Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ja igen optikai. Eddig én is erre jutottam, változást nem igen vettem észre amikor kipróbáltam a kettőt, csak kíváncsi voltam, hogy esetleg az optikai nagyság rendel jobb e.
Nahát! Lehet, hogy én is tanulok valami újat. Sajnos a mindenféle "ingyen energia gépek"a valóságban miért nem működnek? Kérdés:az emberek egoisták, hogy ezeket a dolgokat nem hozzák nyilvánosságra vagy teljesen őrültek. Szerintem utóbbi.. Az energiamegmaradás törvényét sajnos még nem igazán sikerült megcáfolni. Én személyesen nem igazán hiszek semmiféle tér idő stb energiákban. 32 éve dolgozom és egyet megtanultam: csúnyán fejezem ki magam de csak az a ló húz ami evett.. Tehát csak azt az energiát tudja leadni amit, bár elég rossz hatásfokkal hasznosít amit megevett.. 100% fölötti hatásfok pedig nincs, mert még annak is örülne az EMBERISÉG ha a 100-t elérnék.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Helló! Kérdezni szeretném,hogy az IC-ket hogyan lehet leellenőrizni hogy jók-e? Milyen felszerelés vagy műszer kell hozzá ?
Ez így túl általános. Milyen IC-ről van szó?
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Üdv!Az lenne a kérdésem , hogy , hogy tudnék egy digitális ébresztős óránál megtalálni , az ébresztést adó kimenetet , hogy rátudjam kötni egy másik áramkörre időzítés céljából?
Először is kell egy próbapanel. Itt az IC köré bármilyen aktív illetve passziv alkatészt lehet forraszgatni. Ezelőtt 25 éve még Pesten voltam akkor még lehetett kapni ilyet. Most egy panelt kell hozzá tervezni ahol meg kell adni adni a lábkiosztást is , és körülbelül még hány külső alkatrész kell akkor annyi vezetősáv kell még. Bár tudomásom szerint van bedugós variáció, de én ezt soha nem használtam.
![]()
Helló! Megnézed milyen felépítésű (gyári spec. IC,egyedi gyártású...).Ha bolti óráról van szó, azt valószínüleg spec. IC vezérli, megnézed a típusát, aztán hajrá gugli!
![]()
Sziasztok! Azt kérdezném, hogy mi a különbség a fojtótekercs és a sima tekercs között?
Hello! Elméletben semmi. Mindegyik egy induktivitás menetszám és vasanyaga (ha van) a az induktivitásnak és frekvenciának függvényében van meghatározva. A fojtótekercs elnevezést egy induktív zavarszűrő alkalmazás miatt kapta. Ha egy fojtón egyenáram is átfolyik, (ami telítésbe gerjesztené a vasat), általában légréses vasat, szoktak alkalmazni. Fojtótekercs működési elmélete az,hogy míg egyenáramú ellenállása kicsi, váltakozóáramú ellenállása nagy. Így LC tag szűrése is hatékonyabb, min RC párjáé. üdv!
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Általában semmi. De az egymenetes fojtótekercs az más. Nagyon más.
![]()
Köszönöm a válaszokat!Holnap pontosan megnézem a típusát az IC-nek. Ez egy zselés akkutöltőben van.
Üdv. Szerintem jó helyette de csak 100mA-t tud kapcsolni, erre figyelj. Én ebben a kapcsolásban BC547-et használtam, azzal is megy. Sok sikert.
Igen az adatlapot néztem a reléim 15-20mA-t fogyasztanak, csak nem voltam biztos benne, hogy ki nyitja a tranzisztorokat, de akkor igen, köszönöm, további jó hétvégét!
Megmondaná valaki, hogy lm3875-re hol találok építő készletet? Csak mert a nyák tervezés még egy ideig felejtős. Csak próba nyákom van.
Szia! Nincs kedved vasalni? Bővebben: Link
Hello! Szerintetek a KA 3842-es IC-t lehet-e egy az egyben helyettesíteni az UC 3842 -vel?
Egy 400 wattos toroid trafóhoz elég egy 10A-es kapcsoló? Bekapcsoláskor folyik akkora áram hogy összeégjenek az érintkezők, vagy ezzel nem lesz gond?
Azon csodálkozom, hogy a rajz szerinti 24 V-tal működik. Ugyanis az adatlap szerint 3-20V-ig adható a tápfeszültség.
Köszönöm, ez jó hír, mert épp van egy 19V-os laptop tápom
![]()
Olyan kérdésem lenne még, hogy ha jól látom, akkor ez egy időzített bekapcsoló. Ha a T3-as tranzisztort kicserélném mondjuk egy BC550 NPN-re, akkor ez egy időzített kikapcsoló lenne?
Remélem nem írok nagyon nagy h*lyeséget, ha igen, akkor javítsatok ki!
Üdv Mindenkinek! Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnék létrehozni egy exponenciális jelalakot (áram-idő függvényben)??? Válaszokat előre is köszönöm!
Ha pl. kondenzátort, vagy induktivitást ellenálláson keresztül feszültségre kapcsolsz, az áram időbeli alakulását exponenciális függvény írja le.
Sziasztok!
Gyorsan össze kellene hoznom egy tápot ami -12V -5V biztosít. Mellékeltem, hogy mit szeretnék csinálni. A gond, hogy most vettem észre nincs itthon 7912 IC. Hogyan tudom áthidalni ezt a problémát? nincs ötletem. Van 7812 és LM317 IC. |
Bejelentkezés
Hirdetés |