Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   207 / 580
(#) jani86 válasza joco19 hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
A vizet nyomja rendesen, igen a falba van a kifolyócső. De ezt a játékot már egyszer kétszer végig játszatom és még mindig ezt csinálja. De majd meg lesem a vízszint szabályzót talán annál van a hiba köszi szépen
(#) jani86 válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
A szűrőt jelző led világit.
(#) lukovicsek hozzászólása Feb 28, 2013 /
 
Sziasztok.

AWM 8125 Whirlpool, bekapcsolás után csak a hőfokot jelzi ki az idő helyén csak villoa csik, semmit nem csinál a gép csak az az érdekes, hogy a panelen minden jó, valaki találkozott efélével?

Üdv. Laci!
(#) szepi003 válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Szia. Programot kell frissíteni .Ha úgy sem jó akkor az eepromot is cserélni.üdv. szepi003
(#) lukovicsek válasza szepi003 hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Szia.

Na ettől tartottam,

kösz szépen. Laci!
(#) csabika69 hozzászólása Feb 28, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Arctic BA600A típusú mosogépem, a probléma vele az, hogy amiután kiválasztom a programot és elinditom a mosást elkezd villogni az inditó gombon a led, és onnan tovább semmit se csinál. Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baja?
(#) istvan1975 hozzászólása Feb 28, 2013 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van nekem egy Fagor FE-948-as előltöltős mosógépem, aminek az öblitőtartály ajtaján 2-3 dl víz kifolyik minden öblitésnél, amikor az öbliszeres tartályba ereszti a vízet. Miért nem tömit az ajtó? Köszönöm a segítséget.
(#) pit228 hozzászólása Feb 28, 2013 /
 
Kérnék tőletek segítséget! Örökké leveri a biztosítékot az Elin mosógépünk. Találtam régről egy ugyan ilyen típust, ugyan ezzel a problémával. Anno annak a szövege ez volt: "Elin WM 37 AAA 1600 centr. fordulatos mosógép leveri az automatát, átnézve a vezérelt elektromechanikus egységeket azok hibátlannak tűnnek. A Minisel panel főmotort vezérlő erősáramú részén zárlatos a KBU 8M egyenirányító híd, ill. valószínűleg tönkrement a rajta áthaladó zárlati áram miatt egy BT 139 800G triak is.
Van esély arra, hogy az elektronika ezen 2 alkatrész cseréje után jó lesz, azaz a panel többi része nem sérült ?" Többet én sem tudok hozzáfűzni a dologhoz. Várnék segítséget tőletek, illetve kérdezném, hogy valaki foglalkozik-e közületek hasonló panelek javításával?
Köszönöm!
(#) lukovicsek válasza pit228 hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Üdv.

Ki kell cserélni őket és val.színüleg fog menni, nem kerül sokba az alkatrész.

Üdv. Laci!
(#) lukovicsek hozzászólása Feb 28, 2013 /
 
Sziasztok!

Van valakinek egy Whirlpool előltöltős kezelő konzol vagy nem is tudom hogy irjam le amibe AVE panel megy csak panel nélkül?
AWO szériákból.
Üdv. Laci!
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) sferi77 hozzászólása Márc 1, 2013 /
 
Sziasztok!
Whirlpool awe 2316 tip mosógép centrifugáláskor benyomja a habot a légcsapdába. Befolyásolja ez a vízszintszabályozó működését?
(#) zolika60 válasza sferi77 hozzászólására (») Márc 1, 2013 / 1
 
Igen. Szerintem túl sok mosószert használtok.
(#) kepid hozzászólása Márc 1, 2013 /
 
Üdv mindenkinek
Van egy indezit mosógépem 3 panelt cseréltem már benne mindegyikkel ugyan az a hiba öblítésnél megáll villog a piros led és egy zöld.
esetleg valami ötlet előre is köszönöm
(#) joco19 válasza kepid hozzászólására (») Márc 1, 2013 /
 
Üdv
Az a baj hogy zöldből több is van ,azt kéne tudni melyik zöld mert az jelentene valamit.
Tehát nézd meg és írd le hogy melyik zöld világít és ne az írd hogy az a teknő, hanem a vízszintes sorban balról hanyadik.Ja és persze a típusszámot se felejtsd el.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) jani86 hozzászólása Márc 1, 2013 /
 
Újabb hiba a mosógéppel szűrő tiszta a víz szint jelző jó. Mosás közben meg áll szűrő hibával ha újra indítom akkor megy tovább,de valamikor kigyullad a hibajelző kulcs és ki írja f02 hiba kódot. Ilyen mit lehet tenni vele. Előre is köszi
(#) macibcs hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Szép hétvégét!

Egy 15 éves Siemens mosógépet szerelek. A szivattyúja nem vagy nem mindig akar üríteni. A csöveket, "szifont" kitakarítottam , de kádba se akar üríteni. Egész pontosan elindulna, búg és van amikor 5-10 másodperc múlva elindul és ürít szépen. Félek hogy leég nem akarom kínozni Kondira gondolok alapvetően csekély tudásommal, de talán az elektronikába is lehet gond.
Köszönöm előre is a segítséget.
(#) Gorangapapa válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Ok, ez az elmélet. De mi a gyakorlat? Betehetek-e egy másik elektronikát? Hiszen alapvetően ugyanazokat az egységeket vezérli, motor, szivattyú, stb. Csak megfelelően össze kell kötni őket, amire egy kapcs. rajz alapján elméletileg lehet esély. Te (vagy valaki más) hogyan oldanád meg ezt a "verseny"-feladatot?
(#) joco19 válasza macibcs hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Üdv

A szivattyút megnézted hogy nincs e a lapátjára rátekeredve valami?Ha nincs ki kell cserélni a szivattyút .
(#) lukovicsek válasza Gorangapapa hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Hát ha van egy másik teljes elektronika akkor át lehet rakni, persze csak kell ismerni, tudni mi hova megy, csak általában az elektronikához tartoznak mehanikus kapcsolók is még vagy saját kezelőpanel amit rá kell pászitani a másik mosógépre, na itt szokott elbukni az egész dolog mert ez szinte sose sikerül.

Üdv. Laci!
(#) UNIKUM2012 hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Sziasztok!! Mosógépdobot keresek AWT 2287/3 800 Whirpool mosógéphez amely felültöltős!! Segítsetek előre is köszönöm Unikum
(#) lukovicsek válasza UNIKUM2012 hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Üdv.

A Vaterán találsz, szinte mindegyik AWT szériából jó bele.

Üdv, Laci!
(#) macibcs válasza joco19 hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Megnéztem igen, azzal kezdtem. Zárlatos lehet hogy cserére gondolsz?
(#) botesz válasza macibcs hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Gondolom a gép már a modernebb (Plaset) szivattyúval van szerelve.Ezek egy idő után elkopnak erejük csökken ezért van hogy még a kádba se tudja a vizet kinyomni.
(#) macibcs válasza botesz hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Megint próbáltam a leszivattyúzást. Olyan mintha "üresen" forogna és csak egy idő után kapná el a vizet és utána pumpál. Próbáltam úgy is hogy a mosószerfiókon vizet öntöttem be amikor csak üresen forgott és amikor leért a víz rögtön felkapta, változott a hang és kinyomta. Amúgy Siwamat 6127-es.
(#) Teaway válasza macibcs hozzászólására (») Márc 3, 2013 / 1
 
Az enyémnek olyan szépen kikopott a tengelye, hogy nem is indult, mert hozzáért a forgórész a házhoz, szorult. Bele kellett "rúgni", hogy elinduljon, de menet közben intenzíven zörgött.
Csere után úgy ment, mint az álom.
(#) joco19 válasza macibcs hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Üdv
Sajnos az csere el van kopva ahogy írják többen .
(#) shoginc hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Üdv mindenkinek, adott egy Fagor felültöltős mosógép, a problémája annyi, ha földelt konnektorba van csatlakoztatva, vágja az FI relét, egyébként tökéletesen működik. Gondolom valahol áram jut a földelésbe, viszont végignézve csak a fűtőszál és a motor van rákötve a földelésre. Esetleg valakinek valami ötlet hogy hol keresgessek a hiba után?
(#) macibcs válasza Teaway hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Köszönöm a válaszokat, segítséget! Kezdem szétkapni, megnézem belülről is
(#) joco19 válasza shoginc hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Üdv
Kereshetsz vízfolyást ill ellenőrizni kell a fűtőszálat + a motort és a szénkeféket is nézd meg .
(#) macibcs hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Szétszedtem.
Leszedtem a motort is a házról, forog szépen, nem lötyög. Állórésszel szépen "pattanva" forog. Adtam neki közvetlen 220-at, forog szépen dolgozik. A forgórész házában a "propeller" vagy micsoda (az lehet hogy a helikopternek van ) mögött van kb 15 csepp víz, ami lötyög benne, nem tudom az gond lehet-e hogy átengedett oda. Nem tudom azt a részt mennyire szabad szétszedni.
Következő: »»   207 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem