV-t vásárolnom.
Jól hallottad. Úgy tudom, Németországban a DVB-T sugárzás MPEG2, nálunk MPEG4, lehet, hogy tudja minkét normát, de ez nem biztos.
"Pucuka" köszönöm a gyors választ
És ha olyan TV-t veszek kinn, amelyik tudja az MPEG2 és MPEG4 -et is akkor működhet a dolog?
Elvileg igen, de jobb nem kísérletezni, ahhoz túl drága a dolog. De ha rászánod, kiderül.
Ha már tudja az MPEG4-et is, akkor kb. annyiba fog kerülni, mint nálunk.
Ezek szerint nálunk MPEG4 dekóder kell, ugye? Németbe pedig MPEG2 van?
Szia!
Itt a lista, ami neked kell: Bővebben: Link.
Kíváncsiságból megnéztem a Samsung LED TV-nk gépkönyvét, tudja az MPEG-2 , MPEG-4-et is. (meg az összes analógot is, PAL SECAM NTSC , több hangnormát) Szerintem mindenhol multifunkciósan gyártják már ezeket a TV-ket. Biztos ami biztos, külföldi vásárlás előtt meg kell nézni a készülék gépkönyvét.
Helló mindenki, nekem van egy Telefunken TTR-300 c típusú vevőm, megvettük, analóg helyére beraktuk, működött örültünk, aztán másfél év után elkezdett szaggatni a kép (az antennarendszerben semmi sem változott) és most december körül már használhatatlan lett,se hang, se kép, és érdeklődnék hogy valakinek valami tapasztalata ezzel a fajta készülékkel? Győr mellett lakom, 22 km-re
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Szia!
Az analóg adások jönnek ezzel az antennarendszerrel?
Azok hiba nélkül, lényegében ez egy tetőantenna, ha jól tudom 4 db-ból áll, és van hozzá a padláson egy erősítő is.
Vedd le a vevő burkolatát és nézd meg, hogy vannak-e benne púpos kondenzátorok.
Holnap délután belenézek, aztán jelentkezem hogy mi a helyzet.
Belenéztem, egy kondi van benne, szemmel láthatóan tökéletes.
Ha a Gerecsét fogtad (fogod), akkor ne csodálkozz, a közel 100kW-ott levették kb. 16/40kW-ra, ráadásul más frekire.
A hálózati adaptere leadja a megfelelő feszültséget?Adapter.. Úgy mérd meg a kimeneti feszültségét, hogy legyen a készülékhez csatlakozva és a készülék beépített csatlakozójának a sarkain mérj.
Honnét tudom hogy meiket fogtam? Én automata keresést szoktam indítani.
![]()
Levettem a tetejét, és a hátulján a lemezt, bedugtam hogy megmérjem, és ilyen sercegő hangot adott, megfogtam a processzort, melegedett, pedig ha 15 mp-re volt bedugva, nem értettem mitől, megpróbáltam megint, kivettem a kártyaolvasó panelt, hogy jobban lássam mi van alatta, és egy ellenállás utána elfüstölt, ahogy bedugom, egyből felizzik, na ezt magyarázza meg valaki
![]() ![]()
Sziasztok!
Segítség kellene,van egy technisat hdt4 beltérim,és 10 perc után nem reagál semmire a távirányítóról.Elem csere nem segít,próbáltam.Lehetséges hogy lefagy?Hogy lehet ezt kiküszöbölni?Sajnos a beltérin semmilyen kezelési lehetőség nincs.Így csak egy csatornát tudok nézni kb.5-10 perc után.Ha áramtalanítom 1 óra múlva megint csak 5-10 percig működik. Szoftverfrissítést lehetséges valahogy? Előre is köszönöm.
Én azt mondom, hogy "öreg" plazma TV-d van, vagy LED-es LCD. Bár néha az újaknál is előfordul.
Szóval, az a baj, hogy a leöregedő TV egyre nagyobb infra kisugárzással rendelkezik. Ez a TV bemelegedésével arányosan változik. Próbáld meg hogy a "lefagyáskor" csak a TV-t kapcsolod ki, s akkor reagál-e a beltéri a távirányítóra.
Sziasztok!
Antenna választásban szeretném a segítségeteket kérni. Most készülök digitális antennát vásárolni. Olyan helyen lakom ahol elég gyenge a digitális vétel. Mekkora antennát javasoltok, milyen kialakításút, hogy ki tudjam használni a dvb-t előnyeit. Válaszotokat előre is köszönöm.
Szerintem egy ilyen elég lesz neked.
Nincs speciális digitális antenna, ahogy annakidején színes konverter sem volt. Vegyél egy nagynyereségű UHF sáv (lehetőleg UHF V. sáv 582 - 862 MHz ) vételére alkalmas antennát, lehetőleg ne erősítőst. Az antenna fejbe csak akkor kell erősítő, ha hosszú levezető kábelt kell alkalmazni.
Családi ház padlástérbe, vagy tetőre lenne telepítve. Szerintem a tv ig kb 6-8 méter.
A mindig-tv weboldalán az a terület alacsony jelszint-el van jelölve, tehát valami nagy nyereségű antenna kellene. Néztem az auchan-ban, ott valami 36dB volt ráírva. Ki tudja mennyire igaz. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Nem lesz ott probléma! Budapest és Gerecse is elérhető, csak tedd ki a tetőn kívülre az antennát és forgasd irányba.
Pucuka azt írta erősítő nélkülit.
Akkor is ha az a tetőn lenne? kb 6-8m Auchanban láttam 7e körül, az volt ráírva 36dB ha jól emlékszem. Van annál komolyabb?
Az a baj az erősítővel, hogy szélessávú. És nem a térerősséget erősíti, hanem csak az antenna jelét. Ha nincs térerősség, nincs mit erősíteni a zajon, és zavarokon kívül. Így nemcsak a vett jelet erősíti, hanem minden más összeszedett zavarjelet is. Elég a szomszédban egy leszakadt zavarszűrőjű hűtőszekrény, és máris ugrál a képed minden kompresszor indulásnál. A 6 - 8 m antennakábel meg nem indokolja az erősítő használatát. Mindenesetre olyan magasra tedd az antennát, amilyen magasra csak lehet, és az a 36 dB valószínűleg nem igaz, de ha ennyit mernek ráírni, biztos nagy a nyeresége. De ez a kisebbik probléma. Úgy tűnik, elég reflexiós helyen laksz, ezért különösen fontos az éles irányítottságú antenna, (aminek egyúttal a nyeresége is nagy) és a pontos irányba állítás.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |