Fórum témák
» Több friss téma |
Először én sem akartam hinni a szememnek, rendes széles szalagos szalagpálya, vezetőgörgők kazettáshoz való fejjel, a szalagvezető villák lecsiszolva.
De aztán kénytelen voltam elhinni, mert a fejeket rögzítő fém kengyelek is a szűk kazettás fejhez készültek eredetileg. Aztán most rákerestem, és bizony gyártották ezt ebben a formában is. Nem mondom ha lenne 4 darab félsávos normál fej a kezem ügyében, biztosan átalakítanám azokhoz. De kukkants rá erre az oldalra, a lap alján látható és olvasható az amin mi itt csodálkozunk ![]() Ja igen, a vakerán is én érdeklődtem... A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Délután én is láttam egy szobát, abban 3 nagy orsós volt, meg egy rakás egyéb kütyü. De azon látszott, hogy egy nappali szoba.
Ez valami bolt? Mindig azon gondolkodtam, hogy ilyet kellene nyitni. Zárás után... ![]() ![]()
Nem, ez egy hazai magángyűjtő orsós részlege. A kazis rész az ami inkább a döbbenet.
![]()
Mindenki gyűjt valamit....bélyeget, barátnőt, pénzt, kapcsolatokat és van aki magnókat...
![]()
Szia,
mintha nekem lenne egy tekercs elfekvő PER 528 valahol. Megnézem, ha megvan akkor a tied.
Tyűű, az kitűnő lenne! Ha megtalálod priviben megbeszéljük a részleteket. Köszi!
Úgy látom nem kelt el. Ez egyébként egy igencsak jó tekerenc berendezés, és még jó állapotban is van. Az ára is korrekt, már ha gyűjtőszemmel vizsgáljuk.
Elnéztem, azt hittem elkelt. Tehát, érdemes lesz figyelni... lesz ez még olcsóbb is.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
Igen, az.
A Союз 111-es magnómon is van, a szalagfeszítést változtatja ![]()
Ezek szerint én nyertem, mert anélkül is megírtam, hogy mi a kapcsoló szerepe, hogy lenne ilyen magnóm
Akkor jól tippeltem.
![]() Kissé más az orosz logika. Ha hegeszt, akkor akut is tölt, sőt bikázni is lehet vele. ![]()
Esetleg még borotvához is van kimenete...
Idézet: „Ha hegeszt, akkor akut is tölt” Ebben igazad van, Van egy régi szovjet aksi töltőm, vékony rézdrótocskákat nagyon szépen hegeszti elfele, csak kicsit köpköd ![]() A szivargyújtóban megszakadt az ellenállás és én észlény így hegesztettem össze. Eddig annyi változás történt a magnóval, hogy pótoltam a hiányzó hálózati csatlakozót, nem a legszebben, de még ráérek szépíteni ha jó is. Képek majd következnek, már elkértem muttertől a gépet, már csak lelkierőt kell gyűjtsek hozzá. Amint körbe kattintottam töltöm fel a képeket.
Így van, Tiéd az első díj.
S mivel nincs ilyen magnód, még a "Miért nem hajlandó felvenni a bal sávon, mikor mérve minden jó?" kérdésen való merengést is megúszod. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Üdv. Mindenkinek!
Van egy Grundig licensze alapján gyártott Unitra ZK-140-es magnóm. Tökéletesen működik, sajnos bizonyos hangerő álláskor veszttül sípol. Ha egy kicsit megtekergetem a hangerős szabályzót néha elmúlik. Lehet, hogy a potit kellene kipucolnom? Amúgy csak 2éve ven benne sikerült szereznem hozzá akkor egy teljesen újjat! A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Haver dicsekszik a kollégáknak az orsós szerzeményével.
A programozó matematikus végzetségű rendszergazda kérdése. - És erre hogy töltesz le zenét? ![]()
Én diákoknak vittem be egy szalagos maqnót. Jött két informatikai technikusnak készülő diák.
Első kérdésük: Erre milyen hosszú adat fér? ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Miért nem mondtad, hogy másfél órányit. Végül is adatot (információt) viszel fel rá, mégha analóg formában is.
Egyelőre még csak hirtelen felindulásból, "hol tűnik el a jel"-módon.
![]() Jobban bele kell majd "mászni" a magnóba (a transzformátor zörög, a főmotor környékén valami csúnyán rezonál, bilikék ISOSTAT-ok cserélendők, .... ), csak még nem szántam rá magam.
Nos, akkor ezek az "informatikusok" még egész jól téjékozottak.
Nekem sajnos egyelőre többnyire dobozolva vannak a cuccaim, de pár éve kaptam egy nagy doboz szalagot. Előbányásztam egy magnót, hogy megnézzem mi van a szalagokon. Bejött feleségem akkoriban egy-két évvel 30 alatti fia, és megkérdezte, mi az a szerkezet az asztalon.
Én inkább a felvételi átkapcsolót tisztítanám, de lehet csőhiba is.
Üdvözletem!
Belemásztam könyékig a Rostov 105-ösömbe (talált darab) és eljutottam addig hogy az eltávolított tápot bemertem kapcsolni. Aztán első dolog amit kipróbálok hogy a váz nem kap-e feszültséget. rátettem a fázisceruzát és világított. Ekkor elővettem a multimétert beállítottam váltóáramra és 500v-os határra. Egyik zsinór földelésre, a másik a vázra, ebből annyit sikerült kimérnem hogy van benne kemény 0,7...2V AC. Csak azt nem értem hogy akkor mi a bánatért világit az fáziscerka? És főleg miért erősebben mint 12V DC-nél? A szoba most elég rendesen tele van a magnóval, úgyhogy haladni kéne vele, de inkább nem szórakozok vele amíg nem nyugtattok meg.
Szia!
Az tényleges fázisceruza volt, vagy ilyen multiméterbe épített LED-es visszajelző? Ha az utóbbi, akkor nem feltétlenül kell megbízni benne, nálam jelzett már csöves erősítő fűtővezetékén is fázist, aztán ugyanígy rámértem (nem mért semmit), óvatosan megfogtam és nem is történt semmi baj. A ZK140-es problémájához pedig: valóban az átkapcsolóval lesz a baja, csak azért a hangerő változtatására jön elő, mert ebben a gépben nincs rendesen rögzítve a panel, és a bizonytalan érintkezést az is kiválthatja, hogy a hangerő állításakor pár mm-t elmozdul a panel. Ez is saját tapasztalat (nálam elhalkult mozgatásra, de a lényeg ugyanaz). A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Egyszerű ellenállásos világítóbetétes fáziscerkát használtam.
Kérdés továbbá hogy árthat-e a nyáknak és a rajta levő alkatrészeknek ha fél napra izopropil szeszbe áztatom őket, mivel normális módszerekkel nem sikerült lemosnom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |