Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   455 / 1190
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Nem biztos, hogy a plusz jel azt jelenti. Jelentheti azt is, hogy abban a tokban ez a két alkatrész van együtt valamilyen kötésben.
(#) Szpisti válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Ez egy soros RC tagból álló rádiófrekis zavarszűrő.
Nem árt nagyáramú jelfogó érintkezőkkel párhuzamosan tenni, vagy pl. kefés motorok esetén csillapítja a szikrázás keltette zavarokat, és magát a szikraképződést is.
De erősítők hálózati trafója környékén is láttam hasonlót zavarszűrőként.
Ha jól emlékszem a Remix is gyártotta, van is otthon pár darab.
(#) mraulajos válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Köszönöm, minden világos.
(#) hackerfish válasza Zsora hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Köszi! Igen, ez nagyon hasonló.
Én is láttam, hogy a belsejében egy fémhenger van, ugyanis a bal oldaláról lepattant egy nagyobbacska darab, kilátszik a bele.
Valószínűleg a csavarhúzóval sérthettem meg. Mivel más hibás alkatrészt nem láttam a környéken, kicserélten.
A "működik"-et úgy értettem, hogy ha azon a részen matattam az újammal, néha beindult, előtte meg mindig beindult. Először a gombelem csatlakozójára gyanakodtam, de annak nincs baja, aztán észrevettem ezt a hibás kvarcot. Másik alaplapból kiszedtem 32,7 feliratú, kicsit nagyobbat, de hasonlót. Ezzel próbáltam helyettesíteni, egyelőre nem sok sikerrel. Azt hiszem holnap kicserélem az egész alaplapot, de a hibásat megpróbálom javítani. Kis ideig próbálgattam ventillátor nélkül is, lehet ezt a proci nem bírta már.
(#) papao válasza exorcist hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

T. exorcist! Sajnálattal, de manapság már nem minden nap van forr. páka a kezemben, de sikerült megoldanom a problémát, a tápegységet is sikerült megjavítanom. Valóban egy felszitázott IC-ről van szó! Ez, a belinkelt SG6516-al teljesen azonos!! Utólag is köszönöm!

SG6516.pdf

(#) granpa hozzászólása Feb 18, 2013 /

T. Hozzáértők!
A CF 72306 (14 lábú TI)-ról hasonlósági alapon azt találtam; v.mi telex IC. Én a 306-os végződésről V-comparatorra gondoltam.
Az SN75107 (-- " --); dual line receiver ZVS switch time controll
A DTS7512 (14 lábú)-ről; dual CMOS analog switch
Igaz amit találtam? Köszönöm a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Szia!
A kereső mit sugall: Bővebben: Link
(#) Szpisti válasza granpa hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

A 72306 egy video ic, szinkron szeparátorokkal, teletex dekoder és video grafika kezelő funkciókkal.
Kicsit több lábbal, konkrétan 20-al.
A 75107 sok régi telekommunikációs cuccban megtalálható, vonali vevő, de használták komparátornak is például. A ZVS= nullátmenetes kapcsoló vezérlésére is alkalmas.
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Köszönöm!
Egyedül az SN75107-re találtam értelmeset, a többire baromság, vagy semmi. Lehet, nem tudom kezelni a keresőt? Ez nem jött össze. Sajnos már azt sem találom, ahol a kérdésben írtakat leltem. Az előbb teletex helyett telexet írtam, a CF72306-ra, elnézést. Azt, hogy teletex-es valami, megtaláltam, de semmi más adatot nem.
(#) granpa válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Köszönöm!
A 72306 lábszámát is elírtam. A 75107-nél pont a komparátorként használata érdekelne, mivel elég gyors, de a ZVS-es alkalmazás is felmerült.
A DTS 7512-ről Te sem találtál semmit? Egy fél 4066 helyett lenne jó.(Ha jó lenne.)
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Kattints rá a teletextes csippre: Bővebben: Link. Ha a kereső által dobott linkek tartalma nem ad választ, akkor nem érdemes foglalkozni az alkatrésszel.
(#) Szpisti válasza granpa hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Szerintem a DTS-t is elírtad, mert dupla analóg kapcsoló, a 4066-hoz hasonló az az AD7512 lenne.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Köszönöm!
Majd tanulmányozom a kapcsolását.
(#) granpa válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Biztos, hogy nem írtam el, tuti ez van ráírva, és az AD7512-ra asszociáltam ezért.
(#) lac08 hozzászólása Feb 19, 2013 /

Üdv mindenkinek!

Van egy IC-m.
SGS gyártmány - ám azt se tudom, jó-e vagy sem, mert egyszerűen azt sem tudom - micsoda? Afféle ötlábú, mint az itt sokat emlegetett TDA2003 és társai, és az van ráírva: 8437A

Valaki esetleg meg tudná mondani, mi a szösz ez egyáltalán, ugyanis a neten sehol sem találtam róla semmi adatot, olyan mintha nem is létezne ...
(#) dravecz hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok!
A fotótóról meg tudjátok állapítani,hogy egyenáramú Ampermérő?
Én is szeretném tudni.
(#) mps válasza dravecz hozzászólására (») Feb 19, 2013 / 1

Szia! Ha minden igaz és jól látom akkor egyenáramú. Van a pontosság jelzés előtt egy kis vonalka (az 1,5 előtt) ha az egyenes akkor egyen, ha hullámos akkor váltó.
(#) Szpisti válasza lac08 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Szerintem az egy kapcsolóüzemű negatív feszstabilizátor lesz . Negatív tápot tud előállítani ha csak egy pozitív feszed van.

S-8437AF.pdf

(#) etm válasza mps hozzászólására (») Feb 19, 2013 / 1

Hello! Szerintem is egyenáramú az ampermérő,mivel a beosztások a skálán egyforma távolságra helyezkednek el mindenhol. A váltóáramú ampermérőnél pedig az elején sűrűbbek a beosztások,és a vége felé távolodnak egymástól. Tehát nem lineáris a skála.
Nekem is lenne egy kérdésem! Meg tudná-e valaki magyarázni a működését egy tápegységnek,ahol van egy ellenállás és kondenzátor párhuzamosan kötve egymással,és ezzel sorba kapcsolva van egy dióda,és ez az egész párhuzamosan van kötve a transzformátor primer tekercsével amit egy mosfet kapcsolgat egyenárammal(impulzusokkal).Nem értem,hogy melyik alkatrésznek mi a szerepe,és milyen lesz a trafóból kijövő jel? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
(#) bandi777 válasza dravecz hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Szia!

van egy 1,5 után egy fejrefordított T és ezek előtt a vonalka sima. Váltóáramúaknál az hullámvonal szokott lenni, tehát ez szerintem egyenáramú. De ha váltóáramúra van szükséged csak egy diódahídba kell bekötnöd, és teljessen jól fog működni. Vagy akár a belsejébe is rakhatod a diódahidat. (Ha a frekvencia nem túl alacsony, és nem lengeti a mutatót)
(#) proli007 válasza etm hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Hello! Egy kérdést, csak egy helyen teszünk fel. De PWM négyszögjel. üdv!
(#) sooty hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok, ennek relének elérhető valahol az adatlapja, vagy a paramétereit ismeri valaki? Köszönettel.
(#) martin66789 hozzászólása Feb 21, 2013 /

Sziasztok
Gyors segítség kellene!!
Kaptam egy hétre digitalizáló eszközt de a videómhoz nem tudom csatlakoztatni. A videóm elég régi csak SCART kimenet van rajta. A digitalizáló bemenetén meg csak RCA csatlakozás van.
Az lenne a sürgős kérdésem hogy hogyan lehet a SCART kimenetet RCA csatlakozóra átalakítani ???
Kellene az egy video és a két hang pólusa(L és R). A gogle-ban sok bekötési képet láttam csak lehet hogy rossz és ha bekötöm bármelyik eszközt tönkretehetem. Úgyhogy várom a megoldást sürgősen???
(#) Szpisti válasza martin66789 hozzászólására (») Feb 21, 2013 / 1

Egyszerű! Beszaladsz egy műszaki áruházba és veszel egy ilyent
Ennyi pénzért nem szabad még pákát fogni sem
(#) martin66789 hozzászólása Feb 21, 2013 /

Én most nem megyek városba és egy pár kazetta bedigitalizálásáért nem veszek ilyen eszközt inkább fogom a pálkámat és gyorsan csinálok egyed csak adjatok valami jó kapcsrajzot.
(#) interferi válasza martin66789 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

(#) Gabó válasza martin66789 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Bővebben: Link
Pl ez jó lehet
(#) martin66789 válasza interferi hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Ez megbízható kapcsolási rajz???
(#) ttindian hozzászólása Feb 21, 2013 /

Sziasztok
Ujra a segitsegeteket kernem, meghalt a 12-220v atalakitom , ha bedugom a 12voltba a led megvilan de csak enyi, nem latok egy alkatreszt sem elfustolve , mindig csak 1 fogyasztoval hasznaltam , tehat nem volt tulterhelve .
Melekelek 1 kepet. elore is koszi.

12v 220v.jpg

(#) silent15 válasza ttindian hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

A FET ek szoktak külső jel nélkül tönkremenni (nekem már volt ár 1-2 példa), próbáld megmérni őket.
Következő: »»   455 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem