Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektroncső

Témaindító: NBalage, idő: Aug 28, 2005
Lapozás: OK   49 / 140
(#) pucuka válasza mofesa hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

100 mW alatt meg alig van torzítás.
(#) mofesa válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Ha több lenne belőle,akkor kísérletezgetnék vele,de mert csak egy van,így nem sok értelme lenne.Inkább a GU-17 határait feszegetem,ameddig lehet.
(#) FordPrefect válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 27, 2013 2 /

Dehogynem használják. http://csobarlang.hu/kapcsolasok/6l6-pp/6l6-pp.htm
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
(#) pucuka válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 27, 2013 1 /

Azért jól látható az E83F bemenetén, és kimenetén (az anódján) is a sávkorlátozó komplexumok.
(#) bakos13gab válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Nekem van pár darabom, persze ki tudja milyen állapotúak. Két helyen találkoztam eddig vele: szkópban és az egyik csővoltmérőmben (EMG 1315/F).
(#) bakos13gab válasza mofesa hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Hát igen, ezek messziről nagyon hasonlóak. Nincs most a kezemben EF184-es, de mintha azon lenne ilyen lyuk az anódon (hogy minek, az rejtély - lehet, hogy kémlelőnyílás ).
(#) pucuka válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Műszerekbe kitűnő.

Ott szellőzik.
(#) bakos13gab válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Ezen a vaterás képen jól látszik a lyuk. Szerintem ilyen lehet a tiéd is, bár ezeknek viszonylag "rövid" az anódj(ly)uk.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
(#) mofesa válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Köszöntem szépen az információkat.Eldöntöttem,ajándék lesz.
(#) bakos13gab válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Az lenne a kérdésem, mégis jó sokat tudsz a csövekről, hogy miért nem jutott anno eszébe senkinek az, hogy a búra feliratozása mellett/helyett akár egy kis fémlapkán beleüssék a cső belsejébe is a cső típusát? Talán ha egy olyan nagy adócső volt a kezemben, amiben ilyet csináltak, de lehet, hogy ott is inkább a szériaszám volt benne.
(#) havranarpi válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Nem akarok hülyeséget mondani de ha jól emlékszem a Gu50 és Gu81M-ben van belül valami jelzés.Ráírva ceruzával az árnyékoló rácsra

A nagy adócsöveket egyedileg készítették, aprólékos kézimunkával. Éppen hogy nevük nem volt mindegyiknek. Elkészítették, beépítették a megdöglött kicserélték. Nemigen volt választék.
Régebben aki sokat foglalkozott csövekkel ránézésre megmondta, hogy melyik, a formájáról, súlyáról. De ma már ez nem így van, meg az öregek is kihaltak, akik cikkszámról megmondták, hogy mi az. A gyakorlat...
(#) pucuka válasza havranarpi hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Bankjegyeken is látni ráírásokat. Mit jelent? Csak az tudja, aki ráírta.
(#) bakos13gab válasza havranarpi hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

A csillámra szokott ceruzával ez az ráírva lenni. Ez jó poén lehetett. Mondjuk a gyári munkáslány szerelmes az adóállomás üzemeltetőjébe és ezért szívecskét rajzol a csövébe.
Ez nagyon romantikusan hangzik. A processzorokba is szokott Mickey egér meg minden fura rajz lenni, igaz csak mikroszkóppal látható.

Meg volt a norma, az utolsót megjelölte.
(#) havranarpi válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

A Gu50-ek végig vannak jelölve ,mert amikor felbontunk egy kartont akkor mindig növekszik a bennük lévő szám
(#) pucuka válasza havranarpi hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

OK, de a felhasználó számára semmit nem jelent. A csövön kívül ott a végmeó OTK jele.
(#) silent15 hozzászólása Márc 10, 2013 /

Sziasztok, lehet, lerágott, sokszor leszólt kérdés:
Haverommal szeretnénk elektroncsöveket készíteni (ismerem a youtubeos vidiket, abból a készítés nagya el is leshető) ,de ott a kémiai dolgok nincsenek lejegyezve, ezzel, és a gyártáshoz kapcsolatos véleményeteket szeretném, ha megosztanátok velem. Mennyire érdemes belevágni?
Milyen szerszámok kellhetnek (vákumszivattyú, gázpalackok(talán acetilén), kémiai anyagok/vegyszerek).
Üdv!
(#) CIROKL válasza silent15 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Ugye csak viccelsz ?
Nagyon komoly hajlító , kivágó, lyukasztó szerszámok kellenek ehhez ami azt jelenti hogy egy adott művelethez több milliós szerszám kell és mennyi művelet kell egy cső szerkezet kialakításához és még akkor esetleg egy adott csőről beszélnénk , lehet kalkulálni mennyi milliós beruházás kellene egy csőhöz aztán menjünk tovább ...
(#) silent15 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Ezt nem úgy képzeltük el, hogy külön szerszámokat készítünk hozzá, minden lyukat magunk vágunk ki, az anódlemezt, katódlemezt, mind mi vágjuk ki, formák nélkül.

Sok szerencsét ! Csak vicc én azt mondom 37 éve szerszámkészítőként dolgozom van némi rálátásom , szóval felejtős!
(#) mofesa válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Anno gyerekként voltam bent a Neon -nál. Nagyapám kollégái kisméretű üvegcsőből készítettek nekem egy hattyút,amit,ha feltöltöttek vízzel és belefújtál akkor szembe spriccelt.
Szóval elég sok mindent meg lehet csinálni egy kis kreativitással.Persze a vákuumozó gép meg a többi nem filléres,az acetilén palack csak a legkevesebb.Nekem is eszembe jutott már,de egyenlőre lemondtam róla,sok sikert hozzá.

Most nem kell felkapni a vizet, egy véleményre voltam kiváncsi, ha szerinted nem lehetséges, ezt elfogadom, de nem kellene egyből így leszólni...

Nem leszólás csak maradjunk a realitás talaján az ilyen dolgok kb olyan horderővel bírnak mintha én a kis műhelyemben egy űrrepülőgépet akarnék összerakni .
Nem mondom kisérletezés képen ne lenne lehetséges az otthon gyártott elektroncső gyártása de minek és mi értelme , használni egészen biztos semmire nem fogod tudni .

Nos, akkor elvetve , gondoltam, hogy nem ECC83-akat fogok othon készíteni, de így hogy mondtad a vágószerszámokat...
Majd ha egyszer milliomos leszek

Azért szivesen megnézném a házilag gyártott csövet , ha tudsz ilyenről szólj . / Élőben ! /

Nekem van 1, bár az 1940-es évek előtt ről van
(#) silent15 hozzászólása Márc 13, 2013 /

Sziasztok, valaki tudja a pontos típusát, a Postán használt csővizsgáló készüléknek?
Köszi!
(#) lefituta válasza silent15 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Nagyon egyszerű és nem minőségi csöveket, talán tudnátok készíteni de két egyforma nem lenne köztük. Igen aprólékos munka és sok-sok számítás, tapasztalat, kísérlet eredménye egy jól működő használható cső. Csak gondolj bele, nem mindegy milyen anyagból van az anód, mekkora felületű, matt vagy fényes. A rácsoknál nem mindegy milyen sűrű, milyen az anyagvastagság, amiből tekerik, milyen közel van az anódhoz vagy a rácsok egymáshoz. Nem egyszerű a katódra felvinni a bárium emittáló réteget, valamint rávinni az üvegre a gettert, ami elnyeli a gázokat. És akkor még ezer más gond felmerül. Még a gyári csöveknek is akkora a szórásuk, hogy az új cső emissziója 80 és 130% közt van, ezért kell válogatni őket B osztályú erősítőkhöz. Gondoljátok át mielőtt belekezdtek. Én nem tenném.
Következő: »»   49 / 140
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem