Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én az alkatrészeket szerettem volna " retro"-ra építeni.
Az alkatrészek elérése hála égnek nem gond ,mert a suliban irdatlan nagy orosz alkatrész raktár van felhalmozva és nem használják azon kijelentés miatt ,hogy " Korszerűtlen és nagy" Így ha kell kaphatok anyagot a GU50Se projektemhez hisz úgy is csak kidobnák idővel.
Ajánlj fel társadalmi munkában lomtalanítást, selejtezést. Csak előtte otthon készíts elég helyet!
![]()
Már sokszor felmerült ott de annyi a rossz gép ,hogy inkább neki sem kezdenek.
Rengeteg Fok-Gyen táp hibás tranyókkal csak cserélni kellene őket
Szervezz takarítócsoportot az iskolai haverokból (néhány 'jófej' szülő is bevonható!), mert egyszer-csak rájuk jön a selejtező roham, és elvitetik valami "veszélyes hulladékossal", akkor meg már fújhatod! Van tapasztalatom a hülyeségből.
![]()
Szólsz, megbeszéled a sulisokkal, pár haverommal bérlünk kisfurgont, és elhordanánk, csak kéne tudni , mi van ott...
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Már le is vettem
Én tegnap este egy TY-233-A műgyantával impregnált, "szétszedhetetlen"
![]() Egy db lemez az odalett, de egyébként épen maradt minden. Van még egy másik is vissza, remélem boldogulok azzal is. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2013
Ha egyszer ment, menni fog másodjára is. Lehet még jobban is
![]()
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy SE kapcsolásban a végerősítő csövek párhuzamos kötése eredményez -e valamit?
Pl. A kimenőtrafó impedanciája elég ha a fele, meg megduplázódik az arra kimenő teljesimény. (azonos fesz, dupla áram.), Kétszerezi a végcsövek áramfelvételét, továbbá kétszer annyi végcsöved lesz, oldananként.
![]()
Arcra estem a másodiknál...
![]()
SE kimenő tekercselése olyan bonyolult, mint a PP-nek, vagy csak a légrés ami a különlegessége?
Sziasztok. Tudtok-e erről az erősítőről valamit? Hol, milyen könyvben szerepel(t)?
Valamelyik RádióTechnika évkönyv, szerintem, ki kell keresni, az oldalszám látszik. Olyan 1970-1980 közt valamelyikben talán.
Valóban RádióTechnika évkönyv,méghozzá az 1971.évi .
Köszönöm. Pillanat és keresem.
Megvan, köszönöm a gyors segítséget!
Na Uraim! Megtekertem az első hálót csöveshez! Egészen fel vagyok villanyozva. Hozzáértem a 2x300V~ -hoz. Ekkor leütöttem az asztali lámpát, megyek másik fénycsőért.
Úgy vigyázzatok.
Akkor be lett mérve rendesen.
Én egy gitárt dobtam el,egy elkötött vezeték miatt. ![]()
Még mielőtt a hazaér az asszony fogd meg a vízcsapot! Nehogy megrázd!
Én a 250V -al kötöttem szorosabb barátságot , hozzáért a z ujjam a csatlakozóhoz, az eredménye egy takaros lyukat égetve rajta.
Sziasztok, nekiáltam tervezni egy kisérleti erősítőt, PL504 -es végcsővel, és néztem az adatlapját, és 160V ra szeretném kideríteni, hogy menyi áram folyik olyankor, elnéztem valamit vagy tényleg 450mA ? Ez nekem kissé soknak tűnik ... Bár lehet rosszat nézek, sohasem voltam jó a grafikonolvasásból, valaki ki tudna segíteni?
ÜdV!
Szia,
szerintem az áramod, a munkaellenállásodtól fog függeni.
Én ott olyat olvasok,hogy Anód:160V , Segédrács feszültség:130V , -20V negatív előfeszültség mellett 38-40mA.
De ez most SE vagy PP lesz?
Szia, sima SE. De negatv előfesz nem lesz (max ha izzana az anód, de nem szeretnék belerakni.)
Szia! Ha nem titok, muti a sémát...
![]()
Sajnos nincs digitalizálva, a kamera meg gajra ment
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |