Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   276 / 445
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Group -kijelölés-movie
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) Frankye válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Movie => Move. Ez a mozgatás. A Delete a törlés, a Mirror a tükrözés.
A kijelölés eszközre kattintva, majd körbekeretezve a kívánt rész, kiválasztjuk a kívánt akciót (mozgatás, törlés, ...), majd jobb klikk a kijelölt részre, és a Group:... parancsot választjuk.
(#) bbb válasza Frankye hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Pontosabban ctrl+jobbklikk. Ezt amúgy a bal alsó állapotsorban írni is szokta...
(#) Frankye válasza bbb hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Nekem 6.0.0 verzióban nem kell a CTRL a jobbklikkhez!
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

A Group mozgatásához kell a CTRL, egyébként csak egy elemet mozgat. (ver. 6.4.0)
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013

Én 5.12-t használok, abban kell hozzá
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Most szándékosan kipróbáltam:
Group ikon -> Körbekeretez a mozgatandó alkatrészek -> Move ikon -> jobb klikk a kijelölt részen -> Alulról második parancs a helyi menün klikk (Group: Move) -> és már viszi is a kijelölt dolgokat (alkatrész, vezetősáv, furat, pad, stb.)
Semmilyen CTRL nem kell hozzá.

Fura... Én is direkt kipróbáltam úgy, ahogy mondtad Nekem még nem működik, lehet, hogy ezt már máshogy csinálták meg a 6-osban és ott már tényleg nem kell hozzá ctrl?

eagle.png

(#) Frankye válasza bbb hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Ha gondolod, lefilmezem a képernyőt, de hidd el, tényleg működik. (Sőt, korábban, korábbi verziókkal is működött nálam ugyan így, legalábbis emlékezetem szerint.)
(#) niedziela válasza bbb hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Néhol más a valós funkció mint a fordítás. Jo lenne látni az eredeti szöveggel.
--- javít--
No úgy van ahogy írod Ctrl + jobb egérrel mozog

Idézet:
„Alulról második parancs a helyi menün klikk (Group: Move) -> és már viszi is a kijelölt dolgokat”

helyette Ctrl + jobb hassználsz
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Idézet:
„Alulról második parancs a helyi menün klikk (Group: Move) -> és már viszi is a kijelölt dolgokat (alkatrész, vezetősáv, furat, pad, stb.)
Semmilyen CTRL nem kell hozzá.”

Igen, de csak ha a helyi menüből hívod. Ha viszont nem hívod a helyi menüt, hanem közvetlenül akarod mozgatni a csoportot, le kell nyomni a CTRL-t. Így talán gyorsabb is. Egyébként a szerkesztőablak bal alsó sarkában súgja a program milyen művelettel végezheted el a parancsot és a CTRL+jobb klikk is ott van.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Hiszen ezt mondtam én is! Jobb klikk a mozgatandó (törlendő, tükrözendő, bárakármizandó) rész fölött. Azzal jön elő a helyi menü, amiben az utolsó előtti parancs a csoporttal végzett művelet.
(Szerény személyem jobban szereti az egérrel végzett műveleteket, illetve ezt szoktam meg, de persze másnak lehet, hogy a CTRL lenyomása kényelmesebb...)
(#) niedziela válasza Frankye hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Idézet:
„Azzal jön elő a helyi menü, amiben az utolsó előtti parancs a csoporttal végzett művelet.”

Ezt helyettesíti a Ctrl
Idézet:
„Szerény személyem jobban szereti az egérrel végzett műveleteket”

Ez is egérrel történő művelet
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Egyébként érdemes belenézni a súgó (Help) Editor Commands részébe. Sok parancsnál fel van tüntetve a különböző (jobb, középső) egérgomb, valamint a CTRL és SHIFT billentyűk használata. Szerintem nagyon hasznos dolog.
(#) kovacsferi hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy Eagle-ben hogyan kell azt beállítani, hogy nagyobb pad-ek legyenek és vastagabban rajzoljon?
(#) sastas01 válasza kovacsferi hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia!
Amikor húzod a vonalat, felül megjelenik egy menüsor. Ott van a vonalszélesség(widht), mellette a pad alakja, amellett a pad nagysága(alapból "auto") az utolsó pedig a paden lévő furat átmérője.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) kameleon2 hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok! Elakadtam egy problémánál. Relé alkatrészkönyvtárat rajzolok. A gond a következő: Olyan relém van aminek úgy tűnik 2 morzés kivezetése van, de ez a gyakorlatban 1, csak a 11-21, 12-22, -s a 14-24 lábak ugyanazok azaz a valóságban 1 morze van de duplán vannak kivezetve a lábak. Elvileg emiatt ugye például a 11-21 páros ugyanazon a potenciálon van, de az Eagle nem engedi ugyanolyan névre elnevezni, name paranccsal sem. Mi lehet a megoldás?

40.61.jpg

(#) elektrocad válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Itt megtalálod a megoldást. Az 1. oldal végén. Ez az eljárás azonban csak a program 6-os verziójától működik.
(#) kameleon2 válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Köszönöm. Időközben megszültem egy megoldást. Eddig vagy sima morze, vagy dupla morze szimbólumot rendeltem hozzá az érintkezőkhöz. Most egy "buta" megoldást alkalmaztam. Azaz készítettem egy összekötött morze szombólunot, ahol megvan ugyan a 12 és a 22 pad is, de rajzjel szinten össze van kötve. Sajnos 5.xx verzió könyvtár, mert túl sok anyagom kötődik ehhez a verzióhoz és nem szívesen cserélném le. Nem teszteltem még huzalozás szempontjából, de ez tűnt logikus megoldásnak. Annyi gondot okozhat, hogy a schematicon utólag össze kell huzalozni a látszólag összetartozó lábakat, hogy ugyanazon a potenciálon legyenek.

40.61_1.jpg

A régebbi verzióknál meg pl. a 12-es pinhez a padeken a 12@1, 12@2 jelzéseket használhatod, így ugyanazon potenciálon lesznek.
(#) kameleon2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Időközben teszteltem . Sajnos valóban így utólag össze kell kötni a lábakat. Azért gondolom, hogy kellene megoldásnak lennie, mert chipeknél is vannak azonos potenciálon lévő lábak : például a GND. Más ötlete valakinek?

Idézet:
„mert chipeknél is vannak azonos potenciálon lévő lábak : például a GND.”

Nézd meg azokat a kész könyvtárban és csináld meg hasonlóan, úgy jól fog működni. Ha van is más megoldás, nem biztos, hogy a program szempontjából megfelelő lesz.

Szia! Igen alighanem ez a megoldás marad, csak gondoltam hátha futott már valaki hasonló problémába. Köszönöm..

Hát nem rózsás a helyzet. A több azonos lábat tartalmazó IC-knél is össze kell kötni mindet . Legalábbis amit néztem. Annyi a különbség, hogy nem 11-21 ként nevezik el, hanem 11@1 11@2 -ként. De a lényeg változatlan. Ha panelre teszem és látom a huzalozást, akkor ugyanúgy csak az egyik pin-hez kötődik, ha a schematicban nem kötöm össze őket. Alapvetően hibát nem okoz, úgyhogy marad így azt hiszem.

Hát igen, régen ez másoknak is gondot okozott, ezért csinálták meg a 6-osban elegánsabban.

Korábban írtad:
Idézet:
„Sajnos 5.xx verzió könyvtár, mert túl sok anyagom kötődik ehhez a verzióhoz és nem szívesen cserélném le.”

Miért nem? A régebbi munkáidat megnyitja és ha elmented, már az új XML-es formátumban lesznek. (viszont az 5-ösben ár nem fogod tudni megnyitni.)
A linken, amit ma korábban küldtem, elolvashatod a lényeges változásokat, újdonságokat, azokért megéri-e váltanod.
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Közben ha elolvasnád elektrocad mit ír akkor láthatnád, hogy mint a 6.x verzióra, mint az 5.x verzióra leírta a megoldást. Nem a "buta" megoldást hanem a jót.
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Tedd fel ide azt az alkatrészt és írd le melyik lábakat akarod összekötni.
(#) Unfi hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok. Kérdéseim vannak, ha valaki tud segíteni: 1. brd tervezésnél hiába állítom be a vezetősáv szélességét, minden új vezetéknél a legkisebb méretre ugrik vissza. Miért? 2. Hogyan lehet a megtervezett brd-n a vezeték szélességet egyszerre megváltoztatni. Én csak szegmensenként tudom állítani, és így sokáig tart. Az is elég lenne, ha az egész vezető sávot meg lehetne egy kattintással változtatni. Köszi előre is: Zoli
(#) johny999 válasza Unfi hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Kijelölöd az egészet, katt. a csavarkulcs ikonra (Change) majd Width beállítod a kívánt szelességet. Jobb klikk és Change Group.
(#) niedziela válasza Unfi hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia !

Ha kézzel routolsz akkor a menü alatt fent beállítod a sáv szélességét és az addig annyi amig nem változtatod meg. Ha autoroute-t használsz akkor DRC ikon Size
Következő: »»   276 / 445
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem