Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   173 / 283
(#) Pitt hozzászólása Máj 23, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.A frissen telepített DSC PC1616- riasztó központomba a kommunikátor programozás fejezetben elakadtam.A vezetékes telefonvonal rákötve.
301-06xxxxxxxxx
310-111111
311-1111
312-2222
320-11 11 11 11 11 11 11 11
330-22 22 22 22 22 22 22 22
350-06
351-1be
380-1be
381-5 6be

(Az istenért nem akar felhívni)
Ha valakinek van ötlete kérem segítsen.Kihagytam vagy elírtam valamit kérlek segítsetek.

üdv Pitt
(#) Syn7h37ic válasza Pitt hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Jó helyen van a telefonvonal? A telefonvonalat a ring-tip pontokra kell kötni, a továbbmenő vonalat kell az R1-T1 pontokra

Üdv Syn7h37ic
A telefonvonal elvileg jó helyen van.A telefon szerelő egy ISDN SPLITER szűrőt kötött be.
1 LINE bemenet és 1 PHONE-MODEM kimenetekkel .A Phone kivezetés két ér a ring-tip pontokra.Az R1-T1 pontra a 2elmenő ér és hozzá a MODEM kimenetről 2 ér.

Valami egyéb beállítási ötlet?

Köszi Pitt
(#) Syn7h37ic válasza Pitt hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Nem jó.
A modem kimenet, mint a neve is mutatja, az ADSL modem helye. Azt nem kötjük vissza sehová, csak a modem kaphatja. Vissza semmit sem táplálunk a riasztó felé.
Tehát helyesen:
Line bemenetre megy a kintről jövő telefonvonal. phone kimenet megy a riasztó ring-tip bementre. Az R1-T1 kimenetről mennek a rendes telefonok. A modem kimenetre csak az ADSL modem mehet.

üdv.
Azt hiszem én írtam rosszul,a modem kimenetről nem megy a központ fele.A te leírásod szerint van kötve.

Pitt
(#) petya66 hozzászólása Máj 24, 2013 /

Sziasztok!
Ismét elakadtam,segítségeteket kérném,
sikerült bekötnöm egy gmax gsm modult egy pc1616 os központhoz (a présházunkban), a pgm2-n "keresztül" relével kapja a jelet. Kipróbáltam, de csak akkor kezd el hívni, mikor kiriasztom a riasztást. Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul.
Valami ötletet, tanácsot kaphatnék? Köszönöm!
(#) Proci_85 válasza petya66 hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

A GMAX-ban állitsd át a bemenetet. NO-ról NC-re vagy NC-ről NO-ra.
(#) petya66 válasza Proci_85 hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Köszönöm szépen!
(#) petya66 válasza Proci_85 hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

A Bemenet típusoknál maradjon a 01/24h normál bemenet, és ki kell pipálnom az invertált működést?
(#) jksx hozzászólása Máj 25, 2013 /

Szia!

Maradhat 24h-s a bemenet. Ilyenkor mindig figyeli a bemenet állapotát, függetlenül attol, hogy "élesítve" van-e a gsm modul. (A modul használható önálló riasztóként is.)
Milyen reléd van? Négylábúról írtál, ami elvileg meghúzáskor zár, azaz NO típus. A gsm modul alaphelyzetben rövidzárat vár - > ne pipáld ki az invertált működést.
Ha kipipálod az invertált működést akkor szakadásra aktiválódik a modul.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
(#) petya66 válasza jksx hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Köszönöm, 30ah relé, négy lábú 12V os ( talán Ladáé lehet) , sikerült, be kellett pipálnom az invertált működést, most tökéletesen működik!

Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, jóindulatot! Így már nyugodtabban alszom, hogy a présházunk "védett"!
(#) luigi106 hozzászólása Máj 26, 2013 /

Sziasztok.
Egy kis segítség kellene egy alexor használatához. Nagyjából kezdek képbe jönni, hogy mit hol programozzak és engedélyezzek, de az ajtócsengő funkció kifogott rajtam. Sajnos a telepítési leírásban nem találtam erre nézve használható infót. Én úgy gondoltam, hogy például otthonmaradó módban ha beriasztom akkor akkor ha az aktív zóna sérül akkor bejelez egy bim-bam jelzéssel. Legalábbis ezt szeretném. Tehát hogy érthető legyek, otthon tartózkodom, de szeretném ha a műhely és a kazánház riasztás alatt állna, de nem a kültéri sziréna ordítana hanem a központ adna egy bim-bam jelzést. Persze lehet hogy ezt az egészet nem jól gondolom, ezért kérek egy kis segítséget. Előre is köszönöm. További szép napot.
(#) Syn7h37ic válasza luigi106 hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Ilyent nem tud. Olyant viszont igen, ha mozgást érzékel, akkor bim-bamol. Függetlenül, hogy éles, vagy hatástalan.
Ezt a bővített zóna opciókban találod. 101-132 opciók.Az ajtócsengő opciót kell engedélyezni. Ezután a *4 funkcióval engedélyezhető az ajtócsengő opció.
(#) luigi106 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Ezeket megcsináltam de nem működik sajnos.
(#) luigi106 hozzászólása Máj 26, 2013 /

Még egy kérdésem lenne. Ha a telefont szeretném bekötni, akkor a négy ér közül a két középsőt /zöld és piros/ kötném be. A pirosat a ringre a zöldet a tip-re kötném. A kimenőre nincs ötletem mert a telepítési leírásban szürke az r-1 és barna a t1. De nekem csak piros és zöld van.
Előre is köszönöm az ötleteket.
(#) herkul válasza DkGrinder hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Igen.Átolvastam már de nem sikerül, nem tudom a zónákat beprogramozni'
(#) jksx válasza herkul hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Nem elég csak a zónákat programozni, azokat partícióhoz kell rendelni (ha több partíciós a rendszer). Elvileg a zóna attribútumokat nem kell átállítani.
Install Guide
Ez egy angol nyelvű leírás, de a végén van egy programozási segédlet.
(#) Atikaaah hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok!

DSC PC1616 panelra szeretnék 2db szirénát kötni, ebben kérném a segítségeteket. Az első sziréna(Crow-bs-1) a bell kimeneten van. A 2. szirénát ami szintén ilyen lenne , hogyan lehetne a rendszerbe hekkelni?
PGM kimenetek a teljes és tökéletes lila köd, tehát a relézgetés teljes tanácstalansága üllt rám. Én valami galád sorba kötöm című elven gondolkodok de nem tudom elbírja e a terhelést, működne e? Mi a tapasztalatotok, tanácsotok.
Az elgondolás alapja hogy egy második crow sziréna a kéményen megnyugtatna.
(#) Syn7h37ic válasza Atikaaah hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Simán párhuzamosan bekötöd a második szirénát az első mellé. Nem kell PGM-mel kínlódni.
(#) rheyndt hozzászólása Máj 29, 2013 /

Hello segitsen marvalaki egy paradox espritE55 bekotesi rajzal.hogyan kell a mozgaserzekeloket stb bekotni.koszi
(#) Pitt hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok
Végig zongoráztam újra a kommunikátor beállításokat és végre felhívott.Valamelyik pontnál rontottam biztosan.Kérdésem lenne hozzátok,hogy a hívást milyen billentyű kombinációval kell nyugtázni a telefonomon?

Köszi Pitt
(#) Syn7h37ic válasza Pitt hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Bármelyikkel. De, ha nem T-mobilos vagy, akkor nem fog menni. Csak a T-mobil ad olyan hosszúságú DTMF hangot, amit, lekezel úgy ahogy a DSC. Ezt sem mindig, ha elsőre nem megy, akkor próbálkozz újra a billentyű lenyomással. A Telenor, vagy a Vodafone túl rövid, csak kb 100msec hosszú hangot ad, a T-mobile kb 300-500msec hosszút. A riasztó pedig 500msec-1 sec hosszút vár, csak hogy jó legyen...
(#) Pitt hozzászólása Máj 30, 2013 /

Köszi. Vodás vagyok akkor ne is próbálkozzak hosszabb billentyű nyomással?A *2 , 4-es hiba mikor fog eltűnni?

üdv Pitt
(#) Atikaaah hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok!
Bővíteném a riasztórendszeremet, jó lenne áramtalanítva szerelni, tápelvételre, akku lehúzásra beindul a sziréna saját tápelvételes riasztása. Mi erre a megoldás? Valahogy le lehet áramtalanítani hogy ne induljon a riasztó. A 001 szekcióba kikapcsoltam a tamper zónáját. Valakinek valami ötlet?
Köszönöm
(#) Syn7h37ic válasza Atikaaah hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

5 perc után letilt a kültéri sziréna. Egyéb teendő nincs. Ha túl sok, akkor szétszeded a szirénát is.
(#) Atikaaah válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

köszönöm
(#) Atikaaah hozzászólása Jún 1, 2013 /

Nos.. Megint eljutottam a teljes tanácstalanságig.
pc1616+ ikon. Most vásárolt pc5108 zónabővítő. Istenért sem tudom összehozni.
Rákötötttem a billentyűzet kimenetre,áramot ad a Pirnek, ami rajta van de istenért nem tudom zónázni. az alappanelen 001 alatt a 6db zónát végig zongorázom, jelen esetben most 00 -val hogy ne zavarjanak. Elméletünk szerint a 7. vagy 8. zóna lenne a zónatoldón található 1es zóna??? vagy a 002 szekcióban lenne az 1-es? Tudna nekem ebben valaki segíteni? Mondjuk már a jumperelést sem értem, de a gyári 9-16 ig van jumperelve.
(#) Syn7h37ic válasza Atikaaah hozzászólására (») Jún 1, 2013 / 1

A zónabővítő 9-16 zónától fog működni. A 1616 panel 7. és 8. zónája csak kezelői, vagy rádiós zónára használható. Továbbá, a 203 szekcióban is engedélyezni kell a zónákat, hogy "lássa" a panel. Ezután fel is kell ismertetni a riasztóval a modult. ezt a telepítő módban a 902 cím beírásával lehet (modulfelügyelet start) A 903 szekcióban ellenőrizhető, hogy megvan-e a modul és az egyéb buszos eszközök. A kezelők 1-8, a zónabővítő 9-15 ,az RF5132 17, címen van.
Billentyűzet kimenetre??? Nem értem. Ha a "red, black yellow green" felirattal ellátott BUS kimenetre kötötted, akkor jó. Még egy fontos momentum. A zónabővítő tamper pontját össze kell kötni egy com, vagy a black ponttal, különben bővítő szabotázst fog jelezni.
De a riasztó telepítői kézikönyvében benne van minden....
(#) Atikaaah válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Köszönöm a segítségedet! a 203 szekció volt ahol elvolt feküdve a kutya.Minden stimmelt, csak a 203 nem volt végigjelölve.
Igazából ég a pofám mert rengetegszer segítettél már Nekem, jövök Neked
Mégegyszer köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza Atikaaah hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Szeretem a sört.
Következő: »»   173 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem