Fórum témák
» Több friss téma |
Nem biztos, hogy a plusz jel azt jelenti. Jelentheti azt is, hogy abban a tokban ez a két alkatrész van együtt valamilyen kötésben.
Ez egy soros RC tagból álló rádiófrekis zavarszűrő.
Nem árt nagyáramú jelfogó érintkezőkkel párhuzamosan tenni, vagy pl. kefés motorok esetén csillapítja a szikrázás keltette zavarokat, és magát a szikraképződést is. De erősítők hálózati trafója környékén is láttam hasonlót zavarszűrőként. Ha jól emlékszem a Remix is gyártotta, van is otthon pár darab.
Köszi! Igen, ez nagyon hasonló.
Én is láttam, hogy a belsejében egy fémhenger van, ugyanis a bal oldaláról lepattant egy nagyobbacska darab, kilátszik a bele. ![]() Valószínűleg a csavarhúzóval sérthettem meg. Mivel más hibás alkatrészt nem láttam a környéken, kicserélten. A "működik"-et úgy értettem, hogy ha azon a részen matattam az újammal, néha beindult, előtte meg mindig beindult. Először a gombelem csatlakozójára gyanakodtam, de annak nincs baja, aztán észrevettem ezt a hibás kvarcot. Másik alaplapból kiszedtem 32,7 feliratú, kicsit nagyobbat, de hasonlót. Ezzel próbáltam helyettesíteni, egyelőre nem sok sikerrel. Azt hiszem holnap kicserélem az egész alaplapot, de a hibásat megpróbálom javítani. Kis ideig próbálgattam ventillátor nélkül is, lehet ezt a proci nem bírta már.
T. exorcist! Sajnálattal, de manapság már nem minden nap van forr. páka a kezemben, de sikerült megoldanom a problémát, a tápegységet is sikerült megjavítanom. Valóban egy felszitázott IC-ről van szó! Ez, a belinkelt SG6516-al teljesen azonos!! Utólag is köszönöm!
T. Hozzáértők!
A CF 72306 (14 lábú TI)-ról hasonlósági alapon azt találtam; v.mi telex IC. Én a 306-os végződésről V-comparatorra gondoltam. Az SN75107 (-- " --); dual line receiver ZVS switch time controll A DTS7512 (14 lábú)-ről; dual CMOS analog switch Igaz amit találtam? Köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Szia!
A kereső mit sugall: Bővebben: Link
A 72306 egy video ic, szinkron szeparátorokkal, teletex dekoder és video grafika kezelő funkciókkal.
Kicsit több lábbal, konkrétan 20-al. A 75107 sok régi telekommunikációs cuccban megtalálható, vonali vevő, de használták komparátornak is például. A ZVS= nullátmenetes kapcsoló vezérlésére is alkalmas.
Köszönöm!
Egyedül az SN75107-re találtam értelmeset, a többire baromság, vagy semmi. Lehet, nem tudom kezelni a keresőt? Ez nem jött össze. Sajnos már azt sem találom, ahol a kérdésben írtakat leltem. Az előbb teletex helyett telexet írtam, a CF72306-ra, elnézést. Azt, hogy teletex-es valami, megtaláltam, de semmi más adatot nem.
Köszönöm!
A 72306 lábszámát is elírtam. A 75107-nél pont a komparátorként használata érdekelne, mivel elég gyors, de a ZVS-es alkalmazás is felmerült. A DTS 7512-ről Te sem találtál semmit? Egy fél 4066 helyett lenne jó.(Ha jó lenne.)
Kattints rá a teletextes csippre: Bővebben: Link. Ha a kereső által dobott linkek tartalma nem ad választ, akkor nem érdemes foglalkozni az alkatrésszel.
Szerintem a DTS-t is elírtad, mert dupla analóg kapcsoló, a 4066-hoz hasonló az az AD7512 lenne.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Köszönöm!
Majd tanulmányozom a kapcsolását.
Biztos, hogy nem írtam el, tuti ez van ráírva, és az AD7512-ra asszociáltam ezért.
Üdv mindenkinek!
Van egy IC-m. SGS gyártmány - ám azt se tudom, jó-e vagy sem, mert egyszerűen azt sem tudom - micsoda? Afféle ötlábú, mint az itt sokat emlegetett TDA2003 és társai, és az van ráírva: 8437A Valaki esetleg meg tudná mondani, mi a szösz ez egyáltalán, ugyanis a neten sehol sem találtam róla semmi adatot, olyan mintha nem is létezne ...
Sziasztok!
A fotótóról meg tudjátok állapítani,hogy egyenáramú Ampermérő? Én is szeretném tudni.
Szia! Ha minden igaz és jól látom akkor egyenáramú. Van a pontosság jelzés előtt egy kis vonalka (az 1,5 előtt) ha az egyenes akkor egyen, ha hullámos akkor váltó.
Szerintem az egy kapcsolóüzemű negatív feszstabilizátor lesz . Negatív tápot tud előállítani ha csak egy pozitív feszed van.
Hello! Szerintem is egyenáramú az ampermérő,mivel a beosztások a skálán egyforma távolságra helyezkednek el mindenhol. A váltóáramú ampermérőnél pedig az elején sűrűbbek a beosztások,és a vége felé távolodnak egymástól. Tehát nem lineáris a skála.
Nekem is lenne egy kérdésem! Meg tudná-e valaki magyarázni a működését egy tápegységnek,ahol van egy ellenállás és kondenzátor párhuzamosan kötve egymással,és ezzel sorba kapcsolva van egy dióda,és ez az egész párhuzamosan van kötve a transzformátor primer tekercsével amit egy mosfet kapcsolgat egyenárammal(impulzusokkal).Nem értem,hogy melyik alkatrésznek mi a szerepe,és milyen lesz a trafóból kijövő jel? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Szia!
van egy 1,5 után egy fejrefordított T és ezek előtt a vonalka sima. Váltóáramúaknál az hullámvonal szokott lenni, tehát ez szerintem egyenáramú. De ha váltóáramúra van szükséged csak egy diódahídba kell bekötnöd, és teljessen jól fog működni. Vagy akár a belsejébe is rakhatod a diódahidat. (Ha a frekvencia nem túl alacsony, és nem lengeti a mutatót)
Hello! Egy kérdést, csak egy helyen teszünk fel. De PWM négyszögjel. üdv!
Sziasztok, ennek relének elérhető valahol az adatlapja, vagy a paramétereit ismeri valaki? Köszönettel.
Sziasztok
Gyors segítség kellene!! Kaptam egy hétre digitalizáló eszközt de a videómhoz nem tudom csatlakoztatni. A videóm elég régi csak SCART kimenet van rajta. A digitalizáló bemenetén meg csak RCA csatlakozás van. Az lenne a sürgős kérdésem hogy hogyan lehet a SCART kimenetet RCA csatlakozóra átalakítani ??? Kellene az egy video és a két hang pólusa(L és R). A gogle-ban sok bekötési képet láttam csak lehet hogy rossz és ha bekötöm bármelyik eszközt tönkretehetem. Úgyhogy várom a megoldást sürgősen???
Egyszerű! Beszaladsz egy műszaki áruházba és veszel egy ilyent
Ennyi pénzért nem szabad még pákát fogni sem
Én most nem megyek városba és egy pár kazetta bedigitalizálásáért nem veszek ilyen eszközt inkább fogom a pálkámat és gyorsan csinálok egyed csak adjatok valami jó kapcsrajzot.
Ime Bővebben: Link
Bővebben: Link
Pl ez jó lehet
Ez megbízható kapcsolási rajz???
Sziasztok
Ujra a segitsegeteket kernem, meghalt a 12-220v atalakitom , ha bedugom a 12voltba a led megvilan de csak enyi, nem latok egy alkatreszt sem elfustolve , mindig csak 1 fogyasztoval hasznaltam , tehat nem volt tulterhelve . Melekelek 1 kepet. elore is koszi.
A FET ek szoktak külső jel nélkül tönkremenni (nekem már volt ár 1-2 példa), próbáld megmérni őket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |