Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.A frissen telepített DSC PC1616- riasztó központomba a kommunikátor programozás fejezetben elakadtam.A vezetékes telefonvonal rákötve. 301-06xxxxxxxxx 310-111111 311-1111 312-2222 320-11 11 11 11 11 11 11 11 330-22 22 22 22 22 22 22 22 350-06 351-1be 380-1be 381-5 6be (Az istenért nem akar felhívni) Ha valakinek van ötlete kérem segítsen.Kihagytam vagy elírtam valamit kérlek segítsetek. üdv Pitt
Jó helyen van a telefonvonal? A telefonvonalat a ring-tip pontokra kell kötni, a továbbmenő vonalat kell az R1-T1 pontokra
Üdv Syn7h37ic
A telefonvonal elvileg jó helyen van.A telefon szerelő egy ISDN SPLITER szűrőt kötött be. 1 LINE bemenet és 1 PHONE-MODEM kimenetekkel .A Phone kivezetés két ér a ring-tip pontokra.Az R1-T1 pontra a 2elmenő ér és hozzá a MODEM kimenetről 2 ér. Valami egyéb beállítási ötlet? Köszi Pitt
Nem jó.
A modem kimenet, mint a neve is mutatja, az ADSL modem helye. Azt nem kötjük vissza sehová, csak a modem kaphatja. Vissza semmit sem táplálunk a riasztó felé. Tehát helyesen: Line bemenetre megy a kintről jövő telefonvonal. phone kimenet megy a riasztó ring-tip bementre. Az R1-T1 kimenetről mennek a rendes telefonok. A modem kimenetre csak az ADSL modem mehet.
üdv.
Azt hiszem én írtam rosszul,a modem kimenetről nem megy a központ fele.A te leírásod szerint van kötve. Pitt
Sziasztok!
Ismét elakadtam,segítségeteket kérném, sikerült bekötnöm egy gmax gsm modult egy pc1616 os központhoz (a présházunkban), a pgm2-n "keresztül" relével kapja a jelet. Kipróbáltam, de csak akkor kezd el hívni, mikor kiriasztom a riasztást. Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul. Valami ötletet, tanácsot kaphatnék? Köszönöm!
A GMAX-ban állitsd át a bemenetet. NO-ról NC-re vagy NC-ről NO-ra.
A Bemenet típusoknál maradjon a 01/24h normál bemenet, és ki kell pipálnom az invertált működést?
![]()
Szia!
Maradhat 24h-s a bemenet. Ilyenkor mindig figyeli a bemenet állapotát, függetlenül attol, hogy "élesítve" van-e a gsm modul. (A modul használható önálló riasztóként is.) Milyen reléd van? Négylábúról írtál, ami elvileg meghúzáskor zár, azaz NO típus. A gsm modul alaphelyzetben rövidzárat vár - > ne pipáld ki az invertált működést. Ha kipipálod az invertált működést akkor szakadásra aktiválódik a modul. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Köszönöm, 30ah relé, négy lábú 12V os ( talán Ladáé lehet)
![]() Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, jóindulatot! Így már nyugodtabban alszom, hogy a présházunk "védett"! ![]()
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene egy alexor használatához. Nagyjából kezdek képbe jönni, hogy mit hol programozzak és engedélyezzek, de az ajtócsengő funkció kifogott rajtam. Sajnos a telepítési leírásban nem találtam erre nézve használható infót. Én úgy gondoltam, hogy például otthonmaradó módban ha beriasztom akkor akkor ha az aktív zóna sérül akkor bejelez egy bim-bam jelzéssel. Legalábbis ezt szeretném. Tehát hogy érthető legyek, otthon tartózkodom, de szeretném ha a műhely és a kazánház riasztás alatt állna, de nem a kültéri sziréna ordítana hanem a központ adna egy bim-bam jelzést. Persze lehet hogy ezt az egészet nem jól gondolom, ezért kérek egy kis segítséget. Előre is köszönöm. További szép napot.
Ilyent nem tud. Olyant viszont igen, ha mozgást érzékel, akkor bim-bamol. Függetlenül, hogy éles, vagy hatástalan.
Ezt a bővített zóna opciókban találod. 101-132 opciók.Az ajtócsengő opciót kell engedélyezni. Ezután a *4 funkcióval engedélyezhető az ajtócsengő opció.
Ezeket megcsináltam de nem működik sajnos.
Még egy kérdésem lenne. Ha a telefont szeretném bekötni, akkor a négy ér közül a két középsőt /zöld és piros/ kötném be. A pirosat a ringre a zöldet a tip-re kötném. A kimenőre nincs ötletem mert a telepítési leírásban szürke az r-1 és barna a t1. De nekem csak piros és zöld van.
Előre is köszönöm az ötleteket.
Igen.Átolvastam már de nem sikerül, nem tudom a zónákat beprogramozni'
Nem elég csak a zónákat programozni, azokat partícióhoz kell rendelni (ha több partíciós a rendszer). Elvileg a zóna attribútumokat nem kell átállítani.
Install Guide Ez egy angol nyelvű leírás, de a végén van egy programozási segédlet.
Sziasztok!
DSC PC1616 panelra szeretnék 2db szirénát kötni, ebben kérném a segítségeteket. Az első sziréna(Crow-bs-1) a bell kimeneten van. A 2. szirénát ami szintén ilyen lenne , hogyan lehetne a rendszerbe hekkelni? PGM kimenetek a teljes és tökéletes lila köd, tehát a relézgetés teljes tanácstalansága üllt rám. Én valami galád sorba kötöm című elven gondolkodok de nem tudom elbírja e a terhelést, működne e? Mi a tapasztalatotok, tanácsotok. Az elgondolás alapja hogy egy második crow sziréna a kéményen megnyugtatna.
Simán párhuzamosan bekötöd a második szirénát az első mellé. Nem kell PGM-mel kínlódni.
Hello segitsen marvalaki egy paradox espritE55 bekotesi rajzal.hogyan kell a mozgaserzekeloket stb bekotni.koszi
Sziasztok
Végig zongoráztam újra a kommunikátor beállításokat és végre felhívott.Valamelyik pontnál rontottam biztosan.Kérdésem lenne hozzátok,hogy a hívást milyen billentyű kombinációval kell nyugtázni a telefonomon? Köszi Pitt
Bármelyikkel. De, ha nem T-mobilos vagy, akkor nem fog menni. Csak a T-mobil ad olyan hosszúságú DTMF hangot, amit, lekezel úgy ahogy a DSC. Ezt sem mindig, ha elsőre nem megy, akkor próbálkozz újra a billentyű lenyomással. A Telenor, vagy a Vodafone túl rövid, csak kb 100msec hosszú hangot ad, a T-mobile kb 300-500msec hosszút. A riasztó pedig 500msec-1 sec hosszút vár, csak hogy jó legyen...
Köszi. Vodás vagyok akkor ne is próbálkozzak hosszabb billentyű nyomással?A *2 , 4-es hiba mikor fog eltűnni?
üdv Pitt
Sziasztok!
Bővíteném a riasztórendszeremet, jó lenne áramtalanítva szerelni, tápelvételre, akku lehúzásra beindul a sziréna saját tápelvételes riasztása. Mi erre a megoldás? Valahogy le lehet áramtalanítani hogy ne induljon a riasztó. A 001 szekcióba kikapcsoltam a tamper zónáját. Valakinek valami ötlet? Köszönöm
5 perc után letilt a kültéri sziréna. Egyéb teendő nincs. Ha túl sok, akkor szétszeded a szirénát is.
![]() pc1616+ ikon. Most vásárolt pc5108 zónabővítő. Istenért sem tudom összehozni. Rákötötttem a billentyűzet kimenetre,áramot ad a Pirnek, ami rajta van de istenért nem tudom zónázni. az alappanelen 001 alatt a 6db zónát végig zongorázom, jelen esetben most 00 -val hogy ne zavarjanak. Elméletünk szerint a 7. vagy 8. zóna lenne a zónatoldón található 1es zóna??? vagy a 002 szekcióban lenne az 1-es? Tudna nekem ebben valaki segíteni? Mondjuk már a jumperelést sem értem, de a gyári 9-16 ig van jumperelve.
A zónabővítő 9-16 zónától fog működni. A 1616 panel 7. és 8. zónája csak kezelői, vagy rádiós zónára használható. Továbbá, a 203 szekcióban is engedélyezni kell a zónákat, hogy "lássa" a panel. Ezután fel is kell ismertetni a riasztóval a modult. ezt a telepítő módban a 902 cím beírásával lehet (modulfelügyelet start) A 903 szekcióban ellenőrizhető, hogy megvan-e a modul és az egyéb buszos eszközök. A kezelők 1-8, a zónabővítő 9-15 ,az RF5132 17, címen van.
Billentyűzet kimenetre??? Nem értem. Ha a "red, black yellow green" felirattal ellátott BUS kimenetre kötötted, akkor jó. Még egy fontos momentum. A zónabővítő tamper pontját össze kell kötni egy com, vagy a black ponttal, különben bővítő szabotázst fog jelezni. De a riasztó telepítői kézikönyvében benne van minden....
Köszönöm a segítségedet! a 203 szekció volt ahol elvolt feküdve a kutya.Minden stimmelt, csak a 203 nem volt végigjelölve.
Igazából ég a pofám mert rengetegszer segítettél már Nekem, jövök Neked ![]() Mégegyszer köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |