Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1005 / 1677
(#) vanzerr válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Köszi, igen az a gép az, csak én Bécsben vettem, mivel ott lényegesen olcsóbb volt, de ma már nem mennék ki érte, mert nagyjából kiegyenlítődtek az árak.
(#) Flatlander hozzászólása Feb 20, 2013 / 1
 
Sziasztok!

Hát én is bemutatnám legutóbbi munkámat,ami egy videoton hangfal felújítása vagyis inkább átalakítás volt.Új előlapot kapott, csavarozva ragasztva lett mindenhol,25cm-es mélysugárzó került bele amit én peremeztem újra.Dóm magas sugárzó található benne égős védelemmel,és egy 12cm-es közép sugárzó.Ha érdekel esetleg valakit: Több kép
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Valóban szépek lettek. Annó 10-12 éve én is felújítottam a DC3011-es hangfalaimat. A fekete fólia azóta sok helyen sérült. Itt az ideje egy újabb renoválásnak.
(#) eyess válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Csak mert kérdted egy két észrevételt én is leírnék akkor.

A beültetési oldalon , ha az esztétika is fontos , akkor ha szín kódos alkatrészeket használsz, ami egymással párhuzamos elrendezésű ,általában a tűrés sávja mindegyiknél egy irányba nézzen , ha pedig szám jelölésű , akkor ugyancsak párhuzamos elrendezésnél egyforma irányban könnyen leolvasható felfelé láthatóan legyen beültetve , és ne úgy , hogy az egyik jobbra a másik balra nézetben.
Sok alkatrészt úgy ültettél be , hogy a forrasztási oldalról húztad ,ez meglátszik hiszen a furat , és az alkatrész közötti láb, vagy huzal domború.Használj , ha lehetőség van rá lábhajlítót , vagy ha jó érzéked van egyformára hajlítgatni fogóval is lehet.

A forrasztási oldalról néhány szó.
Sok forraszanyagot használsz úgy , hogy előónozott a nyák.Néhány helyen inkább ment a forraszanyag a vezetősáv mentén , mint a forrpontra.Ha az ic forrpontjait forrasztod mindig , csak egy oldalról forraszd , és utána ne forgatva a nyákot más más irányból .És forrasztani alulról indulva a pákát felfelé húzva futtatjuk végig az alkatrész lábat.

Röviden ennyi .
Üdv Eyess.
(#) kameleon2 válasza vanzerr hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Nekem tetszik! : Pofás lett, de milyen marót használtál? Nagyon szélesnek tűnik az izoláció - ha egy menetben készült...
(#) sanykaraj válasza eyess hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Igen ezeket a hibákat mind elkövetem. Legközelebb figyelek. Köszönöm.
(#) ttindian hozzászólása Feb 20, 2013 /
 
Sziasztok
Magasra tete"tek a lecet nekem most az a szandekom hogy lerantsalak .
Valaki megkert csinaljak neki egy regi lemezlejatszohoz (bakelit) erositot , ugy ahogy szoljon, es kormolhese ujra a fekete la"bos ala valokat . Kirantotam egy AN7135 IC-et , egy tonkrement kazetas/cd/radiobol es egy probapanelre gyorsan oszedoptam minimalis alkatreszekel. A tapja kicsi lett ugyan , igy nem lehet rendesen meghajtani, (irtozatosan torzitot a mely hangoknal) , gyorsan becineztem egy kis keramia kondit a potmeter felere, egy kicsit szurve a mely hangokat es kiemelve a kozep/magasakat(lathato a kepen). A lejatszo ugysem tudja a me"lyeket kiadni., de sohasem lehesen tudni nehogy rakose egyebre is .
A remekmu lathato a kepen , nyugotan ocsa"roljatok , birom mind az isten a szidast
(#) vanzerr válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Igen egy menetben készült. Mivel 220V "szaladgál" ezért 1 mm átmérőjű maróval készítettem, eddigi tesztek szerint elegendőnek bizonyult az izoláció. Persze kisebb méretű nyákok esetére van 30 fokos gravírtűm is, de mivel itt a méret engedte is (kb. 70 mm x 100 mm) ezért is használtam azt.
(#) zolika60 válasza ttindian hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
RIAA korrektor nélkül aligha szól szépen. Ráadásul igénytelenül csúnya is. Persze ha neked jó nekem is.
(#) ttindian válasza vanzerr hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Valamikor regen en is csinaltam nyakot gravirozoval, corelben (5-os) kelett megtervezni mivel csak azt ismerte fel a gep, de en besatiroztam a rajzon nagyobb feluleteket is , csak azt hagytam meg ami a nyakon vezeteknek hasznaltam , egyebet mindent lekapartatam.
(#) vanzerr válasza ttindian hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Van valamelyik progi amelyik ezt már automatikusan tudja, de még nem volt rá időm vele foglalkozni, na meg nem tudom merre "tettem" el a programot.
(#) ttindian válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Nekem nem jo, nem is tetszik, dobozolva lesz , nemlatszik, raadasul olyan emberkenek kel akinek 60 cm szeles es 1300cm magas szeneszekrenye van , amiben minden elkebzelhato kutyu ami hanghordozo lejatszashos/feldolgozashoz kell benne van, ami nincs azt a letezo kabeles vagy anelkuli csatlakozoval ra lehet csatlakoztatni. En sem ertem ezt minek kelett megepitenem talan csak kotodik ahoz az ocska lejatszohoz , ami nem is regisek , de nem is ujabb komoly cucc, az is egy kompakt zenecuc resze lehetet mivel csak lejatszodja de nem szur erosit semi.
(#) sooty válasza _vl_ hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Talán nem olyan nagy bűn, ha nem nagyfeszültség szaladgál rajta. A 80-as években az EMG-nek megfelelt...
(#) Flatlander válasza mineral hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Majd óvatosan a fóliával,én most csináltam először nem mondom hogy csúnya lett de fényben azért látni egy két kis hibát,nagyon látszik tőle minden kis apró hiba vagy egy picit nagyobb porszem is
(#) Doszpot válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
A sarkos vonalvezetés önmagában nem bűn. A problémák a maratásnál jöhetnek elő. Ha derékszögben (ne adj' Isten hegyesszögben) van megtörve a vezetősáv (vagy hegyesszögben találkoznak, mert egy-egy butább Autorouter program simán "tervez" ilyet) ott a maratószer nem áramlik megfelelően. Egyszerű szemléltetése ha vaskloridból (gyorsmaratóból) kiemelsz egy ilyen áramkört, a sarkokban látható, hogy pang a folyadék. Nem mar megfelelően, esetleg alámar. Ez vékony vezetősávokkal tervezett áramköröknél egyértelműen problémákat okoz. Ezért valóban célszerű kerülni és hozzászokni a tompaszögekhez. Látszik, hogy ez nem egy finom rajzolatú panel, itt még önmagában elfogadható lenne a derékszög, itt nem okoz gondot az alámarás. De a 4-5 helyen megtört vonal teljesen logikátlan, nem indokolta semmi, a tervező lehet, hogy nem volt a helyzet magaslatán. (Sanykaraj írta, hogy ez egy kész panel volt, csak a beültetés volt a forrasztási gyakorlat célja)
a meanderek készítése más tészta. Gyors digitális áramköröknél bizonyos esetekben számít, hogy azonos hosszúságú útvonalakat tegyen meg a NYÁK-on a jel. Itt szükséges lehet egy-egy vezetősávot ilyen módon "meghosszabbítani". Pl. az Eagle legújabb verziójában már van ezt segítő funkció.

Szerk.: itt abba is hagyom a NYÁK tervezéses offolást
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
(#) kameleon2 válasza vanzerr hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Értem.
(#) kistee válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Nem írta, hogy milyen az a "bakelit" lemezjátszó. Lehet, hogy kristály PU van benne, nem pedig mágneses. Ahhoz nem kell RIAA korrektor, csak "sima" erősítés.
(#) zolika60 válasza kistee hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Azt viszont írta, hogy irtózatosan torzított a mély hangoknál. Ezért gondoltam, hogy kéne.
(#) Moderátor hozzászólása ttindian hozzászólására (») Feb 21, 2013
 
Állj le, légy szíves! Senki nem kíváncsi erre.
(#) interferi hozzászólása Feb 21, 2013 / 1
 
Üdv!
Végre elkészült a tranzisztor teszterem. A panelt átterveztem smd atmega8 ra (rákerült az isp csati is)
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) eyess válasza interferi hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Úgy látom ez még a régi verzió , de egyébként dizájnos lett.
(#) oregbeatsuhanc válasza kistee hozzászólására (») Feb 21, 2013 / 2
 
Szia! Az áramkörhöz gratula. Az Üres PC tápház kínálja magát ilyen és hasonló alkotásokra. A plexi és műanyag fúrásnak megvan a maga technikája, ha nem haragszol megosztom Veled tanácsaimat, amiket még tanulókoromban oktatómtól kaptam. A "gyárilag köszörült" fúrókat ilyen anyagokhoz meg kell köszörülni, amihez kell egy finomszemcsés "puha hordozójú" kővel felszerelt asztali szerszámélező (köszörű) gép. A plexi előlaphoz a HSS fúrót érdemes 90 fok élszögre megválasztani, mert akkor süllyesztett fejű csavarhoz is lehet vele furatot készíteni. Az élszöget nem szabad meredeken hátraköszörülni, mert akkor nagyot fog a fúró harapni és a műanyagot felrántja oválisan belemar, vagy eltöri. Tehát majdnem nyomnia kell a fúrónak, csak azt sem túlzottan, mert akkor az anyag megolvad. Próba darabon addig kell a hátszöget próbálgatni, amíg nem kezd el szépen forgácsolni. Ha már a tömör anyag fúrásakor jól működik, akkor a vágóéleket minimális mértékben, óvatosan "hátra", vagy "vissza" kell köszörülni. Ezt úgy lehet elérni, hogy a vágóéleket a kő oldalához óvatosan neki kell nyomni, hogy megjelenjen rajta egy merőleges vágóél is. Ezzel el lehet érni, hogy az anyag átfúrásakor nem fog szakítani, repeszteni. A plexi esetében fontos kenő-hűtőanyagról és a megfelelő, nem túl magas fordulatról, szakaszos fúrásról is gondoskodni, hogy az anyag ne lágyuljon meg, vissza tudjon hűlni. Ugyan ezzel a módszerrel fúrható pl. sárgaréz is, de ott nem kell kenni, hűteni. Másik bevált módszer, ha csak egy két furatot akarunk acélba, aluba fúrni, süllyeszteni és nem szeretnénk a "harapós" fúrót átköszörülgetni, de körkörös szép furatot akarunk elérni, akkor egy kis kb. 2x2 cm.-es pamutrongydarabkát kell a fúró alá -akár többet is- helyezni és az keresztül fúrni, mert azzal a meredek hátszöget ki lehet egyenlíteni! Ezt minden egyes lyuknál el kell játszani, mert a rongyot a vágóél tönkreteszi! Közben persze nem árt kenést is adni . A további dobozolásokhoz sok sikert kívánok, biztosan fog a plexi fúrás is menni.
Üdv. öregbeat.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) kistee válasza oregbeatsuhanc hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Szia,
Kösz a tanácsokat, a legközelebbi dobozomnál jól fognak jönni! Üdv: t
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 21, 2013 / 3
 
Megvettem és felszereltem az alkatrész-tárolót, de még nem laktam be teljesen. Sajnos a pántokat arrébb kellette tennem és ezért nem szerettem volna új ajtót szabatni, ezért inkább fogtam és megfordítottam, majd új lukakat martam bele. Az egyik régit a tároló pont eltakarja, a másik meg nagyon alul van és ott nem annyira látszik. No meg amúgy sem egy nappaliba való bútor ez hanem egy guruló munkaállomás.
(#) interferi válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Jól néz ki!
(#) interferi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Köszönöm.
(#) Schnitt válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Van ilyen fenyőkorongom, amivel faanyagokat javítanak. Ha valahol hibás a felület, belefúrnak zsanérfúróval, beleragasztanak egy korongot a lyukba, és kész. Nálad festeni is kell, mer a szekrény sötétebb, de szívesen adok egyet, ha el akarod tüntetni a lyukat. Keress meg privátban, ha érdekel.
(#) Kari55 válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Szia.
Jól néz ki, ez az alkatrész-tároló ilyen lapos, vagy én nem látom jól?
(#) Vales válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Nagyon Jó ötlet, Gratulálok!
Kis lakásban, helytakarékosan, nem kell lemondani a hobbiról.
(#) Attila86 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Szia!
Nem lapos, 155mm mély: Bővebben: Link
Következő: »»   1005 / 1677
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem