Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy PIC Explorer 16 -s panelom. Próbáltam már a gyári példaprogramot is rátölteni valamint azt is amit icserny irt (lásd melléklet), de nem jelenik meg semmi az LCD -n. Csak a teli téglalapokat látom. Kontrasztot nem tudok állítani, az fixen be van állítva eredetileg.
LCD típusa: LCM-S01602DTR/M Lábkiosztása: 14, 13, 12, 11, 10, 9,8,7,6,5,4, 3, 2, 1, 16, 15 Na, most én a következő feszültségszinteket mértem a következő 3 lábon: 1 VSS 0 V 2 VDD 4.0V 3 V0 0.6 V A nyomógombok mellett van egy 5V –s mérőkapocs. Itt is csak 4 V –t mérek. Lehetséges, hogy az az 1V hiányzik a megfelelő működéshez? Olvastam itt a fórumot, látom már sok embernek volt ilyen gondja, de megoldást senki nem irt/talált. Tud valaki segíteni, merre tovább?
A hex nevéből ítélve ez egy 4-es lcd bekötéshez való. A Te lcd-d 4 bites bekötésű, vagy mind a 8 adatvezetéke a picre van kötve? Mert ha mind a 8 be van kötve, akkor ez a hex nem lesz hozzá jó.
Szerk.: Közben meglestem a demóboardod kapcsolási rajzát, ebből az látszik, hogy mind a 8 adatvezeték be van kötve alapból! Tehát a D0-D7. Természetesen persze az RS;R/W;E lábakon felül. Így a progi nem biztos, hogy ehhez jó lesz, ha jól, gondolom. Ha butaságot mondok, akkor bocs. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Az Explorer 16 kártya milyen tápellátást kap? A DC bemenetre 7-9 V-os egyenfeszültséget kell bevinni. Ez megvan? Ha a VDD feszültség lenne túl kevés, akkor szerintem nem látnál téglalapokat...
A mellékelt HEX PIC24FJ128GA010-hez való elvileg működnie kell.
Butaságot mondasz. Attól, hogy be van kötve mind a 8 láb, még nem kötelező mindet használni.
Értem, de értelmetlenségnek tartom. Ha már be van kötve ugye.
A kérdés az, hogy ha adott a hardver, adott a szoftver, és egyikhez se akarsz hozzányúlni, akkor működik-e: igen.
Sima egyenfeszültségű tápot. Bemenő DC 12.8V kereken. Az Explorer panelon 9-12V DC -t ír bemenő feszültségnek. A mellékelt .hex -l továbbra sem működik..
A panelomon R60-R76 ig nincsenek SMD ellenállások felforrasztva. Lehet ez esetleg probléma?
Új korában működött a gyárilag beégetett demó? Ha igen, akkor ne foglalkozz az ellenállásokkal, azok nyilván nem azóta szívódtak fel.
Mi lehet az oka annak, hogy az MPLAB IDE 8.88-ban a Watch add Symbol nem aktív ?
Ezzel próbálkoznék: Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy kollégám az egyik panelünkbe a 10µF-osok helyett 10nF-osokat ültetett be. Így lett a PIC32MX440F-esnek a VCAP kondija is 10nF-os a megkövetelt 10µF-os helyett. Nem is nagyon lehetett programozni, csak elvétve sikerült... de próbálgattuk egy darabig, mire észrevettem, hogy a kondi értéke a hibás. Kicseréltem, azóta a programozhatósággal nincsen gond, de a PIC nem működik megfelelően (nem jelenik meg adott lábain jel például. Egy másik panel esetén (tökéletesen ugyanolyan panel, tökéletesen ugyanazzal a programmal) ezzel nincs gond, tehát nem a program és nem a panel a hibás. Tönkremehetett a PIC attól, hogy 10nF-os volt a VCAP-ja? Csak mert akkor nem keresgélem tovább a hibaokokat, hanem kicserélem a PICet... A válasz viszonylag sürdős lenne... :S Köszönöm! Ádám
Köszönöm a segítséget. Működik minden Ambrus
Üdv. Mindenkinek!
Az alábbi PWM-es sebességszabályzási programrészlettel van problémám: MPLAP-ban tesztelve tökéletesen működik (gyorsítás-lassítás, távolságtól függő szabályzás ) PIC16F690-be betöltve működik az egész programom, de ez a részlet... Amikor megkapja a "sebességparancsot - JPR2" kb 1 sec alatt eléri a fordulatot, majd leáll. JPR2- max sebesség (0-256) L_A1 ha nem 0 - nincs sebesség csökkentés, pontosabban nem kellene! L_A0 ennél nem lehet több a valós sebesség ( CCPR1L) Előre is köszönöm.
Valakinek van még valami ötlete, hogy mi lehet a baj a kijelzővel?
Meg mindig csak 4V van rajta?
A kontrasztfesz jonak tunik, esetleg lehetne a fold fele huzni egy potival meg. A fesz hol tunik el? A PIC mennyit kap ebbol? A PIC egyebkent mas alkalmazasokban mukodik? Nekem ugy tunik, hogy nem jo az inicializalas. Kristalyrol vagy belso oszcirol jaratod a PICet? Talan tul gyors az orajel neki.
Ha az 5V helyett 4V-ot mérsz, akkor az a kártya áramkörileg rossz (elromlott). Első körben ennek kellene utána nézni.
Sziasztok !
Megtudná valaki mondani hogy ennek a kapcsolásnak hogy lehetne kiterjeszteni a feszültségmérését 50 V-ig. Köszönöm.
Szia!
Egy 10:1 feszültségosztó, védelem, feszültségkövető erősítő (hogy alacsony legyen az A/D bemenetre kapcsolódó impedancia). A programban a mérési eredményt nem 5.0V-ra, henem 50V -ra kell skálázni.
Sziasztok! Egy kérdésem lenne itt a következő pic adatlapja http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/39632c.pdf azt szeretném megkérdezni hogy ezzel tudok 100-és 1000 Hz közötti jeleket is kiadni?
Válaszotokat Előre is Köszönöm!
A jelek fogalmat azert pontosabban definialnod kellene.
Negyszogjelet biztosan. De ennyi az osszes kovetelmeny?
Megmondanád hogy azt hogyan lehetne megcsinálni. Nem vagyok túl jártas ezekben a dolgokban. Köszönöm.
Pl ilyen jelalakokra szeretném használni mint amit csatoltam is PIC ezzel a fajta pic-el ez lehetséges lenne szerintetek 100- max 1khz körüli tartományokban, illetve még sima négyszög jeleket szintén a fent említett frekvencia tartományban
A sinus nem lesz olyan szep, de elvileg azt is meg tudod oldani. Sot, a 45K50/25K50-esben van meg 5 bites DAC is beepitve, nem kell kulso vagy ellenallasletras megoldas - mar ha elegendo a 32 fokozatu pontossag.
Most latom, hogy valami terapiara akarod alkalmazni, hat akkor mindenkeppen kelleni fog valami jo nagy erosito a vegere, hogy hatasa is legyen. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |