Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyenkor mi azt szoktuk, hogy nincs semmire sem garancia, minden kiszállást fizetni kell, Az eszköz hiba garanciális intézése a megrendelőé.
Csak arra vállalunk garanciát, amit mi szerzünk be, és mi is telepítünk.
http://knowledgebase.homesecuritystore.com/images/DSC.jpg
ez gondolom az eol kötés.. A mellékelt ábrák nekem is megvannak. De jobban örülnék egy érthetőbb rajznak. Hová is jönnek az ellenállások és hogy néz ki a bekötés a mozgásérzékelőnél? Az ajtó nyitás érzékelőnél honnan tudom, hogy lehet deol vagy sem?
Ez az így ne csináld rajz.
mi a baj vele?
![]()
Értem, köszi a választ. A központból ketyegő riasztás számláló pozitívum. Most, hogy mondod, fél szemmel, mintha átfutottam volna rajta, de el is feledtem, majd előkeresem.
A szervíz szál viszont nálam 2 dologra jó: - sziréna némítás, ha úgy adódik - távirányítós ki/bekapcsoláskor a szervíz szálat földre húzva "vakkan" egyet. Ilyen minimális szirénázási időt trigger szállal nem tudok indítani. Erre esetleg van jobb alternatívád? Bár Te nem használsz nagyon távirányítót ![]() Miért írtam az előző hsz-ben lévőket? Mert lehet, hogy te jól szerelsz, de ha egy idő után nem tartanak igényt a szolgálataidra (nincs rá pénzük) nem fognak kihívni se téged se mást. A riasztó meg fügyül a legkisebb áramszünet esetén vagy, mint legutóbb a 800m-re lévő kínai bolt falán lévő sziréna, minden beltéri világítás felkapcsolásra sziránázni kezd. Fene tudja miért. Hónapokig játszották mire kihívtak egy szerelőt. Elképzeltem mi volna, ha tőszomszédságomban lenne egy ilyen delikvens. Biztos, hogy már rég levertem volna a nyomorult vinnyogóját. Az szintén borítékolható, hogy a környék azt (és úgy általában) a szirénát nem fogja komolyan venni még hosszú ideig. Sopánkodunk, hogy senki nem figyel ma már a szirénára. Persze, annyi a vagy gagyin szerelt vagy jól szerelt, de magára hagyott riasztó. Nem tudom törvényileg van-e még olyan, hogy zajszennyezés. Én nagyon háklis vagyok rá (tudom, látszik is ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Ha szükséges a visszajelzés, akkor egyszerűen a 014 szekció 1. pontját bekapcsolom. Egy csippanás bekapcs, két csippanás kikapcs. a csippantás kb. 100msec hosszú. Ha nem kérik a hangot, de a fény visszajelzést igen, akkor meg szoktam cserélni a pgm és a bell- kimenetet. A PGM kimenet indítja a szirénát, a bell- vezérel egy fehér power ledet, amit beépítek a sziréna lámpa mellé. Erre lehet akár egy kicsi zümmert is rakni, az nem olyan hangos.
Vannak, akit azt kérik, hogy valami folyamatosan világítson, ha be van kapcsolva a riasztó. Erre már jó a sima PGM is. Az egy villanás-két villanás kombót viszont jobban szeretem, mert csak akkor ad infót, mikor kell. Ha már távvezérlés, akkor inkább Paradox, mint DSC. A DSC-nek csak az Alexor központja tud kétirányú adatkommunikációt a távirányító és a központ között, míg a paradoxnál az SP és az MG széria összes változata is. (SP esetén RTX3 vevővel) Ez a legjobb, mert így csak a felhasználónak ad infót a rendszer állapotáról. Ez is mostani divat, hogy távirányítsunk mindent, amit csak lehet. Lehet maradi vagyok. Vissza is megyek az öregek otthonába a "mi időnkben más volt.." liturgiát mormolni. ![]() Volt már a közelben vonyító sziréna, de az nem DSC-n volt, hanem egy ősrégi Espriten. Létra a vállra, sziréna kiköt, a gond letudva, és a szomszédok is hálásak voltak. a 300m-re lévő rendőrségen senki sem reagált... A tulajdonos az állam. Tudom, ki csinálta, az ott dolgozók valakijének valakije, és azóta sem lett visszakötve a sziréna. Ez volt kb 4 éve Egyszer felkértek minket is, hogy nézzük meg, miért riaszt sokat. 4 zónás központon 11 infra rapszodikusan sorosítva, az ellenállások hol máshol, a központban, gólyafészek kötéssel. Ránéztünk, nem vállaltuk. Szakvéleményt kaptak, de szívem szerint csak egy szót írtam volna 120-as betűmérettel..... Amit viszont egyre gyakrabban kérnek, hogy riasztáskor ne szóljon a sziréna, vagy csak villogjon. Legalább is itt nálunk. Távfelügy esetén persze. A Mabisz szerint persze kell(ene) az 5 perc szirénázás, de az tényleg sok. És a kivonuló szolgálat is sikeresebb, ha nem szól a kültéri. Néma riasztásnál már jó néhány esetet sikeres elfogásként könyveltek el. Az is igaz, hogy ezek nem családi házak.
Ilyenekbol van boven, volt mar 8 zonas kozponton 30 erzekelo is, persze egyszeru reles, fene tudja hany egy zonan/kabelen, ahogy sikerult a szakinak, aki osszehozta azt a katasztrofat. Jon egy ilyen rendszerrel valaki, hogy neha van teves riasztas de ki tudja melyikkel, de cserlni semmit se akar, csak azt ami rossz. Ilyenkor esetleg az uveggombol josolas lehetne a megoldas.
Ilyenkor a tulajnak 3 lehetosege van: 1. bus-os erzekelok 2. radios erzekelok 3. do it yorself ![]() En egyaltalan nem ajanlom az utcara szirenaval vagy barmivel jelezni a betoronek, hogy mikor johet. ![]()
Ez elméletileg EOL de nem helyes, mert pl. ha valaki berheli a vezetékeket nem fog hibát jelezni. Pl ha valaki tudja, hogy így van szerelve egy rendszer könnyen hatástalaníthatja.
az ellenállásokat mindig az érzékelőbe kell rakni. A nyitásérzékelőnél attól függ, hogy szerelhető vagy egybeöntött. Szerintem egyértelműek a fenti rajzok, bár nem hazai rajzjelekkel van. egyen megrajzolok neked.
A fenti rajz DEOL-s
Kedves DkGrinder! Nem akarom terhelni a fórumot a láma kérdéseimmel, ezért ha nem haragszik küldök egy e-mailt..
Szerintem pont az ilyen kérdésekre való a fórum, de természetesen szívesen válaszolok e-mailba.
elküldtem
Azért ide is feldobom fergeteges grafikai művemet
![]()
Köszi!
Én meg ide is felteszem további kérdéseimet ![]() Érdemes nyitás érzékelőket feltenni ha a területet védi pir és csak akkor riasztunk be ha nem vagyunk otthon? Vagyis éjszakára nem kell védeni a nyílászárókat. Ezekbe a 1616 lapokba alapból benne van a vezeték nélküli érzékelő kezelése vagyis akár lehetne wireless az ajtó érzékelő? Létezik olyan megoldás, hogy a központot a helyi hálózatra kössem és úgy programozzam vagy akár egy pc kábel? Mert ez a gomb nyomkodós programozás a 90-es évek pénztárgép programozására emlékeztet…) PC kábel bekötési rajz van valakinek? Működnek ezek usb-soros port átalakítóra kötve?
Az ajtó nyitásérzékelőre szükség van. a nyitások 100%-an működnek a mozgások max 80%, majd he feltelepíted próbáld ki szemből, tyúklépésben simán be lehet menni (főleg az LC100-as, ha jól emlékszem neked az van..)
Amúgy meg nem rossz egy éjszakai védelem legalább az ajtókra. Nincs benne vezeték nélküli kapcsolat. vagy RF5132-es bővítővel, vagy RFK-s végződésű billentyűzettel tudsz vezeték nélküli eszközöket csatlakoztatni. A Renszer topológiát megnézheted itt PC-Lin kábel soros portról DLS szoftverrel: Ehhez még lehet egy soros/USB átalakítót is rakni. A lényeg olyan átalakító+ driver kell amiben még benne vannak a régi lassú beállítások is, mert a DSC elég tetű lassú, csak pár 100 baud -on hajlandó kommunikálni
Üdv! Bár nem ez az a szakmám de lenne egy feladatom egy telephelyet kellene riasztóval felszerelni,amit tudni kell van vagy 20 helység és pontosan 15 mozgásérzékelő mind fel van szerelve és működik,a központot lelopták a kezelőt nem tudom megállapitani milyen tipus
Tanács kellene milyen központ lenne a megfelelő,csak a mozgásérzékelők vannak se ajtónyitó sem semmi, Szereltem már DSC 1616-ot valamikor régen ![]() Doboz,mozgásérzékelő,sziréna van csak a központ és a kezelő a lényeg!
Inkább 1832 legyen.
Szerintem is, bár olyan kicsi a különbség a 1832 és a 64 között azért legtöbbször azt rakunk, kicsit több lehetőség van benne.
Igaz. Egyébként nem igazán értem a 1832 létjogosultságát. Miért dobott piacra egy ilyen panelt a DSC. Sőt, jobban belegondolva, a 1616 egy öszvér. Nagy marhaság, hogy csak 6 zóna van a panelen. Elég sokszor kéne az a 8 zóna, plusz kezelői zóna.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
De ugye a 1616 tudja kezelni a 1555rkz +1 zónáját? Lehet, hogy nekem is kellene ez az 1 plusz a 6 zónán kívül..
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
Tudja.
Azon gondolkoztam, hogy öszerakom az asztalon a rendszert. Íg tudom majd tesztelni, nézegetni, próbálkozni, stb és a végén csak a végeleges helyére teszek mindent és összevezetékelem.
Ha a bell portra egy pc alaplaphoz adott zümmert teszek az elég önmagában vagy kell elé valami áramkorlát? Azt hogy oldjátok meg "szépen" hogy az központ aux csatlakozójára menjen mind a 7 eszköz tápkábele? Valami soroló elemmel vagy egyébbel?
A PC piezo nem fog neked szólni, mivel ez csak egy kapcsolt 12V, annak meg nincs beépített hanggenerátora.
A tápvezetékeket én össze szoktam ott ahol bejön tőbe sodorni (szigetelésestől), vagy összefonni. A végér ha van tegyél érvéghüvelyt, ha nincs sodord össze, de semmikép ne forraszd, mert a csatlakozóban hamar kilazul ha forrasztva van. Plusz soroló és egyéb elemeket nem tennék rá, csak hibaforrás.
Akkor keresek egy autós zümmert, az jó lesz..
Az AUX-ra ne tedd.. Bell+- ra tegyél egy piezo szirénát.Valahogy így...
Ha billentyűzet zónát használsz, akkor az kiszorít egyet az alaplapiból, tehát akkor is csak 6 van.
Ez csak akkor igaz, ha 1-6-ig zónára programozod. Tedd a 7. zónára és nem foglal semmit.
Üdv: Gábor
Értem 1616-ban nem vagyok otthon, akkor gondolom ez igaz a 8.ra is és a zóna bővítő mehet 9-16-ig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |