Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók

Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 115
(#) Szpisti válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Először én sem akartam hinni a szememnek, rendes széles szalagos szalagpálya, vezetőgörgők kazettáshoz való fejjel, a szalagvezető villák lecsiszolva.
De aztán kénytelen voltam elhinni, mert a fejeket rögzítő fém kengyelek is a szűk kazettás fejhez készültek eredetileg.
Aztán most rákerestem, és bizony gyártották ezt ebben a formában is.
Nem mondom ha lenne 4 darab félsávos normál fej a kezem ügyében, biztosan átalakítanám azokhoz.
De kukkants rá erre az oldalra, a lap alján látható és olvasható az amin mi itt csodálkozunk

Ja igen, a vakerán is én érdeklődtem...
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
(#) szamóca hozzászólása Feb 13, 2013 /

Kánaán.
(#) (Felhasználó 46585) válasza szamóca hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Délután én is láttam egy szobát, abban 3 nagy orsós volt, meg egy rakás egyéb kütyü. De azon látszott, hogy egy nappali szoba.
Ez valami bolt? Mindig azon gondolkodtam, hogy ilyet kellene nyitni. Zárás után...
(#) szamóca válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Nem, ez egy hazai magángyűjtő orsós részlege. A kazis rész az ami inkább a döbbenet.
(#) (Felhasználó 46585) válasza szamóca hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Mindenki gyűjt valamit....bélyeget, barátnőt, pénzt, kapcsolatokat és van aki magnókat...
(#) veroka válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Szia,

mintha nekem lenne egy tekercs elfekvő PER 528 valahol. Megnézem, ha megvan akkor a tied.
(#) Szpisti válasza veroka hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Tyűű, az kitűnő lenne! Ha megtalálod priviben megbeszéljük a részleteket. Köszi!

(#) szamóca válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Úgy látom nem kelt el. Ez egyébként egy igencsak jó tekerenc berendezés, és még jó állapotban is van. Az ára is korrekt, már ha gyűjtőszemmel vizsgáljuk.

Elnéztem, azt hittem elkelt. Tehát, érdemes lesz figyelni... lesz ez még olcsóbb is.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
(#) BEAG válasza szamóca hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Igen, az.
A Союз 111-es magnómon is van, a szalagfeszítést változtatja
(#) coyote55 válasza BEAG hozzászólására (») Feb 19, 2013 / 1

Ezek szerint én nyertem, mert anélkül is megírtam, hogy mi a kapcsoló szerepe, hogy lenne ilyen magnóm
(#) szamóca válasza BEAG hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Akkor jól tippeltem.
Kissé más az orosz logika.
Ha hegeszt, akkor akut is tölt, sőt bikázni is lehet vele.
(#) (Felhasználó 46585) válasza szamóca hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Esetleg még borotvához is van kimenete...
(#) czibulak válasza szamóca hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Idézet:
„Ha hegeszt, akkor akut is tölt”

Ebben igazad van, Van egy régi szovjet aksi töltőm, vékony rézdrótocskákat nagyon szépen hegeszti elfele, csak kicsit köpköd
A szivargyújtóban megszakadt az ellenállás és én észlény így hegesztettem össze.

Eddig annyi változás történt a magnóval, hogy pótoltam a hiányzó hálózati csatlakozót, nem a legszebben, de még ráérek szépíteni ha jó is.

Képek majd következnek, már elkértem muttertől a gépet, már csak lelkierőt kell gyűjtsek hozzá.

Amint körbe kattintottam töltöm fel a képeket.
(#) BEAG válasza coyote55 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Így van, Tiéd az első díj.
S mivel nincs ilyen magnód, még a "Miért nem hajlandó felvenni a bal sávon, mikor mérve minden jó?" kérdésen való merengést is megúszod.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) klaczy hozzászólása Feb 21, 2013 /

Üdv. Mindenkinek!
Van egy Grundig licensze alapján gyártott Unitra ZK-140-es magnóm. Tökéletesen működik, sajnos bizonyos hangerő álláskor veszttül sípol. Ha egy kicsit megtekergetem a hangerős szabályzót néha elmúlik. Lehet, hogy a potit kellene kipucolnom? Amúgy csak 2éve ven benne sikerült szereznem hozzá akkor egy teljesen újjat!
(#) coyote55 válasza BEAG hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Előmágnesezés?
(#) szamóca válasza BEAG hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Ez attól függ mit, hogyan mérsz.
(#) szamóca hozzászólása Feb 21, 2013 /

Haver dicsekszik a kollégáknak az orsós szerzeményével.
A programozó matematikus végzetségű rendszergazda kérdése.
- És erre hogy töltesz le zenét?
(#) joci válasza szamóca hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Én diákoknak vittem be egy szalagos maqnót. Jött két informatikai technikusnak készülő diák.
Első kérdésük: Erre milyen hosszú adat fér?
(#) pucuka válasza joci hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Miért nem mondtad, hogy másfél órányit. Végül is adatot (információt) viszel fel rá, mégha analóg formában is.
(#) BEAG válasza szamóca hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Egyelőre még csak hirtelen felindulásból, "hol tűnik el a jel"-módon.
Jobban bele kell majd "mászni" a magnóba (a transzformátor zörög, a főmotor környékén valami csúnyán rezonál, bilikék ISOSTAT-ok cserélendők, .... ), csak még nem szántam rá magam.
(#) tomi52 hozzászólása Feb 21, 2013 /

Nos, akkor ezek az "informatikusok" még egész jól téjékozottak.
Nekem sajnos egyelőre többnyire dobozolva vannak a cuccaim, de pár éve kaptam egy nagy doboz szalagot. Előbányásztam egy magnót, hogy megnézzem mi van a szalagokon. Bejött feleségem akkoriban egy-két évvel 30 alatti fia, és megkérdezte, mi az a szerkezet az asztalon.
(#) CHZ válasza klaczy hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Én inkább a felvételi átkapcsolót tisztítanám, de lehet csőhiba is.
(#) czibulak hozzászólása Feb 21, 2013 /

Üdvözletem!

Belemásztam könyékig a Rostov 105-ösömbe (talált darab) és eljutottam addig hogy az eltávolított tápot bemertem kapcsolni. Aztán első dolog amit kipróbálok hogy a váz nem kap-e feszültséget. rátettem a fázisceruzát és világított. Ekkor elővettem a multimétert beállítottam váltóáramra és 500v-os határra. Egyik zsinór földelésre, a másik a vázra, ebből annyit sikerült kimérnem hogy van benne kemény 0,7...2V AC. Csak azt nem értem hogy akkor mi a bánatért világit az fáziscerka? És főleg miért erősebben mint 12V DC-nél?

A szoba most elég rendesen tele van a magnóval, úgyhogy haladni kéne vele, de inkább nem szórakozok vele amíg nem nyugtattok meg.
(#) Tomi94 válasza czibulak hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Szia!

Az tényleges fázisceruza volt, vagy ilyen multiméterbe épített LED-es visszajelző? Ha az utóbbi, akkor nem feltétlenül kell megbízni benne, nálam jelzett már csöves erősítő fűtővezetékén is fázist, aztán ugyanígy rámértem (nem mért semmit), óvatosan megfogtam és nem is történt semmi baj.

A ZK140-es problémájához pedig: valóban az átkapcsolóval lesz a baja, csak azért a hangerő változtatására jön elő, mert ebben a gépben nincs rendesen rögzítve a panel, és a bizonytalan érintkezést az is kiválthatja, hogy a hangerő állításakor pár mm-t elmozdul a panel. Ez is saját tapasztalat (nálam elhalkult mozgatásra, de a lényeg ugyanaz).
(#) czibulak válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Egyszerű ellenállásos világítóbetétes fáziscerkát használtam.
(#) czibulak hozzászólása Feb 21, 2013 /

Kérdés továbbá hogy árthat-e a nyáknak és a rajta levő alkatrészeknek ha fél napra izopropil szeszbe áztatom őket, mivel normális módszerekkel nem sikerült lemosnom.
(#) wadember válasza czibulak hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Semmi bajuk nem lessz csak szárítsd ki rendesen bekapcsolás előtt nehogy egy kóbor szikrával felgyujtsd magad és a magnót. Bár orosz gépről lévén szó annak sok baja nemigen esne
Következő: »»   42 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem