Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   273 / 444
(#) zsozsoX válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Az már meg volt úgy sem akarja a tutit.
(#) nemetzk válasza zsozsoX hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Én is belefutottam többször hasonlóba csak jellemzően letöltött alkatrészeknél, nem "gyáriaknál".

Úgy oldom meg, hogy megnyitom az eagle control panelről azt az alkatrészkönyvtárat amiben a kérdéses alkatrész található (pl. con_phoenix.lbr).

Aztán Könyvtár menüpont>Device parancs> alkatrészt kiválasztom a listából. Jobb alul Connect gomb> Disconnect-et nyomok a listából a "hibás" lábra>Ok.

Ismét Könyvtár menüpont>Symbol parancs>Kitörlöm az alkatrész rajzáról a "hibás" lábat
Újra létrehozom (raszter helyesen) a pin paranccsal

Majd Könyvtár>Device>Connect> A létrehozott láb összepárosítása a listában lévő disconnect-el leválasztott lista elemmel.

Mentés/Mentés másként h kár ne keletkezhessen
(#) nemetzk válasza niedziela hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Köszi!
Tetszik a módszer kipróbáltam
(#) Koree válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Üdv.
Korrigáltam és kiegészítettem pár dologgal az elgondolásom szerint.
Mellékelek egy képet,hogy hogyan nézett ki eredetileg ez a panel és hogyan fog majd ezután.
Köszönöm a segítséget még egyszer.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) HERC válasza zsozsoX hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

91Nets rétegen állsz?
(#) alex1966 hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok! Legyen szíves valaki segítsen, mert hiába guglizok, nem találok leírást róla, hogy kell csak akár egy átkozott alkatrészt betenni az áramkör tervező ablakába. Rá kattintok-fájl-új-kapcsolásirajz.... és megáll a tudomány. Mindössze néhány négy váltóérintkezős relét, pár ellenállást, egy két kapcsolót kellene betennem és összekötni, illetve sorkapocsra kivezetni.
Gondoltam mégis csak a huszonegyedik század, nem kockásfüzetbe rajzolom, de nem megy.
Szóval ha valaki, szépen sorban, szájba rágósan, mint egy hülye gyereknek elmagyarázná, nagyon hálás lennék. Köszönöm előre is.
(#) Kari55 válasza alex1966 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Vagy ezt nézd meg
(#) Kari55 válasza alex1966 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Szia. Ezt olvasd el, igaz, hogy régebbi verzió, de a metódus ugyanaz.
(#) hg6dab válasza zsozsoX hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Ha ez a probléma gyári alkatrészekkel is előfordul, akkor elképzelhető, hogy rasztert állítottál. Állítsd vissza az eredetire.
(#) alex1966 hozzászólása Feb 20, 2013 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget! A videó tényleg segítetett, nem nyitottam meg a szükséges könyvtárakat, az okozta a problémát. Most már csak a glimm és a sorkapocs nevét nem tudom angolul. Gond még a feliratok számok változtatása, de ezen az MSpaint segített. Még egyszer
köszönöm.
(#) kisastra hozzászólása Feb 20, 2013 /

Üdv!
Érdeklödni szeretnék hogy veaaki Eagléből csinált már gerber fájlokat Circutcam 6.1 be? mert Circuitcam4.0 val tudtam használni de a 6.1 et nem sikerül ugy beállitanom . a furatok nem jelennek meg rajta vagy tul nagyba jelennek meg és nem tudom az arányokat állitani :S
Köszönöm
(#) kameleon2 válasza kisastra hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Minek ehhez Circuitcam? Miért nem használod a pcb-gcode.ulp -t? Teljesen jó ha csak maratni kell a panelt a géppel. Kicsi és már mindent tud, amit kell.
(#) Frankye válasza alex1966 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

A glimm lámpa nem tudom, melyik mappában található, de a különféle csatlakozók, sorkapcsok, stb. a "con-phoenix..." lib.-ekben vannak.
Ha nem találsz valamit, akkor nézz körül a CadSoft letöltő oldalán, de akár Magad is megrajzolhatod, nem egy ördöngösség.
(#) Lucifer hozzászólása Feb 23, 2013 /

Nem tuda véletlenül valaki, hogy hogyan lehet szkriptből/command line-ből VIA-kat mozgatni, vagy adott pozícióra letenni?
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Á már el is felejtettem hogy áttértek XML formátumra.
Nincs is szebb annál mint mikor az ember PHP-val generálja le a PCB-t
(#) kameleon2 hozzászólása Feb 25, 2013 /

Sziasztok! Némi segítségre lenne szükségem. Rajzolok egy Eagle könyvtárat, de kellene némi ellenőrzés és segítő szándék. A lényeg, hogy elkészült egy minta könyvtár, de jobbá kellene tenni és nem ártana a kontroll, mit lehetne jobbá, használhatóbbá tenni. Ha van valamilyen javaslat, szívesen fogadom, mert nem nagyon rajzolgattam túl sok saját alkatrészt. A legjobb az lenne, ha a 3D-is elkészülhetne hozzá, de ennek a rajzolásához én nem találtam meg a megfelelő eszközöket. A rajzok ütemezése: 1. lépés: alap katalógus, hogy nyáktervezéshez legyen egy jól használható könyvtár. 2. lépés: az újabb Eagle-re aktualizálás. Időközben valamikor 3D. Magánban is megkereshettek, fontos a dolog. Mivel nem fizetős a dolog más felé, ezért nem a hirdetések közé tettem. Azaz a végeredmény természetesen mindenki számára elérhető lesz - ez a cél. Nyilván nem ennyiből fog állni a teljes lista, de ha már a végén kérdezek, lehet, hogy sok fölösleges munka menne kárba. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Frankye válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Megnéztem, nálam teljesen rendben van, legalábbis nem láttam benne hibát.
(#) kameleon2 válasza Frankye hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Köszönöm Frankye! . Ha bárki másnak van akár véleménye is - kérem írja le, mert több szem...
(#) ciw hozzászólása Feb 25, 2013 /

Üdv!

Egy olyan scriptre, vagy ulp-re lenne szükségem, amivel megoldható, hogy egy már megrajzolt panelből átvigyek egy blokkot az új tervbe.

Az az igazság, hogy ha a sémában átmásolom, akkor a boardon az alkatrészek nem tartják meg az eredeti elrendezésüket.
(nem szeretném újra elhelyezni és huzalozni azt a részt, mert elég bonyolult és elégvolt egyszer megszülni.
(#) Frankye válasza ciw hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Nem script, és nem ulp, de egyszerű megoldás: Megnyitod a projektet, bezárod a sémát. A boardot elmented más néven, majd kijelölöd a Group-pal a másolandó dolgokat, és Copy-jobb klikk-Copy: csoport. A másolatot elhelyezed a kívánt helyen, és örülsz.
(#) miklosch válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Nekem csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy én pozíciórajzot nem rajzolnék furat körüli forrasztási felületre, mert gyártatás után nem néz ki jól.
(#) kameleon2 válasza miklosch hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Értem .. és köszönöm. Az a kérdés. nem lesz túl kicsi a pad, ha pozíciórajzon belül maradok? Esetleg vehetem nagyobbra a kontúrt - mivel van úgyis ajánlott beültetési méret a diszcipáció miatt? Ezek a pad-ek az izoláció miatt lettek eltolt változatok. Bármilyen más pad mellett csökken a 240V-os izolációs minimális távolság.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
(#) icserny hozzászólása Feb 26, 2013 /

Találtam egy érdekes cikket: A Perl Library for Making Eagle Parts. Ebben arra mutatnak példát, hogy hogyan lehet szöveges leírás alapján szokványos alkatrészeket (pl. IC) Eagle alkatrészeket készíteni. Nem csodaszer, de hasznos segédeszköz...
(#) kameleon2 válasza icserny hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Köszönöm, ezt átböngészem . Bár most, hogy rájöttem, gyakorlatilag xml-ben van minden, így lazán megy az alkatrészek készítése, hiszen nem maga a rajz volt bonyolult, csak megérteni a metódust és, hogy mindent html-konténerekben kell megadni. Utólag az ellenőrzés, vagy a duplikálás már notepadban is megy !
(#) miklosch válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Nem kell kisebbre venni a pad-et, hanem csak ki kell hagyni azon a részen a pozíciórajzot.
(#) kameleon2 válasza miklosch hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Szia! Igen - ez már megtörtént.. Sőt kicsit átrajzolgattam, átpakolgattam, de a végeredményt úgyis közzéteszem. Sajnos kiderült, hogy a katalógusban az alulnézet van, így át kellett forgatnom a lábakat, de szerencsére az elején vagyok még és könnyen megy.
(#) kubichris hozzászólása Feb 27, 2013 /

Üdv. Tagok.

Szeretnék egy olyan PCB-t készíteni, amiben az egyik alkatrész alatt egy nagy lyuk tátong.
Ez eddig ment is , de a teliföld sajnos olyan messze ívben kerüli a "dimension" réteget, hogy még az alkatrész föld lábai sem kerülnek bekötésre. Próbáltam via-val, de akkor a DRC szólt: layer abuse. De legalább a teliföld már jól nézett ki...

Mit javasoltok?

hole.png

(#) bbb válasza kubichris hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Használd a trestrict és brestrict rétegeket! Ezekre nem fog teliföldet húzni
(#) kameleon2 válasza kubichris hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Felül is bírálhatod az Eagle-t elvégre te vagy a főnök . Ha csak hibajelzés - azt jóvá is lehet hagyatni...
Következő: »»   273 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem